Problem sa boot-anjem linuxa preko USB-a

poruka: 47
|
čitano: 10.909
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa boot-anjem linuxa preko USB-a
Stoja kaže...

Evo danas sam skinuo ubuntu 9.10 i pomoću neetbootina sam ga stavio na USB(formatirao ga u fat32 prije) i opet sam dobio onaj isti eror prilikom boot-anjaPlač Imate li kakvih ideja zašto čak ni ubuntu neće se bootat?

Baš sam jučer instalirao Ubuntu Server sa USB stickom, koji sam napravio Unetbootinom i sve je radilo kao spada.

Jesi siguran da nešto ne radiš krivo?

Možda nešto preskočiš? Neka postavka? UAC? I slično?

UTERE SED NE ABUTERE!
16 godina
neaktivan

meni ga neće bootat na atom platformi, ali na glavnom pi-siju radi fino (doduše sporo zbog stika)

double facepalm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Neznam što može bit krivoNeodlučan Preko uneetbootina namjestim da skine ubuntu verzija 9.10 live odaberem slovo na kojem je USB,formatirao ga prije svega toga, i kliknuo da radi, nakon toga unetbootin sam skine ubuntu sa neta, iskopira na usb, i kaže da je sve završilo uspješno i da mogu restartat. Ja restartam bootam sa USB-a i labudPlač

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Neznam što može bit krivoNeodlučan Preko uneetbootina namjestim da skine ubuntu verzija 9.10 live odaberem slovo na kojem je USB,formatirao ga prije svega toga, i kliknuo da radi, nakon toga unetbootin sam skine ubuntu sa neta, iskopira na usb, i kaže da je sve završilo uspješno i da mogu restartat. Ja restartam bootam sa USB-a i labudPlač

Da otprilike to tak treba ići...

No evo par razlika koje su bile između tvog i mog postupka.

1.) Nisam koristio Live opciju, nego imam prije skinuti ISO, kojem je provjeren SHA1 hash.

2.) Nisam odabrao restart, nego exit, pa naknadno

i stvar radi, kad izaberem u boot izborniku da boot-a sa USB-a

Ne znam što, ali nešto je očito drukčije kod tebe, nego kod mene?

P.S. Ovaj test sam napravio na Windowsima 7 x64, sa normalnim postavkama UAC-a i s tim da je Unetbootin pokrenut sa adminstratorskim ovlastima (run as administrator).

UTERE SED NE ABUTERE!
16 godina
Prometej kaže...

1.) Nisam koristio Live opciju, nego imam prije skinuti ISO, kojem je provjeren SHA1 hash.

Jel to verzija koja je na njihovim stranicama? Evo baš bi probao tako skinut pa onda ić preko ISO-a instalirat na usb

17 godina
neaktivan
Stoja kaže...
Prometej kaže...

Jel to verzija koja je na njihovim stranicama? Evo baš bi probao tako skinut pa onda ić preko ISO-a instalirat na usb

Da na tu verziju sam mislio, makar sam ja skidao sa Ubuntu-hr,

ali ne vjerujem da je to bitno ? Neodlučan

UTERE SED NE ABUTERE!
16 godina

Hmm nadam se da nije...evo još mi je ostalo nekih 6 minuta da mi skine pa ću ga na brzinu skopirat i provjerit dali radi...ako opet nebude radilo onda zbilja neznam što može bit problemMršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo opet probao i opet labudPlač Neznam di je problem al mene nešto zbilja mrzi linux da ne želi ni pod razno da se uapli na mom kompu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Evo opet probao i opet labudPlač Neznam di je problem al mene nešto zbilja mrzi linux da ne želi ni pod razno da se uapli na mom kompu...

Ne znam jesi probao s ovim uputama, to je uputa za neki drugi instaler koji je predložen na Ubuntu Documentation.

UTERE SED NE ABUTERE!
16 godina

Evo sad probavam sa tim Ubuntu installerom, vidjet ćemo što će bit, nadam se da će raditNevinašce

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ah odustajem , sutra ujutro škola treba se naspavat...sad sam stvarno lud sam ovim više...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda ga unetbootin loše montira. 

Probaj sa usbuntu, ovdje ga možeš skinuti http://www.linuxliveusb.com/en/downloads.html 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 9:53 (linuxuser).
17 godina
Stoja kaže...

Ah odustajem , sutra ujutro škola treba se naspavat...sad sam stvarno lud sam ovim više...

Da li cijelo vrijeme radis s istim USB-om? Mozda je problem u njemu!?

Probaj s nekim drugim.. Ako ce i na drugom biti tak, onda na drugom kompu..

Ako nista od ovog nece radit onda ocito ti negdje grijesis.. :)

16 godina

Neznam danas idem kod frenda pa ću uzet USB i probat kod njega da vidim što će se dogodit, dali je problem u USB-u ili u mom kompu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stoja kaže...

prije nego izludiš probaj još ovo...

http://unetbootin.sourceforge.net/

16 godina
linuxjuzer kaže...

Preko toga sam cijelo vrijeme i radio i nije htio,sad sam zadnje probao preko ubuntu installera i opet nije radiloPlač

15 godina
protjeran
Stoja kaže...
linuxjuzer kaže...

Preko toga sam cijelo vrijeme i radio i nije htio,sad sam zadnje probao preko ubuntu installera i opet nije radiloPlač

BI PEJŠN....Namigiva...malo podrobnije prouči literaturu..mora moći...a kad uspiješ...e činit će ti se kao prvi seks...imat ćeš blago teleći i sretni pogled......no fancy...Namigiva

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice