Fedora 11 Leonidas

poruka: 12
|
čitano: 4.146
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Fedora 11 Leonidas

Kako vam se čini, po meni nekako je stabilniji nego ubuntu. I odlučio sam ga samostalno koristiti :)

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fedora 11 Leonidas

Meni se neče ni instalirati, instalacija mi stane na treptečoj crtici poslje onog Lodinga.

Da "orginalne" igre koštaju 50Kn, nitko nebi skida o piratske.

0 0 hvala 0
17 godina
Fedora 11 Leonidas

ja ne mogu instalirati? doduse u virtualcu, ali ne ode?!

probao 2 puta i uvijek isto!

mozda im je nesto sa iso imageom krivo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Fedora 11 Leonidas

koja je razlika izmeđe fedore i ubuntua ?

intel-nvidia :( Forever trusting who we are and nothing else matters
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fedora 11 Leonidas

Možda ti ovo nekaj pomogne.

Ubuntu.

Fedora.

Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo proz ore. Statistika: 3 žuta , 3 crvena- zasad
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Fedora 11 Leonidas
linuxuser kaže...

Kako vam se čini, po meni nekako je stabilniji nego ubuntu. I odlučio sam ga samostalno koristiti :)

Moje iskustvo je na moju veliku žalost sasvim drugačije. Isprobao sam je i nisam zadovoljan, naime cijelo vrijeme mi pokazuje da mi hard diskovi otkazuju, a radi se o posve novim hardovima. Dao sam ih testirati i pokazalo se da su i više nego uredu. Nakon instalacije codeca za mp3 i sl. puno se sporije bootala od Ubuntua i nažalost čak mi se nekoliko puta srušila prilikom korištenja Firefox 3.5 rc koji dolazi predinstaliran sa Fedorom (po mom mišljenju golema pogreška stavljati web browser koji je još u razvoju.) Ja ću i dalje ostati na Ubuntu 9.04 i čekati Fedoru 12.

Hočemo više Linux tema :-)
16 godina
neaktivan

Aha, ja nemam problema, no imao problema s opensource grafickim driverom jer je ati prestao praviti vlasnicke. No to s driverima je sve bilo u redu za čitanje itd, ali mi efekti nisu radili kak spada a kamoli i igre.

Evo od jucer mi se to sve popravilo preko updatea, a ako imas neki bug onda pogledaj na njihovoj stranici dali je taj bug prijavljen ako nije onda ga ti prijavi i navedi koji hard imas itd.

Ako tamo pise u vezi tvojeg harda e onda pogledaj sto su napisali i kada će to popraviti. . Po meni se Fedora ekipa dokazala da puno brže popravljaju bugove nego canonical.Imas pravo fedora se sporije diže ima servisa koji su nuzni a ima onih koji nisu nuzni pa ih probaj pogasiti .

Ja nisam imao problema sa firefoxom, meni radi ko bog.ALi kažu da je taj firefox bržiji od prethodnog, ja baš ne opažavam neku razliku.

Hmm, sve novo ima bugove, hmm nekim preporučujem da pricekaju 2 do 4 tjedna nakon izlaska da poprave bugove pa onda tek probaj.

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
17 godina
neaktivan
Fedora 11 Leonidas

Instalirao prekjučer x86_64 verziju.

XFCE4 + osnovni paketi, na AMD 780G sistemu sa X2 3600+ i 4Gb rama.

Ono što mrzim na RedHat proizvodima je Miki Maus konfiguracija X-a, još dan danas nemaju pošteni alat za poštelat X-e. Što se mene tiče, dpkg-reconfigure xserver-xorg rules :).

Osnovni razlog instalacije je bilo igranje s KVM virtualizacijom. Stvar radi jaaako lijepo i bez problema po defaultu. Stavio sam CentOS 5.3 x86_64 kao guest na LV, sa jednim vCPU-om i 512Mb, sa defoltnom mrežom (preko NATa).

Od ostalih dojmova, da boota se brzo. Odabrao sam verziju instalacije sa "starijim" driverom, ako sam se dobro izrazio, jer mi je instalacija inače forsirala (pre)visoku rezoluciju na CRTu. Driver stoji "radeon" u xorg.conf, nije bajno, ali je zadovoljavajuće za ono što radim.

Jako dobar tutorial za F11 , ne znam jel netko već dao link:

http://www.my-guides.net/en/content/view/161/26/

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2009 22:31 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mint-user kaže...

Meni se neče ni instalirati, instalacija mi stane na treptečoj crtici poslje onog Lodinga.

Stavi kao kernel argument u GRUB-u: nomodeset

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
17 godina
neaktivan

Ja ne mogu ni instalirati F11... tj. instalira se, ali s hrpom grešaka i apsolutno je nemoguće ugasiti X-e jer upadne sve u beskonačnu petlju i smrzne se.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
neaktivan

Koji hardver??

Ja sam isto očekivao sranja, al ništa ... sve leti :)

17 godina
naxeem kaže...

Ja ne mogu ni instalirati F11... tj. instalira se, ali s hrpom grešaka i apsolutno je nemoguće ugasiti X-e jer upadne sve u beskonačnu petlju i smrzne se.

Ponavljam, to je zbog nesretnog KMS-a. Da X-i ne bi upali u beskonačnu petlju treba stopirat boot Fedore (da bi se došlo do GRUB-a, s Esc). U GRUB-u tada treba dodat na kraj kernel linije nomodeset (stisne se slovo 'e' za editiranje linije):

kernel /vmlinuz-2.6.29.4-167.fc11.x86_64 ro root=XXX rhgb quiet nomodeset

Tad se jednostavno boota ta stavka (mislim da s 'b'). No da bi promjena ostala permanentna potrebno je to isto uraditi ali baš iz Linuxa (editirati datoteku: /boot/grub/grub.conf).

Kada poprave taj problem driverima za Intelovu (ATI) grafiku, stvar se može maknuti...

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2009 22:42 (4ndY).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice