Problem u linux-u

poruka: 40
|
čitano: 9.661
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Problem u linux-u
PROTECTOR kaže...
ubuntuexpert kaže...

Hd mi je spojen na matičnu kao i dvd čitač na onaj široki utor, i samo je jedan takav...sad neznam kakav je to utor, a u one uže utore (mislim da su to sata utori) nemogu ukopčati hard jer nema takav izlaz...

Hohoho, pa imao pojma da se radi o IDE disku  Smijeh
Definitivno provjeri postavke jumpera na HDDu (master/slave).

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
neaktivan
Problem u linux-u

Ae ma nije bed. Već samo to što si odvojio vrijeme u cilju riješavanja mog problema je dovoljno da cijenim napore...Nadam se da ću se moći jednom odužiti Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem u linux-u

Neznam dali će itko dobiti ideju što dalje, ali samo još da kažem da sam pokušao isključiti sve opcije vezane uz sata i hd mi je na "master"(naštimano jumperom). Ubuntu je ok jer sam jučer instalirao iste na drugo računalo, daklem, stvar je u matičnoj ili hd-u. Iskreno razmišljam o tome da odustanem (barem što se tiče moga računala), nema mi više smisla sve skupa...pa da ni nakon 2 mjeseca koliko se patim sa tim nisam našao rješenje pa nemogu vjerovati...i za koji krc ne naprave taj OS kompatibilan sa svim postavkama i chipovima kao što je windows...U svakom slučaju zahvaljujem se SVIMA koji su mi pokušali pomoći, a ja sad odoh rastaviti komp kao posljednje što mi pada na pamet u nadi da ću naći nekakvi prekidač ili nešto slično jer ionako ću očito morati mjenjati sve pa i ako sjbm nešto neće mi biti žao Cool

Živili !!

0 0 hvala 0
17 godina
Problem u linux-u

obrisano

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2008 13:18 (daseparo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem u linux-u

Ja tak još prije, dok sam instalirao opensuse 10.3 sam imao sličan problem. Nije mi mogao iz instalacije prepoznati HDD, sve dok nisam malo prekombinirao jumpere otraga (master/slave)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2008 14:11 (M4r10).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem u linux-u
ubuntuexpert kaže...

Neznam dali će itko dobiti ideju što dalje, ali samo još da kažem da sam pokušao isključiti sve opcije vezane uz sata i hd mi je na "master"(naštimano jumperom). Ubuntu je ok jer sam jučer instalirao iste na drugo računalo, daklem, stvar je u matičnoj ili hd-u. Iskreno razmišljam o tome da odustanem (barem što se tiče moga računala), nema mi više smisla sve skupa...pa da ni nakon 2 mjeseca koliko se patim sa tim nisam našao rješenje pa nemogu vjerovati...i za koji krc ne naprave taj OS kompatibilan sa svim postavkama i chipovima kao što je windows...U svakom slučaju zahvaljujem se  SVIMA koji su mi pokušali pomoći, a ja sad odoh rastaviti komp kao posljednje što mi pada na pamet u nadi da ću naći nekakvi prekidač ili nešto slično jer ionako ću očito morati mjenjati sve pa i ako sjbm nešto neće mi biti žao Cool

Živili !!

Bolje ti daj komp na izvid nekom (geeku) frendu, poznaniku koi se dobro kuži u te stvari. Sigurno ima rješenje za taj tvoj problem, samo je tu ljudima malo nepretno takve stvari na daljinu rješavati kad nemaju uvid u potpuno stanje stvari.
17 godina
neaktivan
Problem u linux-u

Da imaš pravo, ali jedino je bed što neznam nikoga ko bi mogao riješiti tai problem, ipak u svakom slučaju odnesem ga u nekakav servis pa možda će ga oni znati riješiti...I još samo usput, ako znate nekakav dobar servis (sa kojim imate dobra iskustva i da je u zg) kao preporuku...?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem u linux-u

Bok , ja sam "ubuntu expert" ali sam zaboravio lozinku za taj nik pa me evo sa ovim...Samo da javim da sam nakon više od 5 mjeseci evo skinuo posljednju verziju ubuntu-a (8.10) i riješio sam problem koji sam objasnio u posljednjih par postova, te sada pišem post sa novoinstaliranog ubuntua Smijeh !!Kako sam riješio problem: za razliku od verzije 8.04 ova verzija mi nije htjela pokrenuti čak ni "live cd" a kamoli da sam pokušao instalirati nešto..pa sam ga jednostavno instalirao preko windowsa (ironično je da ga vjerovatno nebi ni uspio instalirati bez windowsa),zatim, nakon što mi je odvrtio cd u windowsima i izvršio instalaciju, izbacio mi je poruku da moram restartati komp, restartao sam ga i ušao u novoinstalirani ubuntu, pa mi je i tamo izvršio onu završnu instalaciju, ponovo ga restartao po završetku i normalno sam sljedeći put ušao u ubuntu izvršio update itd...zatim kada sljedeći put ušao u windowse i nakon toga pokušao ući u ubuntu opet na moje zaprepaštenje nije htio ući više ! izbacivao mi je grešku "bla bla bla built in shell....initramfs bla bla". malo sam šoblao po postavkama i zamjetio da mi tamo ima kernel 2.6.27.9 i 2.6.27.7. neznam kako ni zašto mi je promjenio kernel na 2.6.27.9 nakon ulaska u windowse, prebacio sam ručno na kernel 2.6.27.7 i stisnuo "b" da mi boota sa njega i ušao je u ubuntu bez problema... noob sam u ovome operativnom sustavu ali već vidim da će put ka poznavanju bilo koje od verzija operativnog sustava linuxa biti trnovit Viče ali probaću listati po forumima što više budem mogao jer mislim da se isplati...mislim da od sada windowse koristim samo za igre i to je to Cool

HVALA SVIMA JOŠ JEDNOM KOJI SU MI POKUŠALI POMOĆI, I NADAM SE DA ĆE OVAJ POST POMOĆI NEKOME SA SLIČNIM PROBLEMOM !

POZDRAV !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem u linux-u
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2008 18:23 (Ammon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem u linux-u

Daj ne preseravaj se, ti si kao vrsni poznavalac linuxa...to što si ga uspio instalirati godinu dana prije mene nije te učinilo  "expertom"  nego prepotentnim malim smradom, ne zavaravaj se . Svi su jednom bili noob-ovi i svi su tražili pomoć po forumima pa tako ni ti 100% nisi iznimka. Da vrijediš kojeg qrca dao bi neki pametan savjet (ako ga imaš) a ne se prosipao po ovom forumu ko đubre po polju! Za sve ostale "noobove" kažem: instalirajte si bilo koju verziju linuxa, i šoblajte po forumima, pitajte ljude koji znaju, ima ih i normalnih koji rado pomognu, jer poslje svega vrijeđati će onaj koji pojma nema ionako a ako vas takav uvrijedi sa "noob gtfo" ili " ban all noobs" barem znate da je podjednako zbunjen kao i vi iako ima linux instaliran već izvjesno vrijeme ;)  , a to se već zove nesposobnost... 

" neznam zašto rade toliko virusa za windowse kad se i sam od sebe ruši jako dobro !" ×DDD Aj živli ..

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice