Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.523.367
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Linux - pitanja i odgovori
beno101 kaže...

Ljudi hitno!
Kako da na windowsima pristupim linux (ubuntu) particiji? (ext4)
Moram brzo neš prebacit, a nedamise reboot.

Hvala!

Da to i mene zanima :) I obrnuti proces isto :)

http://dizanje-ratia.info
17 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
beno101 kaže...

Ljudi hitno!
Kako da na windowsima pristupim linux (ubuntu) particiji? (ext4)
Moram brzo neš prebacit, a nedamise reboot.

Hvala!

Da to i mene zanima :) I obrnuti proces isto :)

mislim da imaš negdje drivere za windows da pristupiš linux particiji, al da nisu baš pouzdani. nisam probao.  a linux windows particije podržava nativno već odavno.

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
14 godina
protjeran
Linux - pitanja i odgovori

dečki trebam pomoć

Želim si instalirat Linux, točnije Mint.
Skinuo sam ISO i sad je problem instalacija.

Stavio sam ga na dvd, pod BIOS stavio da mi boota sa DVD, ali se pojavi neki error
DISK BOOT FAILURE, PLEASE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

onda sam probao preko nekih programa na usb stavit i sve mi je lijepo napravilo na usb-u, otišao u BIOS i ovaj put stavio da mi boota sa USB-a, ali opet isti problem.

Hvala unaprijed!! 

0 0 hvala 0
14 godina
xDinichx kaže...

Ljudi postoji li nešto slično CAD-u za linux i nešto slično EWB-u ili Crocodile clipsu (elektrotehnika - za simulacije)

te kako instalirati minecraft :)

Probaj s BricsCAD-om, on ti je jedna od kvalitetnijih alternativa.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
tonihrvat kaže...
Stavio sam ga na dvd, pod BIOS stavio da mi boota sa DVD, ali se pojavi neki error

onda sam probao preko nekih programa na usb stavit i sve mi je lijepo napravilo na usb-u, otišao u BIOS i ovaj put stavio da mi boota sa USB-a, ali opet isti problem.

Ovako odoka mi se čini da bi mogao biti problem u .img datoteci.

Skini si ovaj program - to ti je MD5 kalkulator, pozivaš ga desnim klikom na image - izračunati će ti MD5 vrijednost datoteke, a zatim u drugo polje napravi c/p MD5 vrijednosti s Mintovih stranica za download (naravno, za verziju koju si skinuo). Ako se vrijednosti ne poklapaju, morati ćeš ponovo skidati file. Ako se poklapaju .img datoteka je OK i problem je negdje drugdje (možda antivirus).

Gledam te!
14 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...
tonihrvat kaže...

Ovako odoka mi se čini da bi mogao biti problem u .img datoteci.

Skini si ovaj program - to ti je MD5 kalkulator, pozivaš ga desnim klikom na image - izračunati će ti MD5 vrijednost datoteke, a zatim u drugo polje napravi c/p MD5 vrijednosti s Mintovih stranica za download (naravno, za verziju koju si skinuo). Ako se vrijednosti ne poklapaju, morati ćeš ponovo skidati file. Ako se poklapaju .img datoteka je OK i problem je negdje drugdje (možda antivirus).

sve se poklapa

što misliš pod antivirus?

17 godina
tonihrvat kaže...
sve se poklapa

Ako ti je aktivan antivirus program, obično blokira upisivanje u boot sektor USB-a (ali to ne bi smjelo imati veze s CD-om).

U svakom slučaju, ja bi probao snimiti novi DVD, na sporijoj brzini, 4x ili tako nešto. Ako si tako i napravio, nemam pojma što bi moglo više biti...

Gledam te!
16 godina
sumski kaže...

@rocker55555

Koja distra?

distra?

da znam njub sam za linux...

I don't ask why people lie, I just assume they all do.
14 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...
tonihrvat kaže...
sve se poklapa

Ako ti je aktivan antivirus program, obično blokira upisivanje u boot sektor USB-a (ali to ne bi smjelo imati veze s CD-om).

U svakom slučaju, ja bi probao snimiti novi DVD, na sporijoj brzini, 4x ili tako nešto. Ako si tako i napravio, nemam pojma što bi moglo više biti...

ok

onda, da budem siguran, ja imam neki phoenix award bios

namjestim first boot device na USB zip ili CDROM

nemam Boot order pa nisam siguran je li tu možda nešto krivo

17 godina
neaktivan
rocker55555 kaže...

distra?

http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_distribution

Ubuntu, Mint, Debian, openSUSE...?

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
14 godina
neaktivan

di si skinul/našel taj "linux"?

17 godina
tonihrvat kaže...

Da, to je to. Kada ti kaže disk boot failure, to znači da nije našao ništa (upotrebljivo) u boot sektoru diska. Možeš također probati odabrati neku opciju pri podizanju sustava, obično ima nešto tipa 'boot device', pa probaj još i to, te toliko.

Pretpostavljam da znaš kako se snima .img datoteka na DVD, ali moram pitati - nisi ju nasnimio kao običan file, nego nešto tipa 'burn image'?

Gledam te!
14 godina
protjeran

pošto nema praznog dvd (tek sutra ću nabavit)

instaliram preko mint4win

da li je netko već instalirao preko toga?

da li ću imati "normalan" mint s tim?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...
tonihrvat kaže...

Da, to je to. Kada ti kaže disk boot failure, to znači da nije našao ništa (upotrebljivo) u boot sektoru diska. Možeš također probati odabrati neku opciju pri podizanju sustava, obično ima nešto tipa 'boot device', pa probaj još i to, te toliko.

Pretpostavljam da znaš kako se snima .img datoteka na DVD, ali moram pitati - nisi ju nasnimio kao običan file, nego nešto tipa 'burn image'?

{#} ne brini 
znam ja snimati img. datoteke {#}

17 godina
Shody_1994 kaže...

Linux za prebacivanje muzike na IPhone?

Je li to uopće moguće instalirati ITunes osim preko Winea?

http://banshee.fm/

http://www.taranfx.com/sync-iphone-linux#axzz1J4FEuSaj

https://help.ubuntu.com/community/PortableDevices/iPhone

17 godina
tonihrvat kaže...
Veliki Brat kaže...

{#} ne brini 
znam ja snimati img. datoteke {#}

A čuj, bolje biti siguran {#}

Stvarno ne znam što bi više moglo biti, osim brzine snimanja, ali mi je čudno da ima istu grešku i kod USB-a. S čime si snimao image na USB? Ja bi osobno radije probao to ponoviti, ali bi prije toga isključio antivirus, da ne radi probleme.

Gledam te!
14 godina
neaktivan
tonihrvat kaže...

za prebacivanje na usb , probaj , ako već nisi unetbootin

mint4win instalacijom instaliraš Mint unutar Windowsa, i ovisno o kompu, performanse nisu  isto ko na pravoj instalaciji, te nije najsretnije rješenje

@APazinjan

Pogledaj one linkove kaj sam ti stavil na prošloj stranici

Firefox je već instaliran i na Mintu i na Ubuntuu

ako te zanima četvorka , onda u terminal upiši:

sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-stable && sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

prvom naredbom (sudo add-apt-repository ...) dodaješMozillinrepozitorij , drugom (sudo apt-get update) osvježavaš listu paketa dostupnih za instalaciju

, a trećom (sudo apt-get dist-upgrade) radiš upgrade

Mint je Ubuntu sa drugim Software managerom (ali ista funkcionalnost) + još par njihovih sitnica + predinstaliranim codecima, flashom , javom, inače su potpuno kompatibilni!

Linux Mint 9 Isadora = Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

Linux Mint 10 Julia   = Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

Linux Mint 11 Katya = Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (njega još nema pošto Mint izlazi malo kasnije od Ubuntu-a)

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2011 7:26 (sumski).
14 godina
protjeran
sumski kaže...
tonihrvat kaže...

za prebacivanje na usb , probaj , ako već nisi unetbootin

mint4win instalacijom instaliraš Mint unutar Windowsa, i ovisno o kompu, performanse nisu  isto ko na pravoj instalaciji, te nije najsretnije rješenje

hvala, ali program je već isproban

instalirao sam sa mint4win, ali kad odaberem mint, ne mogu nastaviti instalaciju
piše

Cant find ISO /linuxmint/install/Installation.iso

joše nešto piše dugačko ispod o tome kako je možda što windowse nisam dobro ugasio pa mi savjetuje da odem u windows pa da upišem chkdisk /r i da opet rebootam u windows i da onda odem u mint

ja sam našao taj installation.iso, a za ovo drugo više ne znam što treba napravit 

14 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...
tonihrvat kaže...
sve se poklapa

mislim da je brzina bila iznad 10x, za OS-ove treba biti ispod pa bi to moglo biti

Hvala puno! 

16 godina
1domagoj1 kaže...
rocker55555 kaže...

distra?

http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_distribution

Ubuntu, Mint, Debian, openSUSE...?

Ahaaaa.

Najnoviji ubuntu.

I don't ask why people lie, I just assume they all do.
17 godina

Pozdrav, pošto imam wlan karticu, zanima me dal na ubuntu 10.10 x64 je odmah prepoznata, tj odmah dostupan net ili se pak mora "čačkat" da se osposobi?Imam canyon wlan karticu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Pozdrav, pošto imam wlan karticu, zanima me dal na ubuntu 10.10 x64 je odmah prepoznata, tj odmah dostupan net ili se pak mora "čačkat" da se osposobi?Imam canyon wlan karticu...

ovisi kakve si sreće, nažalost to je tako, iako, najbolje ti je da probaš - skini .iso i napravi liveUSB i ako ti prepozna, na konju si {#}

42
15 godina
zvonac kaže...

Jako tesko...ista situacija je bila i kod mene, ali sam to rijesio tako da sam netbook spojio kablom na net i tek je onda sve prosljakalo kako treba tj. kada sam skinio drivere za odgovarajucu karticu. No, mozda budes imao srece pa ti prosljaka od prve...meni nije na niti jednom netbooku wlan prosljakao odmah po defaultu.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
protjeran

Meni isto faila wlan na linuxu. Znači ako se spojim kabelom on će potegnuti odgovarajuče drivere ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
APazinjan kaže...

Meni isto faila wlan na linuxu. Znači ako se spojim kabelom on će potegnuti odgovarajuče drivere ili?

Tako je.....bar je to tako uvijek sredim.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
protjeran
win32 kaže...
APazinjan kaže...

Tako je.....bar je to tako uvijek sredim.

Nadam se da si u pravu :) Moram čekat da dođem doma -.-

17 godina
neaktivan
Meni su valjda svi atheros cipovi na laptopima proradili isprva... ali mozda je to samo sreca...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
16 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
Meni su valjda svi atheros cipovi na laptopima proradili isprva... ali mozda je to samo sreca...

Ja imam shebani realtek

15 godina

Imam instaliran(ne live cd već puna instalacija) linux mint na usb sticku od 4gb. Kako je 4gb malo prostora to mi se brzo napuni jer trebam imati instalirane neke programe. Kako da ja instaliram programe za linux na jednom od dva hdd-a od 250 i 320 gb? Dakle ja želim da mi programi za linux ne budu pohranjeni na linux sistemskoj particiji(u ovom slučaju usb stick 4gb) već na jednom od dva hdd-a na računalu.

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja imam isto realtek 8187l i uvijek mi je u svim linuxima savrseno radio iz prve

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice