nisam na linuxu, al me več dosta dugo zanima prelazak, al eto volim igrat i to je zasad jedini razlog mog neprelaska, a onaj program play on linux jel radi dobro, dal se može svaka igrica instalirat? ako ne o čemu to ovisi?
Najbolje je koristit Wine, Cedega i PlayonLinux su sve forkovi Winea.
Ako te zanima konkretno neka igra, pogledaj ovdje : winehq.com
Jedina emulirana igra koju sam igrao pomoću Winea je Cod2, i radio je savršeno.
Zanimljivo je da Left for Dead 2 bolje radi na Linuxu (315FPS), nego na Windowsima. (270FPS)
ja sam igrao Warcraft 3 na laptopu preko Winea, radio je ok. takodjer sam igrao Heroes 3, Quake 3 i Starcraft 1. sve su radile odlicno, Q3 jos najbolje jer ima nativni installer za linux platformu, sve kaj mu treba jest CD sa data fajlovima. u principu, ono sto se sa Cedegom i PlayOnLinux dobije nije samo fork Winea, jer se Wine instalira zasebno. ono kaj se dobije su konfiguracijski profili za svaku pojedinu igru, tak da je mogucnost pogreske svedena na minimum. opcenito gledajuci, sve OpenGL igre ce radit na Linuxu gotovo pa savrseno jer je OpenGL nativno podrzan. ono kaj radi preko DirectX-a (verzije od 9 nadalje) jako ovisi o optimiziranosti koda i kvaliteti ugradjenih librarya u sam Wine. bar je takvo moje iskustvo. mislim da DX11 naslovi ne rade preko Winea.