Problem sa instalacijom Ubuntu 12.04

poruka: 17
|
čitano: 6.373
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pokusao sam instalirati Ubuntu 12.04 preko usb sticka na dva nacina..

Jedan nacin je bio preko Unetbotina,a drugi preko Universal USB Installer...

I kad ustekam usb udjem u boot stavim Removable device kao 1st boot device kao da ga ne prepoznaje,kao da usb nije bootable?

Moze pomoc,kako da instaliram?

Jednom sam bio formatirao u NTFS,drugi put u FAT32 ali nista..

Imam SanDisk 8GB Cruzer..

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zna li neko???

Hitnoo jee.

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa instalacijom Ubuntu 12.04
Intelovac123 kaže...

Zna li neko???

Hitnoo jee.

-jako hitno? nazovi PC Hitnu službu. {#} (vjerojatno bi formatirali i instalirali windowse)

.. ili Koristi CD. (Ako postoji konkretan razlog za USB nisi ga naveo).

1) RTFM.

2) što radi NTFS na boot flashdisku za linux?

- postoji (i na ovom forumu) desetak tema korak-po-korak izrada boot-USBa, koje si već mogao pronaći i napraviti potrebno. Svejedno koji je OS na flashdisku, razlika je više u alatima koje možeš koristiti na računalu na kojem pripremaš USB. Pod win imaš npr HPtools, pod ubuntom pendrive, unetbootina .. koji u postupku naprave sve potrebno.

- ako se već googla, prvo logično mjesto je ubuntu.hr klikni me..

-ne rade sve kombinacije sa svim USBima (razlika internog kontrolera) i svim PCima (razlike u BIOSu-chipsetu), tako da konkretnog odgovora nema koji bi za tvoj slučaj 'morao raditi' dok to sam ne isprobaš.. obično nakon dva-tri pokušaja raznim alatima ipak proradi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Probao sam sa dva usb sticka i nece niti jedan..

Nista izgleda da je najbolje rjesenje DVD...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

Ne može jednostavnije od ovog:

http://www.linuxliveusb.com/

14 godina
neaktivan
Djuro von Prekoplotovich kaže...
Intelovac123 kaže...

Ne može jednostavnije od ovog:

http://www.linuxliveusb.com/

Ne radi ni to ....

Nema veze uzecu DVD ...

15 godina
neaktivan

Ja sam imo isto problem sa USB stikom tj. instalacijom OpenSUSE-a preko USB-a,inače sve druge distre (Mint,fedora,ubuntu,backtrack) su išle preko tog stika i nikakvih problema,i kad sam pop*zdio uzeo sam DVD spržio na njega .iso sliku i sve radilo,preporučam da napraviš isto da se ne za*ebavaš sa stikovima..

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Zašto nisi isprobao s Live CD-a pokrenuti izradu diska za pokretanje (imam hr verziju pa neznam točan engleski naziv). Jednostavno je, pogledaj foto.

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Zašto nisi isprobao s Live CD-a pokrenuti izradu diska za pokretanje (imam hr verziju pa neznam točan engleski naziv). Jednostavno je, pogledaj foto.

Ja s tim alatom nisam mogo čak ni stavit .iso fajl na USB stik,neznam zašto,odabro sam .iso fajl ali gumb koji bi to trebo napravit (nesječam se šta piše al pretpostavljam create ili tako nešto) nije dao da ga kliknem >.<,ono,gumb kao da se utisnuo il šta i nije mogo...nadam se da autor ove teme neće imat takvih problema

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
14 godina
neaktivan

Ma nikad vise nista preko usb-a od sistema instalirati necu..

DVD je zakon..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za tebe je malo kasno, ali da napisem ako drugi budu imali slicnih problema, jer ja sam ih imao dosta.

Na Linuxu uvjek radi data dump tj. "dd" comanda.

Na Windowsu ima puno aplikacija s tom svrhom medjutim vecina ih nije radila u mom slucaju tj. radila je samo jedna, ali sam ime te zaboravio. Medjutim, uvjek mi je radio i "Ultra ISO" koji pod "Bootable" ima opciju "Write Disc Image", otvori se prozor u kojem se write method odabere "HDD-USB+", pa se slika spali na USB. S Ultra ISO nisam uopce imao problema, pa nisam niti bio u potrazi za onom aplikacijom kojoj sam ime zaboravio iako mi je ona draza jer radi samo taj jedan posao i free je, dok Ultra ISO nije.

Neznam u cemu je problem, valjda igra ulogu BIOS i kako gleda na USB stick, al na ove stvari sam stvarno mnogo vremena potrosio otkrivajuci koji tool spali sliku kako treba. Dok sam s "dd" na linuxu imao 100% uspjesnost. Osim sto nije potreban CD/DVD, prednost stickova je i u tome sto extra brze instalira.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 17:27 (kkedacic).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Instalirao sam Ubuntu 12.04 alongside Windows 7 (isao sam tu opciju u insalaciji)

Kako da sad obrisem Ubuntu ili ako ne mogu Ubuntu obrisat koji fajl da obrisem da mi se vise ne prikazuje ono koji sistem od ta dva da odaberem nego da odmah ide na Windows 7?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

Instalirao sam Ubuntu 12.04 alongside Windows 7 (isao sam tu opciju u insalaciji)

Kako da sad obrisem Ubuntu ili ako ne mogu Ubuntu obrisat koji fajl da obrisem da mi se vise ne prikazuje ono koji sistem od ta dva da odaberem nego da odmah ide na Windows 7?

Instaliraj EasyBCD na windows i preko njega vrati windowsov boot loader, mislim da nemaš jednostavnijeg načina od toga.

A Ubuntu makneš tako da formatiraš particiju na kojoj se on nalazi, prvo riješi stvar sa EasyBCD-om da ti se odmah diže u windows jer ako prvo obrišeš ubuntu nećeš moći dignuti ni windows.

14 godina
Intelovac123 kaže...

Di ćeš to pitati u Linux podforumu. Ovdje ti možemo pomoći da se riješiš windowsa.{#}

Ali evo mali hint za tebe: iskoristi instalacijski DVD i odi na repair windowsa, dalje ćeš valjda znati sam (ako zapneš javi se opet).

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

Ček,tek si ga instaliro i već ga očeš obrisat? Vidim prilagodba ti nije jača strana,kao ni testiranje... {#}

14 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...
Intelovac123 kaže...

Ček,tek si ga instaliro i već ga očeš obrisat? Vidim prilagodba ti nije jača strana,kao ni testiranje... {#}

Ma imao sam Ubuntu i prije..

Posto ne mogu formatirat particiju zato sto su na njoj i Windowsi onda Ubuntu ostaje dok ne dodje Windows 8..

15 godina
Intelovac123 kaže...

Ma imao sam Ubuntu i prije..

Posto ne mogu formatirat particiju zato sto su na njoj i Windowsi onda Ubuntu ostaje dok ne dodje Windows 8..

Dakle ti želiš  ukloniti grub, i vratiti windowsow bootmanager. To možeš direktno iz windowsa pomoću alata MBRFix

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice