Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.681.644
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir kućišta
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 14:52 (roby27).
12 godina
Vodič za odabir kućišta

sličan problem sam imao i s fractalom - neobjašnjiva rupa na dnu, kroz koju prednji ventovi bez problema vuku prašinu - i čemu onda služi prednji filter

ja sam to riješio komadom ljepljive trake 

(slika je s neta samo za primjer, ali to je tako izgledalo i kod mene)

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 15:50 (picajzla0707).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Vjerojatno je to rupa za koju primis i skidas prednji panel..

15 godina
naveli su da ce u novoj verziji phanteks entho pro M acrylic biti dodani filteri kod tih ulaza jer phanteks vodi brigu od user feedback posto je bilo dosta komentara po pitanju dodatnih filtera :)
Benac
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Prije 2 tjedna ovdje sam tražio savjet između Phanteksa Ethnoo pro i Define R5. Odlučio sam se za Phanteksa, čekao sam plaću, plaća stigla i sad sam opet u dilemi. Kod Phanteksa mi smeta što mi njegovi filteri za prašine djeluju na slikama nekako nekvalitetno i šuplje. U sadašnjem kućištu mi zna biti puno prašine pa se bojim da mi se ista situacija ili još gora ne desi i sa Phanteksom. Ne odgovara mi ni to što je na front panelu utor za slušalice odmah do restart tipke, već vidim kako će mi se dešavati da kad po mraku idem uključiti slušalice da slučajno zahvatim restart. U međuvremenu sam naišao na Thermaltake F51 koje mi djeluje kao poboljšana verzija R5. Nije mi hitno, mogu i čekati ako će uskoro izaći neko novo. Koji su vaši savjeti, što da radim?

6 Phanteks Enthnoo pro
10 Define R5
7 Thermaltake F51
1 Čekati neko drugo
That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 16:33 (Jolckan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

A zasto ne gledas izvrsno kuciste Define S? R5 po meni nema nekog smisla pored Define S osim ako ti treba dvd pržilica ili sto veca tišina u tom slucaju idi na ne window verziju, a sto se tice Ethnoo Pro slazem se da ima vece rupice na filterima i jos k tome prednji filter ne pokriva bocne i donji ulaz pa bi sigurno imao prasine ako to sam ne izoliraš sužvom ili izolir trakom.

14 godina
Jolckan kaže...

Prije 2 tjedna ovdje sam tražio savjet između Phanteksa Ethnoo pro i Define R5. Odlučio sam se za Phanteksa, čekao sam plaću, plaća stigla i sad sam opet u dilemi. Kod Phanteksa mi smeta što mi njegovi filteri za prašine djeluju na slikama nekako nekvalitetno i šuplje. U sadašnjem kućištu mi zna biti puno prašine pa se bojim da mi se ista situacija ili još gora ne desi i sa Phanteksom. Ne odgovara mi ni to što je na front panelu utor za slušalice odmah do restart tipke, već vidim kako će mi se dešavati da kad po mraku idem uključiti slušalice da slučajno zahvatim restart. U međuvremenu sam naišao na Thermaltake F51 koje mi djeluje kao poboljšana verzija R5. Nije mi hitno, mogu i čekati ako će uskoro izaći neko novo. Koji su vaši savjeti, što da radim?

Imam R5 (evo i recenzija - klik). Imam ga malo više od pola godine i zadovoljan sam. Nije apsolutno imun na prašinu, ali nije daleko od toga. U pola godine se skupi malo najfinije prašine i to je to. Dovoljno ga je 1-2x godišnje malo propuhat i to je to. Filtere sam čistio 2-3 puta do sad.

15 godina
neaktivan
roby27 kaže...

A zasto ne gledas izvrsno kuciste Define S? 

Ne odgovara mi bez optike, mislim u budućnosti eventualno staviti neki front panel i dvd čitač zato mi nekako najviše po tom pitanju odgovara Phanteks ali mi smetaju mogući problemi s prašinom i blizina utora u front panelu sa resetom. Razmišljao sam i o Corsair C70 ali nema filtere i ima slabu izolaciju od buke.

axos kaže...

Imam R5 (evo i recenzija - klik). Imam ga malo više od pola godine i zadovoljan sam. Nije apsolutno imun na prašinu, ali nije daleko od toga. U pola godine se skupi malo najfinije prašine i to je to. Dovoljno ga je 1-2x godišnje malo propuhat i to je to. Filtere sam čistio 2-3 puta do sad.

Već sam prije to gledao, znaš li možda koliki bi pad temperature mogao očekivati u usporedbi sa sadašnjim jer za tu zvučnu izolaciju kažu da nije baš sjajna i da ona diže temperaturu. Ako bi išao na R5 da li je extreme digital pouzdan za kupnju, u njih mi je najeftinije, znam da se govori puno protiv njih ali ne mogu valjda zahebati u vezi ovog? Pitam samo informativno, nisam se još odlučio.

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 12:26 (Jolckan).
16 godina
Vodič za odabir kućišta

jel se isplati uzimati define r5 ili je dosta dobar i define s ipak nije mala razlika u cijeni 

vidim sad par postova iznad xd

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 13:58 (loky4i4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Jolckan kaže...
roby27 kaže...

A zasto ne gledas izvrsno kuciste Define S? 

Ne odgovara mi bez optike, mislim u budućnosti eventualno staviti neki front panel i dvd čitač zato mi nekako najviše po tom pitanju odgovara Phanteks ali mi smetaju mogući problemi s prašinom i blizina utora u front panelu sa resetom. Razmišljao sam i o Corsair C70 ali nema filtere i ima slabu izolaciju od buke.

axos kaže...

Već sam prije to gledao, znaš li možda koliki bi pad temperature mogao očekivati u usporedbi sa sadašnjim jer za tu zvučnu izolaciju kažu da nije baš sjajna i da ona diže temperaturu. Ako bi išao na R5 da li je extreme digital pouzdan za kupnju, u njih mi je najeftinije, znam da se govori puno protiv njih ali ne mogu valjda zahebati u vezi ovog? Pitam samo informativno, nisam se još odlučio.

Pad će sigurno biti, ali ne možeš znati dok ne probaš. Istina je da zvučna izolacija diže malo temperaturu. Prešao sam s TT V3 na R5 i napredak se osjeti u svakom pogledu, a mislim da je TT bolji od ovog kojeg imaš sad. Prvo sam naručio u Edigitalu pa sam povukao kad sam vidio da su zatvorili poslovnicu i platio nešto skuplje u ADMu. Kupovao sam u Edigitalu i nije bilo problema, ali kad uzmem u obzir probleme s njima navedene na forumu, i zatvaranje poslovnice u HR nebi riskirao.

15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Što mislite o Arc XL, ima li ga netko ovdje da baci par dojmova? Sviđa mi se što ima više 5,25 utora, dobar protok zraka, podrška za vodeno hlađenje (do 360mm, samo ne kužim razliku između thick i slim verzija??), filtere za prašinu, zvučnu izolaciju, prozor i drugo. Kolika je razlika u perfomansama uspoređujući sa R5 i Ethnoo pro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ARC serija nema zvucnu izolaciju..

15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pardon, moja greška, očito sam u nekoj recenziji nešto krivo pročitao u vezi zvuka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

načelno je potpuno svejedno koje je kučište, ako je od Fractala. ostala su ... ostala. to je kao i s monitorima: Dell pa svi ostali. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 2 hvala 1
15 godina
protjeran
Ajar kaže...

načelno je potpuno svejedno koje je kučište, ako je od Fractala. ostala su ... ostala. to je kao i s monitorima: Dell pa svi ostali. 

Vidi se da si "expert" 

12 godina
Jolckan kaže...

Pardon, moja greška, očito sam u nekoj recenziji nešto krivo pročitao u vezi zvuka.

kažu da ionako nije neka razlika jer i ova zvučna izolacija na fractalima koje je imaju nije nešto - bar tako kažu na recenzijama

uglavnom, ja imam arc mini r2 (i nije baš minijaturno kućište, ne puno manje od većine midi kućišta) i nema izolacije, ali to ionako rješavaš pazeći kakve komponente i ventilatore uzimaš

ako uzmeš grafu koja piči na tri i više soma okretaja nema te zvučne izolacije koja će je utišati

s prednje strane ima mesh, ali je filter iza mesha spužvasti što je dobro i za zvučnu izolaciju, a i bolje štiti od prašine od onih hulahopke-filtera - jedino je nešto restriktivniji za protok zraka, čak dosta restriktivniji čim se uhvati malo prašine - no i to neće biti problem kad staviš dva venta s malo boljim protokom zraka

13 godina
neaktivan

Može preporuka kućišta za 350 kn? ostatak komponenti naručen, grafička stigla i ima 3 ventilatora, mislio sam uzeti z3 plus? Ima li nešto bolje? Kupio bi u Protisu, ako je bitno.

14 godina
neaktivan
ATIRade kaže...

Može preporuka kućišta za 350 kn? ostatak komponenti naručen, grafička stigla i ima 3 ventilatora, mislio sam uzeti z3 plus? Ima li nešto bolje? Kupio bi u Protisu, ako je bitno.

S obzirom na budžet i nemaš neki drugi izbor kao previše privlačnu alternativu, Z3 Plus way to go.

Ovom forumu kronično nedostaje Vlada koji je uvijek podizao atmosferu nasmijavanjem i uveseljavanjem sviju svojim slikovitoživopisnojedinstvenim postovima.
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Z3 plus, teško ćeš naći išta bolje u ovome rangu.

1 0 hvala 1
11 godina

Moze ici na kombinaciju Bitfenix Nova Plexy za 300kn + 2x 120mm ventilatora sto bi ga na kraju ispalo sitno vise od Z3+ (zavisi koje ducane gledamo), a imao bi kvalitetnije ventilatore, vjerojatno bolju izradu kucista, no nebi imao 2 pozicije za ventilator sa gornje strane.

12 godina

daj mi reci jesu kablovi crni od front panela i dali ima prednji usisni dust filter negdje?

11 godina

Svi kablovi su crni da. Nema prednji usisni dust filter, ako mislis na onu klasicnu mrezicu, nego kao filter sluze gusto zbijene rupice u plastici sa strane. Da su jos stavili mrezicu protok zraka bi mozda bio preslab. To bi se moglo usporediti sa meshom sa prednje strane Zalmana Z3+.

Na mjesta di se stavljaju prednji ventilatori vise nema nikakve plastike niti od sprijeda niti od iza potencijalnih prednjih ventilatora. 

Od ispod ima dust filter mrezicu koja se moze izvaditi van bez da se preokrene cijelo kuciste. Znaci taj dust filter je na plastici zakvacenoj za kukice od ispod te ima rucicu da se lakse povuce van sto mislim da je zgodan feature za te novce.

Prva mana je ta sto nema cutout, otvor za 8pin cpu kabel, nego se on treba malo provlaciti iza maticne. Tko zeli sa gornje strane kucista imati ventilatore, nema kaj ni gledati Bitfenix novu. Mala mana je sto na sluzbenoj stranici nisu napisali o kojem straznjem ventilatoru se radi. Taj vent je okej, vuce zrak, relativno tih, a tisi su kupljeni Bitfenix Spectre (bez Pro).

Z3+ sa 3 venta tezi 6kg, Nova 4.8kg sa 1 ventom te su tu negdje dimenzijama. U oba stanu CPU ventovi do 160mm. Kod ovog kucista se relativno tesko spigaju bocne stranice, ali nemam s cime usporediti.

Kad sam kupovo sam se mislio jos za Raijintek Arcadiu, ali me odbilo sto bi prednji ventilator bio blokiran sa dosta plastike. Tada jos nije bilo Zalmana Z1 Neo koje vrlo slici na Corsair SPEC-01. Zato mi se malo ne svidja Zalman i isao sam na Bitfenix Nova radi zasebnih ventilatora.

Opet roman, al eto, da imate mini review Bitfenix Nova kucista :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 18:46 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Ako ikoga zanima, NZXT je upravo predstavio nove kućište.

Malog debeljucu.

Klik.

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Prekokrasan je!

Šteta kaj nijednog od ta tri nmmova malca nema kod nas...

Rikno mi komp pa sam morao uzet novi, te uzeh Define S.

A Define S Nano... A ovaj NZXT... A Enthoo Evol ITX... Sve briljantna kućišta.

12 godina
Vodič za odabir kućišta

da, postaje sve zanimljivije i bolje

a sline cure i cure...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Stize konkurencija Define S i NZXT 340 kucistima: Phanteks P400 za 70 dolara i P400S kao silent edition i dalje s prozorom za 80 dolara; za 100 dolara Corsair 400C i 400Q kao silent edition bez prozora. Za 60 dolara interesantan je i SilverStone RL05B. Svi ti su predstavljeni na CES 2016, imaju PSU shroud, nemaju 5.25" (Silverstone ostavio 1 slot).

Vidim da ih nema jos na temi pa bi spomenuo i Thermaltake Suppressor F31 koji je skoro pa kopija Define S, ali ima 5.25" i Suppressor F51 koji izgleda kao Define R5 sa prednjim 200mm ventom. Ta medjusobno konkurentna kucista imaju identicne cijene.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 23:36 (The_Fichek).
12 godina

Sto se toce TT F31 i F51 nisam bas nesto impresioniran u kopiranju Fractala, nekako su iznutra previse rupicasti i izbuseni, nije onako clean dizajn iznutra, drzaci za hdd/ssd su koliko mi se cini plasticni i odostraga lose pozicionirani po meni, ono izbočenje oko maticne toga nema koje daje dojam da je maticna u ravnini sa oplatom i kao kablovi na taj nacin bolje izgledaju oko maticne, nema Velcro traka za urednost kablova itd...jedino su se dobro sjetili staviti magnetizirane filtere na krov ako se skida izolacijska spuzva da ne pada prasina unutra, mislim da je Corsair to prvi uveo i ne znam zasto Fractal to ne prakticira pod dodatnu opremu u pakiranju sa kucistem. 

12 godina
turbojc kaže...

Ako ikoga zanima, NZXT je upravo predstavio nove kućište.

Malog debeljucu.

Klik.

evo i reca

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/71502-nzxt-manta-itx-case-review.html

zanimljiva je usporedba na fotki dolje

12 godina

meni se to sve cini preglomazno za itx format, mislim kad bi isao na takav tip kucista onda bi gledao m-atx ili atx jednostavno mi ovo nema bas smisla, smisao itx formata je sto manja kompaktnija kucista.

da ne govorimo koliko su itx ploce osakacene u nekim stvarima a skupe i onda jos nabiju toliku cijenu kucistu da je skuplje od bolje opremljenijih atx kucista, ne znam ocito svaka roba ima svoju publiku.

14 godina
roby27 kaže...

meni se to sve cini preglomazno za itx format, mislim kad bi isao na takav tip kucista onda bi gledao m-atx ili atx jednostavno mi ovo nema bas smisla, smisao itx formata je sto manja kompaktnija kucista.

da ne govorimo koliko su itx ploce osakacene u nekim stvarima a skupe i onda jos nabiju toliku cijenu kucistu da je skuplje od bolje opremljenijih atx kucista, ne znam ocito svaka roba ima svoju publiku.

Pa baš gledam:

The 245mm wide, 426mm high, and 450mm deep Manta chassis can hold an mITX motherboard

To je samo 3cm niže i 7cm kraće od recimo R4.

Ovo je mini ITX:

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 18:35 (CyberDemonVZ).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice