[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 602.328
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Sinoć sam stavio Miroslav_mm ICS 4.0.4, po meni najbliže funkcionalnom rom-u. Ima nekih grešaka, npr. (možda neko zna kako popravit) kad uđem u neku postavku ili menu nebitno, povratak na desktop traje i po nekoliko sekundi. Kod g.mail i e.mail aplikacije, svaki put mi se prvo sruši aplikacija, pa tek onda mogu ući u nju. 

Ako još nešto nađem javim...

0 0 hvala 0
17 godina

Maknio sam ICS jer izgleda da ne radi dodavanje google računa ili je to bio bug samo kod mene. Nisam stavljao veću sistemsku particiju (200MB) što je vrlo moguć razlog zašto i nije radilo. Inače ROM je super i može se koristiti svakodnevno. Kao što su i na xda napisali, ovaj ROM je samo testna faza što znači da će kroz koji dan biti i službena objava.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@Najbrzi kako da povecam systemsku particiju?? ;DD

Stefan18+

0 0 hvala 0
17 godina
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS
Pana18+ kaže...

@Najbrzi kako da povecam systemsku particiju?? ;DD

MBN system partition služi za omjer sistemske particije i programske particije.U 12. koraku [mbn_file.mbn] sam stavio 180MB/204MB premda s xda foruma stavljaju 160MB ili 170MB za sistemsku particiju. Ukoliko želite koristiti drugi omjer, kopirajte datoteku iz MBN system partition i prebacite ju u C:\tools, preimenujte u "mbn_file" te ukucati ovu komandu u CMD:

cd C:\tools
fastboot flash APPSBL mbn_file.mbn
fastboot reboot

NAPOMENA: Najbitnije je da u komadi ukucate VELIKIM SLOVIMA riječ "APPSBL" ili će Vam inače napisati grešku! Koristite minimalno 200MB/184MB da ne bi imali problema kod mijenjanja ROM-ova.

17 godina

http://depositfiles.com/files/0pbv5da25

Nova verzija ICS 4.0.4 by miroslav_mm

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

preporucavam da jos ne koristite ICS 4.x.x. Baterija traje pola dana i manje ,kamera ne radi,gmail se kresa,kad stisnes home tipku ceka se par sekundi.Vracam se na SDSL.

0 0 hvala 0
17 godina
dajterac kaže...

preporucavam da jos ne koristite ICS 4.x.x. Baterija traje pola dana i manje ,kamera ne radi,gmail se kresa,kad stisnes home tipku ceka se par sekundi.Vracam se na SDSL.

Slažem se. Ja sam se brzo vratio na SDSL 2.0

13 godina
neaktivan

Kako vas služi 2.0? Meni se loše pokazao pa sam se vratio na 1.1. Možda sam negde nešto uradio pogrešno, pa me čisto zanima da li ste u potpunosti zadovoljni.

0 0 hvala 0
17 godina
dakiva kaže...

Zadovoljan. Imam i skriptu, ali samo je mana trom ulazak u menu. Ni ne vidim baš neke promjene naspram 1.1

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 20:43 (Najbrži).
13 godina
neaktivan

Nisam pametan, baš mi je to čudno što nema nekih bitnijih razlika, a očekivao sam čudo. Ranije sam koristio 1.1 sa skriptom, sada koristim takođe 1.1, ali sa 2.6.35.10 kernelom i mogu reći da dosta lepo radi, recimo kao sa skriptom, samo imam problem kada palim telefon, jednostavno kao da neće kasnije da izađe iz deep sleep-a, samo zasvetli crni ekran i jedino mi preostaje da vadim bateriju i ponovo ga palim i rešenje je da ga čačkam dok valjda sve ne učita kako treba ili šta već, kasnije ne pravi probleme.

Najbrži reci mi je l ti radi headset na 2.0? Meni nije radio i zbog toga sam se vratio na 1.1.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 21:57 (dakiva).

0 0 hvala 0
17 godina
dakiva kaže...

Najbrži reci mi je l ti radi headset na 2.0? Meni nije radio i zbog toga sam se vratio na 1.1.

Sad ću provjeriti. Nego jesi stavljao boot_new za SDSL 1.1?

Radi mi headset. Prvo sam FAIL-o jer sam uštekao u utor od laptopa xD

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 22:05 (Najbrži).
14 godina
neaktivan
Neznam zasto Ali meni ovaj v6 supercharger ne radi.

0 0 hvala 0
17 godina
dajterac kaže...
Neznam zasto Ali meni ovaj v6 supercharger ne radi.

Pogledaj par postova niže, stavi si 200MB sistemsku particiju. Vjerovatno imaš manju te se root nije mogao instalirati sa rom-om.

14 godina
neaktivan
Imam oko. 164 mb
17 godina
dajterac kaže...
Imam oko. 164 mb

Stavi 200MB, stavi ROM te potom skriptu.

14 godina
neaktivan
A jel moguls to stavit premium recoveria her might je laptop NA popravku???
17 godina
dajterac kaže...

Ne, samo preko fastboot-a.

14 godina
neaktivan
Brisi ovaj post ja Sam na mobile!!!!!
13 godina
neaktivan

fastboot kod SDSL2.0 ne radi, tj.kod flashovanja system pokaze gresku, previse fajlova

0 0 hvala 0
17 godina
dejan73.vr kaže...

fastboot kod SDSL2.0 ne radi, tj.kod flashovanja system pokaze gresku, previse fajlova

SDSL 2.0 instaliraš preko recovery-a, jednostavnije je. Preko fastboota samo mbn_file staviš.

13 godina
neaktivan

Još kada bi mi objasnio šta je i čemu služi boot_new ... {#}

17 godina
dakiva kaže...

Još kada bi mi objasnio šta je i čemu služi boot_new ... {#}

Kernel .35 iz SDSL 2.0 za SDSL 1.1 Final, evo ti usput download link. Stavljaš preko fastboot-a, samo ova komanda, ništa više:

cd C:\tools
fastboot flash boot boot.img
fastboot reboot

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 23:02 (Najbrži).
13 godina
neaktivan

Možda nisam dobro objasnio u svom postu, ubacio sam taj kernel samo što sam ga ubacio iz racovery-a, ukoliko o istom pričamo, samo što sam u postu napisao da sam ubacio 2.6.35.10, a odnosilo se na .35 iz SDSL 2.0

17 godina
dakiva kaže...

Možda nisam dobro objasnio u svom postu, ubacio sam taj kernel samo što sam ga ubacio iz racovery-a, ukoliko o istom pričamo, samo što sam u postu napisao da sam ubacio 2.6.35.10, a odnosilo se na .35 iz SDSL 2.0

Bwa, mindfuck mi radiš. Taj kernel se stavlja preko fastboota za SDSL 1.1 Final i on je "izvučen" iz SDSL 2.0. Capiche?

13 godina
neaktivan

Negde se ne razumemo, ovo sam ja stavio http://www.4shared.com/zip/1iJ8KAbu/35_2.html.

Prvo ušao u reacovery mount & storage -format boot, posle intall zip from sdcard i na kraju wipe cach i dalvik cach

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 23:20 (dakiva).
17 godina
dakiva kaže...

Negde se ne razumemo, ovo sam ja stavio http://www.4shared.com/zip/1iJ8KAbu/35_2.html.

Prvo ušao u reacovery mount & storage -format boot, posle intall zip from sdcard i na kraju wipe cach i dalvik cach

Ne znam gdje si to našao, ali vidim da je napravljeno da se stavi preko recovery. Valjda je isto, ne bih ti znao reći.

14 godina
neaktivan

a di je nasao?, ovdje na forumu, Bataya stavio prije par dana, malo koncentracije :P

stavio sam i ja isto 35 preko recoverija

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 12:57 (16OR).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

boot.img, tj. kernel mozete da flashujete i preko terminal emulatora. Samo kopirate na karticu i koristite iste komande kao kad radite preko fastboota. Naravno fastboot ne kucate.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovih dana sam izmenjao gomilu romova, svakom neki k...c fali i na kraju sam se vratio na stari dobri SDSL 1.1 sa skriptom jer je mama za sve! Probao sam i njega u varijanti sa .35 kernelom, ali sa njim stalno nešto brljavi.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imamo dva problema na 2.3.7 prvi je galerija koja je neko vrijeme radila nakon instalacije QuickPic ,a sada opet neradi :/ , druga je to sta mi sve igre blokavaju to jest nakon 2-3 min igranja uspore na 10 sec a dok sam imao 2.1 sve je radilo podmazano zna li itko uzork problemu???

Mes que un club!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice