Ljudi hitno!
Kako da na windowsima pristupim linux (ubuntu) particiji? (ext4)
Moram brzo neš prebacit, a nedamise reboot.
Hvala!
Da to i mene zanima :) I obrnuti proces isto :)
Ljudi hitno!
Hvala!
Ljudi hitno!
Hvala!
mislim da imaš negdje drivere za windows da pristupiš linux particiji, al da nisu baš pouzdani. nisam probao. a linux windows particije podržava nativno već odavno.
dečki trebam pomoć
Želim si instalirat Linux, točnije Mint.
Skinuo sam ISO i sad je problem instalacija.
Stavio sam ga na dvd, pod BIOS stavio da mi boota sa DVD, ali se pojavi neki error
DISK BOOT FAILURE, PLEASE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
onda sam probao preko nekih programa na usb stavit i sve mi je lijepo napravilo na usb-u, otišao u BIOS i ovaj put stavio da mi boota sa USB-a, ali opet isti problem.
Hvala unaprijed!!
Ljudi postoji li nešto slično CAD-u za linux i nešto slično EWB-u ili Crocodile clipsu (elektrotehnika - za simulacije)
te kako instalirati minecraft :)
Probaj s BricsCAD-om, on ti je jedna od kvalitetnijih alternativa.
onda sam probao preko nekih programa na usb stavit i sve mi je lijepo napravilo na usb-u, otišao u BIOS i ovaj put stavio da mi boota sa USB-a, ali opet isti problem.
Ovako odoka mi se čini da bi mogao biti problem u .img datoteci.
Skini si ovaj program - to ti je MD5 kalkulator, pozivaš ga desnim klikom na image - izračunati će ti MD5 vrijednost datoteke, a zatim u drugo polje napravi c/p MD5 vrijednosti s Mintovih stranica za download (naravno, za verziju koju si skinuo). Ako se vrijednosti ne poklapaju, morati ćeš ponovo skidati file. Ako se poklapaju .img datoteka je OK i problem je negdje drugdje (možda antivirus).
Ovako odoka mi se čini da bi mogao biti problem u .img datoteci.
Skini si ovaj program - to ti je MD5 kalkulator, pozivaš ga desnim klikom na image - izračunati će ti MD5 vrijednost datoteke, a zatim u drugo polje napravi c/p MD5 vrijednosti s Mintovih stranica za download (naravno, za verziju koju si skinuo). Ako se vrijednosti ne poklapaju, morati ćeš ponovo skidati file. Ako se poklapaju .img datoteka je OK i problem je negdje drugdje (možda antivirus).
sve se poklapa
što misliš pod antivirus?
Ako ti je aktivan antivirus program, obično blokira upisivanje u boot sektor USB-a (ali to ne bi smjelo imati veze s CD-om).
U svakom slučaju, ja bi probao snimiti novi DVD, na sporijoj brzini, 4x ili tako nešto. Ako si tako i napravio, nemam pojma što bi moglo više biti...
Ako ti je aktivan antivirus program, obično blokira upisivanje u boot sektor USB-a (ali to ne bi smjelo imati veze s CD-om).
U svakom slučaju, ja bi probao snimiti novi DVD, na sporijoj brzini, 4x ili tako nešto. Ako si tako i napravio, nemam pojma što bi moglo više biti...
ok
onda, da budem siguran, ja imam neki phoenix award bios
namjestim first boot device na USB zip ili CDROM
nemam Boot order pa nisam siguran je li tu možda nešto krivo
distra?
da znam njub sam za linux...
http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_distribution
Ubuntu, Mint, Debian, openSUSE...?
di si skinul/našel taj "linux"?
Da, to je to. Kada ti kaže disk boot failure, to znači da nije našao ništa (upotrebljivo) u boot sektoru diska. Možeš također probati odabrati neku opciju pri podizanju sustava, obično ima nešto tipa 'boot device', pa probaj još i to, te toliko.
Pretpostavljam da znaš kako se snima .img datoteka na DVD, ali moram pitati - nisi ju nasnimio kao običan file, nego nešto tipa 'burn image'?
pošto nema praznog dvd (tek sutra ću nabavit)
instaliram preko mint4win
da li je netko već instalirao preko toga?
da li ću imati "normalan" mint s tim?
Da, to je to. Kada ti kaže disk boot failure, to znači da nije našao ništa (upotrebljivo) u boot sektoru diska. Možeš također probati odabrati neku opciju pri podizanju sustava, obično ima nešto tipa 'boot device', pa probaj još i to, te toliko.
Pretpostavljam da znaš kako se snima .img datoteka na DVD, ali moram pitati - nisi ju nasnimio kao običan file, nego nešto tipa 'burn image'?
ne brini
znam ja snimati img. datoteke
Linux za prebacivanje muzike na IPhone?
Je li to uopće moguće instalirati ITunes osim preko Winea?
ne brini
znam ja snimati img. datoteke
A čuj, bolje biti siguran
Stvarno ne znam što bi više moglo biti, osim brzine snimanja, ali mi je čudno da ima istu grešku i kod USB-a. S čime si snimao image na USB? Ja bi osobno radije probao to ponoviti, ali bi prije toga isključio antivirus, da ne radi probleme.
za prebacivanje na usb , probaj , ako već nisi unetbootin
mint4win instalacijom instaliraš Mint unutar Windowsa, i ovisno o kompu, performanse nisu isto ko na pravoj instalaciji, te nije najsretnije rješenje
Pogledaj one linkove kaj sam ti stavil na prošloj stranici
Firefox je već instaliran i na Mintu i na Ubuntuu
ako te zanima četvorka , onda u terminal upiši:
sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-stable && sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
prvom naredbom (sudo add-apt-repository ...) dodaješMozillinrepozitorij , drugom (sudo apt-get update) osvježavaš listu paketa dostupnih za instalaciju
, a trećom (sudo apt-get dist-upgrade) radiš upgrade
Mint je Ubuntu sa drugim Software managerom (ali ista funkcionalnost) + još par njihovih sitnica + predinstaliranim codecima, flashom , javom, inače su potpuno kompatibilni!
Linux Mint 9 Isadora = Ubuntu 10.04 Lucid Lynx
Linux Mint 10 Julia = Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat
Linux Mint 11 Katya = Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (njega još nema pošto Mint izlazi malo kasnije od Ubuntu-a)
za prebacivanje na usb , probaj , ako već nisi unetbootin
mint4win instalacijom instaliraš Mint unutar Windowsa, i ovisno o kompu, performanse nisu isto ko na pravoj instalaciji, te nije najsretnije rješenje
hvala, ali program je već isproban
instalirao sam sa mint4win, ali kad odaberem mint, ne mogu nastaviti instalaciju
piše
Cant find ISO /linuxmint/install/Installation.iso
joše nešto piše dugačko ispod o tome kako je možda što windowse nisam dobro ugasio pa mi savjetuje da odem u windows pa da upišem chkdisk /r i da opet rebootam u windows i da onda odem u mint
ja sam našao taj installation.iso, a za ovo drugo više ne znam što treba napravit
mislim da je brzina bila iznad 10x, za OS-ove treba biti ispod pa bi to moglo biti
Hvala puno!
distra?
da znam njub sam za linux...
http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_distribution
Ubuntu, Mint, Debian, openSUSE...?
Ahaaaa.
Najnoviji ubuntu.
Pozdrav, pošto imam wlan karticu, zanima me dal na ubuntu 10.10 x64 je odmah prepoznata, tj odmah dostupan net ili se pak mora "čačkat" da se osposobi?Imam canyon wlan karticu...
Pozdrav, pošto imam wlan karticu, zanima me dal na ubuntu 10.10 x64 je odmah prepoznata, tj odmah dostupan net ili se pak mora "čačkat" da se osposobi?Imam canyon wlan karticu...
ovisi kakve si sreće, nažalost to je tako, iako, najbolje ti je da probaš - skini .iso i napravi liveUSB i ako ti prepozna, na konju si
Jako tesko...ista situacija je bila i kod mene, ali sam to rijesio tako da sam netbook spojio kablom na net i tek je onda sve prosljakalo kako treba tj. kada sam skinio drivere za odgovarajucu karticu. No, mozda budes imao srece pa ti prosljaka od prve...meni nije na niti jednom netbooku wlan prosljakao odmah po defaultu.
Meni isto faila wlan na linuxu. Znači ako se spojim kabelom on će potegnuti odgovarajuče drivere ili?
Meni isto faila wlan na linuxu. Znači ako se spojim kabelom on će potegnuti odgovarajuče drivere ili?
Tako je.....bar je to tako uvijek sredim.
Tako je.....bar je to tako uvijek sredim.
Nadam se da si u pravu :) Moram čekat da dođem doma -.-
Ja imam shebani realtek
Imam instaliran(ne live cd već puna instalacija) linux mint na usb sticku od 4gb. Kako je 4gb malo prostora to mi se brzo napuni jer trebam imati instalirane neke programe. Kako da ja instaliram programe za linux na jednom od dva hdd-a od 250 i 320 gb? Dakle ja želim da mi programi za linux ne budu pohranjeni na linux sistemskoj particiji(u ovom slučaju usb stick 4gb) već na jednom od dva hdd-a na računalu.
Ja imam isto realtek 8187l i uvijek mi je u svim linuxima savrseno radio iz prve