Neuspjelo instaliranje ubuntua

poruka: 40
|
čitano: 6.217
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Neuspjelo instaliranje ubuntua
soundstream kaže...

Pa i ja imam na c xubuntu al bolje je kad formatiras u cfs4 njihov format brze rade itd....
Al xp mi je bolji mogu ga bolje podesit a imam i backup od firefoxa itd
Ovak pogasim pol procesa i ono leti a na xubuntu cist sumnjam da se mogu nepotrebni procesi pogasit itd

Linux je najbolji sustav za podešavanje... Imaš stopostotnu slobodu o čemu u Winsima nemožeš ni sanjat.  Možeš i na linuxima, samo ne znam koji su po tebi nepotrebni procesi? Meni Ubuntu doslovno leti, neusporedivo čak i s čistom instalacijom Winsa.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
17 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Pa i ja imam na c xubuntu al bolje je kad formatiras u cfs4 njihov format brze rade itd....
Al xp mi je bolji mogu ga bolje podesit a imam i backup od firefoxa itd
Ovak pogasim pol procesa i ono leti a na xubuntu cist sumnjam da se mogu nepotrebni procesi pogasit itd

Ahahahaa, jbt ja bum crko jednog dana od smjeha na ovom forumu...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
17 godina
neaktivan

koja je razlika na linuxu mjenjat config fajlove, a na win prckat po registru?

isto je na obadva os-a, ako neznas kaj radis bolje ne diraj.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nekontam sta je smjesno al oke...
U winsima odem u registry mjenjam sta zelim odem u procese pogasim sta zelim a ima ih hrpa nepotrebnih kao i na xubuntu....
od njih 120 sigurno bi naso 50 nepotrebnih kao npr update,obavjesti itd kao sto na windowsima ima....

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
nadimak888 kaže...

Pa fora je u tome sto u winsima nisam znao al sam naucio i sad znam al opet na linuxu nemos tak jer nema po netu o tome izgleda da nitko nikad nije gasio nepotrebne procese i ubrzavo sustav od nepotrebnih sr*nja u memoriji.....
Neznam bas kak da se uštelaju al naucit cu

17 godina
neaktivan
nadimak888 kaže...

LOL. Ako ne znaš o ćemu pričaš bolje šuti.

soundstream kaže...

Pa fora je u tome sto u winsima nisam znao al sam naucio i sad znam al opet na linuxu nemos tak jer nema po netu o tome izgleda da nitko nikad nije gasio nepotrebne procese i ubrzavo sustav od nepotrebnih sr*nja u memoriji.....
Neznam bas kak da se uštelaju al naucit cu

Pa ja ne znam, jel ste vi glupi, nesposobni ili koji k?! Evo jbt prvi link koji google daje:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=89491

Joj da pa treba se znat služit googleom. *facepalm*

Kad se bu taj tvoj XP mogel bootat za manje od 10 sekundi makar na SSD-u do potpuno funkcionalnog OS-a onda se javi. Arch na SSD-u sa TEŠKIM desktop environmentom kao što je Gnome boota se do potpuno funkcionalnog OS-a za <10 sek. Čim se upali možeš pokretat programe, nema naknadnog čekanja. Da je još tweakan i da ima openbox išlo bi još brže. O Gentoo-u kompajliranom i optimiziranom posebno za tvoju arhitekturu neću ni pričat, tj. bojim se uopće zamišljati kolko bi se to brzo diglo...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

U winsima odem u registry mjenjam sta zelim odem u procese pogasim sta zelim a ima ih hrpa nepotrebnih kao i na xubuntu....
od njih 120 sigurno bi naso 50 nepotrebnih kao npr update,obavjesti itd kao sto na windowsima ima....

{#} Molim te mi reci šta mijenjaš po registryu {#}  

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
16 godina
odjavljen
nidjo123 kaže...
soundstream kaže...

{#} Molim te mi reci šta mijenjaš po registryu {#}  

Mijenja koeficijente otpora zraka.

Da se windowsi brže otvaraju {#}

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
soundstream kaže...

- i to je proces učenja, kad naučiš razumjet ćeš i vic.

U međuvremenu se netreba svađati nego od drugih pokušati naučiti ako te nešto zanima.. ili se skloni s teme ako te ne zanima. Od svađe ili ljutnje nema koristi.

usput i win pristupa diskovima kroz apsolutnu stazu, disk/particija.. 'slova' na disku su relikt prošlosti kao što je recimo slovo a i b rezervirano za floppy. Prva aktivna particija prvog diska je C: ... to je tek čušpajz... (kad se doda više diskova, particija..)

No isto je s linuxom samo što nema slova.

Labela je ono što kirisnik treba i može napisati i po tome razlikovati diskove, jer (ni na linuxu) nije uvjek prvi disk 'C' ... recimo opcijama redosljeda u BIOSu ili chainload to mogu ispremješati iz recimo priključen USB disk, čitač kartica ili novi dodatni disk.

Windowsi nude zato i jedan nice fičer, možeš diskovima proizvoljno mijenjati 'slova'... istina to može izazvati i probleme ako radiš na programsko-sistemskom disku. Ali dodatni (storage) može bit bilo koje slobodno slovo. - korisno? - .. kao i tamaguči, može se živjeti i bez tog.

Daleko korisnija je labela (koju korinsnik napiše), podatak o veličini ili tipu diska.

Ali za potrebe mrežnog pristupa je ipak potrebno (računajuči da programi traže stazu- 'F:\'... jer je tako još iz doba Netwarea).

Onako, laički, što je logičnije, praktičnije? Nazvati DVD recimo 'E:' (disk) ili DVD, removable ili optical.. tako rade i windowsi, naziv uređaja (i slovo u zagradi, jer je sporedno).

-recimo da prvi put vidiš neko računalo. Igranje 'pogodi slovo' je nepotrebno ali još neko vrijeme će ostati tu..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Točno. Gnome particije prikaziva po labeli i to je ok. Za ostalo tu je UUID.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice