Instaalcija ubuntu server edition na asus eee

poruka: 11
|
čitano: 2.396
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Instalacija ubuntu server edition na asus eee

Želio bih na dotični laptop instalirati ubuntu server edition, ali buduči taj laptop nema cd rom, neznam kako da ga instaliram, pa Vas molim da mi pomognete. Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Instalacija ubuntu server edition na asus eee
nurofeg kaže...

Želio bih na dotični laptop instalirati ubuntu server edition, ali buduči taj laptop nema cd rom, neznam kako da ga instaliram, pa Vas molim da mi pomognete. Unaprijed hvala

slijedi ove korake:

1. utipkaj u browser www.ubuntu.com

2. izaberi server

3. izaberi koju verziju zelis 32 bita ili 64 i klikni na start download

4. zatim ispod izaberi "usb stick" i klikni na Show me how i tamo slijedi upute, ukratko sve se svodi na to da skines jednu aplikaciju, u njoj izaberes gdje ti se nalazi image ubuntua i na koji ces usb stick presnimiti ju.

http://www.ubuntu.com/server/get-ubuntu/download

iako bi ti vise preporucio da koristis desktop izdanje umjesto servera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 7:51 (K4i53r).
15 godina
neaktivan

hvala na uputama. Zašto predlažeš desktop ???

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Instaalcija ubuntu server edition na asus eee
nurofeg kaže...

hvala na uputama. Zašto predlažeš desktop ???

-što misliš da dobijaš server verzijom? Ili misliš da je server 'jači'? Na Eee-u -nepotrebno.

-preporuka, koristi normalnu veziju -desktop (može i liveCD kojeg naravno moraš prebaciti na USB...) ili neku od notebook verzija jer su upravo zato namjenjene.

-također kad biraš 32 ili 64 bitnu verziju, 64 se odabire kad postoji razlog jer je sav dosadašnji software uglavnom 32bitna ver. -ako nema nekog specifičnog razloga za 64 eliminiraš moguće probleme. (problema nemora biti, ali ih ima dok ne dođu do neke više-stabilne revizije).

- ubuntu.hr i download... (možda kiwi, mint ili puppy?)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 9:52 (ihush).
15 godina
neaktivan

imam sada ubuntu desktop verziju i nesluži mi ničemu jer vrtim samo server na njemu. Naučio sam par komandi koje koristim preko putty-a i winsc (jer nemam monitor za taj kompjuter gdje mi je instaliran linux) koje su mi potrebne za server, pa sam zato mislio ubaciti server.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 10:07 (nurofeg).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nurofeg kaže...

imam sada ubuntu desktop verziju i nesluži mi ničemu jer vrtim samo server na njemu. Naučio sam par komandi koje koristim preko putty-a i winsc (jer nemam monitor za taj kompjuter gdje mi je instaliran linux) koje su mi potrebne za server, pa sam zato mislio ubaciti server.

OK sad sam se pogubio pomalo :) kako mislis koristis desktop verziju i vrtis server na njoj?

Serverske verzije os-a su specificne, vjerojatno koristis (barem koliko se meni cini) desktop verziju koja ti je stalno ukljucena i dijelis podatke (glazbu, filmove) pa mislis da je server u pitanju. Ukoliko je to u pitanju, nemoras prelazizi na serversku verziju linuxa za kucnu upotrebu.

15 godina
neaktivan

Imam staru kantu na kojoj je desktop verzija, ali koju koristim kao server.

Na asusa želim prebaciti taj server i instalirati samo server ediciju.

15 godina
neaktivan
nurofeg kaže...

Imam staru kantu na kojoj je desktop verzija, ali koju koristim kao server.

Na asusa želim prebaciti taj server i instalirati samo server ediciju.

U tom slucaju slijedi upute koje sam ti naveo u ranijem postu.

15 godina
neaktivan

sve sredio, puno hvala

p.s. laptop ima bežičnu konekciju koja meni netreba jer sam ga kabelom spojio na router. Može li se kako napraviti disable wlan ???

16 godina
neaktivan

Držati laptop kao server je jako loše, jer laptop nije prilagođen konstantnom loadu, njegove temperature su više nego stolnih računala. Radije stavi staru kantu, nego notebook ili ne daj Bože netbook ko što spominješ...

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stara kanta zuji, zauzima puno prostora, troši puno struje, nema ekran, a niti bateriju kad nestane struje. Ja ću svakako probati sa ovim pa ću viditi dok ide ide.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice