neko je reko da je izaso 4.12, radi :)
koja distra
koja distra
koja distra
Arch, iz repozitorija instaliran
Vidi sliku :/
Ubuntu 17.04
Probaj ovako.
Inače, na Kubuntu mi jučer updatealo na KDE 5.10.3. Možda par dana kasne za službenom KDE objavom :)) To se čekalo
KDE Plasma is a light desktop!
https://www.reddit.com/r/linux/comments/6l7xv5/kde_plasma_is_a_light_desktop/
Vjerovatno radi QtQuick-a
http://www.omgubuntu.co.uk/2017/07/kube-promising-email-client-kde-sees-new-release
Postoji li alternativu za xrdp?
Imamo problem prilikom spajanja na SUSE Linux sa WTS (windows terminal server). Jednostavno keyboard input ne radi (u login pop-upu i u desktop okruzenju). Probali smo se spojiti s aplikacijama Remote Desktop Connection te MobaXterm i u oba slucaja se javlja isti problem. Kada se pokusamo spojiti na drugi WTS, problema nema. Ono sto je jako zanimljivo je da input radi ukoliko se koristi on screen keyboard u WTS okruzenju.
BTW kako provjeriti koja xrdp verzija je pokrenuta?
zypper info xrdp | grep -i version
apt-cache show xrdp | grep -i version
Na Ubuntu je zadnja verzija 0.9.1-7build1, kao i na njihovoj stranici
Na kraju sam uspio provjeriti verziju koristeci rpm -qa | grep xrdp
xrdp-0.6.1-2.12
distribucija je SLES 11 SP4
kernel je 3.0.101-68-default
Probao sam se spojiti i sa putty uz X11 forwarding i input u terminalu radi sto je i bilo za ocekivati, ali kada pokrenem GUI aplikaciju nema inputa. Znaci da nije problem u xrdp jer ova metoda koristi samo X11.
Vidi sliku :/
Ubuntu 17.04
Probaj ovako.
Inače, na Kubuntu mi jučer updatealo na KDE 5.10.3. Možda par dana kasne za službenom KDE objavom :)) To se čekalo
Završili ispiti pa se sad stignem igrati
Uglavnom odlučio sam reinstalirati ubuntu i krenuti sve ispočetka jer se dosta smeća nakupilo tokom godine
Nadam se da mi neće trebati vaša pomoć :P
whaaat!!!
sveti linux se moze nakupiti smecem
HEREZA spalite vjestca na lomacu
Pa je. Linux nema registry, pa ne vidim kako se moze usporiti tijekom vremena. Mozes sjebat conf datoteke i sl. Al ne vidim ni problem u reinstalaciji, traje 5 min., veća drivera je unutra.
Pa je. Linux nema registry, pa ne vidim kako se moze usporiti tijekom vremena...
-stara mantra.. može neki konkretni primjer smeća/usporavanja ili ičeg bitnog-lošeg? Reg je nakon kotača 'naj..' :)) .. eliminira jednu sitnicu, dll-hell.
pa valjda se misli na config fileovi od aplikacija pa app dependencies stari kerneli(iako se mogu izbrisati) vlasnicki driveri (pff) save od igrica tragovi starije verzije GUI-a(e sad vec izmisljam)
ali to je nista samo par spisa i nis vazno
Ceremonijalno zatvaranje semestra :P
Bezbolno brisanje slikanih predavanja, pdfova i pptova. Kad bih ručno brisao morao bih čitati sve te naslove što bi mi nanosilo bol.
a sto nemozes desni klik delete folder?
a s druge strane HERETICS
Pa je. Linux nema registry, pa ne vidim kako se moze usporiti tijekom vremena...
-stara mantra.. može neki konkretni primjer smeća/usporavanja ili ičeg bitnog-lošeg? Reg je nakon kotača 'naj..' :)) .. eliminira jednu sitnicu, dll-hell.
Nije mantra. Sto je baza veca baza, vise vremena je potrebno za pronalazak. Kod današnjeg sve bržeg hardvera, sve manje vidljivo. Veći utjecaj ima malware I loše instalacije i deinstalacije. Kod Linuxa ta mantra ne vrijedi.
kada se znalac javi
Bit će veselo kad Ubuntu sa defaultnim Waylandom na GNOME-u izađe
https://devtalk.nvidia.com/default/topic/925605/linux/nvidia-364-12-release-vulkan-glvnd-drm-kms-and-eglstreams/post/5188874/#5188874
a wayland bi kao teoretski trebao biti bolji....
Pa ne govori Hrvoja da će biti bolji već samo da će biti defaultni ka iziđe Ubuntu Gnome.
-teoretski, ... je svaki novi (nešto novo) bolji... nakon 57 patcheva..
-danas više nema (baš nikakvog) opravdanja za loš support 98,5% HWa, osim nešto egzotike .. tak da bi 'moralo', ali moralo bi i bez promjene biti još bolje (jer je popeglano do sad). U mintimeu imamo KDE :)
E da još se desi da se konačno pojavi support za moju grafičku ... jasno da rade open driveri za moj ati međutim problem su dva displeya različitih rezolucija tako da ih nikako da namjestim. Pomaže jedino istaliranje close source drajvera.
to namjerno rade da otvoreni izgledaju slabiji ...conspiracy alert...
E da još se desi da se konačno pojavi support za moju grafičku ... jasno da rade open driveri za moj ati međutim problem su dva displeya različitih rezolucija tako da ih nikako da namjestim. Pomaže jedino istaliranje close source drajvera.
Ja isto nikako nisam mogao namjastiti dva displeya različitih rezolucija, onda sam naštimao cijelu konfu PC-a tako da radi na Intel HD 4000 grafici, tek tada sam uspio namjestiti 2 displeya
zamalo sam povjerovao da aje taj milijunas koji podrzava ubuntu ima skrivene namjere
Kod M$ stvari su uvjek perfidnije prirode