Zašto je Nokia napustila MeeGo

poruka: 68
|
čitano: 9.355
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zašto je Nokia napustila MeeGo".
17 godina
neaktivan

a ne.

A.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Zašto je Nokia napustila MeeGo
Lol već pišu da će uzet WP7, stvarno suck, ovako su mogli bit jedinstveni sa inovativnim OS-om jer ako pređu na WP7/Android bit će u magli uređaja i uvijek će HTC ili Samsung izbacit nešto "jače",oni su se dosad prodavali samo zato što su bili jedini na Symbianu, što im je davalo prednost u prodaji
1001010 1100001 100000 1110011 1100001 1101101 100000 1101011 1110010 1100001 1101100 1101010 100000 100001 100000 1101 1010 1101 1010
17 godina

Ako googleovih $50000000000 nije bilo dovoljno, koliko to onda M$ ima para? {#}

Ili je google jednostavno previse skrt...

Eto vam sad.. ako ste se pitali zasto Nokia nije na Androidu.. odgovor je da google nije htio dati pare... {#}

Think locally, act globally...
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Šteta da je barem Google dao još nevjerojatniju ponudu {#} Ma iskreno meni uopce ne smeta što je Njoka uzela Windose jer ipak konkurencija je dobrodošla, netko je gore spomenuo da je symbian bio tj. još je individualan i razlikovao se, a u bit to je točno ali ja bi rekao da se previše razlikovao u negativnom smislu... a što se tiće individualnosti/posebnosti pa to imaju i Windose, Android, iOs, WebOs a i MeeGo ako ikada zaživi...

Mene ubiti najviše smeta i "brine" šlampavost Microsofta koji pored vec formiranih iOsa i Androida izdaje nepotpuni OS i onda mu treba još više vremena da ga dovrši... Mislim da se Njoka previše prepustila, čak ne žele ni modificirati onaj nespretan početni zaslon na WP7 iako im je Microsoft to dopustio, a isto tako mislim da ce u budučnosti morati ponuditi barem 2 top uređaja i s Android platformom... Sve u svemu dobro ce biti onom koji ce imati što kompletniji OS i kojem ce trebati manje vremena za nadogradnje...

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A što s ljudima koji rade za MeeGo !? 

Tako se ne vodi poslovanje , a vi recite što hoćete.

Previše se promjena dešava u toj Nokiji, u zadnjih par mjeseci mislim da su tri kapitalne vijesti izašle od njih , napuštanje Symbiana, pa predstavlajnje MeeGoa kao krunu svega, i sada odbacivanje svega toga i prelazak na WP7. 

I'm from Hollywood

7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Lol već pišu da će uzet WP7, stvarno suck, ovako su mogli bit jedinstveni sa inovativnim OS-om jer ako pređu na WP7/Android bit će u magli uređaja i uvijek će HTC ili Samsung izbacit nešto "jače",oni su se dosad prodavali samo zato što su bili jedini na Symbianu, što im je davalo prednost u prodaji

LOOOOOOOLLLLLL Symbian im de davao prednost u prodaji?! LOOOOOOOOOOOOOOOOOLL
Chaintech socket 4 MB, Cyrix 486DX2 66Mhz (TURBO mode!), 8MB EDO RAM, 420MB HDD, S3 Trio 2MB, Sound Blaster 16, 3.5" 1.44MB floppy!!!
15 godina
neaktivan

pa Nokia se mogla još 5 godina šlepati sa svojim Symbianom i nastavljati razvijati taj migo, međutim već sad kasni za konkurencijom (a kamoli neće za 5 godina). Pa vidite da je WP7 ispod, debelo kaska, ok ipak je to Microsoft tako da je kvaliteta neupitna (tj. izvrstan je) međutim ukupni hype  zbog novog OSa je izostao, uglavnom je bilo ... "meh" ... s time da je MS uložio stotine milijuna dolara u promiđbu; i opet ... meh ...

Na kraju da je Nokija izbacila taj meego, što bi bilo ... kome bi uopće tako nešto trebalo sad kad su se svi naviknuli na 2 velika igrača i jednog koji kaska.

P.S.

nitko ne spominje HPov webOS . Što, on kao ... nije dovoljno dobar ?? Zašto netko misli da bi Nokia uspjela progurati svoj meeGo ako HP+Palm nisu u stanju ?

:)
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Symbian ne mogu tak lako napustiti zbog velike baze korisnika.

MeeGo bi bio dobar iz razloga što bi Nokiu razlikovao od hrpe Android, W7 i iPhone uređaja.

Android bi bio dobar zbog velike slobode customizacije.

No, očito se Kokiji ne radi na softveru {#}

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
protjeran
zoran123456 kaže...

P.S.

nitko ne spominje HPov webOS . Što, on kao ... nije dovoljno dobar ?? Zašto netko misli da bi Nokia uspjela progurati svoj meeGo ako HP+Palm nisu u stanju ?

Palm, ehem.. HP proizvodi jednobojna Ford model T jajca koja su dobila pažnju u prvom mahu ali je prvi Pre bio tako loše sastavljen da Palm može biti samo sramota (zato su i propali), problem je u tome što HP nastavlja sa jednobojnim jajcima umijesto da počne proizvoditi slate uređaje bez portrait tipkovnice te da ubaci uređaje sa landscape tipkovnicom. Ako HP može proizvoditi 50 PC verzija ne vidim zašto nebi mogli napraviti 30tak 40tak smrtphn verzija godišnje. Meni se Veer sviđa, dovoljno jak a dovoljno malen da stane u ljetne hlače. .

15 godina
protjeran
zoran123456 kaže...

pa Nokia se mogla još 5 godina šlepati sa svojim Symbianom i nastavljati razvijati taj migo, međutim već sad kasni za konkurencijom (a kamoli neće za 5 godina). Pa vidite da je WP7 ispod, debelo kaska, ok ipak je to Microsoft tako da je kvaliteta neupitna (tj. izvrstan je) međutim ukupni hype zbog novog OSa je izostao, uglavnom je bilo ... "meh" ... s time da je MS uložio stotine milijuna dolara u promiđbu; i opet ... meh ...

Na kraju da je Nokija izbacila taj meego, što bi bilo ... kome bi uopće tako nešto trebalo sad kad su se svi naviknuli na 2 velika igrača i jednog koji kaska.

P.S.

Je WebOs mi se čini i više nego dobar, i mislim da iako je više možda orijentiran za poslovnjake kao "BlackBarry", ipak popuniti to mjesto na koje "cilja" Intel... Jedina prepreka je što HP ima nekako vizualno ne atraktivne mobitele, ali ubiti sami OS mi prema predstavljenom obečava pogotovo onaj za tablete... Samo eto kao što rekoh, pobjedu odnosi onaj koji ima kompletnij OS i aplikacije koje imaju i drugi...

Tu je dobru stvar napravio RIM jer je dozvolio/omogućio instaliranje android aplikacija na svoj BlackBarry PlayBook, volio bi to iskreno vidjeti i za WebOs

16 godina
s1m0n kaže...
Mitch kaže...

Tocno: Na primjer u mom slucaju. Ja sam oduvijek bio na nokiji jos od modela 72 10 ali sad mislim da cu prec na nesto drugo jer za mene je Nokia bila nokia bas jer je bila razlicita od drugih, i sada je. Dok ne izdaju taj wp7. Sad je Nokia kao sto je receno tu na forumu samo jos jedan iz mase. Mislim da je to stvarno los potez.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 11:57 (acarnoje).
16 godina
s1m0n kaže...
Mitch kaže...

A zbog čega se prodaje ?

Hardverski nemaju jake mobitele (najjači 680 mhz za 256 rama u kojem kamera odnese pola frekvencije rada) a često izbace u jednoj seriji jedan mobitel koji roka sve ostale na tržištu a ostali su banana na tom području (primjer c serija - c7, n serija - n95)

1001010 1100001 100000 1110011 1100001 1101101 100000 1101011 1110010 1100001 1101100 1101010 100000 100001 100000 1101 1010 1101 1010
16 godina

sve je to iz interesa naravno da su nudili novce a isto tako intel sada pljuje po microsoftu zato što je time izbacio Meego i sad oni moraju tražit nove partnere! Sve je to radi interesa i svako sad priča za sebe

17 godina
Mitch kaže...
Lol već pišu da će uzet WP7, stvarno suck, ovako su mogli bit jedinstveni sa inovativnim OS-om jer ako pređu na WP7/Android bit će u magli uređaja i uvijek će HTC ili Samsung izbacit nešto "jače",oni su se dosad prodavali samo zato što su bili jedini na Symbianu

Majko Božja, koji ste vi likovi, pa cijela poanta je u tome da se nisu prodavali, da se jesu prodavali onda ne bi sada bili u problemima, ljepo je rekao onaj lika, iPhone se pojavio prije dosta godina, a Nokija još uvijek nema odgovor na to, pa je zato cool imati iPhone, a ne Nokiju i to se dogodilo firmi koja je prije iPhone-a bila ono što je danas iPhone, cool firma. 

17 godina
neaktivan

PRodali se jesu, samo to još ne znaju. Ne bih se čudio da kroz nekih 5 godina M$ kupi Kokiju. Vizije i svrhe svog postojanja očito nemaju, da imaju gurali bi nešto svoje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 12:13 (stef).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
stef kaže...

Symbian ne mogu tak lako napustiti zbog velike baze korisnika.

MeeGo bi bio dobar iz razloga što bi Nokiu razlikovao od hrpe Android, W7 i iPhone uređaja.

Android bi bio dobar zbog velike slobode customizacije.

No, očito se Kokiji ne radi na softveru {#}

Ne radi se niti Googleu na softveru za razvoj. ADT i emulator za Andorid -  sporo ,brejka, zamrzava, šteka, restarta se itd - su takvi kao da ih je radila seoska zadruga a ne Google.

Neću spominjati da editor smrzava kod pisanja koda, kaže ekipa da to inače nije slučaj u Eclipseu dok ne staviš Google ADT.

Eto jedino što valja je da je besplatno - al neznam što  bi drugo moglo biti takvo, a i kad pogledaš druge besplatne stvari..

Al eto - dobar marketing i šarene ikone čine svoje.

15 godina
protjeran
stef kaže...

PRodali se jesu, samo to još ne znaju. Ne bih se čudio da kroz nekih 5 godina M$ kupi Kokiju. Vizije i svrhe svog postojanja očito nemaju, da imaju gurali bi nešto svoje.

To se upravo dogodilo, ovo nije bilo nista drugo nego microsoftovo preuzimanje nokie predstavljeno kao suradnja.

16 godina
rjakopec kaže...
Mitch kaže...
Lol već pišu da će uzet WP7, stvarno suck, ovako su mogli bit jedinstveni sa inovativnim OS-om jer ako pređu na WP7/Android bit će u magli uređaja i uvijek će HTC ili Samsung izbacit nešto "jače",oni su se dosad prodavali samo zato što su bili jedini na Symbianu

Majko Božja, koji ste vi likovi, pa cijela poanta je u tome da se nisu prodavali, da se jesu prodavali onda ne bi sada bili u problemima, ljepo je rekao onaj lika, iPhone se pojavio prije dosta godina, a Nokija još uvijek nema odgovor na to, pa je zato cool imati iPhone, a ne Nokiju i to se dogodilo firmi koja je prije iPhone-a bila ono što je danas iPhone, cool firma.

Hahah pa Symbian drži 1/3 svjetskog tržišta, i najrasprostranjeniji je OS trenutno.

17 godina
neaktivan
zoran123456 kaže...

...Pa vidite da je WP7 ispod, debelo kaska, ok ipak je to Microsoft tako da je kvaliteta neupitna (tj. izvrstan je)....

Ajde sada usporedi prvi dio recenice pa potom ponovo procitaj drugi. hm? Nema nista neupitno s MS a pogotovo kvaliteta! Zaboga, pogledati ako nista drugo samo Windows Mobile 6.x  i kakvu draft verziju OS su izbacili s WP7 da ostanemo on-topic s mobilnim uredjajima. Da i MS i Nokia rade proizvode neupitne kvalitete ne bi bili u problemima u kakvim jesu. Nit bi MS morao placati "nevjerojatne" kolicine novaca da Nokia koristi WP7 (ako je tako dobar, zasto ga nitko nece?), a nit bi Nokia bila na "gorucoj platformi" (idiotska analogija jer imaju opcija i mogucnosti samo ih treba vidjeti).

15 godina
protjeran
Mitch kaže...

Hahah pa Symbian drži 1/3 svjetskog tržišta, i najrasprostranjeniji je OS trenutno.

Trenutni postotak na trzistu (koji je u naglom padu) ne znaci nista ako bar donekle proporcionalna postotku nije i zarada. Problem nokije je sta im je profit na tim pustim milijunima prodanih mobitela tuzan i nikakav. 

Svi spominju ogromnu kolicinu dummyja koje prodaju, al to je zapravo tragicno, i upravo je to ono sta svi zele izbjeci, jer ce dummyji polako izumirati a i profit koji se na njima moze ostvariti je nikakav. Da ne kazem da ni tu nokija nece imati primat jos dugo pored kineskih proizvodjaca.

Rezultat svega toga je firma s ogromnim udjelom na trzistu koja posluje katastrofalno lose i mora se odluciti na drasticne korake kao sto je ovaj. Jedino me zanima kako ce se ovo sve odraziti na broj zaposlenih u nokiji jer je jasno da su masovna otpustanja neminovna.

17 godina
neaktivan

Intelov CEO Paul Otellini izjavio je na sastanku s analitičarima u Londonu da je Nokijina odluka da odbaci MeeGo i prebaci se na Windows Phone bila prvenstveno financijske naravi.

Elop lijepo u intervjuu rekao kakav je bio dogovor i što se razmjenjuje/plaća, a ova budala ide tvrditi nešto drugo u suradnji s uvijek "pouzdanim" analitičarima.

Ali opet lakše je reći dioničarima da je Microsoft iskeširao tonu para nego se opravdava su nesposobni složiti OS i štedljivu hardversku platformu za mobilne uređaje i da su izgubili partnera koji je najveći proizvođač mobitela.

Prvi put kada sam vidio najavu za E7 pisalo je da dolazi s MeeGo platformom i intelovom hardverskom platformom. Meego još nekako pokazuje da je živ, a ova intelova mobilna platforma će postati veći vaporware od Duke Nukem Forever-a

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 13:36 (Paolo2612).

6 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

MeeGo je Linux, dakle prilično agnostičan na hardver. Osim toga, već su ga imali na N900 (ARM), samo je trebalo doraditi platformu.

Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina

Nekako sam se nadao da ce nokia prebacit ce sa symbiana na MeeGo jer mi se cinilo da nokia ima kvalitetu i znanje za napravit dobar sustav, ako nista onda imaju love da plate nekome tko ima to sve i zamijene symbian necim svojim, ovaj prelazak na MS mi nije bas drag. Steta

A.D.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stef kaže...

MeeGo je Linux, dakle prilično agnostičan na hardver. Osim toga, već su ga imali na N900 (ARM), samo je trebalo doraditi platformu.

Prijatelju, na N900 je Maemo, nemoj šarati gluposti :/

Žao mi je Nokie, nikad vise nece biti ono sto je bila, samo PARE, samo *bene PARE !
Zbogom Nokia, WC Apple ! 

17 godina
neaktivan
Čeka kaže...

Tak se zvalo dok nisu prekrstili u MeeGo. Mislim, o čemu pričamo?

http://wiki.meego.com/ARM

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 14:09 (stef).
17 godina
protjeran

Nokia je trebala nastaviti sa razvojem Maemo platforme ali oni (hebeni management) su toliko prevrtljivi i neodlučni da su poput osoba koje se toliko lickaju i toliko su samodopadni da na kraju zaborave da su izašli u grad bez hlača/suknje... :D

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Steta...

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
stef kaže...
Čeka kaže...

http://wiki.meego.com/ARM

Stef, Maemo je baziran na Debianu a MeeGo na Fedori (ili tako nešto slično). Debian je najbolji sustav koji su mogli odabrati, čak i uz GTK Maemo je super. Samo da su dodali QT okruženje i odhebali Intel i ubrzali razvoj.. fijuuuu.. Međutim što je tu je.. Nokia R.I.P.

17 godina
neaktivan
stef kaže...
Čeka kaže...

Meego je spoj nokijinog Maema i intelovog Moblina. Malo više je tu bilo od samo promjene imena.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
SupremeCommander kaže...

Ako googleovih $50000000000 nije bilo dovoljno, koliko to onda M$ ima para? {#}

Ili je google jednostavno previse skrt...

Eto vam sad.. ako ste se pitali zasto Nokia nije na Androidu.. odgovor je da google nije htio dati pare... {#}

google nije morao dati tolike pare, jer je relevantan igrač na mobilnom tržištu. microsoft si kupuje ulaznicu u taj svijet i posegnio je u kesu izgleda jako duboko. nokia nije mogla odoljeti financijskoj injekciji spašavajući svoju kožu. 

hp je najavio da će webos upogonit ne samo na telefonima, tabletima, printerima nego i na pc-ju. najveći oem će ići bez microsofta, nije ni čudo da je microsoft bio tako odriješiti kesu.

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 14:30 (hrvooje).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice