Ovo ce vama guruima biti lako :)
Družim se već neko vrijeme sa linuxom, te imam nekoliko nejasnoća na koje sam naišao tijekom korištenja.
1. Kako uninstalirat program u linuxu koji je pronađen u GUI.
Primjer(Fedora): Pod Application->Accesories->imam Archive Manager
Recimo da ne želim taj program. Kako ću ga uninstalirat?=
Odem u terminal i upišem: yum remove "Archive manager"->kaže taj package ne postoji, očito se skriva pod drugi imenom. Kako ću ja sad znati kako se izvorno zove taj pacakge? U Winu bi to išlo vrlo lako--desni klik->Find Target. Toga ovdje nema...pa kako onda???
2.Shvatio sam da Archive manager ne može extractat rar. Skinuo sam program 7z. Instalirao ga i to je ok. Kako sad dodat opciju da kad desnim klikom miša kliknem na neku rar arhivu, on meni ponudi Extract here?kao što nudi za Archive managera...neću valjda morati za sve ići u terminal i ručno se pozicionirati do download foldera i onda extractat?
3.Kako se postavljaju programi u startup?Ono kad mi se digne Fedora da mi se recimo odmah start VmWare program?
4.Kako da promjenim label diska?Shvatio sam mountanje i nešto sam se igrao sa fstab-om, međutim kad ja mountam disk on ga meni prikazuje kao 42GB FileSystem, a ja želim da mi se on zove Disk-1?
Unaprijed zahvaljujem.