Pozdrav, posto sam nedavno dobio vdsl a sa time i jako dobar upload speed od 15Mbita , namjera mi je otkazati seedbox koji placam i sloziti doma svoj kucni.
Prvobitna je bila ideja raspberry pi ,gore raspbian sa delugeom i sambom samo instaliranom, ali rpi jednostavno nema snage za jedan torrent a kamoli stotinjak. Primjer ako stavim veci download speed od 2 MBps pi se rusi konstantno, transfer preko sambe je malo bolji ali opet premali .
Sada razmisljam o ideji da iskoristim stariji laptop koji slabo koristim+vanjski 2.5hard sve spojeno na switch koji je u podrumu.
Prije nego se upustim u to imam par pitanja:
1.Laptop: http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-One-752-Notebook.29303.0.html je ovaj model, zanima me koliko bi skodilo laptopu 24/7 usage, naravno bez upaljenog ekrana , spajao bi se headless i preko ssh. Oko potrosnje struje mislim da nebi trebalo biti problema, 30W je max output pise na power bricku od laptopa.
2.OS- koju bi preporucili linux distru za ovakvu konfiguraciju, gore bi instalirao rtorrent+rutorrent za headless pristup i sambu za home file share.
Zahvaljujem na odgovorima