Fedora Live CD

poruka: 16
|
čitano: 5.028
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Fedora Live CD

Pozdrav svima...

Skinuo sam Fedora ISO image sa njihove stranice i klasicno kao i sve ostale linux dist preko ashampoo burning studia napravio sam Live CD...medjutim kada restartujem sistem nista se ne boota sa CD-a

Cd rom ga vrti al nista se ne desi..Pokusao sam bootat Ubuntu 10.04 i sve normalno se pokrene ali sa fedorom nemogu..prvo sam mislio da je cd ostecen prilikom prznjenja pa sam pokusao sa drugim cd-om ali isti problem opet...nadam se da neko zna kako da rijesim ovaj problem

awnelius

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Fedora Live CD

Ako si ga pravilno narezao onda cd nije bootabilan i ti tu ne mozes nista.

:)
16 godina
neaktivan
Fedora Live CD

narezao sam na 3 cd-a (verbatim, hp invent , imation-ove sam koristio i kada sam przio ubuntu, koji radi perfektno)  s 3 razlicita programa..na nero 6 express, ashampoo i imgburn.. koristim laptop 6830s mada to nema nikakve veze..dali mi treba neki boot loader ? ili slicno...

awnelius
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 16:34 (awnelius).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam mislio cime vec kako. iso file mozes narezati na dva nacina. Kao data cd ili dvd i na dvdu ces imati samo jedan file i to taj iso i tada nije bootabilan 100% i drugi, pravilan nacin jeste da ga narezes kao iso image i tada ces na dvdu imati sadrzaj tog iso imagea i tad bi trebalo raditi. Ako ne radi nije bobotabilan i ne mozes mnogo toga napraviti.

:)
16 godina
neaktivan
Fedora Live CD

znam kako narezati .iso file...znaci ipak je to cd-a ...idem da kupim novi i da vidim kako ce biti.... kada sam  DL Fedoru dobio sam EFI,isolinux,liveOS i GPL file...to je sve sto sam dobio.da li je to sve ? trebam li jos sta DL ?

awnelius

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Operativne sisteme ili Linux distribuciju ti je najbolje narezati na DVD. Na nekoliko foruma preporučuju da se narezivanje vrši na DVD a ne na CD upravo zbog problema koje si pominjao.

16 godina
neaktivan
pribon kaže...

Operativne sisteme ili Linux distribuciju ti je najbolje narezati na DVD. Na nekoliko foruma preporučuju da se narezivanje vrši na DVD a ne na CD upravo zbog problema koje si pominjao.

Ja već neko vrijeme montiram linux na usb stick,  također tako se brže instalira (provjereno instalacija traje 4 min a sa cd-a je trebalo 10min) 

Ubuntu 10,04 (Lucid Lynx) , ako želite naučiti o linuxu posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com
16 godina
neaktivan
Fedora Live CD

narezivao sam na dvd...imam 4 dvd narezana ali nijedan nece da prodje boot startup...neznam do cega je..

awnelius

0 0 hvala 0
15 godina

pošalji točan link od kud skidaš taj ISO.

16 godina
neaktivan
Fedora Live CD

Dali se radi o Fedori 13 bas sam neki dan je instalirao i imao sam dosta problema svaki deseti put se boota kad sam ga napokon uspio instalirat mreza me zeza inace na toj kanti starija verzija 9 ili 11 neznam tocno radila je super , sad bas ne pratim dogadjanja previse dali opcenito postoje problemi sa novom verzijom ili ?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
kako da deinstaliram linux fedora live 19

instalirao sam linux fedoru live 19 i nemogu pokrenuti windows 7 moze mi ko pomoc da deinstaliram fedoru i pokrenem windows 7 a pritom da ne izbrisem svoje osobne podatke

matek

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: kako da deinstaliram linux fedora live 19
matija1164 kaže...

instalirao sam linux fedoru live 19 i nemogu pokrenuti windows 7 moze mi ko pomoc da deinstaliram fedoru i pokrenem windows 7 a pritom da ne izbrisem svoje osobne podatke

Jesi napravio dualboot ili samo fedoru preko cijelog HDDa?

10 godina
neaktivan

preko cijelog hdda yaboravio sam napraviti dualbot

matek
16 godina
matija1164 kaže...

preko cijelog hdda yaboravio sam napraviti dualbot

Onda zaboravi na podatke ,ako misliš na one koje si imao na Sedmici - to si sve prebrisao kad si instalirao Fedoru.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
10 godina
neaktivan

sve podatke koji su mi na sedmici bili mogu zaboraviti a na fedori mogu vidjeti sve sto mi je na yaslonu od sedmice bilo i otvarati svoje dokumente i slike

mogu li nekako vratiti sedmicu_

matek
14 godina
neaktivan
matija1164 kaže...

sve podatke koji su mi na sedmici bili mogu zaboraviti a na fedori mogu vidjeti sve sto mi je na yaslonu od sedmice bilo i otvarati svoje dokumente i slike

mogu li nekako vratiti sedmicu_

Pokreni file manager i daj sliku s lijeve strane na kojoj se vide diskovi (particije) ili pokreni neki od disk alata da se vide particije. Postoji mogućnost da si Fedoru instalirao uz Windowse.

Stručnjak za odmaganje...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice