Evo, danas sam dobio novi kompjuter od krizmenog kuma. Došao je naravno bez OS-a i on je donio piratske Windowse. On ih je stavio ali pola sistemskih fileova nije htjelo instalirati. Setup je završio. Windowsi su XP i učitavali su se, ali izbacuje error jer neki file nije instalirao i ne mogu se dignuti. Ja sam onda htio staviti Linuxe(imam Ubuntu 8.04 na CD-u), ali sad njih neće instalirati! Probao sam i onu opciju gdje se samo isprobavaju, ali uvijek isto. Napisat ću kasnije što izbacuje, ne znam napamet! Kum je inače 1.godina FOI-a i kaže da se obratim nekome tko zna! Molim pomoć, ne znam šta da radim.
Problemi s novim kompjuterom tj. OS-ima
- poruka: 21
- |
- čitano: 1.984
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koji komp imaš?
da ti kresnem mater jesi glup
Linux izbaci
udevd-event[1518] : run_program '/sbin/modeprobe' abnormal exit
BusyBox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-5ubuntu12) Built in shell(ash)
Enter 'help' fora a list of built in commands
(initramfs)
Moguče da ti čitač DVD/Rom ne radi kako treba.Pošto si probal instalirat dva različita OS-a sa dva različita CD/DVD.
Ako nikako nemožeš instalirat OS nosi konfu na servis.Vijerojatno imaš garanciju pošto je novi.
Nisam siguran, ali mislim da linux treba drugačiji tip formatiranja od Windowsa (Windowsi trebaju NTFS) i zato ti neće, ali me nemoj hvatati za riječ, nisam siguran.
Moguče da ti čitač DVD/Rom ne radi kako treba.Pošto si probal instalirat dva različita OS-a sa dva različita CD/DVD.
Ako nikako nemožeš instalirat OS nosi konfu na servis.Vijerojatno imaš garanciju pošto je novi.
Sigurno ti netko od frendova ima Xp-cd pa probaj sa njihovim, sve ispocetka instalirati.
Kazes da je comp nov tako da ne vidim razloga zasto bi windowzi dalje radili probleme.
Sigurno ti netko od frendova ima Xp-cd pa probaj sa njihovim, sve ispocetka instalirati.
Kazes da je comp nov tako da ne vidim razloga zasto bi windowzi dalje radili probleme.
Ma ne vjerujem da je hard kriv... Te Windowse je kum brzo skinuo. Nisu bili provjereni...
Ma ne vjerujem da je hard kriv... Te Windowse je kum brzo skinuo. Nisu bili provjereni...
Meni se slično događalo prije, isto sa BusyBoxom i to, imam Seagate HDD. Ipak je bio problem sa hardom. Jedino što je pomoglo jest low-level format. Ne znam koji hard imaš, ali pogledaj na stranicu proizvođača i skini low-level format utility i probaj formatirati, možda uspije.
Odnio sam na servis. Stavili su XP. Budem za vikend isprobao opet instalirati Linux, da vidim da li se i tu nešto promjenilo. Sad nemam vremena.
Ja bih rekao da je to do harda. Očigledno da se Linux nemože učitati u hard pa baca BusyBox koji se učitava u ram. Moguće da je Linux osjetljiviji na kvarove harda od XP-a pa XP ipak dopusti instalaciju.
Rekao si da si instalirao os i da ti čita errore,,to znači da si "uspješno" instalirao windows,ako si stavio particije obriši i napravi ponovo prilikom instaliranja linoxa.
Probaj skinuti win xp sp sa neta pa probaj.
Te windowse šta je donio taj tvoj kolega moguće je da su oštečeni.
Instalirao sam vistu,,i odmah vratio na xp nakon šta mi je kopiralo podatke za instalaciju windowsa,resetira se komp i na bootanju mi piše error reading os.
Izbrisao sam particije napravio sam ponovo i eto ga.
Moguće da ti je i ntfs i fat32 vrste.