- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
evo danas sam instaliral drugi put osmicu...prvi put sam ju instaliral na nekakav hard od 80gb, pun bed sektora,na kojeg nisam uspio instalirat sedmicu ni u ludilu...taj hard se grijal ko lud, šteketal je ko mitraljez i sve vrijeme je osmica radila bez štekanja, sve dok se hard nije ugrijal da ga se nije moglo držat golom rukom..e onda je počela trokirat...sad sam ju instaliral na ispravan hard od 160 gb, je star al ispravan i bez bed sektora...osmica radi ko avion i nakon kaj sam malo polovil razlike između sedmice i osmice (kaj se tiče GUI-ja) mislim da ću osmicu kupiti, sam tak, jer me oduševljava...sve kaj sam instaliral od prve je proradilo, nikakvih frka s drajverima...ma divota jedna...isprobal sam i ubuntu 12 i nemam previše zamjerki i na njemu se da lijepo raditi, al mislim da se isplati uložit novce u osmicu jer je nekak ispoliranija i ta razlika vrijedi novaca...znam da ima i drugačijih mišljenja i nemam ništ protiv,ovo je moje mišljenje i meni je ovo čudo od osmice baš leglo...
Da li je netko radio benchmarkove igara ,usporedbe win 7 i win 8 cp ? Tražim na internetu ali ništa zanimljivo .Ako tko ima kakav link ,molio bih da postavi.
Pokusao sam instalirati W8,no bez uspjeha.Sprzio sam Iso file na DVD(x4speed).Korisio sam i Neru i Ashampo,stavio sam postavku u biosu da mi prvo boota cd,no komp opce ne prepoznaje cd.Moze li mi neko pomoci?
Pokusao sam instalirati W8,no bez uspjeha.Sprzio sam Iso file na DVD(x4speed).Korisio sam i Neru i Ashampo,stavio sam postavku u biosu da mi prvo boota cd,no komp opce ne prepoznaje cd.Moze li mi neko pomoci?
Sprži preko programa koji se zove Windows 7 USB/DVD Download tool .
link : http://download.cnet.com/Windows-7-USB-DVD-Download-Tool/3000-18513_4-10972600.html
Evo instalirao sam W8,i prvi dojmovi su dobri.Procitao sam post da se moze nekako napraviti Start ikona,sta vec.Pa ako mi moze neko to objasniti,i jos neki dodatak koji se moze napraviti.
Hvala
Evo instalirao sam W8,i prvi dojmovi su dobri.Procitao sam post da se moze nekako napraviti Start ikona,sta vec.Pa ako mi moze neko to objasniti,i jos neki dodatak koji se moze napraviti.
Hvala
Rušit će ti se windows ,ako hoćeš start i ostalo najbolje ti se vratit na staru 7 -icu.
Ovako uživaj...
OnTopic :
Da li ima netko neke usporedbe ,benchmarkove win 7 vs win 8 ?
Nisam baš temeljno testirao, ali sam odvrteo Cinebench i Unigine Heaven i u Cinebenchovom OpenGL testu je Win 8 čak za dlaku sporiji, dok su CPU test i Unigine u dlaku isti. Zauzeće RAM-a na oba je oko 1GB. Pri tom je Win 8 potpuno "čist", dok je instalacija Win 7 stara skoro 3 godine, ima antivirus, firewall i još par propratnih stvari. Naravno, 8-ica je beta.
Iskreno, Metro mi se ne dopada uopšte. Control Panel se u 7 dobija s dva klika, dok u 8 moram kucati naziv da bi mi se pojavio. Slično, isprva sam mislio da uopšte nema Windows Media Centra, pa se kad sam krenuo da kucam njegovo ime pojavio. Pitam se šta je još uključeno u Win 8 što nikad neću sam naći jer nigde nema menija u kom se prikazuje?! Osim toga, nakon upotrebe nečega, to isto mi automatski ostaje na "desktopu", što takođe ne želim jer vrlo brzo sve postaje prenatrpano i nepregledno.
Sačekaću finalnu verziju, ali za sada postoje dobre šanse da ću ovaj Windows preskočiti. Kad sam mogao XP (Win 2k FTW!), moći ću i 8.
Nisam baš temeljno testirao, ali sam odvrteo Cinebench i Unigine Heaven i u Cinebenchovom OpenGL testu je Win 8 čak za dlaku sporiji, dok su CPU test i Unigine u dlaku isti. Zauzeće RAM-a na oba je oko 1GB. Pri tom je Win 8 potpuno "čist", dok je instalacija Win 7 stara skoro 3 godine, ima antivirus, firewall i još par propratnih stvari. Naravno, 8-ica je beta.
Iskreno, Metro mi se ne dopada uopšte. Control Panel se u 7 dobija s dva klika, dok u 8 moram kucati naziv da bi mi se pojavio. Slično, isprva sam mislio da uopšte nema Windows Media Centra, pa se kad sam krenuo da kucam njegovo ime pojavio. Pitam se šta je još uključeno u Win 8 što nikad neću sam naći jer nigde nema menija u kom se prikazuje?! Osim toga, nakon upotrebe nečega, to isto mi automatski ostaje na "desktopu", što takođe ne želim jer vrlo brzo sve postaje prenatrpano i nepregledno.
Sačekaću finalnu verziju, ali za sada postoje dobre šanse da ću ovaj Windows preskočiti. Kad sam mogao XP (Win 2k FTW!), moći ću i 8.
Za Control Panel pomjeri mis u donji desni ili gornji desni ugao, sa desne strane ce ti izac pod meni klknes na Settings i zatim na Control Panel...
Da li netko zna kako ponovo instalirat uninstalirane metro aplikacije (mail, people, calendar...)?
Tnx
Mislim da ih imaš na Store-u.
Nema ih u Store-u zato i pitam?
EDIT:
LOL, vise nemam ni Store...nakon sto sam napravio uninstall Mail (automatski ode i Calendar/People...) cini se da je Store pobjegao .
Sad cu probat napravit REFRESH
Nema ih u Store-u zato i pitam?
EDIT:
LOL, vise nemam ni Store...nakon sto sam napravio uninstall Mail (automatski ode i Calendar/People...) cini se da je Store pobjegao .
Sad cu probat napravit REFRESH
Ima ih na Store-u, u kategorji Spotlight, pod Top free
Imaš li Store pod All apps?
Store sam vratio, ali tih aplikacija nema vise.
Dok su bile instalirane bilo ih je tamo gdje ti kazes, ali nakon sto sam ih deinstalirao nema ih vise nigdje.
Probaj napravit uninstal Mail ili Calendar pa vidi.
Nisam htio probavat sa Mailom ili Calendarom jer ih koristim, ali deinstalirao sam Reader i dalje je na Store-u.
Probaj u Store upisat mail u search
Cini se da je to pomoglo, tnx .
Evo da samo objasnim (pitam za slicna iskustva):
Jucer/prekjucer je dosao neki update za Mail+ostalo i od onda mi Mail vise nije radio kako treba tj. nije bilo vise mailova niti je skidao nove.
Da li je netko imao slicne probleme?
Dali postoji naćin da se skroz makne metro,i vrati klasični start menu ?
Poičeo me pomalo bacati u blesu sa svojim konstantnim iskakanjem(kad mi miš slučajno ode u kutove).
Probaj ovo ,ali po komentarima ,ima dosta bugova ,pa je preporuka napraviti backup prije upotrebe!
Probaj ovo ,ali po komentarima ,ima dosta bugova ,pa je preporuka napraviti backup prije upotrebe!
To sam jučer pokušao,ali nije pomoglo.
rađe mi napravi vodič za instalaciju 64- bitne verzije preko virtualne mašine ako je to moguce uopce
rađe mi napravi vodič za instalaciju 64- bitne verzije preko virtualne mašine ako je to moguce uopce
Evo taman pišem vodič za 32 - bitnu, potpuno je isti način instaliranja.
Sutra otvaram thread pa ti zalijepim link na PP ;)
neznam baš.. stvar je v tome da kad preko virtual pc hocu instalirati 64 bitnu verziju javlja da procesor nije 64-bitni
inače sama instalacija win8 nebi trebala bit problem ko i win7
Pa koji ti je procesor. Probaj preko VirtualBoxa.
neznam baš.. stvar je v tome da kad preko virtual pc hocu instalirati 64 bitnu verziju javlja da procesor nije 64-bitni
inače sama instalacija win8 nebi trebala bit problem ko i win7
Mislim da VirtualPC ne emulira x64 procesor nego x86.
Probaj sa VirtualBox-om, puno je bolji, podržava skoro svaki OS.
Unix je u pravu, arhitekturalno MS Virtual PC emulira Pentium II ili tako nešto. Ne znam kako stoje stvari sa podrškom za 8, ali na VM Lite mi Win 7 x64 odlično radi. :)
@ nani_cropes
http://www.bug.hr/forum/topic/windows/instalacija-windows-8-cp-operativnog-sustava/144250.aspx?page=0&jumpto=2764703&sort=asc&view=flat
instalirao s virtual boxom bez problema... program je puno jednostavniji i bolji od virtual pc
jos jednom hvala unixu i ivanu..
a kaj se tutoriala tiče.. pohvale na trudu ali nece imat preveliku svrhu na ovom forumu.. svako kog ovo malo zanima ce znat i sam instalirat..