Browser benchmark-Linux style

poruka: 37
|
čitano: 13.206
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Browser benchmark-Linux style
g12356 kaže...

Pretpostavljam da se pod root terminal misli na root račun.
sudo su
(lozinka)
ili

su + naredba
(lozinka)

Na stranici za preuzimanje chromea preuzmeš 64-bitni(pretpostavljam) .deb paket.I njega otvoriš sa sudo dpkg -i filename.deb ili sa software centrom kojeg imaš ili nemaš.

Skunuo sam taj .deb 64-bitni Chorme (mada meni nije stalo do Chorema ima ova kvazi verzija Firefoxa) pa me više zanima kako uopće pišljivi (oprostite mi na izrazu) program instalirati.

Pa malo googlam i nalazim upravo to (ali ne tako) Softwerski Centar koji treba.

Ali ostavim se se Chromea i nađem drivere za mog radnog konja: HP LaserJet 2100 i fino tamo dobijem upute kako to instalirati:

1. 1. Download the file to a convenient location (e.g., home directory or desktop, etc).

2. 2. Open a console/terminal and cd to the location where the installer was downloaded. (e.g., cd ~/Desktop)

3. 3. Type in and run this command: 'sh hplip-3.15.4.run'

Ukucam naredbu, raspakaju i sav sretan pita jel taj i taj debian (nije 8, nemam praznog DVD-a) Y-est, hoćete li A-utomatsku instalaciju naravno sve i padnem na nekakvoj root šifri. Neće šifra da prođe da si pita od jabuka. A to je ista šifra predpostavljam (jednu jedinu sam ukucao kada sam instalirao distru) kada me i je iza promjenu display rezolucije pitao. Nije mi jasno.

Ali eto igrat ću se ovkao do večeras. Valjda nešto i naučim ili ču da poludim i počnem da pucam

12 godina
Envy kaže...

Skunuo sam taj .deb 64-bitni Chorme (mada meni nije stalo do Chorema ima ova kvazi verzija Firefoxa) pa me više zanima kako uopće pišljivi (oprostite mi na izrazu) program instalirati.

Ali ostavim se se Chromea i nađem drivere za mog radnog konja: HP LaserJet 2100 i fino tamo dobijem upute kako to instalirati:

1. 1. Download the file to a convenient location (e.g., home directory or desktop, etc).

2. 2. Open a console/terminal and cd to the location where the installer was downloaded. (e.g., cd ~/Desktop)

Ukucam naredbu, raspakaju i sav sretan pita jel taj i taj debian (nije 8, nemam praznog DVD-a) Y-est, hoćete li A-utomatsku instalaciju naravno sve i padnem na nekakvoj root šifri. Neće šifra da prođe da si pita od jabuka. A to je ista šifra predpostavljam (jednu jedinu sam ukucao kada sam instalirao distru) kada me i je iza promjenu display rezolucije pitao. Nije mi jasno.

Ali eto igrat ću se ovkao do večeras. Valjda nešto i naučim ili ču da poludim i počnem da pucam

Dvoklikom na .deb file.

sudo sh hplip-3.15.4.run

Samomrzeći hrvat
15 godina
neaktivan
Envy kaže...
g12356 kaže...

Pretpostavljam da se pod root terminal misli na root račun.
sudo su
(lozinka)
ili

su + naredba
(lozinka)

Na stranici za preuzimanje chromea preuzmeš 64-bitni(pretpostavljam) .deb paket.I njega otvoriš sa sudo dpkg -i filename.deb ili sa software centrom kojeg imaš ili nemaš.

Si sigurran da ti je tipkovnica cijelo vrijeme bila na pravoj lokalizaciji?Jer ako je tijekom instalacije tebe prvo pitao da mu napraviš šifru,a tek onda pitao koju lokalizaciju tipkovnice da koristi,onda je šifra upisana sa defaultnom američkom tipkovnicom.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
16 godina
Envy kaže...

Eto Debian instaliran (piešm sa njega), osim što ne znam (a znam skinuti i raspakovati) Chrome obični instalirati dalje da ne govorim. A isto tako nemam blage što je Root Terminal a šta obični Terminal.

Podrška za monitore je Katastrofalna.

Mislim da će mi trebati čarobnjak :D

terminal = CMD

root terminal je 'spešl' terminal iz kojeg sve što radiš, radi root tj šef/bog/admin bez prefixa 'su' (super user=admin) = kao win 'run as admin'..

sve je case sensitive.

podrška za monitore je ok, za rezolucije i refresh sve ovisi o driveru i to je OK, jedino može biti mutan font i sl, zato koristiš win fontove.. ili instaliraj kbuntu :)

.deb ne raspakiravaš nego instaliraš copypastejući iz uputa uz predpostavku da imaš dependencyje... nova distra. Što je s novim Debianom uključeno tek trebaš vidjeti, ugl je zato zgodniji Ubuntu i soft.centar +ppa za restrictede. Ako koristiš upute za deb7 ne mora biti jednako za 8 dali uopće postoji i sl.

... otiđi na www g. chrome i čitaj prije nextanja.. npr .deb ne znači da je app za debian 8

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Entry Point kaže...
Envy kaže...

Dvoklikom na .deb file.

sudo sh hplip-3.15.4.run

Pomogla je ova boldana naredba sa ovim sudo ali to me dovelo do Root Terminala pa me isto pitao kada sam to htio napraviti iz tog kako kaže ihush bog terminala. I fino mi crvenim slovima naglašava da nikako ne preporučuje instalaciju na taj način nego iz normalnog, a tu dolazimo do..

g12356 kaže...
* * *

Si sigurran da ti je tipkovnica cijelo vrijeme bila na pravoj lokalizaciji?Jer ako je tijekom instalacije tebe prvo pitao da mu napraviš šifru,a tek onda pitao koju lokalizaciju tipkovnice da koristi,onda je šifra upisana sa defaultnom američkom tipkovnicom.

... do šifre, sve fino piše i ba je taj paket za HP za Debian 7.8.0 ali kada dođem do šifre ne ide. Da se uvjerim je li tipkovnica HR kucam šifru onako prije neke naredbe sve je ok, Num Lock, Caps Lock, _ i - kra Shifta - na Num Locku, brojevi.. sve je ok.. ali kaže da šifra nije ok i tražim pištolj ispod ladice.. a nemam ladicu.

ihush kaže...
Envy kaže...

Eto Debian instaliran (piešm sa njega), osim što ne znam (a znam skinuti i raspakovati) Chrome obični instalirati dalje da ne govorim. A isto tako nemam blage što je Root Terminal a šta obični Terminal.

Podrška za monitore je Katastrofalna.

Mislim da će mi trebati čarobnjak :D

terminal = CMD

root terminal je 'spešl' terminal iz kojeg sve što radiš, radi root tj šef/bog/admin bez prefixa 'su' (super user=admin) = kao win 'run as admin'..

sve je case sensitive.

podrška za monitore je ok, za rezolucije i refresh sve ovisi o driveru i to je OK, jedino može biti mutan font i sl, zato koristiš win fontove.. ili instaliraj kbuntu :)

.deb ne raspakiravaš nego instaliraš copypastejući iz uputa uz predpostavku da imaš dependencyje... nova distra. Što je s novim Debianom uključeno tek trebaš vidjeti, ugl je zato zgodniji Ubuntu i soft.centar +ppa za restrictede. Ako koristiš upute za deb7 ne mora biti jednako za 8 dali uopće postoji i sl.

... otiđi na www g. chrome i čitaj prije nextanja.. npr .deb ne znači da je app za debian 8

- Ok čitajući tamo linuxzasve neki forum skontao sam da je root terminal, terminal za boga, za ostale korisnike od Adama i Eve pa do nas - normalan terminal. Inače CMD=Terminal nekako sam skontao intuitivno a i da ne znam da je to - to, ali opet velika hvala.

- case sensitive provjereno, ali opet hvala da je sve, probat ću sada malo CD Downloads i CD downloads da vidim javlja li grešku ;)

- podrška za monitore mi je za sada ne bitna (ugasio sam desni jer je clone), niti izgeld samog sučelja, faktički ništa mi nije bitno osim da naučim, strukturu, kako se do vraga prebacim na drugi HDD, da tamo stvorim novu mapu, izbrišem isti i programe kako da nabavim. Malo me smeta manja reza od 1280x1024 (sada nije 1024x768 ako ne i malo manja ali nije 800x600) dok sinoć sam nekim čudom uspio otkvačit mirror na displaye (gdje god sam nabasao na to) propertiesu i fino je radio ovaj nativni NEC, (samsung k'o samsung ionako smeće u svemu, pa se ovaj monitor sam od sebe palio, gasio kako sam obični film pustio da vidim kako ide 1080p na prastarom HD4600).

- uglavnom nema odustajanja.. hvala svima i ako vam je mrsko pisati, slobodno nemjte.. Zaista ne želim nikoga da zamučavam. Čitam evo cijelo vrijeme pa valjda i bude i nekog Linuxaša od mene (doduše dobijem li posao to mora tako da ide nema druge)

Inače koga zanimaju dojmovi (moji sadašnji, mada sam ja davao Ubuntu svake 2-3 godine šansu) da su ovo sada nebo i zemlja sustavi (mislim na Windows i Linux) nego kao što su bili u 1998. godini. Windows je trenutno car i kralj (instalacija TP-a 20 minuta, inszalacija Debiana 2 sata i 20 minuta) za običnog korisnika, dok je Linuxu u Enterprise tržištu samo nebo granica pod uslovom da znaš šta radiš... i čitav dan ti ode da instaliraš obični driver i namjestiš rezu na HD dok ti brat roštilja i trimerom kosi voćnjak.

Težak je život nas informatičara, zakon je biti portir u Paramount Pictures :P

15 godina
neaktivan
Browser benchmark-Linux style

Ne mislim na to,nego me zanima dali je šifra,dok si ju ti pri instalaciji sustava određivao bila utipkana sa hrvatskim ili američkim tipkovničkim postavkama.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dobro pitanje. Mislim da me je prije šifre pitao za raspored tastature. Zanimljivo bio je bosanski pa sam njega uzeo i kasnije tek upisao šifru. Pa valjda je to ta ista šifra koju mi traži kada palim računar?

Evo ide sa onom gore naredbom ali imam vaj kod u Terminalu:

warning: Some HPLIP functionality might not function due to missing package(s).
Running 'su -c "apt-get install --force-yes -y libtool"'
Please wait, this may take several minutes...

I sada se okreće onaj \ I / -  itd. itd. do sada je mogao skinuti 200 MB bez problema, a vidim da mu nedostaje nekih paketa poprilično. Ili evo kako je to izgledalo prije nego je zapelo na tom skidanju sa mreže ili čega već:

Running 'su -c "apt-get install --force-yes -y libusb-1.0.0-dev"'
error: Package install command failed with error code 100
Would you like to retry installing the missing package(s) (y=yes*, n=no, q=quit) ?
Would you like to retry installing the missing package(s) (y=yes*, n=no, q=quit) ?
Would you like to retry installing the missing package(s) (y=yes*, n=no, q=quit) ? n
warning: Some HPLIP functionality might not function due to missing package(s).
Running 'su -c "apt-get install --force-yes -y libtool"'

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice