UŽIVO: Predstavljanje iPhonea 7

poruka: 458
|
čitano: 42.530
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "UŽIVO: Predstavljanje iPhonea 7".
14 godina
neaktivan
Re: UŽIVO: Predstavljanje iPhonea 7
Torent kaže...
SupremeCommander kaže...
Mirko935 kaže...

Ono što vi očito ne možete shvatiti je da mi pokušavamo dobiti odgovor što je to objektivno bolje s izostankom 3.5 mm konektora,

Dizajn. Nema nepotrebnih rupa na mobitelu. A vlasnicima iPhona, i onima koji će to tek postati je to itekako bitna stavka.

3,5mm jack je nepotrebna rupa? Zanci slusalice nisi ni koristio. Uh pa sto ne kazes da ih niko nikad nije koristio.... ZAsto to nisu ranije izbacili? Mora da nisu znali da ih ti ne koristis.....Treba obavijestiti i proizvodjace audio opreme da ti to ne koristis.... Toliko ljudi u toliko tvornica radi badava.....ccccccSvaki dan ucis nesto novo....

pročitaj ako već komentiraš ...

da se vratim na razloge uklanjanja porta ... evo, objasnim ti na svom primjeru, ja sam prosječan korisnik appleovih igračaka i alata. 

Na iP spajam: 

njegove slušalice - to mogu i dalje ( kad kupim novi dobit ću slušalice )
bt slušalice - to mogu i dalje
harman kardon sound stickse - to mogu i dalje, na njima mi vii adapter, stoji doma, nikome ne smeta.
bt / Airplay ( koji je za tvoj info loseless ) zvučnike - to mogu i dalje

( nije bilo upućeno meni, ali ista stvar )

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 14:07 (grzzi).
9 godina
odjavljen
grzzi kaže...
....

pročitaj ako već komentiraš ...

da se vratim na razloge uklanjanja porta ... evo, objasnim ti na svom primjeru, ja sam prosječan korisnik appleovih igračaka i alata. 

Na iP spajam: 

njegove slušalice - to mogu i dalje ( kad kupim novi dobit ću slušalice )
bt slušalice - to mogu i dalje
harman kardon sound stickse - to mogu i dalje, na njima mi vii adapter, stoji doma, nikome ne smeta.
bt / Airplay ( koji je za tvoj info loseless ) zvučnike - to mogu i dalje

Moje pitanje je bilo sta si dobio a ne sta mozes i dalje. Naravno opet nisi odgovorio jer nista apsolutno nisi dobio.... Ali zdusno branis.... Amazing... Apple je puno dobio ai ti koji to placas apsolutno nista....

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 13:52 (Torent).
14 godina
neaktivan

lijepo sam napisao, realno ni dobio ni izgubio. wireless slušalica se sad prodaje 15% za god dana će to bit 50% lako moguće. Konkurencija je sjajna stvar, bit će ih više, bit će bolje, bit će jeftinije.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
grzzi kaže...

Moj Mirko koliko truda da dokažeš sebi da si kupio pravu stvar ... ja taj blackberry / android bastard ne bih nikad kupio ali ako je tebi to najbolji bang for buck super ... 

dakle ... nikad, valjda nikad nisam došao na raspravu o samsung nešto ili sony nešto ljudima pametovati kako to ništa ne valja i kako 1080p ( Mirko, moj iP ima hd ekran i trentuno me više nego zadovoljava, pixele vidim povećalom ali to ne radim ) nije dovoljno dobro za 5.5 ekran. Dakle ako me nitko nije ništa pitao, suzdržavam se od komentara. Zatrolat nekim komentarom je ok, pravit se pametan i forsirat svoj izbor kao jedini ispravan je idiotski.

(blablabla Apple PR talk)

Ti imaš problema s čitanjem, problema sa shvaćanjem ili neki teži psihički problem.

Gdje sam ja napisao da je Priv best bang for buck? Gdje sam ja išta dokazivao vezano za njega? Gdje sam uopće išta rekao o njemu osim što tu i tamo možda spomenem da ga imam kad mi se učini relevantnim?

Ni u kojem trenu nisam forsirao svoj izbor kao jedini ispravan. Dapače, ima puno jeftinijih jednako dobrih i boljih mobitela.

Osim ako uračunaš tipkovnicu. Najbolji Android s tipkovnicom je jer je ujedno i jedini tako da nema nikakve konkurencije niti ga se može s nečim usporediti po tom pitanju. Po brzini nije najbolji, po kamerama nije najbolji, po ekranu nije najbolji. Kome je to bitno naravno da ima drugih jeftinijih izbora. Kome je brzo i precizno pisanje na mobitelu pri vrhu prioriteta je Priv vjerojatno najbolji izbor.

Naravno da nisi nikad došao na drugu temu kad ne vidiš dalje od svoje svete Jabuke. Postoje ljudi koji su upućeni u tehnologiju i traže napredne uređaje, a ne samo nešto što će lijepo izgledati kad ga izvade na stol.

Xperia X1 je dvije godine prije iPhonea 4 imala 311 ppi. No to vjerojatno ne znaš. T-Mobile Sidekick je godinu dana prije iP4 imao 306. Bilo ih je još... Moj HTC je 2008. imao 286. Nebitno, tebi je iPhone prvi s čarobnim Retina ekranom od 300 ppi. Bravo! Treba nekad biti i upućen u tehnologiju, ne samo čitati Apple.com.

Dva od njihova tri mobitela imaju jadnu rezoluciju. Imaju i neki drugi 720p rezoluciju, ali koštaju shodno tome. Jedino Apple ovce su voljne dati toliko para za nešto što je bilo aktualno prije 5 godina.

Što je to toliko user-friendly? Sve je manje user-friendly čim hoćeš napraviti išta više od slanja poruke. Čak da otvoriš desktop sajt moraš tražiti na internetu rješenje umjesto da imaš tipku. Mogućnost je skrivena u to da držiš stisnut refresh gumb. Kojoj budali bi samo od sebe to palo na pamet da napravi i gdje je tu ikakva logika UI dizajna?

Drskost, muda, hrabrost, 100 godina star... lol. To je i onaj debil iz Applea rekao na stageu. Bravo, dobro si naučio Apple PR kao prava poslušna ovčica. Nisi i dalje napisao koja je korist tebi. Samo izgovor da kao ništa ne gubiš. Nadam se da je Torent već shvatio da od fanatika ne može dobiti odgovor na takvo jednostavno pitanje.

9 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
solaris kaže...

Ima li kakvih informacija o prednarudzbama u HR ili ovom dijelu Europe?

10 stranica na temu čiji je deda bio ustaša a čiji partizan.

Ima već prednarudžba u hrvatskom telekomu:

https://www.hrvatskitelekom.hr/iphone/predbiljezba

a u web prodaju dolazi 16.9.

Sad treba još boju izabrati.

Hvala, Supreme, evo predbilježio sam se :) Sad čekamo 

14 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
grzzi kaže...

Moj Mirko koliko truda da dokažeš sebi da si kupio pravu stvar ... ja taj blackberry / android bastard ne bih nikad kupio ali ako je tebi to najbolji bang for buck super ... 

dakle ... nikad, valjda nikad nisam došao na raspravu o samsung nešto ili sony nešto ljudima pametovati kako to ništa ne valja i kako 1080p ( Mirko, moj iP ima hd ekran i trentuno me više nego zadovoljava, pixele vidim povećalom ali to ne radim ) nije dovoljno dobro za 5.5 ekran. Dakle ako me nitko nije ništa pitao, suzdržavam se od komentara. Zatrolat nekim komentarom je ok, pravit se pametan i forsirat svoj izbor kao jedini ispravan je idiotski.

(blablabla Apple PR talk)

Ti imaš problema s čitanjem, problema sa shvaćanjem ili neki teži psihički problem.

Gdje sam ja napisao da je Priv best bang for buck? Gdje sam ja išta dokazivao vezano za njega? Gdje sam uopće išta rekao o njemu osim što tu i tamo možda spomenem da ga imam kad mi se učini relevantnim?

Ni u kojem trenu nisam forsirao svoj izbor kao jedini ispravan. Dapače, ima puno jeftinijih jednako dobrih i boljih mobitela.

