Linux na Windows 7

poruka: 11
|
čitano: 2.065
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Linux na Windows 7

Ovako, kupio sam novi laptop sa Linux OS koji mi bas neodgovara jer nemogu igrati igrice na njemu pa se zelim prebacit na Windows 7. Prilikom instalacije dosao sam do ovoga i nemogu instalirati ni na jednu particiju..

Prve dvije particije se mogu obrisati i formatirati ali nemaju dovoljno prostora za Windows 7, dok druge dvije nemogu ni obrisati ni formatirati a ni instalirati jer moraju biti formatirane kao NTFS  ("The file system for the operation must be formatted as NTFS").

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Linux na Windows 7

Trebao bih moći formatirati citav HDD bez problem, ali posto kazes da ne ide skini sebi TO i pokreni live cd, ne moras brinuti ne mozes zeznuti jer ionako planiras instalirati win 7 .

16 godina
neaktivan

a ako se ne snalaziš sa Gparted-om onda pokušaj s ovim: Link

Ja bih ostavio dellovu particiju i izbrisao ostale tri.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
16 godina
breskvica kaže...

Ovako, kupio sam novi laptop sa Linux OS koji mi bas neodgovara jer nemogu igrati igrice na njemu pa se zelim prebacit na Windows 7. Prilikom instalacije dosao sam do ovoga i nemogu instalirati ni na jednu particiju..

Prve dvije particije se mogu obrisati i formatirati ali nemaju dovoljno prostora za Windows 7, dok druge dvije nemogu ni obrisati ni formatirati a ni instalirati jer moraju biti formatirane kao NTFS  ("The file system for the operation must be formatted as NTFS").

Naravno - moraš obrisati CIJELI disk. Najbrže ,u samoj instalaciji to možeš pokretanjem Command Prompta i pokretanjem Diskparta u njemu:

Command Prompt pokreni klikom na tipke Shift i F10.

Ukucaj: diskpart

I zatim redom:

list disk

select disk 0

clean

exit

exit

(Nakon svake naredbe klik na Enter)

I gotovo - sada klikni ''Refresh'' i imaš prazan disk i možeš instalirati šta hoćeš na njega.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
12 godina
neaktivan
Eto, samo radi igrica a sto mislis koliko ce ti laptop moci dugo igrati novo izasle igre, a vec se polako i igre portaju...
moj savjet. ti je stavi dual boot jer kada vise nebude mogao za novije naslove.
Usput linux distre i nisu toliko velike cemu je brisati Ostavis to malo sastrne i imas rezervni os kada taj pa znamo vec.... a i sigurniji malo za net surfanje ako ides na sumljive stranice jer vecina propusta napade winse
malo prolistaj forum i. pogledaj na ."Linux pitanja i odgovori" tema
P.S.
( za koji mjesec vidimo ga s pitqnjima o virusima na winsim:)
TD collector
13 godina
neaktivan
Linux na Windows 7

Hvala svima na odgovorima, uspio sam formatirat.. jel vazno da windows instaliram na ovu particiju koja je System Reserved ili mogu i na Primary?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pffff... a dobro sad kad si vec....khm..
pa ako je dovoljno velika citaj u GB-ima valjda prijasnji os?? Mozda pa mozes tari brisi stavljaj.
ako je mala par sto MB onda je to od njihove podrske ili neki takvi sh*t
Uglavnom ako se netice garancije znaci briga ih koji je softver alobodno cistitka
TD collector
16 godina
Killua kaže...

( za koji mjesec vidimo ga s pitqnjima o virusima na winsim:)

It's so lame ....

breskvica kaže...

Hvala svima na odgovorima, uspio sam formatirat.. jel vazno da windows instaliram na ovu particiju koja je System Reserved ili mogu i na Primary?

Na Primary - System Reserved je boot particija ,a i ne znam kak bi stavil OS na 200 ili 300 mb.

Killua kaže...
Pffff... a dobro sad kad si vec....khm..

ako je mala par sto MB onda je to od njihove podrske ili neki takvi sh*t
Uglavnom ako se netice garancije znaci briga ih koji je softver alobodno cistitka

Pfff ... it's so lame ...

Ako ima System Reserved particiju (koje ,BTW ,prije nije bilo - pogledaj sliku u prvom postu) ,znači da je disk preformatiran i tu je sad shit od bootloadera i repaira.

Pa ,obično (osim kod rijetkih proizvođača i prodavača) ,garancija se odnosi samo na hardver.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2014 18:01 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
..

Command Prompt pokreni klikom na tipke Shift i F10.

Ukucaj: diskpart

..

{#} .. it so terminalski. (mislim na drugu temu, btw čemu CLI-tipkanje za stvari koje mogu klikajući nobovi obaviti).

1. pogledati što je na postojećim particijama, može bit i koristan soft (driver, manual itd.), pa možda snimit na neki medij.

2. znati koji HW (precizno, model) i dirvere traži neki OS... lakše je dok je PC funkcionalan. 1 i 2 može s većinom live distri.

,,..

5. obrisati sve ili po želji. Osnovno, OS ide na svoj FS, mora postojati boot disk/particija, mora se zadovoljiti neki requirements npr GPT-UEFI-MBR.. i tad se može instalirati bilo koji OS. Može s famoznim rješenjem 'klik-next'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...

{#} .. it so terminalski. (mislim na drugu temu, btw čemu CLI-tipkanje za stvari koje mogu klikajući nobovi obaviti).

1. pogledati što je na postojećim particijama, može bit i koristan soft (driver, manual itd.), pa možda snimit na neki medij.

2. znati koji HW (precizno, model) i dirvere traži neki OS... lakše je dok je PC funkcionalan. 1 i 2 može s većinom live distri.

,,..

5. obrisati sve ili po želji. Osnovno, OS ide na svoj FS, mora postojati boot disk/particija, mora se zadovoljiti neki requirements npr GPT-UEFI-MBR.. i tad se može instalirati bilo koji OS. Može s famoznim rješenjem 'klik-next'.

... pa kao i u drugoj temi ,terminal - pardon: command prompt (ipak je u pitanju Windows ,ne Linux) je ponekad brže rješenje od klik-nexta. {#}

1. Čisto sumnjam da je išta korisno moglo stati na 345 mb kolika je bila OEM particija. (osim ,eventualno manuala)

2. BTW ,pričalo se o Sedmici - čisto sumnjam da nešto od hw-a nije bilo prepoznato prilikom instalacije. Valjda bi se dosad javil da nešto ne radi.

.....

5. Zanimljivo ,ali na MBR inicijaliziranim diskovima još uvijek sve radi i bez posebne boot particije. Čak i na UEFI pločama ,samo ako se uključi CSM.

16 godina
kizo2703 kaže...
...

... pa kao i u drugoj temi ,terminal - pardon: command prompt (ipak je u pitanju Windows ,ne Linux) je ponekad brže rješenje od klik-nexta. {#}

1. Čisto sumnjam da je išta korisno moglo stati na 345 mb kolika je bila OEM particija. (osim ,eventualno manuala)

2. BTW ,pričalo se o Sedmici - čisto sumnjam da nešto od hw-a nije bilo prepoznato prilikom instalacije. Valjda bi se dosad javil da nešto ne radi.

.....

5. Zanimljivo ,ali na MBR inicijaliziranim diskovima još uvijek sve radi i bez posebne boot particije. Čak i na UEFI pločama ,samo ako se uključi CSM.

.. nije brže, čak ni ja ne mogu brže natipkati diskpart (enter) list, select, clear.... u odnosu na klik-advanced (button) i brisanje - next.

1- 'možda'.. btw, 300mb je sasvim dovoljno za drivere. /ali to ne eliminira poželjnost, pogledati prije ubijanja, možda je korisno)

2- ako se ne javlja, možda ne radi wlan/lan ili ne boota.. ili je u šumici. itd.

5- 'smisao' je bio instalirati, odnosno znati da postoji npr BIOS i da se može ili mora nešto podesiti ... uz preskakanje nekih koraka (ne slučajno), npr ni ne pitam koji OS želi, samo 'pravila' i requirementse, pa tek tad njegove želje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 0:13 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice