Sta nije ruski Mir bio veci i tezi od Skylab-a? Ili?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da se pod "najveći objekt" Skylab spominje u kontekstu jednog modula, a ne skupine modula kao što je bio MIR ili je sada ISS.
a dijelom na tlo Australije.
I roknule ovčicu.
Zašto NR Kina šuti o svojoj nebeskoj palači?
gdje je odgovor? samo nagadanja
gdje je odgovor? samo nagadanja
Zašto NR Kina šuti o svojoj nebeskoj palači.
- očekivati odgovor
- očekivati nagađanja, slutnje, teorije, nije nužan pravi odgovor
ontopic.. nisam ni znao da kina ima (je imala) aktivnu svemirksu stanicu.
- očekivati nagađanja, slutnje, teorije, nije nužan pravi odgovor
ontopic.. nisam ni znao da kina ima (je imala) aktivnu svemirksu stanicu.
Ima Kina štošta toga na Hainanu samo se drži dalje od javnosti, odnosno država kontrolira što se objavljuje a što ne.
Kina je ok, ima tu većih igrača...
Mislim da se pod "najveći objekt" Skylab spominje u kontekstu jednog modula, a ne skupine modula kao što je bio MIR ili je sada ISS.
Takav podatak i nema bas nekog smisla onda. Osim toga space shuttle se u par navrata vratio s uhvacenim satelitom. Za STS-49 je npr. masa pri slijetanju bila veca od 90 tona. A ako bas mora bit nekontrolirano padanje nemodularnog objekta, mislim da je i Polyus (neuspjela vojna misija SSSR-a lansiran na raketi Energija) bio tezi.
Nije bas da bi pad kineske postaje mogao proci neopazeno. Pa i Ameri i Rusi radarima nadgledaju orbite satelita i unutar par dana prije pada mogu poprilicno precizno predvidjet vrijeme i mjesto ulaska satelita u atmosferu.
Jedno off pitanje. Kako se zvao brod NASA-e koji je početkom 2021. st. izgorio pri ulasku u atmosferu(zajedno s članovima)?
Jedno off pitanje. Kako se zvao brod NASA-e koji je početkom 20. st. izgorio pri ulasku u atmosferu(zajedno s članovima)?
Columbia
Jedno off pitanje. Kako se zvao brod NASA-e koji je početkom 20. st. izgorio pri ulasku u atmosferu(zajedno s članovima)?
početkom 20. st.? tad su još samo ufači letjeli tak visoko.
on topic: kina ne šuti. samo nitko osim njih ne razumije kaj pričaju.
Nemoj se pravit glup, da ne bi ostao takav.
Znaš dobro da sam htio napisati 21. st.
Koristim numpad.
prednost onih koji jesu je u tome da se ne moraju praviti
Nemoj se pravit glup, da ne bi ostao takav.
Znaš dobro da sam htio napisati 21. st.
Koristim numpad.
prednost onih koji jesu je u tome da se ne moraju praviti
Znači, u prednosti si?
Aj neka
Ma Kina se moze, sto se mene tice, gonit' u crnu rupu. To sto sute o svojem satelitu je makovo zrno u usporedbi s ostalom internom i medjunarodnom politikom. Proglasavaju ljude drzavnim neprijateljima i gone ih jer se bave meditacijom. Prodaju organe svojih zatvorenika u svojem vrlo profitabilnom biznisu transplanata.
Ostavit cu ovo ovdje, *nisu* teorije konspiracije vec provjerene informacije bazirane na medjunarodno obavljenim istrazivanjima i reportima.
Sta nije ruski Mir bio veci i tezi od Skylab-a? Ili?
"Skylab" je naveden kao najveći napušteni satelit koji je nekontrolirano ušao u Zemljinu atmosferu iz orbite. Istina, u članku greškom nije navedeno da se zapravo mislilo o nekontroliranom ulasku u atmosferu iz orbite oko Zemlje. Ruska postaja "Mir" bila je najveća letjelica koja je KONTROLIRANO (paljenjem motora posebnog "Progresa") ubačena u atmosferu Zemlje. Svemirski brod space shuttle orbiter "Columbia" bila je najveća letjelica koja se nepredviđeno raspala u atmosferi Zemlje (mjesto i vrijeme ulaska u atmosferu bilo je po planu). Ruski teret rakete "Energija" bio je najveći umjetni objekt koji je neplanirano ušao u atmosferu ali ne iz orbite jer nije bio ubačen u orbitu oko Zemlje (njegovi motori nisu odradili konačan ulazak u orbitu pa je brzina leta bila malo manja od orbitalne brzine). Radari na Zemlji ne pokrivaju baš cijeli planet. Događalo se da nisu mogli objaviti točno mjesto pada krhotina nekog satelita iako je isti bio pomno praćen u zadnjim orbitama.