Kako uninstalirat ubuntu

poruka: 4
|
čitano: 1.166
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Kako uninstalirat ubuntu

Pozz!
Nedavno sam bio instalirao ubuntu na particiju harda, a tek sad sam skuzio da sam na krivi hard instalirao, a posto se u windowsima nevidi particija na kojem je linux, zanima me kako da ja sada maknem ubuntu sa te particije, ili da je samo napravim vidljivom u windowsima?

Hvala!

Autoclimb kills more people than AIDS
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Kako uninstalirat ubuntu

0 0 hvala 1
15 godina
Kako uninstalirat ubuntu

Postao sam pa cemo vidjet

problem je u tome sta mi je ta particija store, odnosno na drugoj su mi samo windowsi, a na ovome sve ostalo

Autoclimb kills more people than AIDS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kako uninstalirat ubuntu
Svrzic kaže...

Pozz!
Nedavno sam bio instalirao ubuntu na particiju harda, a tek sad sam skuzio da sam na krivi hard instalirao, a posto se u windowsima nevidi particija na kojem je linux, zanima me kako da ja sada maknem ubuntu sa te particije, ili da je samo napravim vidljivom u windowsima?

Hvala!

1. digni live CD Ubuntu-a

2. fdisk -l da vidiš kako ti se disk zove (skroz na početku), ako je SATA onda je vjerovatno /dev/sda

3. fdisk /dev/sda

4. komanda: p - isprintat će ti sve particije (idu od 1 - X), zapamti brojeve particija koje želiš pobrisati

5. komanda: d - upiši broj particije - ponovi X puta ovisno o broju particija

6. Da budeš siguran da si sve dobro: p - da isprintaš novi layout kako bi trebao biti

NAPOMENA: Ništa nije spremljeno dok ne spremiš, dakle sve ovo je još imaginarno i nije zapisano na disk

7. komanda: w - zapisuješ promjene na disk

Sad vjerovatno želiš kreirati particiju

8. komanda: n

9. trebalo bi biti enter, enter - ako želiš da dobiješ samo 1 particiju do kraja diska

10. kreiranje ntfs datotečnog sustava: mkfs.ntfs -f /dev/sdaX - gdje je X zadnje kreirana particija - to možeš vidjeti sa fdisk /dev/sda pa komanda p

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice