Programiranje pod linux-om?

poruka: 7
|
čitano: 3.218
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
programiranje pod linux-om?
pitanje

bog ljudi,ak mi moze neko kazat,programiranje pod linuxom,neki program(za c,c++ i c#) i poslije kad trebam provjerit zadatak(iskompajlirat) ide pod terminal-om il... inace koristim ubuntu.poz...

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2008 18:33 (sk_bih).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo nešto.

Probaj Linux! > linuxzasve.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Programiranje pod linux-om?

Ambivalent, tam još fali Kdevelop. To je isto jako razvojno sučelje, al opet nek se ne nada   nečem velikom, jer ipak nije to sve ni do koljena  Visual studiju.

Ako te zanima   rad sa   naredbama, evo nešt iz googlea nabrzinu iskopano:

http://www.arachnoid.com/linux/shell_programming.html

http://www.advancedlinuxprogramming.com/alp-folder

Elvis je Zagorec bil, i nigda nije on kril, prije svakog koncerta demižonku vina je spil, govorile njegve su oči 'O daj mi natoči!!'
17 godina

Ako ti se neda zezat sa pointerima, stack-om, itd, onda mozda Javu, ili .Net (c#) preko Mono frameworka. Na netu postoji velika podrska za te jezike pa je lako doci do informacija.

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Programiranje pod linux-om?
hudo kaže...

Ako ti se neda zezat sa pointerima, stack-om, itd, onda mozda Javu, ili .Net (c#) preko Mono frameworka. Na netu postoji velika podrska za te jezike pa je lako doci do informacija.

Jep isto tako bi preporučio neke OOP jezike (to je ipak budućnost). Mono i C# ili Java i Eclipse.

Moja topla preporuka. Pozdrav
AMD Phenom 9500 GA 790x DS4 RAM : 4 GB ATI RADEON 4850
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2008 12:44 (dado2202).
16 godina
neaktivan

Hmmm....Delphi u sebi sadrzi CLX komponente, koje su jednake kao i VCL, samo sto rade i na Linux-platformi.U cemu je stos? Kada koristis CLX komponente, compiler ce sam odraditi sta treba, a nacin i sintaksa ostaju isti, odnosno radis kao da programiras za windowse, a ono radi na linuxu....cool, zar ne? malo se raspitaj o tome..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

imam ja knjige o C++ programiranju  u Linux-u u pdf formatu pa ako hoces, posalji pm.... U knjigama se radi neke osnove kao kompajlanje, makefajl, gdb i sl.... pa sve do kompleksnijih stvari kao otvarane threadova i jos nekih kompleksnijih stvari do kojih jos nisam dosao :)

Preporucam Code::Blocks.... odlican IDE za C++

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice