OpenSUSE 11 problemčić

poruka: 28
|
čitano: 3.334
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemči

E ovako... kada je suse provjeravao update pojavio se error u kojem je među ostalim bilo ovo : http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/KDE4:/STABLE:/Community/openSUSE_11.0/ . Uglavnom odabrao sam Add/Remove update sources i sklonio kvačicu s tog repozitorija nakon čega je update proradio. Sada mi se ista stvar događa sa packman repozitorijom (http://ftp.skynet.be/pub/packman/suse/11.0/ ) pa sam morao skloniti kvačicu i sa tog repozitorija. Moze li mi netko reći wtf is going on?

EDIT : Konkretno, kad uljucim packman repozitorij ovo mi se pojavi

Refresh failed: . Error: refusing unsigned file repomd.xml Error: Could not refresh repository 'Packman Repository': Valid metadata not found at specified URL(s) History: - Signature verification failed for repomd.xml

A kad uljucim ovaj drugi :

Error: Could not refresh repository 'openSUSE BuildService - KDE 4 Community': Valid metadata not found at specified URL(s) History: - File '/repodata/repomd.xml' not found on medium 'http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/KDE4:/STABLE:/Community/openSUSE_11.0/'

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2008 3:05 (scorpion667).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

hehe, wtf is going on... To sam se pitao malu milijardu puta na OpenSuse 11. Prešao sam sa ubuntua na njega misleći da ću dobiti stabilan, razrađen sustav. Ako možeš makni se sa njega, to bi ti preporučio. Pogledaj i po opensuse forumu, svi se žale na nešto a ovi nemaju rješenja. Podrška za drajvere im je užasna, kde je pun rupa a kad pokreneš gnome krene niz brdo. Iskusio sam više bugova i takvih čudnih errora. Pogotovo sa repozitorijima, ja ga nisam uspio nagovorit da koristi nvidijin repozitorij, a kamoli da nešto skine s njega. Imao sam i problema sa codecima, sa kompajliranjem... Jednostavno ništa nije radilo kako treba. Oprosti što ti nemogu pomoći s tim problemom, ali možda bi ti sebi više pomogao i poštedio se psovki ako jednostavno odlučiš naći drugu distru...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

A eto ja nemam nikakvih problema. Codeci, driveri, kompajliranje.....sve radi bez greške. Compiz goni punom parom, bez ikakvih bugova. Rušenja još nisam doživio.A dok sam jednom bio instalirao ubuntu prolazio sam kroz pakao, a o Mandrivi da ne govorim. Taman sam uspio rješit ovaj KDE Community repozitorij (dodao novu adresu) al me ovaj packman je*e u zdrav mozak.Viče

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

Ja sam bio na 64bit verziji, možda je bilo i do toga... Jesi uspio instalirat orginal drajvere za grafičku? Ili si još na open source zamjeni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

Original driveri, redovno ažurirani i odkad je izašao suse11 (instalirao sam ga odmah dan poslije) nije bilo problema s nijednim repozitorijem osim sad ovog packmana.. Tu i tamo igra se malo Nexuiza, Tremolousa, Wormux-a itd.Smijeh U mene je 32 bit verzija.   Sad se samo mislim dal da instaliram KDE 4.1. Kažu da je puno stabilniji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

Updejtaj KDE, na suse forumima kažu da je dosta stabilniji i brži. Sretno sa SUSE-om... Ja sad patim pod win i čekam komp nazad da se igram sa Archom... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

Kod mene je bilo samo problema sa službenim repozitorijima (od opensuseta), sa packmanom nikakvih. Inače je sve radilo bez greške... a sad sam na mandrivi... malo za promjenu.

Elvis je Zagorec bil, i nigda nije on kril, prije svakog koncerta demižonku vina je spil, govorile njegve su oči 'O daj mi natoči!!'

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: OpenSUSE 11 problemči
scorpion667 kaže...

E ovako... kada je suse provjeravao update pojavio se error u kojem je među ostalim bilo ovo : http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/KDE4:/STABLE:/Community/openSUSE_11.0/ . Uglavnom odabrao sam Add/Remove update sources i sklonio kvačicu s tog repozitorija nakon čega je update proradio. Sada mi se ista stvar događa sa packman repozitorijom (http://ftp.skynet.be/pub/packman/suse/11.0/ ) pa sam morao skloniti kvačicu i sa tog repozitorija. Moze li mi netko reći wtf is going on?

Refresh failed: . Error: refusing unsigned file repomd.xml Error: Could not refresh repository 'Packman Repository': Valid metadata not found at specified URL(s) History: - Signature verification failed for repomd.xml

Error: Could not refresh repository 'openSUSE BuildService - KDE 4 Community': Valid metadata not found at specified URL(s) History: - File '/repodata/repomd.xml' not found on medium 'http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/KDE4:/STABLE:/Community/openSUSE_11.0/'

Packman: Kaze da nemoze verificirati GPG kljuc od repozitorija i stoga ga nece koristiti. Makni GPG check i trebalo bi proci.

Drugi: Nemoze naci repomd.xml na toj adresi. Dali si unjeo tocnu adresu repozitorija?
Gentoo user. :')
17 godina
neaktivan
RE: OpenSUSE 11 problemči
Tux Slave kaže...
scorpion667 kaže...

Packman: Kaze da nemoze verificirati GPG kljuc od repozitorija i stoga ga nece koristiti. Makni GPG check i trebalo bi proci.

Drugi: Nemoze naci repomd.xml na toj adresi. Dali si unjeo tocnu adresu repozitorija?
  Ovaj drugi sam sinoć rješio, a ovo za packmana cu probati cim dodjem kuci.
17 godina
RE: OpenSUSE 11 problemčić

Svakako update-aj na KDE 4.1 (sad je već akutalna i 4.1.1), jer je stabilniji i funkcionalniji barem 5 puta od 4.0.

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
neaktivan
4ndY kaže...

Svakako update-aj na KDE 4.1 (sad je već akutalna i 4.1.1), jer je stabilniji i funkcionalniji barem 5 puta od 4.0.

A ima li ikoji način da uradim baš update, a ne da ponovo skidam sve one igre itd. što standarno dođu uz njega?
17 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

Uključi si factory repozitorij i onda će se updateat. Prije toga prouči rizike tog pothvata.

Zatvorite prozore. linuxzasve.com

0 0 hvala 0
17 godina

Pa svi KDE paketi su išli na verziju 4.1, tako da moraš sve updateat, ako ti je skupo na pormetu informiraj se o deltaRPM repozitorijima (nekih 80% manje prometa pojede). Mislim da opensuse ima već dosta dugo te deltaRPM-ove.

Što se tiče development repozitorija (factory/rawhide/slično) - nikako ne preporučujem, može ti donijet samo probleme... osim ako ih ne voliš  Smijeh

(nisam baš upućen što je aktualno u opensuse repozitorijima, ali mislim da bi KDE 4.1 već odavno trebao biti tamo)

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

Sad više nije problemčić, sad je problemčina. Nije mi se dalo radit update, konta skinut cu KDE 4.1 sa SUSE-ovih stranica. kliknem na 1-click-install cekam, kad na malo manje od pola puta neki error. onda se nijedan program nije bio dao pokenit. ajd uradim ja restart kad vidi vraga, nemogu uci u SUSE (pojavi mi se ono kao DOS). ukucam svoj root password,   probam ukucati startx - ni to ne radi. Pošaljem sve u 3. pi*ke materine...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Daj barem neke keyworde od dmesg, xorg.0.log-a, itd... Nije mi jasno, ako nisi updejto X-e onda se nemaju što sprčkat.

16 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

heh... šta sam ti ja odma reko za openSUSE...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

Heh rješio sam ovaj problem krajnje amaterski, al bitno je da je upalilo. Kada bi ukucao startx pisalo bi mi "could not start kdeinit4. Check your installation". E ja sam se ulogirao kao administrator, ukucao yast2 i pokrenuo yast. trazio sam igru koja je rađena za KDE 4.1.1. Kad sam je našao i htio instalirati povukla je sa sobom sve dependenciese potrebne za KDE 4.1.1 i open suse se nakon restarta upalio.Smijeh. Znam da vama glupo izgleda sto sam to ovako rješio, al htio sam sam rješiti da vidim oću li uspjeti išta iskombinirati. Jedino me zabrinjava ono što piše u my computeru:

KDE: 4.1.2 (KDE 4.1.1 (KDE 4.1 >= 20080828)) "release 52.1"

Ta nisam valjda nekakvu betu skinuo ili je ovo u redu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

Inace, ovako prvi dojmovi (nakon 2 sata mahnitog testiranja) o KDE 4.1 su odlični. Nevjerovatno stabilno, a brzina pokretanja aplikacija je nenadmašna. Npr. Open Office se otvori za 2-3 sekunde. Ako ne i manje. Prije je bilo nekih stvari koje sam radio pa je pokoji bug dolazio do izražaja, sada nijednog nema. Budem i detaljnije napisao nakon par dana korištenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

E kako instalirat KDE 4.1 na Ubuntu??

Meni stalno instalira 4.0 a sporo je i bugovito.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

Ima li itko odgovore na moje i nadimkovo pitanje?Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
scorpion667 kaže...

Ima li itko odgovore na moje i nadimkovo pitanje?Smijeh

Što je točno tvoje pitanje? Da li si povukao nestabilnu verziju iz repoa? Ne znam, ne koristim opensuse, ali ako ti radi stabilno onda pusti... a dok izađe 4.1.2 ćeš updejdat na stabilnu (ali isključi te development repozitorije).

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2008 12:53 (4ndY).
17 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

Jedno posve početničko pitanje, nadam se da ćete biti strpljivi...

Prvi put sam instalirao Linuxe (Open Suse 11 - GNOME)

Imam 2 problema...ako su uopće problemi...vjerovatno je još uvijek ključ u mom upoznavanju sa novim sistemom...Možda je i smiješno...

Ne mogu postaviti nativnu rezoluciju za monitor (1440x900) bez neke distorzije, iako je sav hardware uredno registriran...Pokušao sam sa TEST opcijama i podešavanjem, maksimum koji dobijem jeste da mi je slika za trenutak šira nego što bi trebalo biti i da kojih 5 mm donjeg dijela monitora ostaje neiskorišteno...

i kako zapravo da napravim konekciju za net?

Slutim da, ako se uspijem dočepati interneta, ostatak stvari mogu riješiti sam roveći po forumima...

Molim za strpljenje i razumijevanje...

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2008 11:13 (rashomon).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sad ovo sa rezolucijom ne znam, a ovaj neiskorišteni dio monitora probaj popunit pomoću (fizičkih) kontrola na monitoru (mislim na dugmiće). Kaj se tiče interneta, tu ne bi trebal imati problema ako imaš ADSL. Samo u browser utipkaj 192.168.1.1 i tam uneseš podatke za spajanje.

Elvis je Zagorec bil, i nigda nije on kril, prije svakog koncerta demižonku vina je spil, govorile njegve su oči 'O daj mi natoči!!'
17 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

ako je ruter spojen na mrežnu nema problema.

a ako je preko USB-a, eh onda je sranje (al uspio sam to rješit Osmijeh )

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rashomon kaže...

Ne mogu postaviti nativnu rezoluciju za monitor (1440x900) bez neke distorzije, iako je sav hardware uredno registriran...Pokušao sam sa TEST opcijama i podešavanjem, maksimum koji dobijem jeste da mi je slika za trenutak šira nego što bi trebalo biti i da kojih 5 mm donjeg dijela monitora ostaje neiskorišteno...

To je widescreen rezolucija... tako da nije "default". Međutim i GNOME i KDE imaju alate za stavljanje svih mogućih rezolucija podržanih od strane hardvera u System Settings ili tako nešto (preko RandR-a). Ali je nužno da imaš drivere instalirane i da rade ispravno.
Osobno, nakon instalacije drivera (radeonhd) widescreen monitor i rezolucija mi je uredno prepoznata (ali opet, druga distribucija).
17 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

Uspio sam srediti konekciju (preko etherneta je, BTW), ovo sa monitorom ostaje problem...Pokušao sam instalirati neke drivere, međutim nije to to, a i na njihovom forumu nađoh informaciju da neće raditi ta verzija koja mi je dostupna...

Starija kartica, ATI Radeon 9200 SE...

Zarovit se još i čitati...Poneka uputa sa strane nije suvišna. Hvala...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

Imam sad jedan problem koji prije nisam skužio jer prije nikad nisam koristio ikakav cd ili dvd u openSUSE. Konkretan problem je to što mi u my computeru nema DVD roma. Nigdje ga. Ubacio ja dvd, čekam i ništa. Odem ja u my computer kad vidi čuda, ne pokazuje mi se nikako. Pokazuje samo 2 particije koje imam i floppy. Ima li itko rješenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OpenSUSE 11 problemčić

Ništa. Riješio sam. (ovo je vjerovatno rekord)Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice