Pretpostavljam da se pod root terminal misli na root račun.
sudo su
(lozinka)
ili
su + naredba
(lozinka)
Na stranici za preuzimanje chromea preuzmeš 64-bitni(pretpostavljam) .deb paket.I njega otvoriš sa sudo dpkg -i filename.deb ili sa software centrom kojeg imaš ili nemaš.
Skunuo sam taj .deb 64-bitni Chorme (mada meni nije stalo do Chorema ima ova kvazi verzija Firefoxa) pa me više zanima kako uopće pišljivi (oprostite mi na izrazu) program instalirati.
Pa malo googlam i nalazim upravo to (ali ne tako) Softwerski Centar koji treba.
Ali ostavim se se Chromea i nađem drivere za mog radnog konja: HP LaserJet 2100 i fino tamo dobijem upute kako to instalirati:
1. Download the file to a convenient location (e.g., home directory or desktop, etc).
2. Open a console/terminal and cd to the location where the installer was downloaded. (e.g., cd ~/Desktop)
3. Type in and run this command: 'sh hplip-3.15.4.run'
Ukucam naredbu, raspakaju i sav sretan pita jel taj i taj debian (nije 8, nemam praznog DVD-a) Y-est, hoćete li A-utomatsku instalaciju naravno sve i padnem na nekakvoj root šifri. Neće šifra da prođe da si pita od jabuka. A to je ista šifra predpostavljam (jednu jedinu sam ukucao kada sam instalirao distru) kada me i je iza promjenu display rezolucije pitao. Nije mi jasno.
Ali eto igrat ću se ovkao do večeras. Valjda nešto i naučim ili ču da poludim i počnem da pucam