Južna Koreja do 2020. prelazi na otvoreni kod

poruka: 55
|
čitano: 4.970
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Južna Koreja do 2020. prelazi na otvoreni kod".
15 godina
neaktivan

inb4 g12356...

...oh wait :P

inb4 drago!

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 6 hvala 0
16 godina
neaktivan

Linux malo po malo osvaja većinu u tech svijetu a bome i zasluženo. Prije pljuske od par desetaka thumb-down skrećem na činjenicu da se najveći broj smartphone-a vrti na linux-kernelu , bezbroj servera , zavidan broj desktop-računala.

Zapravo samo broj smartphone-a prelazi sve ostale naveliko.

Dakle , sad navalite {#}.

moje aplikacije na play-u : https://play.google.com/store/search?q=nik02droid
Moj PC  
9 4 hvala 2
15 godina
Re: Južna Koreja do 2020. prelazi na otvoreni kod
nik_02 kaže...

Linux malo po malo osvaja većinu u tech svijetu a bome i zasluženo. Prije pljuske od par desetaka thumb-down skrećem na činjenicu da se najveći broj smartphone-a vrti na linux-kernelu , bezbroj servera , zavidan broj desktop-računala.

+ satelitski receiveri enigma 1 i 2 linux

15 godina
neaktivan
nik_02 kaže...

Ja ću još nadodati:

Linux se vrti na 1.5% desktop/laptop računala,ali njih ima koliko?Cca 5-10 milijardi?Krajnji rezultat je da se Linux opet vrti na barem 100 milijuna desktop/laptop računala.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
15 godina
neaktivan

100 milijuna naspram 10 milijardi {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 21:10 (peroko).
Moj PC  
1 8 hvala 0
11 godina
protjeran

Već sada postoji 10 privatnih i javnih organizacija koje sudjeluje u pilot programu čiji je cilj utvrditi je li softver otvorenog koda pravo rješenje za Južnu Koreju.

Neka se posluže primjerom i iskustvom Münchena.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...
nik_02 kaže...

Ja ću još nadodati:

Linux se vrti na 1.5% desktop/laptop računala,ali njih ima koliko?Cca 5-10 milijardi?Krajnji rezultat je da se Linux opet vrti na barem 100 milijuna desktop/laptop računala.

Štima navedeno ali najbitnija je činjenica u cijeloj priči da nove generacije odrastaju na mobitelima kao što je starija odrastala na desktopu. Znači milijarde usera vrte linux ( da li na androidu ili nečem drugom ... , nebitno ). 

Plus , nova generacija najviše voli surfati što je jako zgodno glede teme jer im opet i informacije doaze sa linux servera većinom.

moje aplikacije na play-u : https://play.google.com/store/search?q=nik02droid
17 godina

Meni je otvoreni kod super stvar, uzmem besplatni OS, uzmem besplatni Office, napišem tužbu, uzmem kljentu 500 kuna, programer za to dobije onu stvar i meni super. 

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kao glavni razlog za taj potez navodi se prestanak Microsoftove podrške za operativni sustav Windows XP. Postoji bojazan da bi se do kraja desetljeća isto moglo dogoditi i s operativnim sustavom Windows 7, koji se trenutačno upotrebljava u južnokorejskim sustavima, što bi donijelo nove nepotrebne troškove.

A šta kad shvate da nema đabe ni u stare babe?

2 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
rjakopec kaže...

uzmem kljentu 500 kuna, programer za to dobije onu stvar i meni super. 

{#}

13 godina
neaktivan
user2013 kaže...

Da, možda do 2025. godine budu na open source proizvodima.

Inače, u zadnje vrijeme kolaju glasine da će novi Windows biti besplatan za Windows 7 i Windows 8.2 korisnike.

15 godina
neaktivan
royalhero kaže...
user2013 kaže...

Inače, u zadnje vrijeme kolaju glasine da će novi Windows biti besplatan za Windows 7 i Windows 8.2 korisnike.

Takve glasine su kolale i za windows 8.

13 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Ja ih se ne sjećam nešto. Ali mi se to sa ove tačke gledišta čini logično, ionako je najveći broj prodatih Windowsa 8 bio preko OEM-a, tj. novih PC-eva i onih bagatelnih akcija.

15 godina
neaktivan

Ono što je u ovom slučaju važno je da neće biti open source.

Svaki puta kada neka državna administracija odluči preći na open source oni to rade djelomično zbog novca ali više zato jer žele totalnu kontrolu nad softverom,koju u Windowsovom slučaju ima samo MS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
g12356 kaže...

Nikada. Ali ,Windows ''Threshold'' bi stvarno mogao biti free za sve korisnike genuine Windowsa 7 i 8.2 ,kad (ako je to pravi datum) izađe sredinom travnja 2015.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
Stiven kaže...

Kao glavni razlog za taj potez navodi se prestanak Microsoftove podrške za operativni sustav Windows XP. Postoji bojazan da bi se do kraja desetljeća isto moglo dogoditi i s operativnim sustavom Windows 7, koji se trenutačno upotrebljava u južnokorejskim sustavima, što bi donijelo nove nepotrebne troškove.

A šta kad shvate da nema đabe ni u stare babe?

-đabe ne mora biti kriterij.. nije ni do sad bio. Ali support je. Ostaje vidjeti dali MS prelazi na tamagući ili se možda vrati standardima i supportu.

royalhero kaže...
user2013 kaže...

-glasine. Zapravo za sad je jedino Elvis dobio free verziju. (viđeni su zajedno).

nešto sasvim drugačije. Kad bi naša država (hipotetski) počela razmišljati o takvoj 'sitnici'? Mislim teško prije 2021.-2022. ovisno kad padaju izbori, dok pametne zemlje gledaju unaprijed..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Slutim promjenu u MS-ovoj politici podrške za značajne klijente.

Veliki sustavi su tromi sustavi i nije baš tako lako mijenjati softver a bogme ni hardver. Na stranu to što se za takvu stvar treba iskrcati lova za licence (novog softvera i hardvera) ne treba zaboraviti i troškove implementacije novog softvera te sva prethodna testiranja i ispitivanja svih mogućih opcija i varijanti koje se mogu desiti.

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
11 godina

Sve ima svoje troškove. Ali vjerojatno znaju što rade kad planiraju tako nešto uraditi. Treće kontrola vlastitog software-a daleko nadmašuje nešto što ti dođe isporučeno "na dvd-u". U doba kad ni jednoj stranoj kompaniji više ne možeš vjerovati (pogotovo u slučaju tako razvijenih zemalja), ići na opensource i vlastita rješenja ne samo da izgledaju kao najbolja opcija, nego kao i spas. 

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Entry Point kaže...

Sve ima svoje troškove. Ali vjerojatno znaju što rade kad planiraju tako nešto uraditi. Treće kontrola vlastitog software-a daleko nadmašuje nešto što ti dođe isporučeno "na dvd-u". U doba kad ni jednoj stranoj kompaniji više ne možeš vjerovati (pogotovo u slučaju tako razvijenih zemalja), ići na opensource i vlastita rješenja ne samo da izgledaju kao najbolja opcija, nego kao i spas. 

-slažem se s postom, samo malo preciznije (podcrtano..)

-nije da oni planiraju prijelaz, nego agencije tek trebaju donjeti odluku, isprobati.. to je plan za slučaj tj trenutni roadmap Win7 uz pogled na XP.

- U temi već svi prihvaćaju kao gotovu stvar prelazak na neki open-neMS soft. Ali to ne mora biti, ovo je samo if-then scenario kojeg pametni na vrijeme predvide. Da mi najave kišu za sutra, pripremio bi kišobran. Ništa više (za sad). Dok će odgovarajuće službe pripremiti teren, isprobati koja kombinacija bi mogla eliminirati ne sam MS-win nego gašenje supporta nakon X-godina, jer tad je uvjek problem, troškovi itd.... (pa do npr kao što sad banke plaćaju za XP extended support).

16 godina
neaktivan
user2013 kaže...

Ne bi im to bilo baš pametno, Minhen migrira avo već desetu godinu, projekt su umjetno proglasili završenim zbog nedavnih izbora za gradonačelnika, iako groupware nemaju ni dan danas (tj. upravo počinje programiranje/prilagođavanje nečeg što će nekad postati groupware), 60% ih još uvijek redovno koristi virtualne Windowse i Office jer bez toga u realnom svijetu ne ide, budžet i rokove su probili - ono što se zna - barem za 300%, korisnici su frustrirani, pola software-a neophodnog za rad u upavi nedostaje i puževim korakom se za ogromne novce jedan po jedan preprogramiravaju za Limux, ono što je prebačeno ne radi kako treba i puno je grešaka, verzija Ubuntua na kojoj se bazira Limux izlazi iz supporta nagodinu i zapravo bi tek završenu migraciju već trebalo ponoviti itd. Sve to je potaknulo kandidatkinju za gradonačelnika iz stranke Zelenih - inače najtvrdokornijih pobornika otvorenog software-a i jedni od inicijatora ovog kaosa - da nedavno otvoreno pozove da se projekt zaustavi, da se priznaju greške i iznesu stvarni troškovi i da se prestane u ime kvazipolitičkog oportunizma doslovce spaljivati porezni novac građana Minhena (1). Ispravno je rekla da bi takav projekt u realnoj ekonomiji već odavno bio zaustavljen i da u Minhenu preživljava samo zato jer se financira poreznim novcem koji pada s neba i jer se skrivaju pravi troškovi. Ubrzo su je ušutkali i prisilili da kaže kako tobože "nije baš tako mislila", ali izjava je izašla u novinama i itekako odjeknula. Inače, sličan populistički eksperiment su Njemci već napravili na državnoj razini gdje su pokušali ministarstva prebaciti na Linux, ali su 2011 zbog silnih problema, troškova i protesta zaposlenika sve klijente potiho vratili na Windows 7, a na Linuxu su ostali samo serveri (2). Slično je prošao i eksperiment u jednom od švicarskih kantona, tamo im je isto trebalo 9 godina da shvate (3).

Jednom sam napisao i još uvije stojim iza toga: Linux na desktopu je najduži, najskuplji i najbolniji put od Windowsa prema Windowsima. Znam da će me sad opet sljedbenici open crkve popljuvati, ali Bože moj, istina uvijek boli. Zbogom i puno sreće Koreancima pri povratku na Windowse 10 tamo negdje 2020.

(1) Kandidat za gradonačelnika Nallinger: Limux troši vrijeme, novac i živce

(2) Državna uprava se vraća na Windows

(3) Švicarski kanton se vraća na Windowse

11 godina
protjeran
peroko kaže...

da i ...Isto tako mozemo reci da od 7 milijardi judi ,svega nekoliko desetaka milijuna,ako i toliko  vozi Mercedes..Jel to znaci da je Merc los?'

15 godina
neaktivan

Nemogu vjerovati da netko tržišni udio od 1.5% smatra uspjehom. Koliko je godina linux na tržištu? I tek su došli do 1.5%

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
peroko kaže...

.. 1.5%

ispravak, 1.74% ili tako neka decimala.. (može se za PR zaokružiti na 1.8%) ako je bitno {#}

- uz btw, neke od tih statistika su ispravile teh. neispravnost i to ne nazivaju tržišnim udjelom (cijena), nego jednostavno udio/zastupljenost desktopa/PCa/računala..

peroko kaže...
..

uff čitavih 0.3 posto ZASTUPLJENOSTI (tako dobro?)

-nije. {#}

opet neprecizno, tj mogao si napisati +0,3 ili +0,24 ovako ispada da su na 0,3% ... dok su na (SKORO) <2%. Al' dovoljno je šale na račun tih računica..

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 1:08 (ihush).
11 godina
protjeran

caka je u sluzbenom nepodrzavanju drivera od strane proizvodjaca posto je to open code...nemaju zaradu i ne rade drivere,zato to rade volonteri..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
peroko kaže...

.. 1.5%

ispravak, 1.74% ili tako neka decimala.. (može se za PR zaokružiti na 1.8%) ako je bitno {#}

- uz btw, neke od tih statistika su ispravile teh. neispravnost i to ne nazivaju tržišnim udjelom (cijena), nego jednostavno udio/zastupljenost desktopa/PCa/računala..

uff čitavih 0.3 posto ZASTUPLJENOSTI (tako dobro?)

16 godina
neaktivan
duhonja kaže...
peroko kaže...

da i ...Isto tako mozemo reci da od 7 milijardi judi ,svega nekoliko desetaka milijuna,ako i toliko  vozi Mercedes..Jel to znaci da je Merc los?'

Ne, za razliku od Mercedesa kojeg većina ljudi želi, ali im je preskup i ne mogu si ga priuštiti, Linux je besplatan i dostupan baš svima, ali ga unatoč tome nitko ne želi, nego svi i dalje koriste plaćeni software. Linux na desktopu je za sve praktične primjene mrtav, nakon dvadeset godina postojanja i pompoznog najavljivanja skore smrti Windowsa, danas ga iz uglavnom ideoloških i "pod svaku cijenu želim biti poseban" razloga svojevoljno još koristi tek šačica mazohista s viškom vremena kojima je računalo i bavljenje istim svrha samo sebi. Koliko para, toliko muzike, uvjek bilo, uvjek će biti.
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Slutim promjenu u MS-ovoj politici podrške za značajne klijente.

Veliki sustavi su tromi sustavi i nije baš tako lako mijenjati softver a bogme ni hardver. Na stranu to što se za takvu stvar treba iskrcati lova za licence (novog softvera i hardvera) ne treba zaboraviti i troškove implementacije novog softvera te sva prethodna testiranja i ispitivanja svih mogućih opcija i varijanti koje se mogu desiti.

Microsoft podržava sav svoj software 10 godina besplatno, a nakon toga i dalje za novac. Otvoreni svijet komercijalno i profesionalno ne podržava uglavnom baš ništa, a ono što iznimno podržavaju, podržavaju na maksimalno pet godina (Ubuntu LTS), odn. tri godine za posebne verzije LOa (Collabora). Ako netko nešto treba mijenjati, to sigurno nije Microsoft, nego foss komuna, te prije svega korporacije koje imaju za nove aute i mobitele svake tri godine, milijarde za managere, konzultante, team building evente i marketinške agencije koje im svake godine nanovo osmišljavaju "mission statemente", ali odjednom eto "nemaju" za novi software jednom u deset godina.
16 godina
neaktivan

koliko sjećam, niti u 2350. Enterprise više ne vrti Windows već LCARS koji je toliko otvoren da razmjenjuju podatke sa svim živinama po svemirima. badava, jer novca tad više jok (Ferengiji se ne računaju. to je talog sadašnjih korporacija.). Rodenberry je bio prorok, koji je razumio bit komunizma. {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ne znam zašto se kao argument za open source koristi "imaš potpunu kontrolu". Da, imaš kompletan source na dohvat ruke i to je super, ali zar mislite da će netko iz informatičke službe neke državne institucije ići kontrolirati kôd koji npr šalje mailove da se uvjeri da je sve ok? Koliko vas je ikad vidjelo nekakav poveći projekt (barem par milijuna linija koda)? Načelno sam svakako za to da država troši što manje ali sa pravim argumentima a ne ovakvim bezvezarijama...

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mislim da ne bi bilo loše da i naša državna uprava slijedi njihov primjer.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice