Windows 7 skoro prestigao Windows XP

poruka: 23
|
čitano: 4.003
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 skoro prestigao Windows XP".
13 godina
neaktivan

Svoj XP Professional sam uzeo za ravno 10€ prije 2 godine (ebay). Jedan 7 Ultimate košta danas 5x više, a nisam uočio da me išta bolje služi. Uostalom, siguran sam da nije svima samo cijena razlog.

Jedino zabrinjava udio Viste. :P

0 12 hvala 0
17 godina

Windows 7 tri godine nakon izlaska,{#} uskoro prestiže XP no ugledni starkelja se ne da samo tak lako bit če tu još žestoke borbe fučkaj ga.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad me baš zanima osmica kada uđe u trku uskoro... kako će se onda razvijati... :)

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I jos ako se doda ovo:

http://www.google.com/chromeframe/?quickenable=true

I eto unaprijedjenog IE.

Have a nice day - Compa
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Windows 7 skoro prestigao Windows XP

Vista trenutno ima skoro 2x više tržišta od oba osX-a. Lolčina.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
protjeran

Bilo je i vrijeme.

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

taman da i 7-ica prođe xp, vjerujem da je samo privremeno jer veći udio korisnika 7ice će prijeći na 8icu nego korisnika xp-a, tako da još godinu dvije očekujem da xp bude na vrhu

mp4-25
16 godina

Nisam nešto jako uvjeren da će ljudi lomiti noge za osmicom.

10 1 hvala 0
15 godina
protjeran

To sam pricaju da nece tak su pljuvali i po sedmici

a na kraju ce svi stavit ili probat osmicu

http://www.soundstream.com/

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
soundstream kaže...

Gledam po sebi.

W7 koristim od Bete 7100, od tad mi je primarni OS, i mogu nekako reći 

da mi je ta verzija bila brža od današnje SP1 (manje updatea, manji OS, fluidnije itd).

XP će držati uvjek dobar postotak bar zbog knjigovodstvenih programa koji rade samo na XP-u.

I dan danas me traže ljudi XP nov da se kupi, no sve što im mogu ponuditi je najjeftinija

Vista downgrade to XP Pro (ostalo par starih zaliha pa je jeftinije od W7 downgrade to XP Pro).

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
neaktivan

Kao sto kolega iznad rece XP se jos drzi dobro jer se koristi kao tzv. kancelarijski OS. Windows 7 je mnogo bolji OS u svakom pogledu. Svidja mi se sto pojedine kompanije koje izdaju igre prestaju za izradom DX9 igara i samim time izbacuju podrsku za XP. 

http://vgm.tv/
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
soundstream kaže...

Ma da a ko je to pljuval po 7,{#} a da ne melje gluposti kad je to zapravo pokrpana Vista kakva je trebala bit odma na početku.Sa Windows 7 nema problema uopče, niti se tu ima kaj prigovarat sve radi ok i bez problema a tak je bilo i na samom početku kad je Windows 7 prvi put izašao van.{#}

Kaj se tiče Windows 8 e tu je več sasvim drukčije,{#} neče ljudi trčat po jednoj nozi sa Windows 7 na Windows 8 bez brige nema nikakve panike.Oni koji imaju AMD BUlldozer procesore, ili buduče Piledriver procesore ili Trinity APU svakako trebaju preč na Windows 8.Taj operativni sistem ima znatno bolju podršku, za novu AMD Modularnu CPU arhitekturu(manja potrošnja procesora u mirovanju i puno efikasniji raspored procesa po Modulima) u odnosu na Windows 7 to se več zna dost vremena i to je to.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina

Kojem OS-u ce brze rasti udio od izdavanja:

2 Vista
26 Windows 8
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Meni se osobno ne svidja da pojedine kompanije prestaju s podrskom za starije sustave... posebice uz ovakve brojke korisnika.

Osobno se ne igram ali generalno sam misljenja da trziste mora tjerati firme a ne firme trziste.

Inace, stroj doma koji se koristi za surf, tipkanje i par programcica... xp gore radi kao urica. Piratluk, "cudne" web stranice i sl. na njega nije nikad ni prismrdilo pa nikad nije bilo ni problema s kojekakvom e-gamadi... tako da, mislim da cu ga koristiti jos brat bratu 20 godina :)

Proizvodjaci su u problemima... dosli su do tocke kad su jednostavno proizveli dobar proizvod... koji se ne trosi... jos je lakse proizvodjacima hardvera... hrpa losih developera i neoptimiziranih razvojnih alata te ekonomista (time to market) im ide na ruku i uvijek ce moci prodati proizvod koji brze zvace neoptimizirani kod... ali microsoftu ne bih volio biti u kozi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 17:50 (papucica).
13 godina
neaktivan

Mislim da se nece desiti.

Win 8 RTM je vec procurio i vec su ga mnogi instalirali kao primarni OS. Gledajuci po torentima, puno se vise skida x64 verzija. Tako da ce vjerovatno najvise onih sa sedmice preci na osmicu.

Ocekujte pad sedmice u narednim mjesecima {#}

3 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sedmica će ostati kao što je i XP. Osmica će u mačje prkno kao i Vista i Me. Do sad ni u jednom predviđanju nisam promašio. Osmicu možda jedino kupe ljubitelji Mondrianovih crteža (jer ga doslovce kopira) i još poneka snobovska budala s viškom love i manjkom pameti.. 

Moj PC  
3 2 hvala 0
13 godina
protjeran
CelticFrost kaže...

Svoj XP Professional sam uzeo za ravno 10€ prije 2 godine (ebay). Jedan 7 Ultimate košta danas 5x više, a nisam uočio da me išta bolje služi. Uostalom, siguran sam da nije svima samo cijena razlog.

Yeah, kako da ne !

Baš sam danas instalirao win 7 premium Home 32 bit na jednu kramu od  laptopa bez drivera za chipset, zvučna je ATI SB 400 AC`97 audio Controller, lap je star 7 godina intel celeron 1.6 1 GB ram disk 60 GB.

Optički pogon neispravan a svi znate kako je hebeno napraviti XP butabilni USB.

No, napravio ja butabilni USB win 7 Premium Home, "siromah" je sam odmah stavio drivere za chipset, (ne znam samo odakle mu {#}) jedino sam morao tražiti putem web updatea drivera drivere za zvučnu i prastaru integriranu grafičku. Našao ih je bez problema.

I na tom smrdanom laptopu sedmica je neprikosnoveno bolja i brža od XP-a osim ostalih kvaliteta (driveri, hardversko softverska podrška, itd) koje sa sobom donosi.

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 21:44 (Budokai).
14 godina

Bilo je kranje vrijeme da 7mica "prijeđe" xp, treba se uzeti u obzir da će "podrška" za xp uskoro prestati, te će se time i oni xp osovi u uredima i firmam,preseliti na 7micu.

A skorašnji izlazak 8mice još će više "izbaciti iz igre" Vistu, mada  postoji neki "sitnjucavi" udio Viste.

Koristio sam CP i RP 8mice, zadovoljan sam viđenim, mada ću se susdržati od stavljanja 8mice odmah po izlasku (al ću je zasigurno staviti ) pričekati ću "neko vrijeme" reakcije na 8micu i onda ću staviti, a tko zna možda se i predomislim. U svakom slučaju staviti ću Windows 8 Pro. {#}

0 0 hvala 0
13 godina

Windows 7 je samo usminkana Vista, u kojoj je popravljeno ono sto u samoj Visti nije radillo kako treba, a to je izdato i za Vistu u vidu SP2. Ako je iko koristio SP2 Vistu i Windows 7 zna o cemu pricam. Sta se tice XP-a, ljudi ga koriste jer se drze one "dok radi ne diraj".

3 0 hvala 0
16 godina
rambox kaže...

Windows 7 tri godine nakon izlaska,{#} uskoro prestiže XP no ugledni starkelja se ne da samo tak lako bit če tu još žestoke borbe fučkaj ga.{#}

Znam da je offtopic ali ne mogu više izdržati. Mislim da bi kao ugledni forumaš s četiri zvjezdice mogao malo pripaziti na pismenost. To tvoje "Č" je ubitačno.

http://www.sibenik-meteo.com
13 godina
protjeran
royalhero kaže...

Windows 7 je samo usminkana Vista, u kojoj je popravljeno ono sto u samoj Visti nije radillo kako treba, a to je izdato i za Vistu u vidu SP2. Ako je iko koristio SP2 Vistu i Windows 7 zna o cemu pricam. Sta se tice XP-a, ljudi ga koriste jer se drze one "dok radi ne diraj".

Njet. Sedmica je dotjerana i funkcionalna vista. Vista (bez SP-a) je smece od OS-a. Vidim da mnogi brane Vistu na forumu, a ne vidim sta se tu ima braniti. Vista je dovedena u red nakon 2 SP-a i XY GB-a downloada patcheva, fixeva itd. Win7 je od samog izlaska bio i ostao fantastican OS. Uostalom, win7 je i izbacen brze/bolje kako bi se donekle "popravio" fijasko koji je MS dozivio sa katastrofalnom Vistom.

13 godina

Pa to sam i rekao, pod ušminkana Vista nisam mislio samo na izgled. A Vista sa SP-om 2 je, funkcionalno, ekvivalentna Windowsu 7.

15 godina
neaktivan

Da nebi bilo zabune, mrežni promet ne pokazuje stvarni broj korisnika nekog OS-a.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice