Linux openSUSE

poruka: 33
|
čitano: 4.832
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Linux openSUSE
ajde kaže...

Zašto Gnome nije za opensuse, a KDE je? 

Radi se o tome da Novell kada pravi Opensuse više truda ulaze u KDE nego u gnome, a kod Canonicala je stvar obrnuta više ulaze u Gnome nego u Kde. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
17 godina
neaktivan
RE: Linux openSUSE
ajde kaže...

Evo instalirao sam openSUSE 11.2 Gnome, pa sad idem malo instalirati programe na njega. Za sada sam zadovoljan jer sam tek 5 minuta na njemu Osmijeh, a kad se malo naviknem na njega prelazim na arch linux, on je navodno bolji. Imam jedan disk i instalirao sam ga na novu particiju. Prije toga sam s partition magic napravio 2 particije i jedan dio diska ostavio neparticioniran da ga prilikom instalacije linux sam prepozna i na njemu napravi svoje 2 particije (ext4 i swap)  koje su mu potrebne. Prva particija je NTFS na kojoj je winXP, druga je FAT32 za arhivu, tako da se mogu koristiti dokumenti i u linux-u i u windows-u i međusobno razmjenjivati jer navodno linux ne vidi NTFS, a windows ext3/ext4 particiju (dok u potpunosti ne prijeđem na linux).

Kod tebe je sve navodno...

I otkud ti to da "navodno linux ne vidi NTFS"?

16 godina
Linux openSUSE

Ako ti linux ne vidi ntfs particiju instaliraš disk manager (mada ge većina distri ima instaliranog).

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice