Naprednija Opera 11

poruka: 611
|
čitano: 144.365
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Naprednija Opera 11".
16 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Nedavno sam prešao na operu i prva stvar koja me živcira je npr kad otvorim neku str vecinom pdf doc. tekst je sav proziran jako teško se čita?

Zna ko u čemu je problem,kak to složiti da normalno izgleda ko kad otvorim s mozillom ?

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 21:33 (kc-kb).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Naprednija Opera 11
kc-kb kaže...

Nedavno sam prešao na operu i prva stvar koja me živcira je npr kad otvorim neku str vecinom pdf doc. tekst je sav proziran jako teško se čita?

Zna ko u čemu je problem,kak to složiti da normalno izgleda ko kad otvorim s mozillom ?

odaberi neku temu za Operu koja nije ful prozirna, te ful prozirne rade takve probleme

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
16 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Ne možeš tako detaljno namjestiti, konfiguracija je moguća samo za 2x2, 3x3, 4x4, 5x5, 4x3 i 5x4.

Za netbook je recimo idealno 4x2 kojeg nema ili ako ima "power usera" možeš si staviti 10x10 i više.

Ako ti je baš bitno možeš namjestiti 4x2, koraci su:

- Pogledaj koji je direktorij od Opere u (Help → About Opera) i u njemu pronađi speeddial.ini.
- Zatvori Operu.
- Otvori speeddial.ini pomoću Notepada.
- Dodaj broj redova ili kolumni po vlastitom izboru, u ovom slučaju:
  [Size]
  Rows=2
  Columns=4

- Sejvaj.
- Pokreni Operu i uživaj ;)

17 godina
neaktivan

Hvala, nisam znao  {#}

ICARUS HAS FOUND YOU!!! RUN WHILE YOU CAN!
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 22:37 (D4RKL1NG).
16 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

A eto sad je na dvije stranice, nisam vidio  {#}

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11
Kao što sam pretpostavljao da će nova Opera imati problem sa stabilnošću zbog ekstenzija! Javljam se jer sam isfrustriran sa stabilnošću Opere u najnovijoj verziji, pa želim odazvati sve korisnike koji koriste Operu, da svaki problem prijave njihovom timu da se problemi pokušaju riješiti što prije! Ja kao korisnik, koristim gotovo sve operine funkcije, i jako mi je važno mi je da je stabilna! Nova Opera pati od nestabilnosti (valjda zbog ekstenzija), slabe performanse flasha, a i Opera Unite aplikacije ne rade onako kako bi trebale (svaka nova verzija opere je rizik da ti Opera United aplikacija neće raditi kako treba), pa opet pozivam ljude kojima je Opera prirasla srcu da pošalju report Operinom timu, i po mogućnosti napišu što su radili, i koju web stranicu su otvorili kada im se srušila Opera!
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema sumnje da te Opera zivcira (prema tvojem pisanju) ali sa cime imas najvise problema?

Zar nisi probao (testirao) da sklonis trenutnu instalaciju (sa Revo Uninstallerom) i pokusas sve ponovo..bez ekstenzija. Ja upravo pisem sa Opere koja je frisko instalirana na friski Windows i naprosto leti.

Musicava je to nema sumnje, koristim je jos od doba kada se placala i navikao sam na to. Upravo sam sinhronizirao bookmarkse preko linka Unite radi bajno....

Na staru instalaciju (sada se spremam vratiti je sa Acronisom) imao sam problema sa umetanjem slika u post, sa nekim ekstenzijama (Adblock)

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
15 godina

ja imam novu 11 na ubuntu bez flasha i ičega i radi savršeno

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Nema sumnje da te Opera zivcira (prema tvojem pisanju) ali sa cime imas najvise problema?

Zar nisi probao (testirao) da sklonis trenutnu instalaciju (sa Revo Uninstallerom) i pokusas sve ponovo..bez ekstenzija. Ja upravo pisem sa Opere koja je frisko instalirana na friski Windows i naprosto leti.

Musicava je to nema sumnje, koristim je jos od doba kada se placala i navikao sam na to. Upravo sam sinhronizirao bookmarkse preko linka Unite radi bajno....

Na staru instalaciju (sada se spremam vratiti je sa Acronisom) imao sam problema sa umetanjem slika u post, sa nekim ekstenzijama (Adblock)

Živciraju me zapravo loše ekstenzije koje ruše operu i prave problem, ali nema veze, ionako ih ne koristim često. Evo našao sam krivca za nestabilnost browsera a to je Download Media Bar 0.89 ekstenzija za download videa za bilo koji web streaming site (zgodno, ali ne valja). Sada mi sve radi kako treba, i od sada pazim koju ekstenziju instalirati!

17 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Nekad je bila moj No.1 izbor browsera i to samo zato što je kao jedina mogla otvarati WML stranice... okay Mozilla je imala onaj mali addon ali nije se moglo ni usporedit...

Otkad je WML "umro", umrla je i moja želja za Operom... Instalirana je i i nisam neznam zašto....

Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Idealist kaže...

Ono sto me muci kod opere i veliki razlog zbog cega sam je prestao koristiti je glupo napravljen bookmark (vidim da je i na beti od firefox-a isto tako). jednostavno mi je nepojmljivo da moram 15 klikova napraviti da otvorim stranicu u bookmarku. ima li koji nacin da se to promijeni? znaci, klik na tab bookmark i onda klik na spremljenu stranicu...

Stisni Shift i F12->otiđi na Buttons->Browser i dovuci "Bookmarks"   u alatnu traku.

17 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Kako vam drago ali ja koristim vrlo ucinkovitu metodu prikazivanja bookmarksa a to je kada dovede mis uz rub prozora ovi se pojave i ostanu tako..jos jedan klik i nestanu.

Oznacite opcije kao na prvo slici

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

pozdrav ekipa,

1. sretna vam svima nova godina.

2. molim vase komentare na ovo ispod;

http://www.nsslabs.com/research/endpoint-security/browser-security/web-browser-group-test-socially-engineered-malware-q3-2010.html

Informatika je moj hobi, o kojem pojma nemam....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Naprednija Opera 11

Radi ovoga problema:

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/chrome-1006123-silverlight-problem-bug/81717.aspx?page=0&jumpto=1568315&sort=asc&view=flat

...prisiljen sam na BUG forumu koristiti neki drugi browser pa sam odlucio koristiti Operu posto je nisam koristio jos od paid verzije, a lisice sam se malo i previse zasitio.

Ono sto me zanima je dali postoji mogucnost kao u Chromeu da iz nekog drugog browsera povucem sve passworde? Tako mi treba sada da povucem sve passworde iz Chromeu o Operu.

Moze i neki add-on ako treba, samo neka ih sve povuce kako treba.....ma bilo koji nacin prihvacam, samo ne da rucno sve upisujem jer ih stvarno ima dosta.

Evo i screenshot kako to izgleda u Chromeu:

http://img715.imageshack.us/img715/6826/chromey.jpg

...znaci trebam tako nesto za Operu ako je ikako moguce.

P.S.

Ovaj dolje panel mi i dalje ne radi kako treba...

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Znači ovako:instaliraš si na operi LastPass ekstenziju i s njom povučeš passworde iz mnoštva password storage vendora u kojima si ih prethodno spremio kao što su RoboForm, 1Password, KeePass, Password Safe, MyPasswordSafe, Sxipper, TurboPasswords i Passpack.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.1.2011 14:01 (zitzko).

1 0 hvala 1
15 godina
zitzko kaže...

Znači ovako:instaliraš si na operi LastPass ekstenziju i s njom povučeš passworde iz mnoštva password storage vendora u kojima si ih prethodno spremio kao što su RoboForm, 1Password, KeePass, Password Safe, MyPasswordSafe, Sxipper, TurboPasswords i Passpack.

Budem probao sa tom ekstenzijom onda. No ima jos jedna malo iritantnija stvar koju bih htio rijesiti......kako da iz Bookmarksa otvorim neku novu stranicu sa srednjim klikom misa kao i na svakom drugom browseru?

Ako ne radi bar srednji klik, dali moze nekako sa desnim klikom posto mi jednostavno stvar ne radi. Probao sam ovo: Ctrl+F12 -> Advanced->Tabs -> maknem kvacicu sa "Reuse current tab" no opet ne radi.

Dali semoze namjestiti da me Opera svaki puta pita kuda hocu spremiti nesto kada skidam sa neta, a ne da mi svaki puta automatski radi download u neki odredeni folder?

Znam da sada gnjavim sa pitanjima, ali hocu si olaksati zivot sa tako nekim stvarima posto su mi to vazne stvari kod browsera.

Slike isto tako kada uploadam dodu do nekih 25% i to je to.....no mozda je to vise stvar samoga foruma.

P.S.

Koji je od navedenih programa koje si nabrojao najbolji i free (ili su to neki online servisi!?)? Nemam volje sada svaki isprobavat...glavno da mi povuce passworde iz Chromea i da mi ih ubaci u Operu kako treba....i to sto "bezbolnije".

Tako "napredan" browser a nema tako neku opciju da mozes jednostavno povuci passworde iz nekog drugog browsera...no dobro da postoji neka alternativa toj opciji.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.1.2011 14:54 (win32).
15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Meni otvara new tab sa srednjim klikom(it bookmarks stabla sa strane),ne znam zašto kod tebe neće{#}.Što se tiče upita uza download lokaciju kod opera ,a za razliku od chroma postoje dvije opcije Run i Save files i uvijek te pita gdje bih želio spremiti file.Što se tiče upload slika dešavalo mi podosta problema kada sam instalirao silverlight(neće uploadat sve slike)

EDIT:Naravno ako klikneš Run Fileovi ti atomatski odlaze u C:\Documents and Settings\tvoj naziv.....)\Local Settings\Application Data\Opera\Opera\temporary_downloads

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.1.2011 15:13 (zitzko).

0 0 hvala 1
15 godina
Naprednija Opera 11

Srednjim klikom mogu otvoriti link na nekoj stranici, Googleu ili bilo gdje no nema sanse da ga otvorim iz Bookmarksa.....cak mi u Bookmarksima ne radi ni desni klik.

Upravo sam dobio info na srednji klik iz Bookmarksa ne radi 100%,   ali sta je onda sa desnim klikom!? Ako ni to ne radi onda je ova Opera veliki fail....a taman sam se poceo navikavati na nju i izgleda mi ok. Cak sam si i WOT stavio i sada ovo sa otvaranjem tabova...lose, lose....

Ako nece biti bolje, probati cu cetvorku od Lisice....nisam je jos isprobao.

P.S.

Koja je kvalitetna alternativa za meni must have addon Adblock?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.1.2011 19:00 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Stvarno neznam u čemu je problem kod tebe.Ako su bookmarksi otvoreni u panelu mora ti otvarati novi tab pomoću srednjeg klika i morati prikazivati izbornik pomoću desnog klika.Takva ekstenzija na operi se zove: NoAds (NoScript+AdBlock)/2

Desni klik Desni klik

0 0 hvala 0
17 godina

A da pokusas izbrisati operu i sve tragove od nje, pa ponovno instalirati? Kod tebe definitivno nesto nije u redu, ne bi trebala opera imati takve probleme.

15 godina
protjeran
win 32, novi tab mozes otvoriti ako s desnim klikom pritisnes neki link ili bookmark(nisam siguran) i mis povuces dolje
Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Da, to je nova gestikulacija mišem... bookmarksima možeš pristupiti na različite načine.

• Iz Panela(mogućnost pozivanja panela pomoću panel tooglea na rubu prozora)
  • Iz Glavnog Menu-a 
  • Iz Menu Bara(Menu\Show\Menu Bar)
  • Iz Bookmarks Bara(Menu\Toolbars\Bookmarks Bar-na željeni bookmark\desni klik show on bookmark bar)
  • Sa Toolbar ikone bookmarksa (Apearance\Buttons\Browser\Bookmarks povuci i spusti u toolbar)

Panels Panels
Bookmark ikona iz panela Bookmark ikona iz panela
Panel Toogle Panel Toogle
Prikaz Panel Toogle na rubu prozora Prikaz Panel Toogle na rubu prozora
Glavni Menu Glavni Menu
Show Menu Bar Show Menu Bar
Bokmarks iz Menu Bara Bokmarks iz Menu Bara
Prikaz Bookmarks Bara Prikaz Bookmarks Bara
Prikaz Bookmark ikone u Toolbaru Prikaz Bookmark ikone u Toolbaru
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2011 9:53 (zitzko).

1 0 hvala 3
15 godina

Evo screenshot gdje mi trebaju stajati bookmarksi i od kuda mi nista ne radi:

http://img26.imageshack.us/img26/3734/operai.jpg

Ako mi je toolbar npr. sa desne strane onda mi sve radi, ali mi smeta ta pozicija bookmarksa te mi odgovara samo ako su ovdje kako su prikazani na slici. Pozitivna stvar je jedino sto sam "Speed Dial" povecao na 25 komada pa mi je to bar malo sve olaksalo.

Danac micem Silverlight pa mi to mozda sredi problem i sa Chromeom. Taj isti Silverlight je donesao vise problema, nego koristi.

17 godina
neaktivan
win32 kaže...

Evo screenshot gdje mi trebaju stajati bookmarksi i od kuda mi nista ne radi:

Ne radi i kod mene. Valjda je ovo feature a ne bug :)

(ne radi nacin koji ti trazis - bookmarksi gore iz padajuce liste i desni i midle klikovi... svi ostali nacini rade)

15 godina
Lazarus Long kaže...

Ne radi i kod mene. Valjda je ovo feature a ne bug :)

(ne radi nacin koji ti trazis - bookmarksi gore iz padajuce liste i desni i midle klikovi... svi ostali nacini rade)

Hej Lazo, evo i tebe.....znaci to ne sljaka i evo ti si to i potvrdio. Znaci nije stvar onda do mene ili do nekih postavki, vec se jednostavno radi o jednom bugu (koji ce nadam se biti ispravljen).

Dali se taj isti bug (feature nije nikako {#}  hehehe) moze negdje prijavit, jer vjerujem da mnogima ta ista stvar smeta. Malo cu danas Googlat ako cu imati volje pa mozda cak i ima neko rijesenje i za to.

Dali Opera link moze sinkronizirati i passworde te koliko je taj isti feature siguran? Ako se mogu sinkronizirat i passwordi, volio bih znati da je to poprilicno sigurno.

15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

To nije bug nego jednostavno ovi drugi načini nisu za manipuliranje sa bookmarksima.Sa bookmarksima možete manipulirati iz Bookmark managera ili iz već prikazanog panela u kojem su bookmarksi ,history download manager itd.(u ovim drugim načinima sa desnim klikom otvaraš stranicu u new tabu)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Okay, njemu smeta i navikao je da su mu gore...valjda to vuce korene od vremena kada je koristio IE ;)

Ozbiljno, ja ne vidim zasto bi bili gore..puno jednostavnije je da su sa leve strane i nestaju kada klikas na rub prozora + puno je preglednije i vise se mogu organizirati.

Nego zasto ne koristiti   nicknameovi za strane? Evo primjera ukucam  u adresnu traku lupim enter i otvori se BUG Forum.  sp  nick koristim za Speedtest.net i tako u nedogled.

Pokusajte

15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Dečki šta je ovo?..zašto mi neotvara slike?...

http://www.saljislike.info/show-image.php?id=272914f6e9d5066f9495a2dcf6e095aa

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mozda imas Adblock ili neku drugu ekstenziju koja petlja prste po elementima strane?

kako je u drugim browserima?

15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Mozda imas Adblock ili neku drugu ekstenziju koja petlja prste po elementima strane?

kako je u drugim browserima?

Ma nemam ništa od toga..u drugim browserima je dobro...:D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice