[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 581.666
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Meni je kod ovog ZOE 5.0 baterija napokon proradila punim kapacitetom, a što se tiče brzine mislim da je 4.0 bio puno brzi...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS
Castel kaže...

Meni je kod ovog ZOE 5.0 baterija napokon proradila punim kapacitetom, a što se tiče brzine mislim da je 4.0 bio puno brzi...

A znači popravio se problem s baterijom, jer nisam mislio prelazit na ZOE 5 nakon ovog srkajučega ZOE 4 a i ZOE 3.5 (baterija nebi izdržala dan nakon punjenja) a na AOSP-u v2 mi traje dosta (mislim oko 2 dana možda i više).

ANTI_Fejzbukovac
12 godina
neaktivan

di se moze sknit ZOE 5.0 jer linkovi ne rade

0 0 hvala 0
16 godina

2.3.7 | CM7 | I.N.A.S.M™ | Zoe 5.0 - recovery

Samo instal, ne treba ništa brisati! Leopolas je stavio naknadno stavljanje velikog storage-a za aplikacije. Pogledajte ovdje

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

meni kad pritisne instal pise "fastboot" in not recognized as a internal or external command , operable program or batch file, pomoc ??????

0 0 hvala 0
16 godina
swatcro kaže...

meni kad pritisne instal pise "fastboot" in not recognized as a internal or external command , operable program or batch file, pomoc ??????

Instaliraj drivere za fastboot.

Za instalaciju ukoliko nekome javlja ikakvu grešku (kao meni), postupak je slijedeći:

1. raspakirati *.7z datoteku
  2. ući u installfiles (skrivena mapa) i slijedeće datoteke prebaciti u C:\tools data.img, boot.img i system.img
  3. Windows + R , cmd i ukucati slijedeće:
    cd C:\tools    NAPOMENA: znak "\" dobivate kombinacijom tipki "CTRL + ALT + Q"fastboot -wfastboot erase bootfastboot erase systemfastboot erase cachefastboot flash boot boot.imgfastboot flash system system.imgfastboot flash userdata data.imgfastboot reboot
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 19:23 (Najbrži).
14 godina
neaktivan
Do sada najbolji rom. Memorija za aplikacije je bila do sada veliki problem, koji je konačno riješen. Sa time ovaj mob dobiva sasvim drugu dimenziju i dolazi u rang daleko jačih i skupljih modela. Bilo bi idealno kad bi to bilo primjenjivo i na druge romove. Onda bi svatko mogao birat rom koji mu najviše odgovara. Ja sam stavio 16 GB karticu i za sada je dobro, ali nisam stigao provjeriti sve mogućnosti. još me samo zanima dali je netko uspio instalirati neku stariju aplikaciju u compatibility modu. Ako je to normalno izvedivo, bilo bi sve dobro.
16 godina

Uređaj: LG GT540 Optimus

Verzija softvera: 2.3.7 ZOE 5.0

Frekvencija procesora: 245~800MHz

Isključen SD card IO!

Antutu

Rezultat: 2992 @ 600 MHz

Rezultat: 3179 @ 768 MHz

Rezultat: 3250 @ 787 MHz

Rezultat: 3261 @ 800 MHz

Rezultat: 3531 @ 800 MHz s uključenim SD IO

Boot time: 1:11s

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 18:47 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

Samo instal, ne treba ništa brisati! Leopolas je stavio naknadno stavljanje velikog storage-a za aplikacije. Pogledajte ovdje

meni ne uspjeva ovako... pise pod readme: stavit folder C, kliknit install, stavit u fastboot, spojit mob i to je to, ali... meni nesto ne ide tu. wipe installa?

16 godina
GuardianOTB kaže...

meni ne uspjeva ovako... pise pod readme: stavit folder C, kliknit install, stavit u fastboot, spojit mob i to je to, ali... meni nesto ne ide tu. wipe installa?

Ažurirao sam, nisam skužio da sam krivo ukucao komadnu.

Umjesto fastboot flash userdata.img

ide

fastboot flash userdata data.img

16 godina
neaktivan

Može li netko poslat privremeni link za ZOE 5 recovery verziju ROM-a pošto na xda nema HVALA!

ANTI_Fejzbukovac

0 0 hvala 0
16 godina
Riba kaže...

Može li netko poslat privremeni link za ZOE 5 recovery verziju ROM-a pošto na xda nema HVALA!

Najbrži kaže...

Za instalaciju ukoliko nekome javlja ikakvu grešku (kao meni), postupak je slijedeći:
  1. raspakirati *.7z datoteku
  2. ući u installfiles (skrivena mapa) i slijedeće datoteke prebaciti u C:\tools data.img, boot.img i system.img
  3. Windows + R , cmd i ukucati slijedeće:
    cd C:\tools    NAPOMENA: znak "\" dobivate kombinacijom tipki "CTRL + ALT + Q"fastboot -wfastboot erase bootfastboot erase systemfastboot erase cachefastboot flash boot boot.imgfastboot flash system system.imgfastboot flash userdata data.imgfastboot reboot

12 godina
neaktivan

win xp zeza s driverom, nakon reinstalacije drivera, sve normalno napravljeno. thnx 2fast

12 godina
neaktivan

kad ukucam "fastboot flash system system.img" dobijem poruku "failed ...too many links" a na telefonu se pojavi pocetni ekran ZOE 5. I tu blokira ??? Drajver za fastboot instaliran.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zoe 5.0 kod mene lijepo radi zasad... particije sam stavio 240/144 , valda mi nece bit problema jer ionako imam samo osnovne aplikacije... 

Sto se tice roma meni nije spor, izgled je odlican, cak ima i kalibraciju (al ne znam koliko funkcionira :P). Problema sa pozivima zasad nemam i tako... javim ako naidjem na neki problem..

16 godina
zemunac kaže...

kad ukucam "fastboot flash system system.img" dobijem poruku "failed ...too many links" a na telefonu se pojavi pocetni ekran ZOE 5. I tu blokira ??? Drajver za fastboot instaliran.

{#} Jel si upalio mobitel u fastboot mode ili radiš flash dok je upaljen normalno?

12 godina
neaktivan

Instalirao sam AOSP v2.0 i kad radim sign in accounta, cijelo vrijeme kaže da mi se username i pass od gmaila ne slažu. Koristim 2 step verification, pa mislim si to je to, ali mogu se bez problema ulogirat u gmail preko defaultnog browsera (dođe mi kod i sve). kod ICS 4.0.4. je bez problema išlo.

"He who dares, wins"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CptJackDaniels kaže...

Instalirao sam AOSP v2.0 i kad radim sign in accounta, cijelo vrijeme kaže da mi se username i pass od gmaila ne slažu. Koristim 2 step verification, pa mislim si to je to, ali mogu se bez problema ulogirat u gmail preko defaultnog browsera (dođe mi kod i sve). kod ICS 4.0.4. je bez problema išlo.

To je meni bio prije problem, zato sam maknio tu funkciju.

12 godina
neaktivan

Opa, našao sam rješenje pa da ga podijelim s vama. MOŽETE imati  i 2stepverification (nema šanse da se toga odreknete) i account na vašem mobu. fora je u tome što kad se ukluči 2sv, on više ne priznaje lozinku, pa se treba napraviti application specific password (ASP),  http://support.google.com/accounts/bin/answer.py?hl=en&ctx=ch_b%2F0%2FSmsAuthConfig&answer=185833 (piše pod android 2.3. and below)

"He who dares, wins"
12 godina
neaktivan

u fastboot modu.  Mozda je problem sto sam rom sa fastboot-om instalirao preko http://www.srbodroid.com/development/uputstva/root-flesovanje-kdz-a-fastboot-recovery-i-custom-rom-na-lg-gt540/. Tada nisam nigde koristio "tools".

16 godina
zemunac kaže...

u fastboot modu.  Mozda je problem sto sam rom sa fastboot-om instalirao preko http://www.srbodroid.com/development/uputstva/root-flesovanje-kdz-a-fastboot-recovery-i-custom-rom-na-lg-gt540/. Tada nisam nigde koristio "tools".

Koristi moj tutorial, a ne taj zastarjeli već više od godinu dana!

12 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
zemunac kaže...

U 16. koraku mi javlja "cannot load mbn_file.mbn" iako sam u MBN system partition izvrsio preimenovanje "appsboot_250_134_64.mbn" u "mbn_file" i prebacio u C:\tools ??

12 godina
neaktivan
zemunac kaže...
Najbrži kaže...
zemunac kaže...

U 16. koraku mi javlja "cannot load mbn_file.mbn" iako sam u MBN system partition izvrsio preimenovanje "appsboot_250_134_64.mbn" u "mbn_file" i prebacio u C:\tools ??

mbn_file.mbn 

nemoj nastavak zaboravit

12 godina
neaktivan

Je l mislis da u C:\tools treba da bude mbn_file.mbn?

16 godina
zemunac kaže...

Upravo tako. Znači preimenuješ i prebaciš u C:\tools i uradiš flash

12 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
zemunac kaže...

Upravo tako. Znači preimenuješ i prebaciš u C:\tools i uradiš flash

Posle 16. koraka mi se, na trenutak, pojavio znak "LG" i odmah posle toga - plavi ekran sa sitnim belim slovima u vrhu. Tako stoji vec 10-ak minuta!?

16 godina
zemunac kaže...

Posle 16. koraka mi se, na trenutak, pojavio znak "LG" i odmah posle toga - plavi ekran sa sitnim belim slovima u vrhu. Tako stoji vec 10-ak minuta!?

To znači da si u fastboot-u i ukucavaj one komande!

12 godina
neaktivan

molim za pomoc,

sinoc sam vratio preko KDZ-a sistem na 2.1 i apdejtovao preko zvanicnog lg sajta najnoviju verziju eclaira na 2.1update1 verzija v20b, medjutim kako nisam uspeo da ubacim fastboot i recovery, odlucio sam se vratiti na prethodni v20a preko kzd updater (inace sam flesovao sve zivo verzije od 2.1 do 4.0 bar 100 puta, sa kdz-om, fastbootom i preko recovery-a). sve je islo lepo dok updater nije stao na IParam=69 i tu zakucao, prestao sa radom. probao sam ponovo i ovog puta je odradio do kraja ali vise nije mogao da mi upali ekran, cujem kako se podize sistem na 2.1, cuje se vibracija i boot sound ali nema slike na ekranu, crn ekran, samo svetle dugmici. probao sam na slepo preko fastboota da ubacim 2.3.7 i uspeo sam, ali slike ponovo nije bilo, pojavila se nakon par minuta kao u fastboot-u pa kad pritisnem power off dugme da ugasim ekran i ponovo ga pritisnem , onda se pojavi normalno osvetljenje i normalno funkcionise telefon i ekran sve dok ne ugasim telefon, onda ista prica, pali se po sle nekoliko minuta, dok nakon reboot-a i recovery-a nece da se upali uopste telefon  .

sta moze da bude u pitanju, sta da radim? da probam ponovo preko KDZ updater da vratim na 2.1???

12 godina
neaktivan
dejan73.vr kaže...

molim za pomoc,

sinoc sam vratio preko KDZ-a sistem na 2.1 i apdejtovao preko zvanicnog lg sajta najnoviju verziju eclaira na 2.1update1 verzija v20b, medjutim kako nisam uspeo da ubacim fastboot i recovery, odlucio sam se vratiti na prethodni v20a preko kzd updater (inace sam flesovao sve zivo verzije od 2.1 do 4.0 bar 100 puta, sa kdz-om, fastbootom i preko recovery-a). sve je islo lepo dok updater nije stao na IParam=69 i tu zakucao, prestao sa radom. probao sam ponovo i ovog puta je odradio do kraja ali vise nije mogao da mi upali ekran, cujem kako se podize sistem na 2.1, cuje se vibracija i boot sound ali nema slike na ekranu, crn ekran, samo svetle dugmici. probao sam na slepo preko fastboota da ubacim 2.3.7 i uspeo sam, ali slike ponovo nije bilo, pojavila se nakon par minuta kao u fastboot-u pa kad pritisnem power off dugme da ugasim ekran i ponovo ga pritisnem , onda se pojavi normalno osvetljenje i normalno funkcionise telefon i ekran sve dok ne ugasim telefon, onda ista prica, pali se po sle nekoliko minuta, dok nakon reboot-a i recovery-a nece da se upali uopste telefon  .

sta moze da bude u pitanju, sta da radim? da probam ponovo preko KDZ updater da vratim na 2.1???

vrati na 2.1 i kreni iz pocetka. negdi si preskocio korak.

12 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
zemunac kaže...

To znači da si u fastboot-u i ukucavaj one komande!

Nema ih. Pise "fastboot: processing commands" i ne pojavljuje se nista vec vise od pola sata. Da budem uporan? Ili pametan?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice