Zašto Gnome nije za opensuse, a KDE je?
Radi se o tome da Novell kada pravi Opensuse više truda ulaze u KDE nego u gnome, a kod Canonicala je stvar obrnuta više ulaze u Gnome nego u Kde.
Zašto Gnome nije za opensuse, a KDE je?
Radi se o tome da Novell kada pravi Opensuse više truda ulaze u KDE nego u gnome, a kod Canonicala je stvar obrnuta više ulaze u Gnome nego u Kde.
Evo instalirao sam openSUSE 11.2 Gnome, pa sad idem malo instalirati programe na njega. Za sada sam zadovoljan jer sam tek 5 minuta na njemu , a kad se malo naviknem na njega prelazim na arch linux, on je navodno bolji. Imam jedan disk i instalirao sam ga na novu particiju. Prije toga sam s partition magic napravio 2 particije i jedan dio diska ostavio neparticioniran da ga prilikom instalacije linux sam prepozna i na njemu napravi svoje 2 particije (ext4 i swap) koje su mu potrebne. Prva particija je NTFS na kojoj je winXP, druga je FAT32 za arhivu, tako da se mogu koristiti dokumenti i u linux-u i u windows-u i međusobno razmjenjivati jer navodno linux ne vidi NTFS, a windows ext3/ext4 particiju (dok u potpunosti ne prijeđem na linux).
Kod tebe je sve navodno...
I otkud ti to da "navodno linux ne vidi NTFS"?
Ako ti linux ne vidi ntfs particiju instaliraš disk manager (mada ge većina distri ima instaliranog).