Kako uvesti LINUX u tvrtku

poruka: 66
|
čitano: 12.439
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Kako uvesti LINUX u tvrtku
naxeem kaže...

Malo je tragično da i najveći zagovaratelji open sourcea (i Linuxa) nemaju pojma o ničemu, a najmanje open sourceu. Npr. opće je uvjerenje da je MySQL besplatan...

He he, nesto kao i ti sto nisi znao sto su CAL-ovi kada smo govorili o licencama Windowsa?

Koliko se sjecam bio si prilicno zustar u toj raspravi.

15 godina
neaktivan
macak kaže...

Samo je jedan AutoCAD® Osmijeh

Da u pravu si :)

Mislim da nemate potrebu mijenjati OS. Uskoro i ja idem u slican posao (cad, grafika...), ali ostajem na Win xP

[url=http://www.userbars.be][img]http://img398.imageshack.us/img398/1037/18842rw3.png[/img][/url]
16 godina
neaktivan
Kako uvesti LINUX u tvrtku

Meni nikako nije jasno zašto neki ljudi se natežu oko tog Linuxa/Win-a u poslovnom okruženju, a uopće niti su imali zaposlenje, niti su s susrećali s radnim (računalnom) okolinom. Kad nitko ne zna kako je s ljudima raditi, jebeš OS-eve!

Tko će majci od 40god i 2 djece dati live cd, evo pa probaj kući... Takvih je bilo prijedloga, dati ljudima da ponesu kući CD da isprobaju novi OS. Lako je meni za vas forumaše i Linuxaše, vi naučite svaki dan nešto. Koje su muke bile s prelaska s Officea 2003 na 2007, a kamoli da još im kažeš da se mjenja cjelokupno sve.

Ili inženjeru koji ima 50god., koji preko 10god., radi u AutoCAD-u,koji ima dinamičnu okolinu, čas je u uredu, čas u Proizvodnji, čas na terenu. Sad bi ga netko treba posjednuti da uči neki drugi CAD u uredu tjedan dana. Pa treba svima kupcima slati neke .ošž crteže. Pa kakav utisak firma ostavlja?! Nezamislivo.

Da alternative postoje. Alternative su ok. 

Kažem, to su moja osobna iskustva i ako nađete kakav bezbolan način prelaska, volio bih da i meni javite.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne znam po čemu si ti zaključio da ja ne znam što su CAL-ovi. Možda si nešto pomiješao? Možda sam rekao da mi nisu pali na pamet, ali morat ćeš citirati i linkati moj post u kojem kažem da ne znam za CAL-ove. Sve je moguće i možda griješim, ali sumnjam.

Da, bio sam žustro na strani Windowsa kao poslovnog okruženja i imao stav koji nisam promijenio, a taj je da smatram da su Windowsi jednostavno najbolje radno okruženje (pogotovo u kontekstu državne uprave). Tada sam i radio na projektu za državu i bio upoznat sa situacijom iz prve ruke, kao i činjenicom da je upravo Windows platforma zaslužna za drastično jeftiniji finalni proizvod za klijenta, tj. državu.
Da smo softver moralu raditu u QT-u i C++u cijena bi bila dupla baš zato što je razvoj za Linux, pa čak i u Javi, podosta skuplji.

Naravno, vjerojatno sam se složio i mogu se opet složiti da je Linux kao alternativa sasvim dobro odgovara kod najprimitivnije upotrebe gdje je kompatibilnost formata dovoljna, kao u slučaju kada je uređivanje teksta i surfanje jedina djelatnost.
Međutim, nisam siguran da postoji ili barem nisam vidio pandan Excelu i pivotu na besplatnoj strani.

Da, uštede na samim licencama postoje, ali OS je najmanje bitan dio poslovanja. Daleko je bitnije pitanje koliko je Oracle licenca za bazu, koliko je aplikacija itd.

OS kao OS sam po sebi i nije neki argument, a komentar na neznanje o MySQL-u upravo je važan zbog toga što često čujem da netko ide na MySQL i PHP jer mu je to s Linuxom besplatno, a onda koristi nelicencirani RedHat, nelicencirani MySQL (ili često Oracle), a aplikaciju plati 30% skuplje zbog platforme. Ukratko, krade alternativno.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina

Gledaj

Citirati te necu, jer je posve ocito da znas tocno na sto sam mislio. S obzirom da si prilicno elokventan, mogli bi se natjeravati 3 dana, minuciozno secirati svaku tvoju rijec i opet bi bili na pocetku (da i ja sam tvrdoglav, ali mislim da si to do sada vec shvatio)

Ono sto mene cudi kod tebe kako nisi nanjusio trolla odmah na pocetku ove teme.

17 godina
neaktivan

Možda imaš i pravo, besmisleno je. Neka proba tko što hoće. :)

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice