Naprednija Opera 11

poruka: 611
|
čitano: 143.315
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Naprednija Opera 11".
17 godina
neaktivan
RE: Naprednija Opera 11

Imas nekoliko mogucnosti

1. Isprazniti cache i pokusati ponovo (izbrisati i cookiese)
  2. Maskirati ili cega ne Operu bas za tu stranu kao IE ili FF
  3. Pomiriti se sa sudbinom da se Opera i ta web strana ne vole :) 

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Imas nekoliko mogucnosti

1. Isprazniti cache i pokusati ponovo (izbrisati i cookiese)
  2. Maskirati ili cega ne Operu bas za tu stranu kao IE ili FF
  3. Pomiriti se sa sudbinom da se Opera i ta web strana ne vole :) 

A pa prije par dana je bilo sve u redu..:)

15 godina

Upravo tako, naviknio sam se da budu gore no to ne vuce bas "korjene" iz IE.....Firefox koristim od prve verzije pa mozda vuce "korjene" i od toga, ali ono najvaznije je da mi je to najprakticnije i najbolje no preci cu preko toga dok ne isprave male "konflikte" Chrome i Silverlight.

Donekle je rijesilo problem prosirivanje Speed Diala na 36 stranica pa mi je sada sve puno lakse no zanima me dali se taj isti Speed Dial moze malo poboljsati tj. da se nazivi koji se nalaze ispod Speed Diala malo drugacije zovu....znaci htio bih editirati nazive koji mi se nalate ispod (zato mi je Chrome jako dobar jer je odlican za manipulaciju bookmarksima). Dali se moze taj naziv ispod editirat nekako posto bi mi onda bilo sve puno ljepse i preglednije?

Mozda neki addon koji bi dodao jos neku mogucnost za edit?

Te jos jedna stvar na koju nisam dobio odgovor, dali se putem Opera Linka mogu automatski spremati i passwordi i bookmarksi? Ako ne mogu sta je onda uloga Opera Linka te dali koristite Operu Unite? Ako vec koristim browser sa toliko mogucnosti, budem ga probao maksimalno iskoristiti.

Moze mi netko preporuciti neku vrstu live sinkronizacije ili bar neke manualne kojom bih sinkronizirao tj. radio backup svih bookmarksa i obavezno passworda tako da nakon havarije na kompu mogu povuci sve te bookmarkse i passworde natrag u Operu?

Nista, idemo onda "isisat" tu Operu do kraja ako cu je vec koristit....samo vas molim odgovore na moja pitanja ako ih ima.

Ajmo Lazo i ekipa....vi koristite Operu pa da sredimo i ovu moju.

Pitanja:

1. Dali Opera Link sinkronizira i bookmarkse i passworde?

2. Ako Opera Link za to ne sluzi, koja je namjena te opcije?

3. Namjena Opere Unite?

4. Na koji nacin napraviti sinkronizaciju bookmarksa i passworda da bih u svakome trenutku mogao povuci u Operu natrag te iste bookmarkse i passworde?

Hvala!

P.S.

Te sada dolazimo do malo veceg problema, a to je da Opera ne pokazuje kako treba uTorrent WebUI.

Kada se WebUI otvori, prvo je prikazan odlicno:

http://img171.imageshack.us/img171/9857/13131402.jpg

...no kada kliknem na bilo koji torrent ili probam bilo sta napraviti, nestane mi cijeli panel od WebUI-a kao sto je prikazano na screenshotu:

http://img262.imageshack.us/img262/9832/12745266.jpg

Probao sam i "maskirati" stranicu da je prikazana kao IE ili Firefox no nista ne pomaze. Ima netko ideju kako to sredit? Ocito me Opera bas i ne voli.....ali nedam se i ne odustajem bas tako lagano!  {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2011 19:48 (win32).
16 godina
win32 kaže...

Pitanja:

1. Dali Opera Link sinkronizira i bookmarkse i passworde?

2. Ako Opera Link za to ne sluzi, koja je namjena te opcije?

3. Namjena Opere Unite?

4. Na koji nacin napraviti sinkronizaciju bookmarksa i passworda da bih u svakome trenutku mogao povuci u Operu natrag te iste bookmarkse i passworde?

Hvala!

1. Sinkronizira bookmarkse, passworde ne
  2. Za sinkroniziranje bookmarksa, speed diala, bilješki, povijesti, tražilice urlfiltera
  3. Svojevrsna društvena mreža, sa korisnicima koji su u blizini, a koriste unite možeš djeliti slike, videe, pjesme, igrati igre s njima ...
  4. S Opera Linkom
da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
17 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Opera unite je svojevrsni framework koji omogućuje pokretanje raznih servisa direktno iz Opere.

http://unite.opera.com/applications/

ICARUS HAS FOUND YOU!!! RUN WHILE YOU CAN!

0 0 hvala 1
15 godina
Naprednija Opera 11

Dali ima netko ideju dali bi se dalo nekim adonom sinkronizirat passwordi i bookmarksi (ili nekim free i sigurnim online servisom) u Operi...tako da ih kada god hocu mogu povuci natrag na komp?

@mind_challenge -> instaliranje AntiBrowsniffera nije rijesilo i problem uploada. Pomislio sam da ce mozda srediti mozda ovaj problem prikazivanja WebUI-a, ali ni to nije uspjela rijesiti ta ekstenzija pa je micem. Ipak puno ti hvala na savjetu!

P.S.

Probajte sljedeci link otvoriti u Operi pa u nekom drugom browseru:

http://gallery.live.com/results.aspx?bt=1&pl=1&q=rss

Opera mi bas nista ne pokazuje.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2011 19:56 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni radi normalno. Ako ti neće raditi, obriši "operaprefs.ini" iz "%AppData%\Opera\Opera\". To resetira postavke browsera.

ICARUS HAS FOUND YOU!!! RUN WHILE YOU CAN!
16 godina
win32 kaže...

Dali ima netko ideju dali bi se dalo nekim adonom sinkronizirat passwordi i bookmarksi (ili nekim free i sigurnim online servisom) u Operi...tako da ih kada god hocu mogu povuci natrag na komp?

@mind_challenge -> instaliranje AntiBrowsniffera nije rijesilo i problem uploada. Pomislio sam da ce mozda srediti mozda ovaj problem prikazivanja WebUI-a, ali ni to nije uspjela rijesiti ta ekstenzija pa je micem. Ipak puno ti hvala na savjetu!

P.S.

Probajte sljedeci link otvoriti u Operi pa u nekom drugom browseru:

http://gallery.live.com/results.aspx?bt=1&pl=1&q=rss

Opera mi bas nista ne pokazuje.

eto meni radi kako treba, sada sam 100% siguran da nešto nije u redu s tvojom Operom

17 godina
neaktivan
Isto i meni pokazuje win32...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
Naprednija Opera 11

Svjeze instalirana Opera.

Opera:

http://img708.imageshack.us/img708/2466/operad.jpg

Firefox 3.6.13

http://img141.imageshack.us/img141/9378/firefoxm.jpg

Chrome 10.0.612.3

http://img573.imageshack.us/img573/8984/chrome10.jpg

Iz screenshoteva se vidi da je Opera cak otvorila drugi link tj. otvorila je Windows Live galeriju na hrvatskome za razliku od Chromea i Firefoxa koji su otvorili pravi link koji je i stavljen.

Mozda neku postavku moram promjenit jer sve je na defaultu.

Po Operi nije bas nista dirano. Osim sto je prosiren "Speed Dial" te je dodan WOT. Nista drugo nije dirano te nije dodan niti jedan drugi add-on.

WebUI i dalje ne pokazuje kako treba.

Ne zelim da se nesto krivo shvati.....da nesto kenjkam po aplikaciji, vec samo zelim da normalno radi. Cijeli vikend se ebem sa najobicnijim browserom i sada kada sam se poceo privikavati malo na Operu, skuzim da mi ne prikazuje skoro pa najvazniju stvar a to je WebUI od uTorrenta te naletim onda i da ne prikazuje ovako neku glupu stvar.

Ono dobro je sto bar na BUG forumu radi....osim sto mi i dalje ne radi uplod slika sto mi je totalno nevazna stvar. Cak sam i one bookmarkse sredio tako sto sam prosirio Speed Dial te mi je sada to ok, ali WebUI mi treba.

Nemam volje koristit 3 browsera kao sto su mi sada na kompu. Treba mi jedan browser i to je to....a stvarno mi se ne vraca na Firefox no nemam drugoga izbora ako Opera ne proradi i ako u Chromeu ne srede ovo sa Silverlightom posto se BUG forum sa instaliranim Silverlightom rusi cim pocnem nesto pisati.....sve se zbloka i to je to.

Malwarea nema....cak sam i procesljao cijeli komp posto sam prvo na to pomislio.

Realno, najbolje mi radi firefox no kako sam ga koristio godinama tako mi je uistinu dojadio...no on mi jedini svagdje radi kako treba, pamti passworde, pokazuje stranice kako treba, ima najvise dodataka (makar meni nepotreni jer koristim samo WOT i Adblock+), ali mi je dojadio sa godinama te si zato hocu slozit Operu.

Isto tako vidim da Opera ima dosta potencijala i svidaju mi se neke mogucnosti (npr. Opera Link), samo sam se navikao na druge browsere i to je to. Ako rijesim problem prikazivanja WebUI-a, ostajem na Operi....ako slucajno to ne uspijem rijesiti prelazim na dosadni, ali funkcionalni Firefox.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2011 23:14 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko sam video FF 4 (besramno) kopira Operu ali nema veze..ova tema nije ionako za to. Nego, meni pada nesto na pamet u vezi tvog slucaja sa prikazivanja/neprikazivanja strane a to je sigurnosni software koji imas.

Sto se tice backupiranja passworda ja se sluzim vrlo primitivnom metodom ali i vrlo ucinkovitom. Raram wand.dat i na tu .rar datoteku plesnem ultra dugacak password za specijalnim znacima pa sve to fino podignem na gmail ili dropboxam..svejedno.

Sto se tice tvojih Opera nedaca® ja ti preporucam sledece:

•   Skini trial Revo Ininstallera Pro i makni operu sa advanced options (brisanje registrya i tako to). Skloni bookmarkse (opera.adr) i passworde (wand.dat)
  • Zatri sve tragove Opere u Program Files i u Users/Tvoje_Ime/Appdata/Local/Opera i Appdata/Roaming/Opera
  • Upogoni CCleaner
  • Makni Silverlight, Flash i Shockwave (nemoj sa Revo Unisntallerom)
  • Instaliraj ponovo i prvo instaliraj Flash pa zatim "diraj" Operu 
17 godina
neaktivan
win32 kaže...

WebUI i dalje ne pokazuje kako treba.

Na  µtorrentovoj strani kazu da je problem na obe strane i na Operi i na µtorrentu

Yeah, the bug is kind of a combination of stupid on both WebUI's part, and on Opera's part. Either way, I already fixed it in my local copy somewhere last week, but haven't released because I'm waiting/working on some other kinda-major things.

For the time being, if you need to see the column names and/or change the column layout, then one potential workaround is to disable virtual listview support by setting "Max. rows per page" to some positive value. Better would really be to just stick to Firefox for now (or really, Chrome, since WebUI works best there).

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=551050

15 godina
Naprednija Opera 11

Ljudi hvala vam svima, ali odustajem.....ovo sam WebUI-em je bilo "tocka na i".

Browser uistinu ima potencijala, svida mi se posto ima dosta korisnih opcija no nemam vise snage za njega. Ostajem na Firefoxu (makar mi je dosta Lisice i mislio sam da je vise nikada necu morati koristiti) posto mi se neda imati 3 browsera na kompu.

Idem sada slozit Firefox tj. staviti WOT i Adblock te je to-to. Hvala vam svima na pomoci i sto sam vidio da ima ljudi koji hoce pomoci i imaju znanja sto mi je uistinu drago vidjeti. Na zalost jos jedan forum mi sama Opera ne pokazuje kako treba i jednostavno odustajem posto mi ne pokazuje kako treba one stvari koje koristim svaki dan. Da su to neke stranice koje rijetko kada koristim onda bih presao preko svega, ali ovako ove stranice koristim svaki dan i browser mi ne radi kako treba.

Kazem jos jednom, browser ce naci svoju "publiku" i ima potencijala te vjerujem da je uistinu mocan no ipak su eto presudile neke stvari i vracam se Firefoxu koji mi je uistinu dojadio no eto on mi jedini trenutno radi kako treba.

Ako se sta popravi sa Operom, rado cu je opet isprobati.....no u ova dva-tri dana sam dobio dosta korisnih informacija i hvala vam na svemu.

Citamo se nekim drugim temama....

P.S.

Mali OT...dali ima za Firefox neki add-on koji bi mu dodao Speed Dial kakav ima Opera jer mi je taj feature jako koristan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
win32 kaže...

P.S.

Mali OT...dali ima za Firefox neki add-on koji bi mu dodao Speed Dial kakav ima Opera jer mi je taj feature jako koristan?

ima, ali je jako nezogdno izveden, ne podržava više od 9 sličica (koliko se sjećam), i sav je nekako čudan, ni blizu Operinom.

ne mogu se sada sjetiti kako se zove

15 godina
mind_challenge kaže...
win32 kaže...

P.S.

ima, ali je jako nezogdno izveden, ne podržava više od 9 sličica (koliko se sjećam), i sav je nekako čudan, ni blizu Operinom.

ne mogu se sada sjetiti kako se zove

Ma i mislio sam da je neka "okrljastena" verzija u pitanju....sto znaci da mi ne treba. Inace ovo sa TuneUp-om su odlicno izveli jer sam si sve stranice koje koristim stavio na Speed Dial.....odlican feature.

17 godina
neaktivan

Evo mali tut za sve koji ne vole silverlight na forumu...

Dođete na http://www.bug.hr/forum, kliknete desnom tipkom,   bilo gdje na toj stranici... odaberite edit site preferences u general tabu upisete mjesto www.bug.hr, www.bug.hr/forum,potom odite u content tab i maknite s enable plug-ins kvačicu...

Tako za upload slikica nećete rabiti silverlight(te se neće moći ni onaj flash učitati na vrhu), te necete imati problema, dok ce te na ostatku (arhiva, bug.tv) moci i dalje rabiti silverlight za pregledavanje sadržaja...

AKO to ne uspije... slijedite ove upute...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 3:23 (EnlightenedPhoenix).
17 godina
neaktivan

Ja ne mogu rabiti silverlight na BUG TV-u i na temi humor (youtube)

Kako si sredio da tebi radi. Pokusavam rucno unjeti stranu ali mi ne ide.

17 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Evo, ako nekome ne rade facebook aplikacije (kao što meni nisu) pomaže "disableanje" AntiBrowsniffer ekstenzije. Nije je dosta samo isključiti (promjeniti boju pilule)   nego baš  dizejblati.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ajde reci sto ti tocno ne ide pa cu se baciti na provjeru lazarus...
17 godina
neaktivan

Sledio sam tvoje upute ali podesenje izgleda da je globalno i vazi i za bug.hr i za bug.hr/forum

Ne uspjeva mi unjeti u polje www.bug.hr/forum..mislim upisem ja sve to ali ne ide. Jesi li suguran da ti radi BUG TV sa ovim postavkama?

Isto tako na temi humor su nestali (ne moze) embedani klipovi

17 godina
neaktivan

Kolega mind je napravio ovako kako ja rade mu embedani videei (čisto jer su oni preko JS izvedeni), a radi mu i bugtv...

Probaj jos jednom... ALI... napravi ovako... odi na /forum, vrati...

odi na bug.hr vidi jel tamo eneblan... ako nije vrati... potom opet na forum i disejblaj...

Te AKO mozes baciti par SS-ova ako ti ne bude islo...

BUDI siguran da ti je pod tabom scripting JS ukljucen...

EDIT:

Lazarus kuzim zasto ti ne radi samo na forum :)

Lijepo upisi gore www.bug.hr/forum (tamo gdje samo bug.hr piše), kod nekih se ne osvjezava po pod domenama (ima u opera:config negdje ta opcija)...

tako bi ti samo za forum trebalo biti blokirano... btw... stavim jedan SS uskoro da vidiš...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 2:53 (EnlightenedPhoenix).
17 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Lazarus kuzim zasto ti ne radi samo na forum :)

Lijepo upisi gore www.bug.hr/forum (tamo gdje samo bug.hr piše), kod nekih se ne osvjezava po pod domenama (ima u opera:config negdje ta opcija)...

tako bi ti samo za forum trebalo biti blokirano... btw... stavim jedan SS uskoro da vidiš...

Upravo tako! Ne osvjezava se...

Gasenje je globalno

17 godina
neaktivan

Kazem... ti... upali sve...

potom stisni sve kako sam ti rekao... (edit site preferences)

u general tabu dodaj www.bug.hr/forum

potom odes u plugin tab i maknes kvacicu... probaj sada...

BTW... evo mog SS-a

LOL nece bmp fajl da mi ucita... brb

u svakom slucaju ako ti ni to ne ide :) ja imam rješenje :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 3:05 (EnlightenedPhoenix).
17 godina
neaktivan

Ne ide... radim prema tvojim uputima ali podesavanje vredi i za bug. hr i za bug.hr/forum

Budem procesljao ne .ini datoteke

Sad je kasno. Haval

Sutra nastavljamo

17 godina
neaktivan

Glavno kolega ako ti to ne ide onda napravi ovo...

odi u mycomputer i upisi

C:\Documents and Settings\tvoj_username\Application Data\Opera\Opera\override.ini

Tvoj username stavistamo gdje treba...

e sada... obrises s liste sljedece...

u [Overrides] tabu izbrises

www.bug.hr

te isto tako izbrises cijeli tab

[www.bug.hr]
User Prefs|Ignore Target=0
User Prefs|Target Destination=0
User Prefs|Ignore Unrequested Popups=1
User Prefs|Force Encoding
User Prefs|Local CSS File={Resources}styles\user.css
User Prefs|Allow script to raise window=1
User Prefs|Allow script to lower window=1

User Prefs|User JavaScript=0
User Prefs|Always Load User JavaScript=0
User Agent|Spoof UserAgent ID=1
User Prefs|Geolocation site state=-1
User Prefs|Strategy On Application Cache=1
Extensions|Plugins=1

koji bi trebao ovako izgledati...

i dodas sljedece...

u [overrides]

www.bug.hr/forum

te dodas sljedeci tab...

[www.bug.hr/forum]
User Prefs|Ignore Target=0
User Prefs|Target Destination=0
User Prefs|Ignore Unrequested Popups=1
User Prefs|Force Encoding
Extensions|Plugins=0
User Prefs|Local CSS File={Resources}styles\user.css
User Prefs|Allow script to raise window=1
User Prefs|Allow script to lower window=1
User Prefs|User JavaScript=0
User Prefs|Always Load User JavaScript=0
User Agent|Spoof UserAgent ID=1
User Prefs|Geolocation site state=-1
User Prefs|Strategy On Application Cache=1

I trebalo bi ti sve raditi (osim sliverlighta na www.bug.hr/forum i svim poddomenama /forum/ )nakon sejvanja i restarta opere...

Hope I helped...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 3:18 (EnlightenedPhoenix).
16 godina
Naprednija Opera 11

ispada da ni meni Silverlight neradi na cijelom bug.hr, probao sam sa ovim tvojim mjenjanjem .ini-a, ali nisam ništa postigao

neznam kako si ti uspio natjerati da radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Nece ni kod mene. Pokusao sam sve

0 0 hvala 0
16 godina
Lazarus Long kaže...

Nece ni kod mene. Pokusao sam sve

on kaže da njemu radi, e sada kako je to izveo, ni sam nezna

15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Ljudi, ne trebate komplicirati! Evo kako sam ja to riješio: 

Dodao sam start bar, zatim sam u njega ubacio "Enable plug-ins" kontrolu na njega, da mi bude jednostavnije kad idem postati slike, i kad sam gotov sa postanjem slika enejblam plug-inove sa dva klika mišem! I to je to, nema nekih komplikacija.

Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
Cevi kaže...

Ljudi, ne trebate komplicirati! Evo kako sam ja to riješio: 

Dodao sam start bar, zatim sam u njega ubacio "Enable plug-ins" kontrolu na njega, da mi bude jednostavnije kad idem postati slike, i kad sam gotov sa postanjem slika enejblam plug-inove sa dva klika mišem! I to je to, nema nekih komplikacija.

e sada mi još objasni kako to napraviti

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice