Mislio sam skinit LFS i zanima me tj. sigurno da treba znat programirat,ako da koje jezike?
Linux From Scratch
- poruka: 24
- |
- čitano: 2.609
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Netreba znati programirati. Treba znati Linux sustav detaljno - ako to imaš u malom prstu onda ti nema beda. Ukoliko neznaš onda ćeš naletjeti na poteškoće, ali ako si dovoljno uporan i želiš naučiti nešto novo - samo naprjed.
SUUUPPPERRRRRRR skoro pa imam Linux u malom prstu....Da uporan sam.I jedno pitanje može li se napraviti ona traka kao u Mac-u?Kao nešt koje si programe malo prije koristio!I još da li je GooOs il kako već radit na linux kernelu.Znači skonem onaj sustav install i mogu počet radit?
SUUUPPPERRRRRRR skoro pa imam Linux u malom prstu....Da uporan sam.I jedno pitanje može li se napraviti ona traka kao u Mac-u?Kao nešt koje si programe malo prije koristio!I još da li je GooOs il kako već radit na linux kernelu.Znači skonem onaj sustav install i mogu počet radit?
Evo par pitanjaca:
1.Da li mogu napraviti onaj bar pri dnu ko u Mac-u.(gledao sam koda može al neznam)??
2.Da li ja sve radim od početka kao recimo kuću imam sagraditu i trebam uvest vodu,struju itd.?Il sve od n-u-l-e???
3.Da li se u bilo kojem trenutku skuži da je to linux??
4.Mogu li ja totalno promjenit njegov GUI tj.izgled prozora itd.??
Ak nije razumljivo onda pošaljite mi pv. message i napišite što nije jasno.
Evo par pitanjaca:
1.Da li mogu napraviti onaj bar pri dnu ko u Mac-u.(gledao sam koda može al neznam)??
2.Da li ja sve radim od početka kao recimo kuću imam sagraditu i trebam uvest vodu,struju itd.?Il sve od n-u-l-e???
3.Da li se u bilo kojem trenutku skuži da je to linux??
4.Mogu li ja totalno promjenit njegov GUI tj.izgled prozora itd.??
Ak nije razumljivo onda pošaljite mi pv. message i napišite što nije jasno.
Hvala na odgovoru.Čeka me mnog posla....samo kako kompajlirat???
Hvala na odgovoru.Čeka me mnog posla....samo kako kompajlirat???
zapeo ovdje neznam kaj trebam upisat kod onoga root [ ~ ]# Može li mi itko reć šta da upišem...
OKKK,rekel sam skoro....A to što treba upisat ak neznaš nemoraš reč....I zdravo doviđenja
Ja sam mislil da gdje se što u linu nalazi itd. tako da...Sry
zapeo ovdje neznam kaj trebam upisat kod onoga root [ ~ ]# Može li mi itko reć šta da upišem...
kod mene nije bilo nikakve instalacije.....
LFS ni nema instalacije. Imaš kompajliranje base sistema prvo na host računalu te iz toga base sistema kompajliras posebno novi sistem. Nakon toga se chroot-as u taj novi enviorment, podesis enviorment varijable i onda samo kompajliranje i podešavanje konfiguracijskih fileova.
Koja je onda ta šifra koju je netko spomenio?Ako nije šifra šta je onda???
ako hoces personalizirani os uzmi ili arch linux ili debian net install. ako ti se kompajlira onda uzmi gentoo.
ako hoces personalizirani os uzmi ili arch linux ili debian net install. ako ti se kompajlira onda uzmi gentoo.
Imam i Ubuntu i kubuntu na Virtual box-u.Učim,kak bi neko rekel štrebam.Učim kak sve radi itd.Boookk
Citiram ovog froga sa jednog drugog podforuma...
" Supper hvala ali ja nekoristim više sranje a zove se linux nego islkjučivo Windose"
Aj neka.
LFS je žešći mazohizam. Svaka čast onome tko se u to upusti. Jedini razlog tome je da se nešto (dosta toga) nauči. Sam sustav koji dobiješ je više manje polufunkcionalna skalamerija (u usporedbi sa "gotovim" ditribucijama).
Mislim da je ipak efikasniji način učenja krenuti u neku certifikaciju pa ideš fino po zadanim temema ... instaliravaš, proučavaš, upoznaješ se sa servisima i 99% vremena provedeš u CLIu. Npr. LPIC-1 bi bio dobar početak.
Ma sve ok. Al ovaj momak je mislio da je LFS = nabacit ću drugu temu na gnome...
I sad je bijesan na linux jer ga nije razumio. :D
Ma sve ok. Al ovaj momak je mislio da je LFS = nabacit ću drugu temu na gnome...
I sad je bijesan na linux jer ga nije razumio. :D