Linux - problem

poruka: 23
|
čitano: 3.892
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Linux - problem

Evo ovako, dok stavim linux-ov live CD u laptop ide sve super na početku, a kada dođe do djela gdje učitava hardvere laptopa ugasi se monitor i više se ne pali.Kako da proradi kako spada.Prije mi se to nije događalo, a sad odjednom je počelo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Linux - problem

Imam jednu dobru vjest, a jednu lošu {#}.

Dobra vjest je da sam našao zašto mi se ugašiva ovdje : https://wiki.ubuntu.com/FrameBuffer

A loša vjest je ta da ne razumijem baš što žele reći.

Može li mi netko objasnit, bio bi jako zahvalan {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2011 8:14 (Gremlin144).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Linux - problem

dok ti se otvori boot menu , editiraj boot liniju - makni splash i stavi vga=normal

EDIT:

https://help.ubuntu.com/community/BootOptions#Changing%20the%20Boot%20Option%20Configuration%20Line

ak imaš Ubuntu

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2011 9:47 (sumski).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Linux - problem

Samo je fora u tome što ja ne vidim to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Linux - problem

pozdrav svima.. evo ovako.. imam LINUX ii imao sam jedan accaunt admin koji mi nije  valjao nisu se pokazivale datoteke na  njemu pa sam  ga delete i  napravio novi i stavio da bude administrator ii tamo pise da ako ocu dodat jos accaunta moram kliknuut na onaj katanac)lokot znaci mora bit zakljucan i ja sam to otkljucao i stavio password  opciju  ACCAUNT DISABLED(na vec postojeci accaunt ADMINA)  i sada više ne mogu uc na taj accaunt a sifra mi nije ona koja je bila.. isaoo sam i na restart kompa pa na recovery mode i tamo kucao paswd (moj accaunt ime)  I ONDA SIFRU ALI NECE PISE DA JE GRESKA NEKA ... TO JE BICE JER SAM METNIO  DA MI JE ACCAUNT DISABLED.   ii samo mogu uc na gosta .. daj pomozite ubija mee..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Linux - problem

accOunt :)

linux je kernel.. koja distribucija je to? pejstaj ovdje sta ti izbacuje tocno, jer ovaj tvoj "problem" ni linus torvalds ne bi rjesio

http://www.debian.org/doc/manuals/debian-reference/index.en.html
13 godina
neaktivan
Linux - problem

hahahahah..izbacuje mi  : manupilacijska greska  autentifikacijskog tokena...  i pise passwd unchanged -.- ..bracko pomagaj ...ovo je linux 11.10 (čelik xD)

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2012 9:41 (KarateZvijer).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nemaš Linux 11.10 jer je to samo kernel! Koju distribuciju imaš? Npr. Ubuntu, Mint, Kubuntu, Fedora...
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
neaktivan

aha too. ubuntu!  ZNA LI ikooooo? kako dalje? sta? hitno!

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2012 10:46 (KarateZvijer).
12 godina
neaktivan
Linux - problem

Eh ljudi imam problem sa CompizConfig efektima , ne reaguju,imam instaliran nVidia driver za moj graficku i pise da mi je enabled ,prije sam mogao nastimati efekte kao sto su cube desktop,woobly winodws,...da ne nabrajam,radio sam unity--resset i prilikom resetovanja,sto je cudno ti efekti mi se pocnu vracati , koristim core 2 duo 2.8 , nVidia geforce 5200 ,1 GB rama,assusova maticna,...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Linux - problem

imam Assus EeePc i na njemu edubuntu 7.04.Hteo sam napraviti upgrade i pomocu interneta uspeo sam nadograditi mislim na neku verziju 8.?? ali zaboravio sam na bateriju i usred instalacija se lap-top iskljucio.Startirao sam i pocinje ono logo edubuntu i namesto da pokazuje rabotnu povrsinu ekran je taman i samo se vidi strelica(kursor).Skinuo sam ubuntu 12.04 veziju i napravio boot-abilni usb,isto tako namestio u setinzima first boot da boot-a od USB.Ali nece da krene instalacija.Gde sam zgresio ili u cemu je problem sto instalacija nece da krene od USB.Treba mi hitno pomoc.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rexi kaže...

imam Assus EeePc i na njemu edubuntu 7.04.Hteo sam napraviti upgrade i pomocu interneta uspeo sam nadograditi mislim na neku verziju 8.?? ali zaboravio sam na bateriju i usred instalacija se lap-top iskljucio.Startirao sam i pocinje ono logo edubuntu i namesto da pokazuje rabotnu povrsinu ekran je taman i samo se vidi strelica(kursor).Skinuo sam ubuntu 12.04 veziju i napravio boot-abilni usb,isto tako namestio u setinzima first boot da boot-a od USB.Ali nece da krene instalacija.Gde sam zgresio ili u cemu je problem sto instalacija nece da krene od USB.Treba mi hitno pomoc.

skini program unetbootin.. na njega ubaci taj ubuntu 12.04 i pusti nek odradi samo sve.. kasnije ce te pitat da restartas sistem i onda ce ti pocet instalacija

u slucaju da zapnes, guglaj, ima dosta tema s tim problemom.. a i imas citav guide za pokretanje s unetbootinom

http://www.debian.org/doc/manuals/debian-reference/index.en.html
12 godina
neaktivan

Ili jednostavno Ubuntu 12.04 snimi na cd/dvd i bootaj , ja tako radim i nemam nikakvih problema....

13 godina
neaktivan
Linux - problem

Pozdrav , imam problem s bootanjem linuxa s USB-a , 

frend ima bootabilni usb s CDlinux-om i par programa gore koji rade na linuxu.

Na njegovom kompu i laptopu sve radi uredno , ali kad ga ja pokušam bootat na svom laptopu nikako da se pokrene 

samo stoji ovo što je na slici i blinka ova crtica ispod {#}

ostavio sam ga 15-ak minuta tak da radi ali nula bodova.

uopće ne reagira 

Da li uopce treba znati sve odgovore na sva pitanja,da li uopce postoji pravi odgovor? Da li smo se mi spremni suociti sa istinom? Hocemo istinu,a da li ju mozemo podnijeti?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Linux - problem

Koji laptop? Ako ti laptop ima samo usb onda probaj neku drugu distribuciju sa usb-a a ako imaš i cd-rom probaj podignut neki live cd. Meni se neki linuxi na jednoj mašini dignu bez problema a na drugoj nema šanse, vjerojatno nešto u hardveru, iako večina linuxa radi na svakojakom hardveru.

http://d-u-d.deviantart.com

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Noxer kaže...

Pozdrav , imam problem s bootanjem linuxa s USB-a , 

frend ima bootabilni usb s CDlinux-om i par programa gore koji rade na linuxu.

Na njegovom kompu i laptopu sve radi uredno , ali kad ga ja pokušam bootat na svom laptopu nikako da se pokrene 

samo stoji ovo što je na slici i blinka ova crtica ispod {#}

ostavio sam ga 15-ak minuta tak da radi ali nula bodova.

uopće ne reagira 

mislim da ćeš pomoć prije dobiti ak postaš ovdje

13 godina
neaktivan
Dud kaže...

Koji laptop? 

moj je ovaj pod Moj PC a njegov je neki ASUS neam pojma koji ...

Da li uopce treba znati sve odgovore na sva pitanja,da li uopce postoji pravi odgovor? Da li smo se mi spremni suociti sa istinom? Hocemo istinu,a da li ju mozemo podnijeti?
14 godina
Noxer kaže...
Dud kaže...

Koji laptop? 

moj je ovaj pod Moj PC a njegov je neki ASUS neam pojma koji ...

Na takav komp možeš stavit bilo koji linux, i neki najnoviji sa fensi šmensi efektima, probaj neki live cd, Mint ili Pcos linux.

13 godina
neaktivan
Linux - problem

da , ali meni trebaju bas ti programi koji su insalirani na tom sticku {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Noxer kaže...

da , ali meni trebaju bas ti programi koji su insalirani na tom sticku {#}

A vidim premjestio si se u onu temu tamo. Ajde idemo tamo nastavit ipak su tamo linuxaši.

14 godina
neaktivan
Linux - problem

Mali problem.

Imam mint 9, nebitno toliko. Kada hoću minimizirati prozor, on ga minimizira ali ga ne pokazuje na traci dolje, nego ga tek prikaže kad stisnem alt+tab. kako da ga vidim normalno, na traci dolje? ne mogu se sjetiti dal sam nesto prčakao po postavkama, ali sve sam probao i ne ide.. Ako zna netko...

ne vjeruj ženama koje lažu

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
mali ninja kaže...

Mali problem.

Imam mint 9, nebitno toliko. Kada hoću minimizirati prozor, on ga minimizira ali ga ne pokazuje na traci dolje, nego ga tek prikaže kad stisnem alt+tab. kako da ga vidim normalno, na traci dolje? ne mogu se sjetiti dal sam nesto prčakao po postavkama, ali sve sam probao i ne ide.. Ako zna netko...

Koji desktop enviroment? cinnamon? mate? kde?

Ad astra peronospora
14 godina
neaktivan
Bypass kaže...
mali ninja kaže...

Mali problem.

Koji desktop enviroment? cinnamon? mate? kde?

hm... linux mint 9. gnome. ako išta znači?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice