Zanima me dali na novi hp mini 210 mogu staviti linux ubuntu ili neki drugi, zbog toga što netboo-ci dolaze sa starterima koji ograničavaju neke resurse.Ako može javi te mi što brže.Pozdrav!
Hp mini 210 linux
- poruka: 14
- |
- čitano: 2.979
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Naravno!
Dobro hvala, sve isti procesi i to sve isto... jel da? Samo da pitam jel da stavim KDE ili GNOME?
Imaš ubuntu netbook remix,prilagođeno netboocima jer oni imaju manju radnu snagu
Proces instalacije je isti kao o na bilo kojem drugom računalu.
Gnome bazirana distra bi sigurno bila brža, ali ni KDE ne bi trebao biti spor.
Ma ni gnome ni kde ne bi trebali biti spori
Mogu li staviti inačicu 11.04?
Možeš,provjereno na eee netbooku 1001(nije moj,prijatelju sam instaliravao)
Trebam pomoć, instaliram fedoru preko usb sticka i kada dođem do onog dijela kad se prave nove particije (znate na čega mislim) ne pokazuju mi se particije od sustava imam C na njoj su Winsi D hp recovery e hp tools, hoće li se što dogoditi ako upotrijebim cijeli hdd hoće li sustav biti nestabilan zato što je bios na e particiji i koju opciju da odaberem kad instaliram? Usput instaliram fedoru 17 gnome 32 bit na netbook hp mini 210-3040ez.
Evo što je na E: particiji piše (koje su mape):
BIOS
BIOSUpdate
QuickWeb
SystemDiags
???
bump!
koliko sam shvatio, instaliras fedoru 17 gnome spin (32-bit), ali te strah napraviti particije na disku ?
pretpostavljam da je netbook dosao sa nekim starter windowsom i ti na njega hoces staviti linux. to sto se nalazi na E particiji su mape (u koje je proizvodjac stavio sve potrebne drivere i bios update - pretpostavljam da je to to), i one nemaju nikakve veze sa stabilnoscu sustava (to su samo datoteke koje mozes ili bi trebao moci skinuti sa njihovih stranica; mozes i napraviti backup ako zelis). Ako zelis maknuti windows i ne zelis dual boot, vec cisti linux, odnsono samo Fedoru postupak je sljedeci:
kad ti se pojavi taj prozor koji je prikazan na slici (btw. to je sa neta negdje ? jer koliko vidim to je KDE instalacija) sljedece opcije imas
1. Use all space - instalirat ce se samo Fedora na citavom disku (sve Windows i ostale particije ce biti pobrisane, installer ce sam odrediti particije koje ces koristiti za Fedoru)
2. Replace exsisting Linux blablabla - brise trenutnu instalaciju Linuxa i umjesto nje instalira Fedoru (ili sto vec) - tebi nepotrebno jer imas samo winseUse f
3. Shrink current system - smanjit ce i particiju koju odaberes (nisam 100% siguran jel ti biras particiju ili uzima onu sa windowsima) - imat ces instalirane Windowse u dual bootu sa Fedorom
4. Use free space - koristi slobodan protor na disku (mislim da se odnosi samo na dijelove diska koji nisu formatirani - nealocirani dio diska)
5. Create custom layout - preporuka
kada pravis custom layout, pojavit ce ti se svi diskovi (samo nece biti oznaceni sa C:, D:, E:, nego nesto slicno /dev/sda1, /dev/sda2 itd.). koji je koji disk ces znati prema njihovoj velicini. pobrises sve te diskove (create new partition table) i uzmes npr (ne znam koliki je disk pa govorim standardno):
100 mb za /boot particiju (format: ext3/ext2) - (ili mozda vise od 100 mb ako ti bude javljalo gresku)
15-30 gb /root particiju (format: ext4)
sve ostalo za /home particiju (ext4)
i mozes (ali ne moras ovisno koliko rama imas)
1024 mb za swap particiju
takodjer, kad odabers custom layout, mozes obrisati npr. D: ili E: particiju i na nju staviti Fedoru, ili shrinkati neku particiju (i svakakve druge kombinacije) te imati dual boot...
ako nesto nije tocno, slobodno me ispravite, ali mislim da sa ovim neces fulat