Kubuntu 8.10 problemi(wireless,graficka)

poruka: 7
|
čitano: 2.163
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima!Danas sam dobio postom kubuntu i odmah mi je se svidio nisam okljevao i instalirao sam ga ALI onda su poceli problemi kao prvo

u driversima pronadje properiarty drivere ako se tako pise za graficku ali ih nece da aktivira a wireless koji je baziran na atheros chipsetu (enGenius-Senau eusb-362 EXT) i nikako da ga prepozna medjutim dole pise eth0 u connection managmentu u cosku.

Hvala unaprijed na odgovorima pozdrav!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kubuntu 8.10 problemi(wireless,graficka)

http://www.linuxzasve.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=768&st=0&sk=t&sd=a&start=10#p7318

17 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu.

Nakon o-ho-ho godina ponovno sam se odlučio probati Linux (dakle Kubuntu 8.10),ali Kubuntu nije SUSE,a ja sam zahrđao.Dakle kako se spojiti na net (T-com,dsl - treba ukucati pass. itd...),isto tako probao sam instalirati ATI drivere 9.2 preko adepta ali to ne ide.Dakle trebao bih malo pomoći, ili barem link sa kakvom dokumentacijom.

Failure is never an option

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Da ne otvaram novu temu.

Nakon o-ho-ho godina ponovno sam se odlučio probati Linux (dakle Kubuntu 8.10),ali Kubuntu nije SUSE,a ja sam zahrđao.Dakle kako se spojiti na net (T-com,dsl - treba ukucati pass. itd...),isto tako probao sam instalirati ATI drivere 9.2 preko adepta ali to ne ide.Dakle trebao bih malo pomoći, ili barem link sa kakvom dokumentacijom.

Ovako,
Jednostavno instaliranje vlasnićkih drivera moras uraditi ovako
Odi na, nemam kde sad neznam napamet. Negdje bi trebalo biti hardware drivers, to bi trebalo biti negdje u kategoriji u kojoj je i adept. Kad nađes hardvare drivers
i onda budeš videio nesto ATI itd, stavi kvačicu na to ili acept i pokrenut će skidanje s neta i instalirati ih .

Vidim da se neznaš spojiti na net, znači da nebudes mogel instalirati drivere.Kako se spajaš na net, žično ili bežicno. I koju mrežnu imaš.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2009 22:55 (linuxuser).
17 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Da ne otvaram novu temu.

Ovako,
Jednostavno instaliranje vlasnićkih drivera moras uraditi ovako
Odi na, nemam kde sad neznam napamet. Negdje bi trebalo biti hardware drivers, to bi trebalo biti negdje u kategoriji u kojoj je i adept. Kad nađes hardvare drivers
i onda budeš videio nesto ATI itd, stavi kvačicu na to ili acept i pokrenut će skidanje s neta i instalirati ih .

Vidim da se neznaš spojiti na net, znači da nebudes mogel instalirati drivere.Kako se spajaš na net, žično ili bežicno. I koju mrežnu imaš.

Ok thanks,uspio sam se spojiti na net preko konzole.Moj je problem bio u tome što sam mislio da postoji nekakav "grafički" interface u kojem se podešava dsl router i konekcija na net (znači nešto kao Network and Sharing Center u Visti).Instalirao sam i drivere tako da onu gore poruku možete zaboraviti.
Failure is never an option
16 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...
  Ok thanks,uspio sam se spojiti na net preko konzole.Moj je problem bio u tome što sam mislio da postoji nekakav "grafički" interface u kojem se podešava dsl router i konekcija na net (znači nešto kao Network and Sharing Center u Visti).
 Pa i grafički se može to uraditi, uglavnom na ubuntu je uvjek gore u kutu ikonica računala, kliknes na to, i imat ćes opcije za spajanje ili ako imaš wireless vidjet čes aktivne mreže.
a na kubuntu, kde4 isto slično fukcionira. može biti da nemaš ikonice u system trayu, da ti iskreno kažem, canonical se preslabo trudi oko kde4, ako želiš koristiti kde4 prije bi ti preporučio da uzmeš distru kao opensuse ili da jednostavno čekaš Jaunty Jackalope. Vjerujem da će se puno bolje potruditi nego na intrepidu.
No probaj nadograditi svoj kubuntu na kde4.2 ispravili su preko 100 bugova i dobio je veću stabilnost i nove opcije.

17 godina
neaktivan

ma ti programi za konfigurirat mrezu su sranje... najbolje prek konzole

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice