bog ljudi,ak mi moze neko kazat,programiranje pod linuxom,neki program(za c,c++ i c#) i poslije kad trebam provjerit zadatak(iskompajlirat) ide pod terminal-om il... inace koristim ubuntu.poz...
Programiranje pod linux-om?
- poruka: 7
- |
- čitano: 3.218
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo nešto.
Ambivalent, tam još fali Kdevelop. To je isto jako razvojno sučelje, al opet nek se ne nada nečem velikom, jer ipak nije to sve ni do koljena Visual studiju.
Ako te zanima rad sa naredbama, evo nešt iz googlea nabrzinu iskopano:
Ako ti se neda zezat sa pointerima, stack-om, itd, onda mozda Javu, ili .Net (c#) preko Mono frameworka. Na netu postoji velika podrska za te jezike pa je lako doci do informacija.
Ako ti se neda zezat sa pointerima, stack-om, itd, onda mozda Javu, ili .Net (c#) preko Mono frameworka. Na netu postoji velika podrska za te jezike pa je lako doci do informacija.
Hmmm....Delphi u sebi sadrzi CLX komponente, koje su jednake kao i VCL, samo sto rade i na Linux-platformi.U cemu je stos? Kada koristis CLX komponente, compiler ce sam odraditi sta treba, a nacin i sintaksa ostaju isti, odnosno radis kao da programiras za windowse, a ono radi na linuxu....cool, zar ne? malo se raspitaj o tome..
imam ja knjige o C++ programiranju u Linux-u u pdf formatu pa ako hoces, posalji pm.... U knjigama se radi neke osnove kao kompajlanje, makefajl, gdb i sl.... pa sve do kompleksnijih stvari kao otvarane threadova i jos nekih kompleksnijih stvari do kojih jos nisam dosao :)
Preporucam Code::Blocks.... odlican IDE za C++