Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.503.874
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Linux - pitanja i odgovori
hrvooje kaže...

Probao sam danasnji build Kubuntua 15.04 ..

- daj se strpi sa spojlerima.. čekam 04. a ti mi kažeš da je batler ubojica :)

intel microcode. Može bit svašta, npr kristi se (oduvjek) MMX za sve soft operacije (npr modem). Zato je bitno znati koji je konkretan CPU (microcode je zapravo CPU-ID). Dal zbog upravljanja potrošnjom/paljenjem, upotrebe MMXa, sigurnosnog chipa, update BIOSa ... u wifiju je vjerojanto povezan power managment (windows opcija isključivanja uređaja zbog štednje.. +paljenje kad je uređaj potreban + npr WOL). Poveži s ostalim power sitnicama koje daješ na slikama, to je to. To bi zapravo trebao odrađivati OS za pojedine komponente (ali bi tad sličnost s Win bila prevelika pa svaki deamon pod linuxom radi nešto svojeg) ili update BIOSa koji bi teoretski bio ista stvar kao korištenje ovog firmware updatea/filea.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

ma ne, ulazak u bios i odaber da se bota sa uefi usba-di je iso od linuxa, nomeđutim tad krene boot windovsa, a kad oderdim da se bota sa usb-a koji nema uefi instalita se, al pri ponovom pokrtanjem nema odabira koj os želim neg se kreče boot winsa

sdit: sad sam napravio instalacijski dvd pa bum probal to

ne;e pa ne;e, radi usb xubuntu orginal bey nekih modoba, valjda nu delalo

riješeno instalacijom ne modanom verzijom sa sajta xubuntu, onoona verzija radi ao jedini sistem, nije za dual boot, možda se to da riješit, al nisam tolki pover user, sad na instaliranje i deinstaliranje....pozz

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 17:17 (mrakky).
14 godina
Bok,zanima me možete mi pomoč oko odabira linuxa,tražim što najmanji linux za skinuti i da se lako instalira na Live Usb stick,linux bi služio za hakiranje Wep šifre pa ako znate jedan dobar,jednostavan linux koji prvenstveno služi za hakiranje,samo je to bitno?hvala!
17 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
Bok,zanima me možete mi pomoč oko odabira linuxa,tražim što najmanji linux za skinuti i da se lako instalira na Live Usb stick,linux bi služio za hakiranje Wep šifre pa ako znate jedan dobar,jednostavan linux koji prvenstveno služi za hakiranje,samo je to bitno?hvala!

jao ocu, jao majci :)) 

There is no job like cron job!
17 godina
hrvooje kaže...
3n3m1 kaže...

jao ocu, jao majci :)) 

i da ima one-click-hack-wep

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
bitno da iz shela mogu hakirati.
17 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

kao u navy cis :)

2 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
nixass kaže...

niko ne veli da u tim dokumentima JESU virusi ili koji vrag..

nego su ti fajlovi (zip, pdf) popularni formati za sirenje istih i AV samo baca upozorenje

ok onda mi objasni ovo: zašto usb koji je prethodno bio u mom laptopu stavim na windows laptopu javlja se antivirusni program (iako je formatiran) i zašto kad sam slao s windowsa na windows datoteke nije se javljao antivirusni program

14 godina
Dali se vama događalo poajedujem Back track 4 instaliran na live DVD i odjedanput više nemogu ga podizati prilikom bootanja se pojavi bt4 prozor i mogu birati bt3,bt4.boot not HDD,reboot stisnem bt 4 i nakon sekundu dvije počinje učitavanje neke bijele linije teksta i naglo se zacrni ekran i isponovo se računalo resetira,prije je dotični bt uredno radio?
11 godina
protjeran

Wep i wpa ključ pročitaš na poleđini modema, ili nazoveš operatera... A provala u tuđi sistem je kažnjiva u većini država ove planete pa tako i u RH.  

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
hrvooje kaže...

Probao sam danasnji build Kubuntua 15.04 ..

- daj se strpi sa spojlerima.. čekam 04. a ti mi kažeš da je batler ubojica :)

intel microcode. Može bit svašta,

da, patchiranje CPU - a koje u Windowsima ide kroz krpanje BIOS - a. ajde lijepo od njih što nude i tu opciju 

Intel releases microcode updates to correct processor behavior as documented in the respective processor specification updates. While the regular approach to getting this microcode update is via a BIOS upgrade, Intel realizes that this can be an administrative hassle. The Linux operating system and VMware ESX products have a mechanism to update the microcode after booting. 

13 godina
neaktivan

Postojil neki program za Linux Mint sa kojim mogu podesavat brightness,contrast,gammu,saturation...Onaj panel sto dobijete kad instalirate drivere za grafiku na windowsu,gdje se moze radit color calibration,ili kako se vec zove??Ubi se trazeci,ispadose mi oci od ovih boja na mintu :)

Sadmir K

0 0 hvala 0
15 godina

To što tebi treba može se podešavati i na monitoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

To što tebi treba može se podešavati i na monitoru.

Laptop je u pitanju,nemam one dugmice sa strane :)

Sadmir K
11 godina
protjeran

A koje sučelje linux minta  ?   

Za cinnamon imaš dosta dodataka njihovih za te funkcije...kroz sučelje ih dodaš u sistem, pa onda taj dodatak dodaš u donji panel i od tuda onda vršiš podesenja svjetla,boji,topline.....

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

Za cinnamon imaš dosta dodataka njihovih za te funkcije...kroz sučelje ih dodaš u sistem, pa onda taj dodatak dodaš u donji panel i od tuda onda vršiš podesenja svjetla,boji,topline.....

Mint Xfce,trazio sam al nisam uspio nista nac,ne znam sta da trazim,ne znam kako se zovu uopste takvi programi.

Sadmir K
17 godina
neaktivan
Sadmir01 kaže...
bunkermax kaže...

Mint Xfce,trazio sam al nisam uspio nista nac,ne znam sta da trazim,ne znam kako se zovu uopste takvi programi.

pod cinnamonom ( i pod unity, i pod kde plasma i pod gnome) pod settings imaš opciju color gdje možeš kalibrirati monitor ili printer. do ubuntu 13.10 to se moglo i s gnome-color-manager. te aplikacije se zovu color managament. ne koristim xfce, ali ovdje imaš nešto o kalibraciji kao i ovdje blog post o kalibraciji boje pod xfce-om. i ovdje na askubuntu imaš lijep odgovor

*novi teaser sa kubuntu 15.04 beta 2. ihush nek pokrije oči ;)
kad je prozor na pola od svakog monitora prikazuje se na task manageru od oba ;) uglavnom jučer je izašla beta 2

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 8:41 (hrvooje).
16 godina
neaktivan

Došlo je vrijeme reinstalacije sustava (zato kaj trebam 64 bita) i malo da se pohvalim kad je prošli put instaliran i još pali kao prvog dana :D (samo su rađeni updateovi).

--------------------------------------------------------------------------------------------

3 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav ekipo, želio bih isprobati linux pa me zanima par pitanja. Ima li kakvo slično razvojno okruženje poput Visual studia za linux i koju bi mi distribuciju preporučili. 

Hvala Vam :)

Imagine all the things we could accomplish if we could all stop being d***s for like, 5 minutes
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nema ništa slično VSu na Linuxu. Vizualno i funkcionalno možda Eclipse i IntelliJ ali su i dalje daleko od VSa. Od distri, zadnji Mint.

My name is Legion... For we are many!
11 godina
Sayler kaže...

Pozdrav ekipo, želio bih isprobati linux pa me zanima par pitanja. Ima li kakvo slično razvojno okruženje poput Visual studia za linux i koju bi mi distribuciju preporučili. 

Razvojno okruženje za koji jezik?

Samomrzeći hrvat
14 godina
Entry Point kaže...
Sayler kaže...

Razvojno okruženje za koji jezik?

C/C++, C# i Java.

Imagine all the things we could accomplish if we could all stop being d***s for like, 5 minutes
16 godina
odjavljen

C/C++ - Code:Blocks

C# - lol. lol još jednom. MonoDevelop ali to je sve zakuac. Isprobano.

Java - Eclipse ili IntelliJ.

My name is Legion... For we are many!
16 godina

opet isti problem... Los pocetak pitanjem za VS jednako kad pitaju za MSO ACAD Photoshop igre... Linix nije windows. Ako postoji app tad postoji dok slicno uz dobre zelje zavrsi lose.

Tko zeli probati linux odabere distru i proba.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

C++ - QtCreator. Definitivno najbolji IDE.

C# zaboravi, to je prakticki Win only. Zato imas Javu.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 14:14 (1domagoj1).

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

C++ - QtCreator. Definitivno najbolji IDE.

QtCreator sam trazio cijelog zivota, a Qt u nazivu me sprijecavalo da ga probam.

Domagoj, hvala puno!

11 godina

Zaboravili ste na jednog od najboljeg:

https://www.kdevelop.org/

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nedIm kaže...

QtCreator sam trazio cijelog zivota, a Qt u nazivu me sprijecavalo da ga probam.

Domagoj, hvala puno!

Da, ime moze malo krivo navoditi da je to nesto Qt only, ali nije. Podrzava C++, Javascript, QML te Python u povojima. Naravno, sam IDE je slozen da odlicno podrzava Qt (npr., ima integrirani Qt Designer), ali moze se bez problema koristiti za bilo sto drugo, ja ga koristim za sve projekte u C++-u.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina

bok.. moze prijedlog i mozda link od nekog linuxa kojeg mogu staviti na usb preko LinuxLive USB Creator.. treba mi samo na kratko vrijeme pa sto jednostaviji i laksi bi bilo dobro

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

bok.. moze prijedlog i mozda link od nekog linuxa kojeg mogu staviti na usb preko LinuxLive USB Creator.. treba mi samo na kratko vrijeme pa sto jednostaviji i laksi bi bilo dobro

http://www.ubuntu.com/download/desktop

--------------------------------------------------------------------------------------------
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice