Problemi s novim kompjuterom tj. OS-ima

poruka: 21
|
čitano: 1.984
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problemi s novim kompjuterima. tj. OS-ima

Evo, danas sam dobio novi kompjuter od krizmenog kuma. Došao je naravno bez OS-a i on je donio piratske Windowse. On ih je stavio ali pola sistemskih fileova nije htjelo instalirati. Setup je završio. Windowsi su XP i učitavali su se, ali izbacuje error jer neki file nije instalirao i ne mogu se dignuti. Ja sam onda htio staviti Linuxe(imam Ubuntu 8.04 na CD-u), ali sad njih neće instalirati! Probao sam i onu opciju gdje se samo isprobavaju, ali uvijek isto. Napisat ću kasnije što izbacuje, ne znam napamet! Kum je inače 1.godina FOI-a i kaže da se obratim nekome tko zna! Molim pomoć, ne znam šta da radim.

Danas je teško biti glup. Konkurencija je prejaka! http://www.freewebs.com/horagio/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Koji komp imaš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problemi s novim kompjuterima. tj. OS-ima
kiki_d2 kaže...

da ti kresnem mater jesi glup

vidi ti navale spammera!
Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 1066MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Linux izbaci

udevd-event[1518] : run_program '/sbin/modeprobe' abnormal exit

BusyBox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-5ubuntu12) Built in shell(ash)

Enter 'help' fora a list of built in commands

(initramfs)

Danas je teško biti glup. Konkurencija je prejaka! http://www.freewebs.com/horagio/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moguče da ti čitač DVD/Rom ne radi kako treba.Pošto si probal instalirat dva različita OS-a sa dva različita CD/DVD.

Ako nikako nemožeš instalirat OS nosi konfu na servis.Vijerojatno imaš garanciju pošto je novi.

MICROMAN
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nisam siguran, ali mislim da linux treba drugačiji tip formatiranja od Windowsa (Windowsi trebaju NTFS) i zato ti neće, ali me nemoj hvatati za riječ, nisam siguran.

92% tinejđera sluša turbo folk.Ako si ti među onih 8% koji slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax 800MHz | Chieftec 550 W (\__/) (='.'=) (")_(") Copy & paste Bunny into your sig to help him gain world domination
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Moguče da ti čitač DVD/Rom ne radi kako treba.Pošto si probal instalirat dva različita OS-a sa dva različita CD/DVD.

Ako nikako nemožeš instalirat OS nosi konfu na servis.Vijerojatno imaš garanciju pošto je novi.

I mislio sam nositi na servis, ali mislio sam da će mi ovdje ekipa pomoći. Inače, oni Windowsi su bili neki polovni, polovica toga se nije instaliralo! Ne znam zašto sad neće Linuxe, trebao bi!
16 godina
neaktivan

Sigurno ti netko od frendova ima Xp-cd pa probaj sa njihovim, sve ispocetka instalirati.

Kazes da je comp nov tako da ne vidim razloga zasto bi windowzi dalje radili probleme.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
axelox kaže...

Sigurno ti netko od frendova ima Xp-cd pa probaj sa njihovim, sve ispocetka instalirati.

Kazes da je comp nov tako da ne vidim razloga zasto bi windowzi dalje radili probleme.

Sad je upitno dal tko ima. Mislim da mi je nastavnica iz informatike rekla da je školina obveza meni osigurati OS. Naravno, piratski LOL Budem pital sutra, to se u knjižnici dijeli. Ali sad me baš zanima ovo s Linuxom.
16 godina
neaktivan
Horagio kaže...
microman kaže...

I mislio sam nositi na servis, ali mislio sam da će mi ovdje ekipa pomoći. Inače, oni Windowsi su bili neki polovni, polovica toga se nije instaliralo! Ne znam zašto sad neće Linuxe, trebao bi!
 Za takve stvari koje potencijalno mogu sadržavat više problema je najbolje riješit servisom(ILI SAM AKO SE KUŽIŠ).Jer baš zato što može biti više stvari u pitanju če ti pristizat razni odgovori.Što može još više zbuniti čovijeka.
Tak da moja preporuka ti je da posudiš od nekog frenda neki OS i vidiš ako radi.Ako ne šljaka jedina opcija je SERVIS.
MICROMAN
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2009 19:00 (microman).
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Horagio kaže...
microman kaže...

Za takve stvari koje potencijalno mogu sadržavat više problema je najbolje riješit servisom(ILI SAM AKO SE KUŽIŠ).Jer baš zato što može biti više stvari u pitanju če ti pristizat razni odgovori.Što može još više zbuniti čovijeka.
Tak da moja preporuka ti je da posudiš od nekog frenda neki OS i vidiš ako radi.Ako ne šljaka jedina opcija je SERVIS.
 Shvatio sam, kolega. Samo čekam da mi neki Linuxaš odgovori zašto mi Linux neće... Samo da se Tux Slave ili ambivalent prijavi :D
16 godina
neaktivan
Horagio kaže...
microman kaže...
Horagio kaže...
microman kaže...

Shvatio sam, kolega. Samo čekam da mi neki Linuxaš odgovori zašto mi Linux neće... Samo da se Tux Slave ili ambivalent prijavi :D
 ovak ja ti mogu reć dvije stvari:
meni je jednom tako bilo, i na kraju je ispalo da je disk. crko, kupio novi, i radi sve bez problema a winovi pi**tski.
lol!
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
17 godina
neaktivan

Ma ne vjerujem da je hard kriv... Te Windowse je kum brzo skinuo. Nisu bili provjereni...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Horagio kaže...

Ma ne vjerujem da je hard kriv... Te Windowse je kum brzo skinuo. Nisu bili provjereni...

Nisi napisal.Dal se je Linux podignuo ili ti isto nije htio?
MICROMAN
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Horagio kaže...

Nisi napisal.Dal se je Linux podignuo ili ti isto nije htio?
 Ajde da objasnim, malo duže : Windows CD se napočetku nije htio bootati, ali iz nekog razloga je nakon par pokušaja uspjelo. Instalaciju smo prvo stavili onu sporiju, ali kad je kopiral neke podatke, većinu ih nije htio (70-80%). Onda smo probali na Quick Setup i isto tako je bilo. Na kraju smo samo preskakali te podatke, tako da većinu nije kopiral. Windowsi su se pokretali (ona loading traka), ali kad se trebala prikazati radna površina je izbacio error zbog kojeg se ne može pokrenuti. To je zbog nekog filea koji nije instaliran. Onda sam predložio kumu da probamo s Linuxima. I stavili mi u pogon, sve normalno, izaberem Hrvatski i odaberem instalaciju, prvu se prikazala ona traka koja se prikazuje kod instalacije i onda je izbacilo ono u prijašnjem postu. Probao sam pokrenuti samo za probu (ona prva opcija) i isto dok se učitavalo, je izbacilo ono što izbaci i pri instalaciji. To mi se nije pojvaljivalo kad sam prije instaliravao Ubuntu. Inače, ako nisam napomenuo, verzija je 8.04.
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problemi s novim kompjuterom tj. OS-ima
nadimak888 kaže...
 Nisam 100% siguran što da napravim, pa da ne zabrljim :D Molio bih da mi netko objasni.

EDIT : Stisnem F6 i ne želi mi se pokazati kako je na slici.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2009 20:37 (Horagio).
16 godina
neaktivan

Meni se slično događalo prije, isto sa BusyBoxom i to, imam Seagate HDD. Ipak je bio problem sa hardom. Jedino što je pomoglo jest low-level format. Ne znam koji hard imaš, ali pogledaj na stranicu proizvođača i skini low-level format utility i probaj formatirati, možda uspije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odnio sam na servis. Stavili su XP. Budem za vikend isprobao opet instalirati Linux, da vidim da li se i tu nešto promjenilo. Sad nemam vremena.

17 godina
neaktivan

Ja bih rekao da je to do harda. Očigledno da se Linux nemože učitati u hard pa baca BusyBox koji se učitava u ram. Moguće da je Linux osjetljiviji na kvarove harda od XP-a pa XP ipak dopusti instalaciju.

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Rekao si da si instalirao os i da ti čita errore,,to znači da si "uspješno" instalirao windows,ako si stavio particije obriši i napravi ponovo prilikom instaliranja linoxa.

Probaj skinuti win xp sp sa neta pa probaj.

Te windowse šta je donio taj tvoj kolega moguće je da su oštečeni.

Instalirao sam vistu,,i odmah vratio na xp nakon šta mi je kopiralo podatke za instalaciju windowsa,resetira se komp i na bootanju mi piše error reading os.

Izbrisao sam particije napravio sam ponovo i eto ga.

Moguće da ti je i ntfs i fat32 vrste.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice