Poštovana gospodo molim vas malo pomoći ili barem objašnjenja.
Dugogodišnji sam korisnik windowsa i proteklih dana sam se jako angažirao u želji da počnem koristiti linux, jer mi je stvarno prekipjelo oko virusa, crva i ostalog malwarea. Uz sve anti viruse, firewalle uvijek bude problema nakon nekog vremena. A to zna dovest do ludila...
Prosječni sam korisnik i računalo mi treba najviše za internet.
Odlučio sam se za Linux. Prvo sam instalirao ubuntu 11.10 i sve super pa mi je malčice sporo išlo jer imam 1GB rama i sharenu grafičku... Nisam do sada imao iskustva s linuxom pa sam mislio uzeti nešto lakšu distribuciju. Prešao sam na xubuntu ali tada problemi sa wirelesom. I nakon sati i sati edukacije i čačkanja na netu uspijem instalirati wind. drivere (prvo sam morao ndsigkt ili tako nešto lol) i prepozna i sve i onda problem sa autentikacijom. Nije se mogao spojiti sa ili bez pass keya.. I tu odustanem i shvatim da je Lisa idealna za mene... Instalacija super, driveri kao i kod ubuntua bez problema sve radi ko Philipp Patek. Brzina i rad sustava me oduševio. Rekoh sam sebi: Lisa, ženim te! :D
Plus još k tome Lisa kao miraz donijela flash, javu, još dosta codeca kojih na ubuntu nije bilo odmah nego se moraju instalirati, što me zaista oduševilo. No svejedno postoji jedan problem koji ne mogu riješiti nikako, a nije do memorije kako sam mislio, jer se u sve te 3 distribucije pojavljuje jednako.
naime flash na nekim stranicama ne radi kako treba, nego lagano zastajkuje iako sam instalirao sve što postoji u vezi flasha i swf-a. Youtube radi ok ali neke druge stranice već ne. Dok npr taj video skinem sa downloaderom, otvara ga u pola sekunde i oštrina slike je nevjerojatna, drugim riječima radi bolje nego besprijekorno. Ali kad je stream u pitanju uvijek štuca.
Imam 2 gige 64 bitnog atlona procesor
1GB rama
nvidia gforce 6100 nforce 405 shareana kartica. Instalirao drivere koje je sustav preporučio i kartica je vidljiva i sve štima.
No kako izaći na zelenu granu s tim flashom?
Btw java radi isto besprijekorno.
Hvala unaprijed