Osim ako uračunaš tipkovnicu. Najbolji Android s tipkovnicom je jer je ujedno i jedini tako da nema nikakve konkurencije niti ga se može s nečim usporediti po tom pitanju. Po brzini nije najbolji, po kamerama nije najbolji, po ekranu nije najbolji. Kome je to bitno naravno da ima drugih jeftinijih izbora. Kome je brzo i precizno pisanje na mobitelu pri vrhu prioriteta je Priv vjerojatno najbolji izbor.

Naravno da nisi nikad došao na drugu temu kad ne vidiš dalje od svoje svete Jabuke. Postoje ljudi koji su upućeni u tehnologiju i traže napredne uređaje, a ne samo nešto što će lijepo izgledati kad ga izvade na stol.

Xperia X1 je dvije godine prije iPhonea 4 imala 311 ppi. No to vjerojatno ne znaš. T-Mobile Sidekick je godinu dana prije iP4 imao 306. Bilo ih je još... Moj HTC je 2008. imao 286. Nebitno, tebi je iPhone prvi s čarobnim Retina ekranom od 300 ppi. Bravo! Treba nekad biti i upućen u tehnologiju, ne samo čitati Apple.com.

Dva od njihova tri mobitela imaju jadnu rezoluciju. Imaju i neki drugi 720p rezoluciju, ali koštaju shodno tome. Jedino Apple ovce su voljne dati toliko para za nešto što je bilo aktualno prije 5 godina.

Što je to toliko user-friendly? Sve je manje user-friendly čim hoćeš napraviti išta više od slanja poruke. Čak da otvoriš desktop sajt moraš tražiti na internetu rješenje umjesto da imaš tipku. Mogućnost je skrivena u to da držiš stisnut refresh gumb. Kojoj budali bi samo od sebe to palo na pamet da napravi i gdje je tu ikakva logika UI dizajna?

Drskost, muda, hrabrost, 100 godina star... lol. To je i onaj debil iz Applea rekao na stageu. Bravo, dobro si naučio Apple PR kao prava poslušna ovčica. Nisi i dalje napisao koja je korist tebi. Samo izgovor da kao ništa ne gubiš. Nadam se da je Torent već shvatio da od fanatika ne može dobiti odgovor na takvo jednostavno pitanje.

ponavljaš se. korist kad se jedna tehnologija mijenja drugom je šire prihvaćanje, konkurencija, pad cijene ... osnove kapitalizma. svaki standard se vremenom mijenja. mnogi koji su objektivno imali mnoge prednosti i kvalitetu su iz različitih razloga mijenjani.

ponavljaš se sa tim ekranom jer je to jedina prednost koju par top modela ima pred iP premda nitko to ne spori. 

ne vidim dalje od jabuke? šta da ti kažem, okružen sam konkurentnim rješenjima, koristim ih kad moram, nekad su mi ok, nekad su mi očajni, nemam razloga da uz svoje preference i standarde prelazim na konkurenciju i radim kompromise. motorola je izbacila jack prije applea, još njih to radi upravo ... zašto te to ne smeta nego pametuješ o platformi koja te ne zanima i koja ti je inferiorna? totalno si kontradiktoran čovječe 

15 godina
neaktivan
grzzi kaže...

ponavljaš se. korist kad se jedna tehnologija mijenja drugom je šire prihvaćanje, konkurencija, pad cijene ... osnove kapitalizma. svaki standard se vremenom mijenja. mnogi koji su objektivno imali mnoge prednosti i kvalitetu su iz različitih razloga mijenjani.

ponavljaš se sa tim ekranom jer je to jedina prednost koju par top modela ima pred iP premda nitko to ne spori. 

ne vidim dalje od jabuke? šta da ti kažem, okružen sam konkurentnim rješenjima, koristim ih kad moram, nekad su mi ok, nekad su mi očajni, nemam razloga da uz svoje preference i standarde prelazim na konkurenciju i radim kompromise. motorola je izbacila jack prije applea, još njih to radi upravo ... zašto te to ne smeta nego pametuješ o platformi koja te ne zanima i koja ti je inferiorna? totalno si kontradiktoran čovječe 

I dalje samo Apple marketing od tebe... Nigdje tu ništa nije zamijenjeno drugom ni boljom tehnologijom, baljezgaš tek da baljezgaš.

Nije par top modela, top modeli od prije par godina imaju tu prednost. Rezoluciju čak i od prije četiri. Neki imaju i prave stereo zvučnike. Drugih prednosti ima hiljade.

I o Motoroli i izbacivanju porta mislim isto, oni bar imaju neke druge zanimljive stvari poput Moto Modsa. Apple je samo izbacio port, ništa pametno ni korisno nije stavio. Ali tebi je to super, jer ćeš im sad još više para davati i veseliti se njihovom povećanju keša. Fanatiku je to sve što mu treba u životu da bude sretan.

No nebitno, neki su sretni kad je njima dobro, neki su sretni kad je dobro onome u koga (ili 'u što' kao u slučaju fanatika poput tebe ili Predatora) su zaljubljeni kao vama vezano za Jabuku. Fanatizam je zanimljiva stvar i vjerojatno te nitko ne može odvratiti od tvoje ljubavi.

14 godina
neaktivan

mirko, ne da mi se više, pobjedio si. pustit ću da me uništi moj život bez starog audio jacka na novom fonu i 50% manje nevidljivih pixela na mom 2 godine starom fonu od kolega sa superiornim samoled ultra ekranima. S druge strane bar ne moram koristiti split screen na 5 inča i tako zarađivat kruh, a niti strepiti od toga da mi mobitel eksplodira u facu ili preko noći uništi kuću i pobije ukućane. 

0 2 hvala 0
17 godina

Linus je okačil baš zanimljiv naziv, na ovaj svoj show o raznim novim tehnikalijama.

"The WAN Show - New iPhone with SEVEN Headphone Jacks - September 9th 2016"

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 16:41 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Upravo odgledao i isto priča kao i mi.. izbaciti Jack ok ako napraviš nešto što to opravdava ali ništa. Mnogi mobiteli imaju sve što iip7 i više a nisu izbacili 3.5 mm Jack.
12 godina
grzzi kaže...

blalabla...

ajfon je smeće...  

Mirko935 kaže...

android je govno... i da, porš je smeće

malo ste počeli popuštat, pa da podgrijemo zabavicu

16 godina
odjavljen
grzzi kaže...

lijepo sam napisao, realno ni dobio ni izgubio. wireless slušalica se sad prodaje 15% za god dana će to bit 50% lako moguće. Konkurencija je sjajna stvar, bit će ih više, bit će bolje, bit će jeftinije.

Da, izgubio si 3.5mm konektor.

Btw, pogledaj smartwatcheve pa ćeš vidjeti koliko su ljudi "spremni" nositi još jedan uređaj koji moraju puniti. Za godinu dana neće biti nikakvog pomaka po pitanju baterija a to da će 50% prodanih slušalica biti bežično je žešča glupost. Ne da mi se kopati ali sam 90% siguran da si isto pisao sa appleov Watch.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
Što točno fali rezoluciji na 4,7" iPhone-u? Jel tekst nije oštar? Jel se vide pikseli? Nikad nisam imao iPhone, ali ono što sam vidio, to je kvalitetom jako dobar ekran. Meni nije dobar zbog male veličine, ne rezolucije, a kvalitetom je vjerojatno najbolji LCD jer je proper kalibriran. Nije S7 kvaliteta, ali je najbolje što LCD može dati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
grzzi kaže...

blalabla...

ajfon je smeće...  

Mirko935 kaže...

android je govno... i da, porš je smeće

malo ste počeli popuštat, pa da podgrijemo zabavicu

Dobro da još nisi rekao i da je hardverska tipkovnica glupost, za to ako treba se potučem.

Sum_of_all_fears kaže...
grzzi kaže...

Btw, pogledaj smartwatcheve pa ćeš vidjeti koliko su ljudi "spremni" nositi još jedan uređaj koji moraju puniti. Za godinu dana neće biti nikakvog pomaka po pitanju baterija a to da će 50% prodanih slušalica biti bežično je žešča glupost. Ne da mi se kopati ali sam 90% siguran da si isto pisao sa appleov Watch.

Ma neeeee.... pa ja sam vidio čak cca 20 ljudi sa smartwatchem u zadnjih par godina, idu k'o vruće kifle.  Imam čak i jednog frenda koji je razmišljao da kupi neki od Huaweija ako se ne varam.

zuper kaže...
Što točno fali rezoluciji na 4,7" iPhone-u? Jel tekst nije oštar? Jel se vide pikseli? Nikad nisam imao iPhone, ali ono što sam vidio, to je kvalitetom jako dobar ekran. Meni nije dobar zbog male veličine, ne rezolucije, a kvalitetom je vjerojatno najbolji LCD jer je proper kalibriran. Nije S7 kvaliteta, ali je najbolje što LCD može dati.

Fali joj piksela, vide se na sitnom tekstu i elsevere. Također ima previše bijele kad treba biti crno Bio dobar prije 6 godina. Drugi su otad napredovali, Apple nije.

17 godina
solaris kaže...

Hvala, Supreme, evo predbilježio sam se :) Sad čekamo 

Kojeg uzimas?

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
grzzi kaže...

Onog trenutka kad ljudima apple sustav bude zahtjevao da mijenjaju navike i način korištenja uređaja, počet će gubiti korisnike. So far, uglavnom im olakšava život, zato su uspješni.

već sam napisao, moj način korištenja slušalica i periferija uz iPhone ovim se ne mijenja. Isto razmišlja 99.9% korisnika. vjerujem da debelo preko 90% uvijek i isključivo koristi bundlane slušalice, vjerojatno iste kupuju i ako im se strgaju. Meni su moje trajale svake koliko i telefon, jedne sam zgazio kad su mi pale na treningu, pa sam ih zamijenio sa onima od drugog ajfona. Lightning slušalice će nastaviti koristiti na isti način i vjerojatno su jednako dobre tj sasvim dovoljno dobre za veliku većinu.

imam bolje slušalice, obično su mi spojene na komp na poslu, ne vidim neki problem sa korištenjem ovog minjaturnog adaptera ako ih ikad budem spajao na iP ... u životu to sam napravio jednom kad sam htio čut razliku.

Ljudi se drže sustava iz navike, ako konkurencija ne nudi razloge za prelazak ne čine to. 

ne znam da sam tako nešto izjavio za watch niti je bitno ... siguran sam da će prodaja bt periferija narasti, a da će dio razloga biti ovaj potez applea, a pogotovo što vjerujem da će drugi proizvođači lagano činiti istu stvar. Jedina šteta po meni je što ćemo sad imati usb c i lightning, dva standarda na jedine dvije relevantne platforme šta će u tih 0.1% slučajeva ljudima napraviti problem. 

12 godina
Mirko935 kaže...

Dobro da još nisi rekao i da je hardverska tipkovnica glupost, za to ako treba se potučem.

evo - hajdvejska pipkovnica je smeće....

dođi na megdan, razjejat ću te ko jajan cezaja

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 18:04 (picajzla0707).
15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Mirko935 kaže...

I tebi iPhone negativno utječe na psihu k'o ovima gore, ha?

10 godina
Sum_of_all_fears kaže...
grzzi kaže...

Dobro pa se nista nije promijenilo dok me nije bilo

Nemozes objektivno usporedjivati uredjaj koji ima 101 funkciju i uredjaj koji ima samo jednu.

Ajde dobro apple fan si, ali ne mozes mirne duse tvrditi da $160 nije ebeno previse za par slusalica, s ili bez znjure.....

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 19:32 (aleng3).
14 godina

da se primjetiti, ne samo na ovom forumu, da ovo izbacivanje 3.5 jacka najviše jebe one koje se to uopće ne tiče 

mkay?

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
aleng3 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
grzzi kaže...

Dobro pa se nista nije promijenilo dok me nije bilo

Nemozes objektivno usporedjivati uredjaj koji ima 101 funkciju i uredjaj koji ima samo jednu.

Ajde dobro apple fan si, ali ne mozes mirne duse tvrditi da $160 nije ebeno previse za par slusalica, s ili bez znjure.....

Da nisi ti krivog citirao? Sum_of_all_fears Apple fan? Otprilike jednako koliko ja

Hornet_93 kaže...

da se primjetiti, ne samo na ovom forumu, da ovo izbacivanje 3.5 jacka najviše jebe one koje se to uopće ne tiče 

Jesi posjećivao štogod Apple forume? Nisu baš ljudi ni tamo oduševljeni.

10 godina
Mirko935 kaže...
aleng3 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
grzzi kaže...
Hornet_93 kaže...

Ispravljeno. Skuzajte me....

15 godina
neaktivan
aleng3 kaže...

Ispravljeno. Skuzajte me....

Nema problema.  Appleovci su toliko iznimno amazingly unbelievably kvalitetnih argumenata napisali u temi da ti je vjerojatno malo teže sad sa zakašnjenjem popratiti budući da nisi aktivno sudjelovao u raspravi.

14 godina

nisam išao na njihove forume, samo velim da najveću hajku oko micanja audio konektora dižu oni koji ili nemaju ili ne misle kupit iphone...

uzmi ovu temu - koliko se vlasnika starijih ajfona pobunilo protiv toga? znam da će sada c/p oni su ovce itd.  ali ne vidim da su baš glasni ni u obrani ni u pljuvanju odluke o micanju konektora - izgleda da ih je manje briga nego ekipu na andoridu ili wp-u (ako ih još ima).

mkay?
13 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Djelomično se slažem, ali kad smo već tu da pitam koji je to 3x jednostavniji način za upaliti nešto nego da napamet stisneš jednu tipku?

Imam oba OS-a pri ruci svaki dan i ne bih se složio da su oba ispeglana do savršenstva, pogotovo po pitanju iOS-a.

Pull down na Androidu, pull up na iPhoneu. Na oba je DnD ikonica dostupna odmah. Po meni (opet dolazimo do osobnih preferenci), puno lakse nego ciljati tipku (pogotovo na tabletima i uređajima gdje su tipke za paljenje / otključavanje blizu volume buttona).

Što se tiče savršenosti iOS-a, ne znam što bi ti uređaji za prosječnog (pa rekao bih i malo naprednijeg korisnika) mogli još napraviti. iOS ima svoj ekosustav u kojem svi njegovi uređaji rade savršeno. Od sinkronizacije fotki / poziva / poruka / kontakta / notesa, pa do instalacije aplikacija - to su samo neki od primjera. Naravno, downside je, da bi to sve radilo moraš imati njihove device-ove, ali to je njihova politik ana kojoj im se ne može zamjeriti - jer svima njima je jedno cilj - profit.

Jedina stvar koje se iOS-u može zamjeriti je nepostojanje file managera, koje nekad zna izluditi, a po meni još i tap to wake. To mi je najdraži feature, još od meni najdražeg mobitela - Nokia N9.

S druge strane imamo Android koji ima puno više opcija i omogućava da od mobitela napraviš pravi multimedia device. No, pretpostavljam da ljude iritira da sa svakim proizvođačem dobiješ drugačije iskustvo istog OS-a. Nekim ljudima to nije privlačna ideja, a ne koriste svi Nexuse da dobiju pure Android iskustvo. Imao sam Nexus 9 tablet i Nougat je prava milina za korištenje, dok u firmi kad uzmem HTC One M8 u ruke, sama tipkovnica me nasekira naveliko. O Samsungu i njihovom bloat software-u da i ne govorim.

Inače, ne držim stranu ni jednima ni drugima, pokušavam objektivno gledati na obje platforme, a obje bih volio intenzivno koristiti (no nemam baš toliko vremena :/). Izrazito sam bio protivnik iOS i iPhone-a (kojeg nikad ne bih kupio), da mi firma nije omogućila korištenje istoga. Što se tiče nekog statusnog simbola, mislim da je danas ta razliak sve manja, te da po tom pitanju svoj "status" iskazujes ili Samsungom ili iPhone-om. Mišljenja sam da su davno prošla vremena kada je iPhone držao tron, a ostali su mu se pokušali približiti.

Umorih se od pisanja...

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 20:48 (skoosha).
12 godina
Mirko935 kaže...
picajzla0707 kaže...
Mirko935 kaže...

I tebi iPhone negativno utječe na psihu k'o ovima gore, ha?

treba zabraniti ovakve teme na forumu, ovdje su svi izgubili smisao života, ljubavi nema niti mrve, koljete se oko jabuke....

jebate, stavim video na meč koji je legendaran najmanje ko onaj ali vs frazier i niti jedan palac gore

tužan sam, u što se pretvorio ovaj forum

15 godina

Ma koji status. Mobitel sluzi za pokazivanje statusa samo sirotinji u novcaniku i glavi.

Potpis!
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Ma koji status. Mobitel sluzi za pokazivanje statusa samo sirotinji u novcaniku i glavi.

Potpuno si u pravu, ali realno, takvo je razmisljanje vecine klinaca danas, pa i nekih starijih ljudi. Ono što je još žalosnije je stav većine ljudi da se mobitel drži na stolu samo da svi vide da ga imaš. Više ne smiješ držati mobitel na stolu, jer ispada da se hvališ :s. To sam činio sa starom Nokiom X6, LG V20 (kakve gluposti ja pišem) L40 pa mi je logično da radim i s iPhone-om koji trenutno imam.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 21:11 (skoosha).
15 godina
neaktivan
skoosha kaže...
Mirko935 kaže...

Djelomično se slažem, ali kad smo već tu da pitam koji je to 3x jednostavniji način za upaliti nešto nego da napamet stisneš jednu tipku?

Imam oba OS-a pri ruci svaki dan i ne bih se složio da su oba ispeglana do savršenstva, pogotovo po pitanju iOS-a.

Pull down na Androidu, pull up na iPhoneu. Na oba je DnD ikonica dostupna odmah. Po meni (opet dolazimo do osobnih preferenci), puno lakse nego ciljati tipku (pogotovo na tabletima i uređajima gdje su tipke za paljenje / otključavanje blizu volume buttona).

Što se tiče savršenosti iOS-a, ne znam što bi ti uređaji za prosječnog (pa rekao bih i malo naprednijeg korisnika) mogli još napraviti. iOS ima svoj ekosustav u kojem svi njegovi uređaji rade savršeno. Od sinkronizacije fotki / poziva / poruka / kontakta / notesa, pa do instalacije aplikacija - to su samo neki od primjera. Naravno, downside je, da bi to sve radilo moraš imati njihove device-ove, ali to je njihova politik ana kojoj im se ne može zamjeriti - jer svima njima je jedno cilj - profit.

Jedina stvar koje se iOS-u može zamjeriti je nepostojanje file managera, koje nekad zna izluditi, a po meni još i tap to wake. To mi je najdraži feature, još od meni najdražeg mobitela - Nokia N9.

S druge strane imamo Android koji ima puno više opcija i omogućava da od mobitela napraviš pravi multimedia device. No, pretpostavljam da ljude iritira da sa svakim proizvođačem dobiješ drugačije iskustvo istog OS-a. Nekim ljudima to nije privlačna ideja, a ne koriste svi Nexuse da dobiju pure Android iskustvo. Imao sam Nexus 9 tablet i Nougat je prava milina za korištenje, dok u firmi kad uzmem HTC One M8 u ruke, sama tipkovnica me nasekira naveliko. O Samsungu i njihovom bloat software-u da i ne govorim.

Inače, ne držim stranu ni jednima ni drugima, pokušavam objektivno gledati na obje platforme, a obje bih volio intenzivno koristiti (no nemam baš toliko vremena :/). Izrazito sam bio protivnik iOS i iPhone-a (kojeg nikad ne bih kupio), da mi firma nije omogućila korištenje istoga. Što se tiče nekog statusnog simbola, mislim da je danas ta razliak sve manja, te da po tom pitanju svoj "status" iskazujes ili Samsungom ili iPhone-om. Mišljenja sam da su davno prošla vremena kada je iPhone držao tron, a ostali su mu se pokušali približiti.

Umorih se od pisanja...

Nije strašno bitan sad dnd, ali kako ti to držiš mobitel da ti nije jedan od prstiju na milimetar-dva od volume down tipke? Samo pomakneš mrvicu prst, osjetiš tipku i stisneš je. Kako to može biti kompliciranije nego povući meni od gore ili dolje, gledati gdje je tipka, naciljati je i stisnuti i onda još zatvoriti taj meni?

Na tablete nisam ni mislio, nekako vjerujem da ti rjeđe na njemu treba dnd nego na mobitelu.

Evo još par stvari koje smo nas par imali neki dan za reći za stvari koje su glupo komplicirane i loše na iOS-u da se ne ponavljam(o): http://www.bug.hr/forum/post/komentari-it-vijesti/iphone-7--prvi-vodootporni-iphone/5148386.aspx

I ovdje sam nešto trkeljao, i par drugih ljudi na stranici i dvije ranije pa ako ti se čita i/ili raspravlja, samo daj : http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/iphone-7-rasprava/5142376.aspx

17 godina
Hornet_93 kaže...

nisam išao na njihove forume, samo velim da najveću hajku oko micanja audio konektora dižu oni koji ili nemaju ili ne misle kupit iphone...

uzmi ovu temu - koliko se vlasnika starijih ajfona pobunilo protiv toga? znam da će sada c/p oni su ovce itd.  ali ne vidim da su baš glasni ni u obrani ni u pljuvanju odluke o micanju konektora - izgleda da ih je manje briga nego ekipu na andoridu ili wp-u (ako ih još ima).

Ja se bunim. Ima u biti ovdje dosta kritičara najnovijih revolucionarnih rješenja applea koji posjeduju apple gadgeteriju. Samo se od svađe ne primjeti.
Ali jednako se nađe kritičara i kad naiđe novi samsung flagship, pa i Lg, HTC... čak i postojeći vlasnici koji odustaju od branda jer im se ne sviđa kuda ide,
kako izgleda što nudi i koliko traži za to. I naravno ima padobranaca koji dođu zapišat teritorij pa onda krene flejm :)
Hajd malo kritike stvari koje niste popratili:
-home gumb koji neće klikati. U doba dok većina smartphonea i tako ima te tipke onscreen, ovo stvarno nebi trebala biti revolucija. No Apple ju kao takvu najavljuje.
Ono što nam moguće bude dobro nakon ove izmjene je da bi trebalo biti manje kvarova (što nam može, možda otići heptic? big dil) i dakle manje izmjena home tipke.
To je bio najčešći kvar, zbog kojega se mnogima mobiteli i zbrickali nakon updatea iOSa.
-OIS. Zar nitko nije primjetio da su do sad samo plus modeli posjedovali notornu optičku stabilizaciju? Fičer, koji je godinama standardan na SVIM kineskim flagshipovima, da ne spominjem japance, korejce... Dakle sad konačno eto ajfon 7 potiho dobija ois koji niste primjetili jer ste zapeli za izlaz za sluške.
-selfie kamera za sponzoruše je unaprijeđena na 7 megapiksla. Da se mene pitalo, s obzirom tko ga kupuje, ja bih revolucionarno na iphoneu totalno zamijenio selfie i "stražnjoj" kameri mjesta.

-naravno, infrared i radio apple ignorira... a čudi me i da nisu nikad unaprijedili lightning na USB3.0 No, to nisu (još) ni ostali, iako bi imalo smisla sad kad su kapaciteti minimum 32GB.
-vrijeme za slušanje glazbe je čak skraćeno. GSM arena navodi 40 sati u odnosu na 50 sati u 6s. iako sumnjam da je itko to koristio kao mplayer. Barem bez spajanja na docking.
-iOS10. Sučelje je amejzing. Naime, dodali su.. tadaaa - widgets. i nema više na lock screen "slide to open" ! ne! Sad je "press home to open"  Ne samo to... sad je dovoljno podići mob da se upali lock screen. Uh koliko uštede u vremenu, i energiji. Istina, to imaju nexusi 5x i 6x, ali neznaju oni to pravilno i ispravno reklamirati... pardon, implementirati. Tako "nezavisni" recenzenti kažu "This is the sleeper hit of iOS 10 that is going to change your daily iPhone routine." A tek revolucionarne notifikacije odmah na lockscreenu? Zamislite, nemorate više ulaziti u sučelje da bi aktivirali sadržaj notifikacije i reagirali na nju!? Još šokantnije je da se može kliknuti na "X" i pogasiti sve notifikacije odjednom. Kažu da je i "totalno rewamped" control center, ali ja blejim i ne nalazim neke revolucije. Ima i nova "home" app. S njom moderan čovjek može kontrolirati moderne uređaje po modernoj kući. Pošto nema opcije daljinskog paljenja mog traktora, neću komentirati :)
Za kraj, Ovaj novi klavirsko šajni crni model, koji dosad nije bio u ponudi pa rajca raju... u attachmentu. Što se mene tiče, super. Nema lakšeg shadera za 3d rendering od toga :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice