naxeem: Nisam zadrti Windowsaš niti pokušavam nekog preobratiti...ali u zadnje vrijeme zbog popularizacije Ubuntu-a linux se predstavlja kao puno više nego što zaista jest.
Osobno za mene Ubuntu predstavlja sve ono što linux ne bi trebao biti, ali to je samo moje mišljenje. Također bi se složio sa tobom da iako je "linux odličan za programiranje" razvojni alati jednostavno nisu na visini zadatka, a zaziranje od C# mi je neshvatljivo...isto kao i primjerice forsiranje gtk+.
po tome win 7 predstavlja sve ono što windows nebi trebao biti... ubuntu je user friendly, a po tebi to linux ne smije biti... šta nekome treba gentoo, da ga instalira uz glavobolje dan, dva. i šta time dobije ? - ništa bolji sustav nego je ubuntu, čak i gori. isprobao sam gotovo svaku distribuciju i za kraj mogu reči da je još ubuntu najbolji, neko kaže možeš od archa napraviti najbrži sustav, e pa ja sam to napravio i koliko je bio brz ( bez compiza i efekata ) - jednako kao i ubuntu sa svim efektima.Nije ništa brži ali ipak više uživam u njemu jer je Arch kakav sam si sam napravio
pa nismo mi neko osoblje NASE da nam treba sustav onakav kakvog čemo sami kompajlirati. Može i drugačije ako se netko voli iskušati u kompajliranju i ima vremena za to. Distribucijom Ubuntu Linuxu su otvorena vrata u svjet korisnika, i to je najbolja distribucija Linuxa ikada ne po pitanju neke kvalitete, brzine možda, neznam več čega. nego u smislu "izbacivanja" distribucije koja če zadovoljit korisnike svih drugih os-eva a istovremeno ostati Linux.
I dapače treba biti takvih distribucija u budučnosti. jer to nije user frindly distribucija u suštini nego samo user frindly gui iza kog se krije onaj "pravi" linux kakav je