Airflow

poruka: 43
|
čitano: 11.712
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Airflow

Evo tutorail o airflowu :)

Stipe
Moj PC  
0 3 hvala 1
12 godina
Airflow

jedno pitanje, imam problemčić sa grafičkom (gainward gtx 550ti gs) koja ima šugavi da nemere bit šugaviji hladnjak bez ijednog heatpipea i grije se ko luda

obzirom da je ovih dana u zadru poprilična temperatura grafa se grije ko blesava, ispuhao sam je od prašine, nova je pasta gore (antec formula) i nešto je to pomoglo, no opet nakon nekog vremena ona se pregrije i kolabira

problem je također i u šugavom kućištu (neka lc power jeftinjara) na kojem imam s prednje strane 140 mm vent za usis i straga mislim 80 mm za ispuh

pitanje je - isplati li se staviti sa strane jedan glidestream od 140 mm + filter da puše direktno na grafu (hoću li dobiti bar 5-10 stupnjeva razlike) i hoće li to stvoriti probleme s tlakom na koji je upozorio kolega ithuriel

zahvaljujem unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Airflow

bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Airflow

Možda dobiješ 5 stupnjeva najviše jer ti je zadnji vent od 80mm preslab i pitanje je koliko dobro izvlači zrak van.

0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Airflow
Se7en kaže...

Možda dobiješ 5 stupnjeva najviše jer ti je zadnji vent od 80mm preslab i pitanje je koliko dobro izvlači zrak van.

5°c je moguce skinuti s zaista odlicnim protokom od 120mm u push-pull kucistu s normalnim rpm, 92mm ventovi su od nikakve koristi za danasnje standarde ali doslovno! dakle gpu temperaturu je moguce drasticno smanjiti jedino direktnim ventom(da puse po heat-pipovima dakle tocno po sredini) od barem 120mm na bocnoj stranici, pa prema tome picajzlo baci se na posao{#}!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
neaktivan
Airflow

Evo planiram kupiti novo kućište pa bi molio za savjet za Airflow jer nemam baš iskustva, a i imam malčice egzotičnu kombinaciju pa nema sličnih primjera kad guglam:

Kupit ću Fractal Design R5 (bez prozora na boku), a imam CoolerMaster Hyper 212 EVO na CPU i vodeno NZXT Kraken X31 s NZXT modulom G10 za GPU na R9 290.

Iz kučišta ću izvaditi nosač za optičke uređaje i manji nosač za diskove (onaj za 3 diska).

Kako da usmjerim ventilator na radijatoru vodenog hlađenja? Čitam da je bolje po radijatoru usisavati hladniji zrak izvana pa bi ga možda stavio naprijed gore gdje su inače optički uređaji ili dolje ispod diskova.

Kako da usmjerim Hyper 212 od CPU-a? Da puše iza po stražnjem ventu za ispuh? Da ga stavim sa stražnje strane coolera da "ispuhuje zrak iz coolera" ili da ga stavim s prednje strane da puše po cooleru kroz njega na drugu stranu?

Znam da mali radijator za vodeno hlađenje na vrućoj grafičkoj kao što je R9 290 nije baš idealan za tihu konfiguraciju pa bi htio zadržati one poklopce s gornje strane kućišta da smanjim buku, no ne znam hoće li onda biti dovoljno ispuha...

Eto sad mi je cilj imati što tiše računalo, no nisam baš razmišljao o tome kod kupnje vodenog za GPU pa želim neki kompromis.

Welcome my son...
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Airflow

Ako ides na tisinu onda ti je bolje sto manje ventova, znaci najbolje ti je da maknes ovaj vent koji dolazi sa NZXT X31 jer je glasan i umjesto njega stavis ARCTIC F12 PWM CO Double Ball-Bearings Case Fan , zatim stavljas vodeno iza na kraj kucista tako da vent puse zrak iz kucista u radijator, vent od CM 212 EVO usmjeris da puse prema ventu od vodenog, a sa prednje strane maknes HDD kavez tako da ovaj vent koji je naprijed na upuhu nema nikakvih ristrikcija pri ubacivanju zraka.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ako ides na tisinu onda ti je bolje sto manje ventova, znaci najbolje ti je da maknes ovaj vent koji dolazi sa NZXT X31 jer je glasan i umjesto njega stavis ARCTIC F12 PWM CO Double Ball-Bearings Case Fan , zatim stavljas vodeno iza na kraj kucista tako da vent puse zrak iz kucista u radijator, vent od CM 212 EVO usmjeris da puse prema ventu od vodenog, a sa prednje strane maknes HDD kavez tako da ovaj vent koji je naprijed na upuhu nema nikakvih ristrikcija pri ubacivanju zraka.

R9 290 se stvarno dosta grije, hoće li ovaj Arctic F12 budući da je tiši možda i slabije hladiti od original X31 venta?

Welcome my son...
9 godina
protjeran
Airflow

Bez brige grafa ti nece prec 60 stupnjeva ionako, da ne valja nebi ti rekao da to radis...

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
zv'jer2 kaže...

Evo planiram kupiti novo kućište pa bi molio za savjet za Airflow jer nemam baš iskustva

Ima tu raznih solucija, možeš to malo istestirati i vidjeti na koji način dobivaš najbolje temperature,

a ako ti se ne da to raditi, a onda složi kako kaže kolega i gotovo.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
zv'jer2 kaže...

Evo planiram kupiti novo kućište pa bi molio za savjet za Airflow jer nemam baš iskustva

Ima tu raznih solucija, možeš to malo istestirati i vidjeti na koji način dobivaš najbolje temperature,

a ako ti se ne da to raditi, a onda složi kako kaže kolega i gotovo.

Pa zapravo i pitam tu jer mi se neda testirati više opcija, taj događaj zamjene kućišta će mi uzeti pola subote što mi se stvarno ne sviđa. :)

Welcome my son...
9 godina
protjeran
Airflow

Rekao si da je cilj tisina, znaci x31 stavljas na kraj kako sam ti vec napisao zato jer ako ga stavis bilo gdje drugdje imat ces ventilator vise u kucistu, odnosno imat ces 4 venta naspram 3 u slucaju da je x31 na kraju kucista, zato jer ces morati stavljati dodatan vent iza za ispuh.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 20:01 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Sve je kupljeno, čekam subotu. :)

Hvala svima na pomoći!

Welcome my son...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice