Sudeći po informacijama na linux gamersu (http://www.linux-gamers.net/modules/news/article.php?storyid=2581) ID Software je blizu odluke da ukine podršku za Linux. Glavni razlog su izgleda troškovi, mada se neubjedljivo spominju i problemi sa implementacijom OpenGL-a. Ova odluka još nije zvanična, međutim, dalji razvoj za Linux platforme već zaustavljen.
ID Software ukida podršku za Linux?
- poruka: 8
- |
- čitano: 1.429
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Wolf je Ravenova igra, ne id-jeva. Upravo su updejtali quakelive za linux (i mac), a sam Carmac je poznat po potpori linux zajednici tj. da se zalaze da enginu postanu open source.
No da bih ih ambicijozni planovi koje su si zadali za buducnost mogla malo usporiti u podrshci za linux, nebi me izenadilo. sve je pitanje ulozeno dobiveno.
Wolf je Ravenova igra, ne id-jeva. Upravo su updejtali quakelive za linux (i mac), a sam Carmac je poznat po potpori linux zajednici tj. da se zalaze da enginu postanu open source.
No da bih ih ambicijozni planovi koje su si zadali za buducnost mogla malo usporiti u podrshci za linux, nebi me izenadilo. sve je pitanje ulozeno dobiveno.
Potpuno se slažem u vezi toga, jer kad pogledamo neke izdavače kao npr. Loki Games su bankrotirali koji su nažalost davali podršku za Linux, ali iskreno Loki Games je bankrotirao zato što je imao loše igre, a ne zato što davao podršku za Linux!
Zato bi najbolje bilo da Google, Sun, IBM, Novell, Canonical, i drugi udruže se i osnuju kompaniju koja će se baviti izdavanjem i podršci igara za Linux i da ulažu u naslove kao npr. Medal of Honor, NFS, Sims 2, Call of Duty, PES6, i ostale dobre naslove, i samo neka rade kao Aspyr Media koja je poznata po tome što daje podršku za Mac.
Hah, steta, al moguce da taj famozni OpenGL 3.0 kojeg oni koriste za tech 5 zbog promjene arhitekture, je kompliciranij za implementaciju na Linux, premda sumnjam.
U svakom slučaju, sve mi se vise čini da je dosla smrt Linux Gaming-u, a i OGL je na sličnom putu.
Hah, steta, al moguce da taj famozni OpenGL 3.0 kojeg oni koriste za tech 5 zbog promjene arhitekture, je kompliciranij za implementaciju na Linux, premda sumnjam.
U svakom slučaju, sve mi se vise čini da je dosla smrt Linux Gaming-u, a i OGL je na sličnom putu.
ma nema tu smrti dok je tu vino
Ja stvarno neznam u što da vjerujem! Prije par dana sam na Wikipediji vidio da id software više ne da više RAGE igru za linux, a sad otvorih i vidim da RAGE ipak dolazi na linux!
Ako je vjerovati Wikipediji onda mogu reći HVALA TI BOŽE!!!!!!!!!
Ja stvarno neznam u što da vjerujem! Prije par dana sam na Wikipediji vidio da id software više ne da više RAGE igru za linux, a sad otvorih i vidim da RAGE ipak dolazi na linux!
Ako je vjerovati Wikipediji onda mogu reći HVALA TI BOŽE!!!!!!!!!
Pa nije wikipedija bitna, TTimo je čovjek koji radi za iD i u principu je rekao: Kad budem imao vremena i ako mi budu dali, napravit ću port. On će se potruditi da se to desi. Bilo bi lijepo da zaposle nekog da to naprave i prije, ali iD je odlučio štediti ovaj put. Ne vidim ništa loše u tome. Ima dobrih opensource igara, može se čovjek i sa wine-om poigrati.
Linux je, što se igara tiče još uvijek više developerska nego gamerska platforma. Kad počnemo masovno kupovati linux igre, to će se promjeniti. Simple as that.