Drajveri za graficku zvucnu i plocu Ubuntu 8.10

poruka: 7
|
čitano: 5.492
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav imam jedno pitanje vezano za Drajvere  za graficku zvucnu i plocu na distribucij Ubuntu  8.10 interesuje me posto imam dual boot na drugoj partijici su windowsi sta mi tacno treba da instaliram osjetio sam to jest primjetio da zvucna ne reaguje bas najbolje tacnije nemam kontrolu nad slusalicama imam zvuk ali dugmad za pojacavanje i smanivanje ne reaguju na pritisak mislim na dugmad koja su ugradena na slusalice na xp-u rade normalno pa sumnjam na drajvere .Sto se tice graficke koristim Ati Fatal1ty X 800XL 512 MB pokusao sam instalirati drajvere s cd-a ali drajveri koje rade na windowsima  se nemogu pokrenuti u Ubuntu ista situacija je s plocom mene interesuje dali sam ubuntu postavi neke svoje drajvere i za sta ja drajvere ustvari trebam instalirati najvise me interesuje zvucna Raltekova koja bas i ne radi najbolje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo preporučujem da updateaš sistem ako već nisi, pošto je friški install. U sistem trayu ti je negdje ikonica za to..

Zatim odi pod "System -> Administration -> Hardware Drivers" ovdje češ naći drivere za grafičku. Klikni na najnovije (ili starije, kako očeš) i klikni "Activate". Ubuntu će ti automatski skinuti drivers s neta i instalirati ih.

Za ploču se nebi brinuo. Svi driveri su zasigurno već u Ubuntuu, a za zvučnu pogledaj na službenim Realtekovim stranicama, isto tako i za slušalice.

Koje su marke i model opće? Čudno mi je ovo da se glasnoća nemože namjestiti...

Još nešto što češ zasigurno htjeti napraviti; instalirati sve neslobodne codece koje ne dolaze sa Ubuntuom: "Applications -> Add/Remove", pod Show stavi "All Available Applications" i u search upiši "ubuntu restricted extras" stavi kvačicu na taj paket i klikni "Apply Changes"

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo da ne otvaram novu temu da li netko zna gdje bih mogao nabavit drajver za Canon Pixma iP1800. Ubuntu 8.10.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na Canonovom siteu? Doduše samo u rpmu, dakle za Susu, al uz malo truda može se to prebacit i na Ubuntu.

Ako ti ništa ne znači šta nije službeni Canonov imaš na http://home.btconnect.com/jerryf/ nekei build drivera. Nadam se da radi.

Why so serious???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Drajveri za graficku zvucnu i plocu Ubuntu 8.1
dipsi kaže...

Evo da ne otvaram novu temu da li netko zna gdje bih mogao nabavit drajver za Canon Pixma iP1800. Ubuntu 8.10.

evo :) 
17 godina
neaktivan

problem sa zvukom na ubuntu 8.10.

kad odaberem SUSTAV / POSTAVKE / ZVUK  prepozna mi 2 zvučne.

jednana asrock matičnoj druga na radeon grafičkoj karticu

upisao sam u terminal: lspci -v  i sve je specificirano kao u postavkama zvuka...

no što god da ja stavim neće mi raditi zvuk.

što da radim??

kada ubacim recimo neki liveCD linuxa radi bez problema

www.svijetkulture.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Drajveri za graficku zvucnu i plocu Ubuntu 8.1
niki kaže...

Još nešto što češ zasigurno htjeti napraviti; instalirati sve neslobodne codece koje ne dolaze sa Ubuntuom: "Applications -> Add/Remove", pod Show stavi "All Available Applications" i u search upiši "ubuntu restricted extras" stavi kvačicu na taj paket i klikni "Apply Changes"

odličan savjet... to treba svakako napraviti... ali evo brži način.

odeš na PROGRAMI / POMAGALA / TERMINAL  i ukucaš:

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

instalirat će ti se sve od codeca pa preko jave, ms office fontova i sličnih caki.... i čekaj dok sve ne bude gotovo.
www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 12:23 (hondo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice