Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.523.537
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

Imam pitanje jedno,zašzo mi je na linuxu mandrivi zvuk glasniji nego na windowsima(sve na maksimumu i na jednom i na drugom operativnom sustavu)?
Mislim,ono meni se to sviđa to mi je više kao prednost...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Linux - pitanja i odgovori
g12356 kaže...

Imam pitanje jedno,zašzo mi je na linuxu mandrivi zvuk glasniji nego na windowsima(sve na maksimumu i na jednom i na drugom operativnom sustavu)?

Moguce da windows driver ima neki limit zbog kvalitete zvuka, nebi znao zato kaj su ti driveri uvijek zatvoreni.

15 godina
neaktivan

Skinuo sam neki dan BackTrack5, cist onak da ga malo proucim i da vidim sto se s njim mogu, ali kada ubacim cd u drive, otvori mi se onaj boot i tamo po uputama treba upisati startx, ali nakon toga mi pise da nije pronadena kelner image. Volio bih ga pokrenut kao Live CD, kako to napraviti? Hvala!

P: Koliko programera treba da se promjeni žarulja? O: Nijedan - to je čisto hardverski posao:
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bazen21 kaže...

Skinuo sam neki dan BackTrack5, cist onak da ga malo proucim i da vidim sto se s njim mogu, ali kada ubacim cd u drive, otvori mi se onaj boot i tamo po uputama treba upisati startx, ali nakon toga mi pise da nije pronadena kelner image. Volio bih ga pokrenut kao Live CD, kako to napraviti? Hvala!

Nabaci koju sliku jer ovako je teško skužiti što ti se događa.

Moje iskustvo s BT je takvo da možeš odabrati live session bez nekog problema.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan

Nezz kako da ti nabacim sliku jer se to pojavljuje nakon restartanja racunala, znaci za vrijeme boota :S

P: Koliko programera treba da se promjeni žarulja? O: Nijedan - to je čisto hardverski posao:
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem je rjesen, cd je bio lose sprzen! Hvala svejedno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
cannon_fodder kaže...
g12356 kaže...

Moguce da windows driver ima neki limit zbog kvalitete zvuka, nebi znao zato kaj su ti driveri uvijek zatvoreni.

Nisam primjetio pad kvalitete...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
14 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Nisam primjetio pad kvalitete...

To ti je neprimjetno, najvjerojatnije su u tvornici s posebnom opremom testirali do koje granice zvuk ide pa na temelju toga odredili limit.
E sad, jedan alsa developer nema takvu opremu pa postavi limit na svojem driveru po sluhu, znaci ima sumova ali su neprimjetni.
A isto tak je moguce da je i Mandriva package maintainer to pojacal, isto kak neka ekipa overclocka CPU u kernelu.

15 godina
protjeran

Bok svima!

Instaliral sam si Ubuntu 9.10 (Karmic Koalu).

To je jedini Ubuntu koji mi nije ništa s*ao niti me nikad zezao, sve je uvijek bilo 5 :D

E sad, stalno mi se dere da upgreadam distru na 10.04 LTS, inače kupim neke glupost.

Je li to stvarno nužno?
Jer se ne želim maknuti, lijepo je tu na 9.10 :D

Hvala!

http://adf.ly/29wTl --- vaš klik čini čuda
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma ko ti se dere, de ti se dere?

Moja šuti ko zalivena (i dela)...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

:D
Ma odem u onaj Update Manager, i svaki but New Ubuntu Release '10.04.3 LTS' is available.

I onda kliknem check za updateove, i onda dođe novi prozorčić :D

A joj kako sam glup, pa jel mogu iz terminala to?
apt-get update && apt-get upgrade ?

Bez da mi digne na ovaj 10.04 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A to...

Evo sad sam, samo zbog tebe prvi put otvorio taj Update Manager...

Da, ja sve iz terminala radim. No, imaj na umu, podrška za Koalu je istekla evo sad će biti skoro pa pred 4 mjeseca, tak da updatea više nema...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

A to...

Evo sad sam, samo zbog tebe prvi put otvorio taj Update Manager...

Da, ja sve iz terminala radim. No, imaj na umu, podrška za Koalu je istekla evo sad će biti skoro pa pred 4 mjeseca, tak da updatea više nema...

Ček znači li to da bum sve ručno moral raditi ili više opće nebum mogel?

17 godina
neaktivan
beno101 kaže...

Ček znači li to da bum sve ručno moral raditi ili više opće nebum mogel?

Dobit ćeš ovo:

domagoj@domagoj-linux:~$ sudo apt-get dist-upgrade
Reading package lists... Done
Building dependency tree      
Reading state information... Done
Calculating upgrade... Done
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

Tak da, ukratko, sam, da. Ja se već neko vrijeme spremam vanilla kernel lupit gore (jer mi je sad tak i tak svejedno), pa nikak da se natjeram da krenem... XD

15 godina
protjeran

Ah, to je preveć za jednog linux njuba.

Bolje da ja upgredam to :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Možete li preporučiti neki prorgam za ubntu koji može otvoriti .rar arhive. PRobao sam sa archive managerom i gzipom no nije pomoglo.

http:// capttawish@gmail.com

0 0 hvala 0
17 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Možete li preporučiti neki prorgam za ubntu koji može otvoriti .rar arhive. PRobao sam sa archive managerom i gzipom no nije pomoglo.

Mislim da ti Archive manager uredno radi, ali moraš instalirati unrar paket. Imaš komercijalni (koji može i pkairati rarove) i OS (koji može samo raspakiravati). Mislim da se OSS paket baš zove unrar, a onaj komercijalni malo drugačije (ili je obratno :)...

Gledam te!
16 godina

- 7z je preporučljiv za većinu potreba (..i unrar), pošto je crossplatform vrlo praktičan nevezano uz OS.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Bok svima imam jedan ozbiljan problem

dobio sam na popravak laptop

Dakle komp je pod vista sp2 i ne radi dobro

Prva ideja je bila reinstal OS.a

no kvaka 22 je Asus laptop ne želi čitati moje CD/DVD medije (tvornički medij sa driverima od printera uredno čita)

laptop se neda bootati sa memory key-a

e sad ja sam se sa vlasnikom dogovorio da bi gore stavili linux ubuntu

problem je kako sad instalirati linux gore?

Da li je moguće da instaliram preko wubija i da kad uđem u linux onda nekako ulonim win i da samo linux ostane?

ima neko ideju kaj da napravim?

doduše postoji mogućnost i da izvadim hdd iz laptopa i spojim ga na PC i onda odonuda pokrenem instalaciju, no da li će to sve raditi kako treba?

ima neko iskustva sa time i neku pametnu ideju?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

@ Darky,

-kompliciraš. Snimi ISPRAVNO install CD(DVD), bootabilan ISO, na najnižoj brzini (CD-x4-x8, DVD-x2-x4) normalnim programom (ne DT ili Alcohol i slična sranja).

-prebavicanje win-7 DVDa na USB je također normalna stvar, pa i s MSovim alatom za tu namjenu. Predivijet je ispravan install.

-ako na notebooku ne radi ni optika ni USB, tad prvo rješi kvar (inače je besmisleno, mora bootati). Često nije problem u hardwareu nego loše napravljnom USB-installu, kao i verziji instalacije koju imaš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2011 10:36 (ihush).
17 godina
neaktivan

ma snimio sam cd i linux u win na IBM laptopu na brzini 4x i svugdje rade ti mediji osim na tome Asusu (jednostavno valjda su nekompatibilni mediji)

sad ću izvaditi hdd van i prebaciti ga u pc i od tamo napraviti install pa onda samo prebaciti hdd nazad

16 godina
neaktivan

http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

probaj sa ovim ako vec nisi napraviti usb install, ja ga pravim svaki put i nikad nije omano...usb mora biti formatiran.

He who dares, wins
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2011 10:39 (malina22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
malina22 kaže...

probaj sa ovim ako vec nisi napraviti usb install, ja ga pravim svaki put i nikad nije omano...usb mora biti formatiran.

ma meni radi USB sa linuxom, ali kad upalim laptop on neće naprvaiti boot sa usb-a, jednostavno ga ignorira (dok na mom IBM.u uredno boota)

tako da sam zbunjem sa ovime

15 godina
neaktivan
Darky kaže...
malina22 kaže...

ma meni radi USB sa linuxom, ali kad upalim laptop on neće naprvaiti boot sa usb-a, jednostavno ga ignorira (dok na mom IBM.u uredno boota)

Pa moraš prioritete boota u biosu promijenit tako da ti prvo boota sa usb-a.

16 godina
Darky kaže...
..

-opcije u BIOSu.. ili quick boot meni (obično f9-f12). Kod bootanja BIOS mora vidjeti USB-disk i prijaviti ga. Sve ostalo je stvar BIOSa ili kvar.

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-opcije u BIOSu.. ili quick boot meni (obično f9-f12). Kod bootanja BIOS mora vidjeti USB-disk i prijaviti ga. Sve ostalo je stvar BIOSa ili kvar.

ah, konačno sam uspio pokrenuti load

stvar je da on memory key uopće ne vidi kao vanjski uređaj, već kao interni hdd???

i kad sam mu rekao da je prvi boot sa internog hdd.a (koji je usb) onda je proradilo

15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

znači prijatelj mi ima laptop sa Windows 7 i nedavno je čuo za Linux pa ga je htio isprobati i ja mu rekao da je to besplatno i da može skinuti sa njihove stranice. On je to skinuo i instalirao i sada ima dual boot Windows i Ubuntu i Ubuntu mu se jako svidio i on bi sad htio maknuti Windows i ostaviti samo Ubuntu. Mene sad zanima kako da to napravi? I da ima samo jednu particiju na laptopu pa bi htio napraviti još jednu. Hvala vam svima na odgovorima ;).

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ode u Drive Utility, ili gparted.

Obriše particiju sa Windowsima, i napravi i formatira novu u ext4 filesystemu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
beno101 kaže...

Možeš li malo bolje objasniti (gdje, šta, kako?).

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
14 godina
neaktivan
nj0fra kaže...
beno101 kaže...

Možeš li malo bolje objasniti (gdje, šta, kako?).

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=282018
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=58017

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice