Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.676.988
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Nešto me već duže vremena žulja da promijenim kućište (Corsair Graphite 600t),imam 1000 kn odobrene reklamacije u Linksa,i prava šteta što Links nema u ponudi Corsair kućišta(stvarno ne znam zašto)!Mislim se između NZXT H440(black/red) i COOLERMASTER MasterCase Maker 5,

Prvo je oko soma kuna dok je drugo znatno skuplje,jel itko od vas imao iskustva s ova dva kućišta!NZXT bih uzeo odmah da me ne nervira zatvoreni dio gdje stoju hard diskovi,znam da se ne vidu kad je zatvoreno kućište ali crv me non stop kopka!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 0:48 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir kućišta
sad kad san odlucija koji cu sad neznan dal bi s prozoron ili bez?! frend mi je ima s prozoron phanteks ethnoo pro i krcka mu je zbog razlika u temperaturi. sad neznan. molim neki savjet? p.s ta strana na kojoj je prozor mi stoji prema stolu i ne vidi se bas al opet... pomoooc
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Duh_ratnika kaže...
sad kad san odlucija koji cu sad neznan dal bi s prozoron ili bez?! frend mi je ima s prozoron phanteks ethnoo pro i krcka mu je zbog razlika u temperaturi. sad neznan. molim neki savjet? p.s ta strana na kojoj je prozor mi stoji prema stolu i ne vidi se bas al opet... pomoooc

pa prozor ima samo jednu prednost - da se vidi unutra

ako ti je to nebitno, verzija bez prozora je svakako bolja

a kako misliš da mu krcka zbog razlike u temperaturi, ne kužim

obično znaju proizvoditi zvukove zbog vibracija na kućištu, pa prozor kucka jer nije baš spojen silikonom da stoji nepomično

15 godina
neaktivan
njemu je jako hladno u sobi pa valjda mu se zna dogodit onaj zvuk pucketanja plastike ako je unutar kucista veca temp nego u sobi mu. zbog te razlike valjda neznan... moran narucit sad da mi do petka stigne a pojma neman sta cu :( i jedno i drugo mi je ok. cijena ista.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Duh_ratnika kaže...
njemu je jako hladno u sobi pa valjda mu se zna dogodit onaj zvuk pucketanja plastike ako je unutar kucista veca temp nego u sobi mu. zbog te razlike valjda neznan... moran narucit sad da mi do petka stigne a pojma neman sta cu :( i jedno i drugo mi je ok. cijena ista.

ma sumnjam da je to zbog razlike u temperaturi, vrlo vjerojatno je ovo što sam ti rekao - hdd ili neki drndavi vent prenosti vibracije na kućište i prozor lupka jer nije zalijepljen na bočnu stranicu, nego ga drže limići

tako je bilo kod mene dok nisam malo bolje namjestio hdd s onim gumenim nosačima, jer je baš on prenosio vibracije i onda bi mi prozor krckao

ako ti je prozor bitan, uzmi s prozorom, na koncu - uvijek ga možeš s unutarnje strane na par mjesta učvrstiti sa kap silikona, što se neće vidjeti, držat će prozor čvrsto i kad zatreba lako se makne

15 godina
neaktivan
e hvala ti na odgovoru. ipak san narucia bez prozora. cak mi djeluje mocnije. cvrsce...javim dojmove kad stigne. nadam se da ce bit ok. hvala svima
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Koje si kuciste uzeo na kraju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
uzea san thermaltake f31. zatvoreni.
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Baci neke slike kada poslozis sve 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ocu tnx
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Ima li itko iskustava s NZXT S340?
Znam da je to trenutno jedno od best buy kućišta, a promijenio bih svog HAF-a lagano čiji mi dizajn pomalo ide na živce.

Batllelog: sudy_freak
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Meh, jos jedan preplaceni drekec od NZXT-ak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nije drekec, nego kuciste koje je postavilo trend kompaktnih atx kucista. To kaj takva manja kucista imaju vece temp. od vecih kucista je druga prica. Sto se funkcionalnosti tice mene smeta intake zraka, tj. rupice samo s desne prednje strane i taj mali otvor s gornje desne strane. Zapravo mislim da je to ogroman fejl, ali eto, kupuje se jer je zgodno. Elite i Razer verzije su preplacene.

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Problema sa airflowom imaju gotovo sva NZXT kucista, kod ovog me smeta i kaj za te pare nema ni reset dugme ni fan kontroler, na vrhu ima mjesto samo za jedan 140mm vent i low end dust filter ispod napajanja. Jednostavno besmisleno kuciste pored daleko naprednije konkurencije po jednakoj cijeni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Pa intake zrake je problem kod vecine silent kucista,posebno kad se prelazi sa obicnog airflow kucista,npr moj 600t sprijeda i na vrhu ima ogroman propust zraka,posebno kad se jos i rešetke  na kojima ventilatori stoje,skinu(modaju)!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Od silent kucista su jedino in win i NZXT bas katastrofa za airflow jer imaju jako zatvoren prednji dio i zrak prakticki kao da na slamku uvlace, ova ostala kucista tipa Anidees, Thermaltake, Fractal i sl. koaj upadaju u tu domenu nemaju problema sa time zato jer imaju kvalitetno odrađene rešetke uzduz cijele stranice kroz koje zrak ulazi bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hvala vam obojici. Pitao sam čisto okvirno, jer je to kućište za kojim je /pcmasterrace zajednica poludila.
Osobno vidim podosta nedostataka, od kojih je jedan svakako piano gloss finish, al dobro.
Sve u svemu, prestajem ga razmatrati.
Iskliznulo mi je iz ruku Define S za 545 kn  u UziShopu

Lucidius kaže...

Meh, jos jedan preplaceni drekec od NZXT-ak.

Definitivno se ne bih složio da je riječ o drekecu.

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Evo u Ronisu MS black widow za 513kn, ovo je krađa posto je kuciste u rangu Fractala R5 i po kvaliteti izrade, featurima, te ima fakat pun kufer mjesta za cable managment a dolazi i sa gornjim dust filterom od cega su Fractali cijepljini.

Ima hrpa pozitivnih komentara na ovo kuciste, plus dobre recenzije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

Evo u Ronisu MS black widow za 513kn, ovo je krađa posto je kuciste u rangu Fractala R5 i po kvaliteti izrade, featurima, te ima fakat pun kufer mjesta za cable managment a dolazi i sa gornjim dust filterom od cega su Fractali cijepljini.

Ima hrpa pozitivnih komentara na ovo kuciste, plus dobre recenzije.

Vidio sam to kućište već, al uvijek sam ga nekako "preskakao" jer je ipak, MS.
Ima zgodne feature po dosta dobroj cijeni.

Nedostaju mi gumice na otvorima za cable management i nekako mi se čini da zadnja strana nije dosta dobro skrivena.
Plus što ne znam o kojim se ventovima radi pa ne znam specifikacije njih.
Sve u svemu zgodno kućište.

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Pogledaj ovdje video sa slaganjem 

, meni dobro sve izgleda, a ventovi su mi zadnja stvar koju gledam kad kupujem kuciste, ove stock nikad ni ne koristim 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Sretan Božić svima

Ovako, imam kučište Zalman Z5 koje me odlično služilo u zadnje 3 god kada sam ga kupio..

U zadnje vrijeme imam želju kupit neko veće kučište,novije,bolje od zalmana.

Uvjeti bi bili da je veće naravno, da ima prozirnu stranicu, da ima podršku za veći broj raznih dimenzija ventilatora i naravno za radijatore za vodeno koje bi mogao bez pola muke utrpat unutra a da se ne grizem jer mi npr. radijator ne stane i slično.

Može li kakva preporuka do cca 1000 kn novo iz trgovine ili može i polovno sa njuškala...

Hvala na pomoći

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
tino26 kaže...
Može li kakva preporuka do cca 1000 kn novo iz trgovine ili može i polovno sa njuškala...

U svrhu izbjegavanja daljnje rasprave jer mi se stvarno ne da više, uzmi si Thermaltake F51, KLIK.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Tražim kućište do nekih 600 kn, 80- tak eura, nije mi problem naručiti u Njemačkoj, frend kad dolazi donese

Neko minimalističko, tipa fractal design, po mogućnosti sa dobrim ventilatorima, da ih ne moram odmah mijenjati, ne mislim stavljati vodeno, slagao bih neku tišu konfiguraciju ( znam da to ovisi ne samo o kućištu ), da nije preveliko

Phanteks eclipse p400 s, on mi se čini ok za tu lovu

Fractal design nano s ( znam da napajanje stoji blizu grafe )

Fractal design mini c

Dajte neke prijedloge

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2016 0:15 (doktordoc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Ekipa trebam preporuku kejsa:Napajanje na dnu,da stanu 2x240mm radijatora,6 hdd-ova,da ima dovoljno prostora za sakrit kablove.

Materijal izrade nebitan,kvaliteta mi isto nebitna,bitne su mogućnosti.

BTW Cijena do nekih 500kn(polovno bi najradije uzeo).

Rješio sam se akvarija(TT C X9) za 900kn maloprije.

Otkupljujem/Popravljam Smartphone-ove kontakt na PM ili evilmage007@gmail.com 097/673/27-41
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2016 18:19 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ms black widow 

EDIT:

Sad sam skuzio da imas 6 HDD-ova, u tom slucaju uzmi Thermaltake F31, mislim da za 500kn nema kuciste bas sa tolko mjesta za HDD-ove i jos za dva radijatora.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2016 22:17 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Lucidius kaže...

Ms black widow 

EDIT:

Sad sam skuzio da imas 6 HDD-ova, u tom slucaju uzmi Thermaltake F31, mislim da za 500kn nema kuciste bas sa tolko mjesta za HDD-ove i jos za dva radijatora.

Čak zapravo ću uzeti MS Monster,wd black 640 wd blue 1tb i wd green 1tb,wd caviar 160gb sad sam maknuo sve s njega tako da ide u ladicu,za ssd vidim taman ima mjesto na vidljivom djelu a toshibu 2.5 ću staviti iznad ssd-a,tako da ću imati prostora za sve.

EDIT
Taman mi se poklopilo TT za 900 otišao,ubo ssd za 500 850 pro 256gb i tog ms monstera sam našao novog neotpakiranog za 180kn,taman će ostati nešto novaca da uložim u još 8gb memorije ako nađem radioaktivne mushkinove ako ne onda u kvalitetnije ventilatore.

Otkupljujem/Popravljam Smartphone-ove kontakt na PM ili evilmage007@gmail.com 097/673/27-41
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2016 2:15 (kruskar).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Sta nisi ulozio lovu u neki i5, slabasan ti je ovaj i3 poprilicno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Stiglo mi je nedavno Define S i oduševljenju nema kraja, no imam problem s front audio jackom :(
Naime, kad spojim slušalice i ne radim ništa na PC-u, samo glazba svira sve je ok.
Nakon što pokrenem neku intenzivniju aplikaciju (gaming) - pojavljuje se pištavi zvuk u slušalicama.
Probao s dva para slušalica, ista stvar.

Ima li tko takav problem ili još bolje rješenje?
Hvala unaprijed.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Lucidius kaže...

Sta nisi ulozio lovu u neki i5, slabasan ti je ovaj i3 poprilicno 

Ne isplati mi se sada dat 800kn za I5 2500K kad evo recimo kolega nicky prodaje 2600k za 1000kn,trenutno ni nemam vremena za igranje i takve gluposti pa je za sada dovoljan I3,15.1 kad bude plaća onda ću ubost 2600K.

EDIT
Jači je ovaj I3 u dosta stavaka od mog prijašnjeg Xeona X5450 tako da se nebunim.

A i za 500kn 850 pro 256gb neotpakiran je ponuda koja se ne propušta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2016 2:12 (kruskar).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Pa nije bas 800kn, ako bi prodao taj i3 za 350kn ostaje ti jos 450-500kn za nadoplatu. Uglavnom uzmi barem kuciste kako spada, ovaj MS Monster je smece od kucista.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice