Uz knjigu Prelazak na Linux dobio sam i CD WFTL Knoppix. Sistem treba da radi sa CD bez instaliranja sistema. Nekoliko puta sam pokušavao da ispitam ali ne ide. Neznam u čemu je problem.
Kako pokrenuti WFTL Knoppix
- poruka: 5
- |
- čitano: 1.376
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sta si isprobavao, sve novije linux distre imaju opciju pokretanja sa live cd-a bez ikakve instalacije s tim da se podatci spremaju u memoriju te se isti gube prilikom resetiranja racunala............
Dobio sam navodno original WFTL Knoppix. Ubacio u CD ROM i sistem se podigo. Pritisko sam Enter da bi se sistem dalje podizo. Međutim, ništa se ne dešava niti se kakvi procesi odvijaju a ekran je crn. To je trajalo nekoliko minuta. Nakon toga sam ponovo restartovo i pritisnuo sam F2 a kasnije i F3 da vidim u čemu je problem. Ista stvar. Koristio Pardus 2009 u vidu live CD ( jer nisam mogo da ga instaliram zbog neodgovarajuće rezolucije kod mene je 1680x1050 a kod Pardusa je početna 1024x768) i sasvim dobro radi, internet konekcija, softveri i dr.
Pa jel ti ponudio opciju za live boot...........
Da, ponudio je. U promptu sam unio knoppix xmodule=vesa . Počinje učitavanje i loadin . Nakon toga ekran je crn i ništa se ne dešava. Da, zaboravio sam da je verzija Knoppixa v3.9. Ponovo sam restartovo i u promptu ukuco knoppix screen=1680x1050 to je moja rezolucija ekrana. Opet ništa.