Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.526.841
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Linux - pitanja i odgovori

Na win 7 skinuo sam neke torrente na drugi disk sa ntfs datotečnim sustavom. Te sam torrente pomoću klijenta ktorrent nastavio seedati na ubntu. Usto sam na ubntu počeo skidati neke nove torrente. Sad sam se prebacio na opensuse i imam problem. Torrente koji su skinuti on bez problema seeda, no one koji nisu skinuti do kraja ne želi nastaviti skidati(uredno provjeri dotad skinute podatke). Izbace error: cannot ope....:Permission denied. To mi izbacuje i kad probam skinuti bilo koji torrent. Torrenti su pohranjeni na drugom disku za podatke koji je ntfs, pa možda to ima utjecaja. Zna li netko u čemu je problem?

EDIT: Problem je riješen. Pokrenuo sam ktorrent kao root i sada sve radi bez problema.

capttawish@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2011 17:16 (captain_soap_McTawish).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje.

Da li mogu preko Winea igrat sve igre pogotovo najnovije?

Da li če mi radit Battlefield 3?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Linux - pitanja i odgovori
CodEA kaže...

Imam jedno pitanje.

Da li mogu preko Winea igrat sve igre pogotovo najnovije?

Da li če mi radit Battlefield 3?

Pogledaj na njihovim stranicama.

www.winehq.org

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
15 godina
protjeran
cannon_fodder kaže...

Drugi link, ha? :D

http://adf.ly/29wTl --- vaš klik čini čuda
15 godina
neaktivan

Edit:

Obrisao sam post posto je link nevazeci vise. {#}

P.S.

Dali netko prati malo Unity i njegov razvoj? Dali su malo poradili na mogucnostima side panela tj. na sirenju opcija?

Sram me priznat, ali radi posla vec cca dva tjedna nisam dizao Ubuntu! {#}

Kada skrenem biti ce "format c" pa cu biti prisiljen naci alternative za sav software koji koristim i za neke igre.

Sto se tice igara, lista je sve veca koje idu na Ubuntu...tu gledam i na Wine (isss...kako se zove onaj drugi "emulator" uz Wine...imam neku blokadu izgleda {#})

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2011 21:22 (win32).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran

Ah da, vijest:

Ubuntu One je povećao besplatan prostor sa 2Gb na 5Gb.

One mi postaje omiljeni cloud storage.

http://voices.canonical.com/ubuntuone/?p=1023

For those of you under the age of 25, a magazine is a blog made out of trees.

2 0 hvala 4
15 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Ah da, vijest:

Ubuntu One je povećao besplatan prostor sa 2Gb na 5Gb.

One mi postaje omiljeni cloud storage.

http://voices.canonical.com/ubuntuone/?p=1023

Opa! Ovo je vec fina brojka! Nisam do sada koristio nikada One kao cloud storage, ali sada bogme budem!

Nego, za 20 GB traze samo cca 4 dolara mjesecno! Smjesna cifra, a bogme dosta mjesta....za stvari koje idu u cloud i vise nego dovoljno (makar meni je dosta i ovih 5 GB).

Mozda zamjenim DropBox sa ovime, makar mi je DB odlican sa svojom sinkronizacijom.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan

Ubuntu One isto ima sinkronizaciju putem foldera, identično kao DropBox (a i putem browsera), a radi i na Windowsima. Koristim ga već duže vrijeme i stvarno je odličan servis.

Slavonija u ♥ | http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica | http://www.spreadlinux.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2011 21:01 (nidjo123).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
nidjo123 kaže...

Ubuntu One isto ima sinkronizaciju putem foldera, identično kao DropBox (a i putem browsera), a radi i na Windowsima. Koristim ga već duže vrijeme i stvarno je odličan servis.

TNX nidjo, One koristim trenutno samo za recenzije nekih softwarea kojega koristim na Ubuntu.

Ako radi kao DropBox, onda je vrijeme da se prebacim kompletno na One posto ce mi to olaksat zivot! Ionako vec duze vrijeme ne nosim okolo USB-e za ove stvari za koje mi treba One tj. DropBox.

14 godina
protjeran
win32 kaže...

TNX nidjo, One koristim trenutno samo za recenzije nekih softwarea kojega koristim na Ubuntu.

Ako radi kao DropBox, onda je vrijeme da se prebacim kompletno na One posto ce mi to olaksat zivot! Ionako vec duze vrijeme ne nosim okolo USB-e za ove stvari za koje mi treba One tj. DropBox.

One je po meni daleko bolji od dropbox-a. Radi puno brže i "glađe" (smoother) od DB-a na ubuntu-u. Ako koristiš noviji ubuntu onda će ti ubuntu one control panel biti od velike koristi.

A i ubuntu one indicator applet isto tako (vidi sliku):

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2011 23:15 (Bypass).
15 godina
neaktivan
Bypass kaže...

One je po meni daleko bolji od dropbox-a. Radi puno brže i "glađe" (smoother) od DB-a na ubuntu-u. Ako koristiš noviji ubuntu onda će ti ubuntu one control panel biti od velike koristi.

A i ubuntu one indicator applet isto tako (vidi sliku):

Zahvaljujem na odgovoru i savjetu!

Na 11.04 x64 sam, meni je ok tj. nakon nekog vremena sam se navikao na njega i na Unity tako da nema potrebe ici na neku stariju verziju tj. na onu sa koje sam dosao na 11.04.

Jedino se nadam da ce poboljsat u skoroj buducnosti Unity i to je to....sam da imam vise opcija za manipuliranje sa istime.

Ovo sa Ubuntu One izgleda odlicno i micem DropBox tj. polako cu preci na Ubuntu One.

Samo nisam gledao dali imaju kakvu aplikaciju za Windowse? Cesto sinkroniziram stvari na Windowsima pa bi bilo ok da radi sa njima.

15 godina
neaktivan

Još je u beti, ali radi.  {#}

https://one.ubuntu.com/windows/beta

Slavonija u ♥ | http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica | http://www.spreadlinux.com/
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Znam da je OT jer nema veze sa Linux-om, ali kada smo kod pohrane podataka evo kako to izgleda kod Comoda:

http://online-storage.comodo.com/

Imate free 5 GB, a za 5 dolara mjesecno i 50 dolara godisnje dobivate 250 GB prostora!

Kome treba, definitivno odlican izbor...pogotovo jer svi znamo da Comodo radi odlicna sigurnosna rijesenja, a i poznati si njihovi sigurnosni certifikati.

Moj PC  
0 1 hvala 1
17 godina
neaktivan

Imam jedan problem. Naime, trebam si instalirati XP. Trenutno sam na Karmic Koali.

Kad sam slagao sustav, ostavio sam unaprijed ukupno 105 GB za NTFS i to na ovaj način:

sda1 mi je ext2 i to mi je /boot - 64 MB -> primarna

sda2 mi je ext4 i to mi je / - 20 GB -> primarna

sda3 je extended i pod njega spadaju -> extended

-------sda5 mi je swap - 4 GB

-------sda6 mi je ext4 i to mi je /home - 120 GB

-------sda7 mi je ntfs - 90 GB

sda4 mi je ntfs - 15 GB -> primarna

To je sveukupno cirka 250 GB.

No, u čemu je problem? Naime, kad hoću instalirati XP i dođem do dijela s particioniranjem, XP setup vidi neku mrtvu particiju od 131 GB (i to je zapravo to, jer kretenski OS ne zna reći od kojeg do kojeg sektora vidi tu particiju) i to je to! WTF? A ovu od 15 GB sam namjerno ostavio da naknadno mogu instalirati XP na nju i ne vidi ju? Mislim, zar je to tolko debilni OS da ne zna pročitati particijsku tablicu i da ne vidi gdje je i otkud počinje i gdje završava koja particija? Jel to stvarno mora tolko bezvezno biti da osim kaj Win moraju biti na primarnoj particiji da ista mora biti prva?! Stvarno mi nije jasno kak bi sad ja trebal taj XP instalirati bez da si rušim svoju Koalicu... -.-

Prijedlozi?

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2011 19:36 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

clonezilla?

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sumski kaže...

clonezilla?

Slušam... kak bi to izveo?

17 godina
neaktivan

Ne mora biti prva particija, ali mora biti primarna. A za ovo, mozes pokusati instalirati ali napravi backup svega. Mozda ti je zato kolega sugerirao clonezillu  {#}

From presence to silence we flow...
17 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Ne mora biti prva particija, ali mora biti primarna. A za ovo, mozes pokusati instalirati ali napravi backup svega. Mozda ti je zato kolega sugerirao clonezillu {#}

Eh, ako ne mora biti prva, onda dolazimo do pitanja, zašto ne vidi već pripremljenu particiju? Ah, probat ću smisliti nešto...

14 godina
neaktivan

Za Windowse neznam jel moraju biti i na primarnoj i orvoj particiji ; mislil sam da clonezillom napraviš backup Koale , ponovno napraviš particije , staviš XP na prvu , a onda napraviš restore Koale sa Clonezillom - nije bitno koje po redu budu particije , al moraju biti barem iste veličine (naravno , očito ti treba medij na koji stane 130GB {#})

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Eh, ako ne mora biti prva, onda dolazimo do pitanja, zašto ne vidi već pripremljenu particiju? Ah, probat ću smisliti nešto...

Mislim da ni ekipa u Microsoftu to ne zna  {#}

sumski kaže...

Za Windowse neznam jel moraju biti i na primarnoj i orvoj particiji ; mislil sam da clonezillom napraviš backup Koale , ponovno napraviš particije , staviš XP na prvu , a onda napraviš restore Koale sa Clonezillom - nije bitno koje po redu budu particije , al moraju biti barem iste veličine (naravno , očito ti treba medij na koji stane 130GB {#})

Sigurno je samo da mora biti na primarnoj, jer da je jos uvjet i prva, ne bi bio moguc dual-boot dva Windowsa.  {#}

17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

A jesi probao sa sedmicom? Ona će ti sve vidjeti a sama ima XP mode pa ćeš moći na njoj sve ono što bi trebao na XP-u.

Rado, ali na jednojezgreni Celeron M s 1.5 Ghz i 2 GB RAM-a sumnjam da ide 7-ica ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ide, isprobano. Sad ovisi za sto ti tocno treba...

17 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Ide, isprobano. Sad ovisi za sto ti tocno treba...

Za GW. Ili DoTA-u tu i tamo.

M_dipl. kaže...

Iznenadio bi se.. radi jednako ili bolje od XP-a na bilo kojem hardveru.. Sedmica je najbolji MS-ov OS, provjereno!

Pa to znam da je najbolji, par puta sam to i rekao tu negdje na forumu, imam 7-icu na drugom (jačem) laptopu. E sad, ako bi ju stavljal, moram na faks to skidat (a do Zg-a mi se neda baš :D), k tome, to je preko MSDNAA-a, a na njemu je samo OEM verzija dostupna (ona Professional ako se ne varam) koja se veže sa hardverom, a s obzirom na to da planiram kad tad novi desktop/laptop nabaviti (točnije, čekam da objave system requirements za GW2 {#}), to bi bila bezveze potrošena licenca.

Jedino da stavim "orginal" 7-icu, al to ne želim, jel... :D

Tak da 7-ica otpada po tom pitanju... (XP je isto orginal licenca da se razumijemo)

17 godina
neaktivan

Na MSDNAA je retail verzija. Svaka se instalacija veze uz hardver, ali se OEM ne moze (re)aktivirati na drugi hardver dok retail moze.

17 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Na MSDNAA je retail verzija. Svaka se instalacija veze uz hardver, ali se OEM ne moze (re)aktivirati na drugi hardver dok retail moze.

To nisam znal, ja sam oduvijek bio u uvjerenju da je na MSDNAA OEM verzija...

17 godina
neaktivan

inace, particijski softver je u 7ici malo bugovit tak da bi ti bilo bolje da kreiras particiju iz Linuxa. odnosno nije bugovit ali kroz 7icu je moguce kreirati particije koje su tocno one velicine koje ti navedes (do u sektor, odnosno u MB). particije slagane sa drugim softverom postuju nacelo o CHS adresama, sto znaci da ti zavrsetak particije uvijek zapuni cilindar do kraja (recimo, primarna particija ti je od C0 H0 S1 do C25 H255 S63, dok ti 7ica omogucuje kreiranje particije od C132 H12 S54 do C258 H134 S12 sto nije kompatibilno ni sa jednim drugim softverom i zapravo radi poprilican nered, posebice ako poslije zelis nesto mijenjati sa partition magicom, primjerice).

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ma, mislim da ću najvjerojatnije s dd-om si spremiti /home na eksterni i onda sve srediti i složiti i staviti si Arch fino.

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Ma, mislim da ću najvjerojatnije s dd-om si spremiti /home na eksterni i onda sve srediti i složiti i staviti si Arch fino.

A zašto ne napraviti backup sa remastersysom? Samo home (ako ima puno podataka gore) premjestiti na externi i vozdra?

17 godina
neaktivan
Bypass kaže...

A zašto ne napraviti backup sa remastersysom? Samo home (ako ima puno podataka gore) premjestiti na externi i vozdra?

Ma imam negdje backup napravljen s remastersysom, samo trebam potražiti. Ali, tak i tak je Koali istekao support, ne sviđa mi se baš u kojem pravcu ide Ubuntu, pa sad već kak je situacija ispala, evo razmišljam da na Arch se prebacim. Ma vidjet ću još za tjedan dana kad se s puta vratim.

14 godina
neaktivan
pa stavi Debian Squeeze - još skoro 3 godine supporta plus imaš gnome 2.30 plus imaš backports repo sa novijim kernelom, iceweaselom , libreofficom ,itd
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice