Linux From Scratch

poruka: 24
|
čitano: 2.609
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Linux From Scratch

Mislio sam skinit LFS i zanima me tj. sigurno da treba znat programirat,ako da koje jezike?

sa poštovanjem vaš crazy_frog
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Linux From Scratch

Netreba znati programirati. Treba znati Linux sustav detaljno - ako to imaš u malom prstu onda ti nema beda. Ukoliko neznaš onda ćeš naletjeti na poteškoće, ali ako si dovoljno uporan i želiš naučiti nešto novo - samo naprjed.

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Linux From Scratch

SUUUPPPERRRRRRR skoro pa imam Linux u malom prstu....Da uporan sam.I jedno pitanje može li se napraviti ona traka kao u Mac-u?Kao nešt koje si programe malo prije koristio!I još da li je GooOs il kako već radit na linux kernelu.Znači skonem onaj sustav install i mogu počet radit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Linux From Scratch
crazy_frog kaže...

SUUUPPPERRRRRRR skoro pa imam Linux u malom prstu....Da uporan sam.I jedno pitanje može li se napraviti ona traka kao u Mac-u?Kao nešt koje si programe malo prije koristio!I još da li je GooOs il kako već radit na linux kernelu.Znači skonem onaj sustav install i mogu počet radit?

imaš awn ili cairo dock ima ih još samo neznam napamet, upiši u google da vidiš kako izgleda :)
A za ostala pitanja, malo razgovjetnije napiši.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 13:55 (linuxuser).
16 godina
neaktivan
Linux From Scratch

Evo par pitanjaca:

1.Da li mogu napraviti onaj bar pri dnu ko u Mac-u.(gledao sam koda može al neznam)??

2.Da li ja sve radim od početka kao recimo kuću imam sagraditu i trebam uvest vodu,struju itd.?Il sve od n-u-l-e???

3.Da li se u bilo kojem trenutku skuži da je to linux??

4.Mogu li ja totalno promjenit njegov GUI tj.izgled prozora itd.??

Ak nije razumljivo onda pošaljite mi pv. message i napišite što nije jasno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 14:38 (crazy_frog).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
crazy_frog kaže...

Evo par pitanjaca:

1.Da li mogu napraviti onaj bar pri dnu ko u Mac-u.(gledao sam koda može al neznam)??

2.Da li ja sve radim od početka kao recimo kuću imam sagraditu i trebam uvest vodu,struju itd.?Il sve od n-u-l-e???

3.Da li se u bilo kojem trenutku skuži da je to linux??

4.Mogu li ja totalno promjenit njegov GUI tj.izgled prozora itd.??

Ak nije razumljivo onda pošaljite mi pv. message i napišite što nije jasno.

1. Možeš. To ti je Avant Window Navigator.
2. Sve od NULE. Svaku datoteku, svaki file, svako slovo moraš sam obraditi.
3. Heh, čudno pitanje. Na početku ćeš imati samo Virtualnu konzolu bez ikakvog GUI-a. Na to dalje onda kompajliraš X, KDE/GNOME/Xfce/nesto-trece i ostale komponente.
4. To može i bez LFS-a. Google: How to make gnome themes, How to make KDE themes...
16 godina
neaktivan
Linux From Scratch

Hvala na odgovoru.Čeka me mnog posla....samo kako kompajlirat???

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 16:16 (crazy_frog).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
crazy_frog kaže...

Hvala na odgovoru.Čeka me mnog posla....samo kako kompajlirat???

Sve ti je objašnjeno u LFS priručniku od 500 stranica.
16 godina
neaktivan
Linux From Scratch

zapeo ovdje neznam kaj trebam upisat kod onoga root [ ~ ]# Može li mi itko reć šta da upišem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rekel si da imas linux u malom prstu. malom prstu susjeda? ako znas kliktat po gnome-u nemas linux u malom prstu. sigurno ubuntu tweak poznas u dusu, jel?
i nogom u guzicu je korak naprijed
16 godina
neaktivan
Linux From Scratch

OKKK,rekel sam skoro....A to što treba upisat ak neznaš nemoraš reč....I zdravo doviđenja

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pa to kaj pise oznacava vrlo jasno da si logiran kao root korisnik u home folderu root korisnika iliti /root particiji. ~ oznacava putanju do home direktorija. kaj bi dalje tu upicsival, probaj sa nekom naredbom. pogledaj u kojem si direktoriju, to valjda znas:P gle niko ne trazi da budes nesto kaj nisi, niti se moras tak pokazivat tu. pitaj kaj te zanima i pomoci cemo kolko mozemo. samo ti hocu reci da mi idu na zivce ljudi koji misle da su nekaj kaj nisu. samo to.
16 godina
neaktivan
Linux From Scratch

Ja sam mislil da gdje se što u linu nalazi itd. tako da...Sry

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2009 9:29 (crazy_frog).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
crazy_frog kaže...

zapeo ovdje neznam kaj trebam upisat kod onoga root [ ~ ]# Može li mi itko reć šta da upišem...

tu se upisuje šifra, koju si  upisao prilikom instalacije za root. Ne login nego ona druga.
No pazi, sto radiš sa root, jer sve možeš raditi čak i brisati ono što nebi smio.

16 godina
neaktivan
Linux From Scratch

kod mene nije bilo nikakve instalacije.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Linux From Scratch

LFS ni nema instalacije. Imaš kompajliranje base sistema prvo na host računalu te iz toga base sistema kompajliras posebno novi sistem. Nakon toga se chroot-as u taj novi enviorment, podesis enviorment varijable i onda samo kompajliranje i podešavanje konfiguracijskih fileova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Linux From Scratch

Koja je onda ta šifra koju je netko spomenio?Ako nije šifra šta je onda???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sifra je: bolje uzmi ubuntu.
ako hoces personalizirani os uzmi ili arch linux ili debian net install. ako ti se kompajlira onda uzmi gentoo.
16 godina
neaktivan
devil kaže...
sifra je: bolje uzmi ubuntu.
ako hoces personalizirani os uzmi ili arch linux ili debian net install. ako ti se kompajlira onda uzmi gentoo.
 slažem se devilom,
crazy, nemoj si uzimati velike zalogaje jer na kraju nebi mogao pojesti to, počni sa nečim manjim i jednostavnijim, kao sto je rekel devil ubuntu,
kao pomoč neka ti posluži ovo http://wiki.open.hr/  nađi kategoriju o ubuntu i tamo polako čitaj i uči.
Kad naučis osnove, i naučis osnove rada u konzoli onda pitaj.
16 godina
neaktivan
Linux From Scratch

Imam i Ubuntu i kubuntu na Virtual box-u.Učim,kak bi neko rekel štrebam.Učim kak sve radi itd.Boookk

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Linux From Scratch

Citiram ovog froga sa jednog drugog podforuma...

" Supper hvala ali ja nekoristim više sranje a zove se linux nego islkjučivo Windose"

Aj neka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Linux From Scratch

LFS je žešći mazohizam. Svaka čast onome tko se u to upusti. Jedini razlog tome je da se nešto (dosta toga) nauči. Sam sustav koji dobiješ je više manje polufunkcionalna skalamerija (u usporedbi sa "gotovim" ditribucijama).

Mislim da je ipak efikasniji način učenja krenuti u neku certifikaciju pa ideš fino po zadanim temema ... instaliravaš, proučavaš, upoznaješ se sa servisima i 99% vremena provedeš u CLIu. Npr. LPIC-1 bi bio dobar početak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Linux From Scratch

Ma sve ok. Al ovaj momak je mislio da je LFS = nabacit ću drugu temu na gnome...

I sad je bijesan na linux jer ga nije razumio. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ammon kaže...

Ma sve ok. Al ovaj momak je mislio da je LFS = nabacit ću drugu temu na gnome...

I sad je bijesan na linux jer ga nije razumio. :D

Točno. Iz osobnog iskustva znam da je LFS jako za*eban. Mučio sam se danima(ali i znao što radim za razliku od nekih) i nakraju dobio neki base sistem kao instalacija base sistema Arch-a. Uglavnom ne puno, ali odlično bi poslužio kao Linux za chroot-anje, popravljanje drugih sustava i slično.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice