Eii jos nesto..
kako da skinem video s youtube i pretvorim ga u mp3 na ununtu
skinuo sam Fat Rat ali javlja mi neku gresku na bilo koji video koji hocu skinuti...
Eii jos nesto..
skinuo sam Fat Rat ali javlja mi neku gresku na bilo koji video koji hocu skinuti...
Eii jos nesto..
Pa takve stvari se skidaju s addonovima u Firefoxu... Imas ih mali milijun svakakvih...
Upravo isprobao Bodhi linux. Odličan mala distribucija, vrhunskih performanci, ali ono što me muči kod e17 window/desktop managera jest nemogućnost dodavanja foldera/file/launcera na desktop bez pokretanja filemanager-a i slično.
Da ima tu opciju to bi bio moj opcija nakon gnome 2.
Evo ja muku mučim, dal da upgradeam Ubuntu sa 10.10 na 11.04...
Žao mi je shebat sistem a baš super radi.
Eii jos nesto..
Imaš i oneline servisa koliko hoćeš meni najbolji http://www.onlinevideoconverter.com/
Ne još pričekaj jer je još dosta bugovi :))
Ma nemoj onaj UNITY je strahota... Meni je 10.10 najbolji, na svim kompovima i laptopu se on vrti...
Nemoj. Znas onu, "Don't fix it if it ain't broken."...
Mint error nakon updatea.
Novi sam pa se još mučim s Katjom. Synaptik Pakađ Meneđer izbaci error za ispravak u Terminalu, a tamo mi ne prihvaća lozinku. Njome se logiram kod uključivanja kompa/netbooka. Molo bih za pomoć, uz napomenu da sam sa informatikom na Vi .:) Stavio sam sliku uz poruku, bar se nadam !
Pa otipkaj u terminalu to što ti piše :)
Super radi i 11.04 x64, imam ga od kako je izasao i nemam nikakvih prigovora.
O kakvim bugovima pricas? Do sada nisam naisao na niti jedan bug, a OS koristim svaki dan....tako da prica o bugovima ne drzi vodu.
Isto tako znam dosta ljudi koji su na 11.04 i nisam cuo nikakve zalbe na neke bugove....tako da se nadam da je tvoj post bio neki sarkazam!?
Ono da je Unity los vec je malo isprano posto se jako lagano makne (to mi onda samo govori da ljudi ne znaju sta sve mogu sa OS-om), a uostalom ok je kada se navikne na njega.
Problem je ocito sto ljudi ocito tesko prihvacaju neke nove stvari (sto me cudi za ljude koji koriste Linux, ali ok) no svatko nesto voli.
11.04 radi odlicno, bez greske i ne vidim zasto se ne bi prebacivali na njega...makar je sada vec malo bezveze stavljati 11.04 ako niste do sada posto ionako uskoro dolazi 11.10.
Ubuntu sam odhebao.
jutros pregažen sa Arch Linuxom. Stvaljen XFCE, leti ko zmaj.
imam jedno pitanje:
dali mogu na laptopu imati windowse i linux u isto vrime?kako da to napravim??
imam jedno pitanje:
-na disku možeš imati (skoro) neograničen broj 'nečega' recimo multiboot, do 16(26) iz fizički kapacitet diska.
- istovremeno korištenje ne, upaljen jedan.
- u VMovima, opet koliko želiš, naravno ograničenje su resursi računala, primarno RAM, ali zato istovremeno..
predpostavka, želiš multiboot.
-instaliraš os 'A' (standardno prvo windowsi, od starijih ka novijima), pa onda linux. Linux u installu dodaje boot manager, npr grub. ... ovisno o distri treba paziti da bude jedan loader, da ga se ne pregazi drugim.
-za dva OSa, nema skoro nikakve opasnosti (osim Murphyja).
imam jedno pitanje:
-na disku možeš imati (skoro) neograničen broj 'nečega' recimo multiboot, do 16(26) iz fizički kapacitet diska.
- istovremeno korištenje ne, upaljen jedan.
- u VMovima, opet koliko želiš, naravno ograničenje su resursi računala, primarno RAM, ali zato istovremeno..
predpostavka, želiš multiboot.
-instaliraš os 'A' (standardno prvo windowsi, od starijih ka novijima), pa onda linux. Linux u installu dodaje boot manager, npr grub. ... ovisno o distri treba paziti da bude jedan loader, da ga se ne pregazi drugim.
-za dva OSa, nema skoro nikakve opasnosti (osim Murphyja).
zelim imati i windowse i linux, znaci ako mi trebaju windowsi upalin windowse a ako mi treba linux onda upalim linux...
samo sta ne znan kako da to napravim...
instaliraš, windows, linux, upališ..
instaliraš, windows, linux, upališ..
samo pokrenem instalaciju linuxa i onda ce mi on sam napravit kad palim racunalo da me pita ocu li radit u linuxu ili u windowsima?
zelim imati i windowse i linux, znaci ako mi trebaju windowsi upalin windowse a ako mi treba linux onda upalim linux...
Izvoliš:
http://lifehacker.com/5403100/dual+boot-windows-7-and-ubuntu-in-perfect-harmony
Prati korak po korak i siguran si. A imaš i videoe na youtube pa možeš i to gledati. Upišeš nešto kao windows i linux dual boot itd.
samo pokrenem instalaciju linuxa i onda ce mi on sam napravit kad palim racunalo da me pita ocu li radit u linuxu ili u windowsima?
Tako je, imat ćeš listu instaliranih OS'eva.
okej super,puno hvala
Vratila sam se na dualboot kombinaciju. Nemam vremena mučiti se sa određenim Linux trzavicama iako mi je uistinu drag sustav. Potrebni su mi Windowsi najviše zbog Offica, danas su mi na mail stigle skripte gotovo cijelog semestra i nekompatibilnost je bila očita. Text se prebacuje u novi red kroz nekoliko stranica, proredi su neravnomjerni,... sitnice kojima se nemam vremena baviti. Kreću seminarski radovi i ne želim razmišljati hoće li nešto biti kompatibilno i smanjiti mi bodove zbog toga. Šteta što se na fakultetima još uvijek sve veže uz MS.
Uskoro stiže i Steam (koji se kako vidim može instalirati putem Wine-a), ali ponavljam nemam vremena baviti se tim trzavicama.
Za sve ostale potrebe nastavljam koristiti Ubuntu, Windows palim samo po potrebi.
pitanje: ima li koji LEGALAN način da se koriste windowsove aplikacije i igre na ubuntu?
pitanje: ima li koji LEGALAN način da se koriste windowsove aplikacije i igre na ubuntu?
http://lifehacker.com/234643/5-ways-to-run-windows-software-on-a-linux-system
Inače normalno je da programi ne mogu funkcionirati jer ipak je riječ o 2 potpuno različita OS-a. Dobra stvar je što se većina popularnih programa razvija kao cross-platform, ali nitko nije nastradao zbog Wine-a (iako ni on nije savršen).
http://lifehacker.com/234643/5-ways-to-run-windows-software-on-a-linux-system
Inače normalno je da programi ne mogu funkcionirati jer ipak je riječ o 2 potpuno različita OS-a. Dobra stvar je što se većina popularnih programa razvija kao cross-platform, ali nitko nije nastradao zbog Wine-a (iako ni on nije savršen).
da li je to legalno?
da li je to legalno?
OMG, pa naravno da je legalno, dok god imas orginalne licence, zasto bi bilo ilegalno?
Zanima me je li itko imao iskustva sa Ubuntu Minimal CD-om? Koliko sam shvatila riječ je o "gradnji" vlastitog Ubuntu-a, bez ijednog predinstaliranog programa.
Zanima me je li itko imao iskustva sa Ubuntu Minimal CD-om? Koliko sam shvatila riječ je o "gradnji" vlastitog Ubuntu-a, bez ijednog predinstaliranog programa.
Bezvezno jednostavno. Samo lupaš apt-get install i to je to. Naravno ako instaliraš iz repozitorija.
Jedan od mojih primjera:
http://www.bug.hr/forum/topic/linux/ubuntu-meets-enlightenment/74490.aspx
Još je bolji rezultat sa --no-install-recommends
jel se može poslije sa linuxa vratit na windowse ak ja imam instalacijski cd od winsa?
jel se može poslije sa linuxa vratit na windowse ak ja imam instalacijski cd od winsa?
-da. Može i bez CDa ili bilo koji bootabilni medij koji ima osnovne alate za particije (format) npr floppy, USB.. ili programćić takve namjene, to služi samo brisanju npr gruba tj MBRa. Jednako možeš ostaviti loader (ne smeta).
-svaki boot popravljaš installom/bootom od konkretnog OSa.
btw, zar jeodgovor mogao biti NE?