OpenSUSE

poruka: 3
|
čitano: 1.037
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
OpenSUSE

Dakle, želio bih instalirati ovu distribuciju Linuxa jer sam čuo da je jako prilagođena početnicima. Na njihovim službenim stranicama ima za skinuti LiveCD od 6xx MB i dvd od 4.2 GB. Što trebam skinuti, jer prije kada sam skidao npr kubuntu ili ubuntu veličina downloada bila je oko 650 MB?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: OpenSUSE
Dominus Johannes kaže...

Dakle, želio bih instalirati ovu distribuciju Linuxa jer sam čuo da je jako prilagođena početnicima. Na njihovim službenim stranicama ima za skinuti LiveCD od 6xx MB i dvd od 4.2 GB. Što trebam skinuti, jer prije kada sam skidao npr kubuntu ili ubuntu veličina downloada bila je oko 650 MB?

LivdCD služi da bi pogledao funkcionalnost OS-a bez instalacije. Naravno da i s njega možeš instalirati, ali obično na LiveCD-u dobiješ samo jedno grafičko sučelje (GNOME, KDE, XFCE, itd..), te se neki paketi s installera znaju skidati s neta.

DVD pak sadrži kompletnu instalaciju sa svim programima i sučeljima i čime sve ne gore, obično imaš i previše toga, ali uglavnom sve je to dovoljno za "offline" instalaciju.

E sad, ako planiraš eksperimentirati ili koristiti više grafičkih sučelja, DVD ti je kompletnija opcija, ali ako se odlučiš samo na jedno ili na određenu funkcionalnost i imaš pristup Internetu, dovoljan ti je i LiveCD, samo izaberi onaj LiveCD čije grafičko sučelje želiš koristiti.

openSUSE ima i još jedan dodatni CD sa Language Pack-om, koji će ti trebati ukoliko budeš želio koristiti hrvatsko sučelje u cijelosti.

Nadam se da ti je dilema oko instalacije sada manja.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
16 godina
neaktivan
OpenSUSE

naravno, puno ti hvala...Cool

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice