Ubojice su među nama?

poruka: 25
|
čitano: 3.862
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ubojice su među nama?".
17 godina
Ubojice su među nama?

Aaaaaahahahaha! Oleg Maštruko citira sam sebe Smijeh (osim ako to nije neki drugi O.M.)

I to na temu Linuxa, niti više niti manje - sad će se već netko od linuksaša osjetiti prozvan i ugrožen, pa će krenuti i paljba. Molim samo da to bude u ovom threadu, koji sam ja započeo Namigiva

Ipak, mislim da nema ništa od linuksaša manijakalnih ubojica, ili su preslabašni, ili prespori. Prije vjerujem da je Oleg, masno potplaćen od strane Microsofta Hrvatska (burekom ili ćevapima, za naše prilike više nego dovoljno) hipnotizirao kolegu Zeca svojim zloluđačkim izrazom lica, te da je potonji, pod utjecajem iste ubrizgao nekakav serum koji mu je prethodni podvalio kako bi nevinom Reiseru ubrizgao treći serum kako bi tek ovaj izvršio predmetnu likvidaciju u stilu Hitmana (broja sedam ili štajaznamkojeg).

Alternativno je moguće da je Microsoft platio ženi neku siću da se vrati u Rusiju (onaj scenario iz Olegovog teksta, ali obzirom da ga je isti predložio, mora da je laž!), a jadničak Reiser nema pojma što ga je to snašlo.

Molim moguće daljnje scenarije, jer ne vjerujem da bi čovjek koji je pun dobrote, samaritanizma i čovječnosti postupio ovako nehumano. Mislim na Raisera.

PS

Ako netko kuži što sam napisao pod prvom opcijom, molim da mi to objasni jer niti ja sam ne kužim.

Za nagradu dobijete moj post podrške na prvoj sljedećoj temi koju pokrenete.

Pazi, gledam te!

0 0 hvala 0
17 godina
Ubojice su među nama?

Nema para u OS softwareu. Ili prijeđete na dark side ili počinjete ubijati bližnje.

Biram prvu opciju Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ubojice su među nama?

izmedu vracanja na win i ubijanja bliznjih mislim da bi rade bliznje resil muka.

ali ima jako jako puno para u linuxu.u americi su linuxasima place cca 50% vise.

mislim u odnosu na windowsase. ny konkretno. prosjecna placa windows sistemca je oko 66k dolara, za linux sistamca je projsek oko 95k dolara.godisnja, jel

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2008 17:42 (devil).
17 godina
neaktivan
Ubojice su među nama?

*khm* 99% ubojica su korisnici windowsa *khm*

startajte od bilo kojeg ubojice ili silovatelja računalo - you guessed it - windows ME

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
w00t kaže...

startajte od bilo kojeg ubojice ili silovatelja računalo - you guessed it - windows ME

Čekaj malo jedno je biti korisnik, a drugo programer samog sistema! :)))
17 godina
neaktivan
Miro kaže...
w00t kaže...

Čekaj malo jedno je biti korisnik, a drugo programer samog sistema! :)))
doooohhhhhh.... 

djevice,padobranci i mineri griješe samo jednom!
17 godina
neaktivan
pa znate svi da matematicari recimo najlakse flipnu. samo genijalci, jel, oni koji rade sa necim savrsenim. pokusavajuci poboljsati savrsenstvo najlakse je podivljati. ali iza reisera jedan je divan projekt. mislim da cu njemu u cast prebaciti sistemsku partcijiu u reiserfs. hell yeah.
a i zen je sigurno bila grozna. mora da ga je tjerala da odabere izmedu nje i kompa. eto joj sad.
17 godina
neaktivan
Ubojice su među nama?

Znaci manijakov file system mi na kompu. lol Vjerojatno mu se bilo uvuklo u usi "Will ya get life!, Will ya get life!, Will YAAAAAAAA get Liiffffe!" boom.

Arch user, Don't Panic!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobro što će sada Thompson reći na ovo, zabraniti linux? Namigiva

Oleg hvala na linku za bride.ru, mislim si uzet jedno par komada pa iznajmljivat

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2008 21:51 (Ormuz).
17 godina
protjeran
Ubojice su među nama?

ROTFLMAO na prvo čitanje.Čitajući pozornije, tekst je malo neukusan usprkos ironičnom tonu. Teško je nekome uspjeti među velikim igračima kakvi su IBM (JFS, JFS2), SUN (ZFS) i Microsoft, pogotovo ako baziraš  svoj model na open sourceu a nemaš jako financijsko zaleđe, poput Ubuntua. Open/Free software je daleko dogurao od svojih početaka. Geekovima i elitistima u GNU/Linux/BSD zajednici je teško kada neki od njihovih sistema postaju lakši za korištenje široj publici, pa ne mogu više biti tako ubercool prema drugima a svojim drskim ponašanjem rade više štete nego koristi, ali to je njihov problem. Nema idealizma u kapitalistički ustrojenom sistemu baziranom na profitu i samo profitu. IBM i SUN su se dobro snašli i iskoristili ono što im je ponuđeno iz open sourcea a dovoljno su veliki i jaki da im to ne može previše naštetiti. U open source svijetu ima previše taštih osoba i malih klanova. To što je netko znastvenik pa se automatski misli kako je posvećen nekim višim stvarima ne znači da je lišen malih ljudskih slabosti a to ne mislim samo za matematičkog genijalca Hansa. ReiserFS 3.6 je u maintenance modu, sve je posvećeno razvoju Reisera4, samo neznam kakva je njegova sudbina nakon svega. Slackware i Linspire/Freespire su jedine distre koje znam da još nude ReiserFS kao defaultni FS. Novellova SISA je kao defaultni uzela ext3, valjda zbog nedestruktivne nadogradnje na ext4 zbog i orijentacije na enterprise.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2008 22:12 (the_tux).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubojice su među nama?

Smijeh Odličan tekst!

0 0 hvala 0
17 godina
Ormuz kaže...

Oleg hvala na linku za bride.ru, mislim si uzet jedno par komada pa iznajmljivat

Zanimljiv business model temeljen na open sourceu - mislim da biste ti i Reiser imali zajedničkih tema za diskusiju. Imaj to na umu ako budeš posjećivao Atticu ili koji već high security prison Cool 
Međutim, te Ruskinje s weba su u znatnom postotku prefrigane gadure, ima milion stranica s "web brides horror stories", pa sam stoga sklon dijelom sumnjati i na scenario "naivni a ludi Linux programer pada na trikove prefrigane ruske drolje" koji furaju neki na Slashdotu. Sve u svemu - čekam da netko otkupi prava na dobru krimi priču, s notama sado mazo užitaka, i snimi film. Sugeriram Woodya Harrelsona u ulozi ovog ludaka, Skarlet Johanson u ulozi žene (srednja sličnost, treba farbati kosu u crno) a Oscara za epizodnu ulogu dobija, dakako, Robert Downey Jr u ulozi reportera Gorana Zeca (G. Rabbit) Bogataš

Heroj a ne zločinac
17 godina
neaktivan
Ubojice su među nama?

ne vjerujem... baš kad sam namjeravao komentirati sa "who the f... cares", vidim da ima više komentara nego ostale vijesti.

pa ću komentirati sa "why the f... do u care ?" mislim... okej, riserfs je zgodan i to sve, ali koji k... me boli za privatni život čovjeka koji ga je napisao?

aj da sam pročitao na www.story.hr , ali onak... zar na bol-u? kaj sljedeće?  Paul Otellini uzima godišnji jer mu supruga mora psihijatru zbog ljubavnika kojem su dečki iz teretane rekli da izgleda pederkasto?

why the f... do you care?

dragi lastane, moji prijatelji guraju nos gdje mu nije mjesto, trebam li i ja?

horza [ono ispred konpjuktora]

0 0 hvala 0
17 godina
horza kaže...

Trebaš Osmijeh Odavno zastupam ideju o pokretanju informatičke Glorije, ono tračevi, afere, paparazzi, društvena događanja, konferencije - no strogo iz "naše" branše.
A propos ove vijesti - ideja ipak nije bila u zabadanju nosa u nečiju privatnost, već sam, videći da nekom tipu sude za ubojstvo, u šoku shvatio da je to frajer o kojem smo pisali u Mreži, s njim razgovarali, bio je u HR kao predavač, a posvetio sam mu i pola svoje kolumne svojedobno, dakle netko koga znamo iz prve ruke. To je ipak dosta zanimljiv aspekt, i novinarski profesionalno bilo bi to spomenuti.
Bez tog detalja, da je to samo "neki tamo tip" iz Amerike, slažem se da bi bilo tek marginalno zanimljivo.

Heroj a ne zločinac
17 godina
neaktivan

Opasan casting zli.

17 godina
neaktivan
Ubojice su među nama?

ROFL !!! Oleg je po običaju brilijantan.

"Dobro je ovo s "modelom kletve" - trebao je to primjeniti na ženu, a ne ovako..."

Antologijiski Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
horza kaže...

ne vjerujem... baš kad sam namjeravao komentirati sa "who the f... cares", vidim da ima više komentara nego ostale vijesti.

pa ću komentirati sa "why the f... do u care ?" mislim... okej, riserfs je zgodan i to sve, ali koji k... me boli za privatni život čovjeka koji ga je napisao?

aj da sam pročitao na www.story.hr , ali onak... zar na bol-u? kaj sljedeće?  Paul Otellini uzima godišnji jer mu supruga mora psihijatru zbog ljubavnika kojem su dečki iz teretane rekli da izgleda pederkasto?

why the f... do you care?

potpis na ovo
17 godina
neaktivan

"Kako tijelo nikada nije nađeno"

A kako su ga onda proglasili krivim?

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina

Uglavnom preko posrednih dokaza, npr, malih tragova krvi u gepeku automobila i na jednom mestu u kući, kao i nekoliko neobičnih radnji izvršenih nakon nestanka žene, kao što je pranje unutrašnjosti automobila šmrkom, za koje koje nije uspeo dati zadovoljavajuće objašnjenje. Navodno, advokat je dosta dugo sasvim uspešno prodavao priču "Moj klijent je malo čudan, ali to ne znači da je ubica", no do preokreta je došlo kada je stavio samog okrivljenog da svedoči, jer je, objašnjavajući neke od svojih postupaka, delovao veoma neubedljivo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.5.2008 18:32 (Ivan(4)).
17 godina
neaktivan

Sam si je kriv sto nije znao drzati jezik za zubima....

17 godina
Ubojice su među nama?

Evo vec i update-ane tablice raznih FS-a

http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Comparison_of_file_systems&oldid=209063556#Features

*edit*

Meh, izbacili su stavku iz usporedbe. Bila je stavka "Kills your wife".

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2008 11:38 (Solo761).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ti posredni dokazi su trebali biti dosta jaki da ga se osudi bez tijela...

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
Zli Luđak kaže...
horza kaže...

Trebaš Osmijeh Odavno zastupam ideju o pokretanju informatičke Glorije, ono tračevi, afere, paparazzi, društvena događanja, konferencije - no strogo iz "naše" branše.
A propos ove vijesti - ideja ipak nije bila u zabadanju nosa u nečiju privatnost, već sam, videći da nekom tipu sude za ubojstvo, u šoku shvatio da je to frajer o kojem smo pisali u Mreži, s njim razgovarali, bio je u HR kao predavač, a posvetio sam mu i pola svoje kolumne svojedobno, dakle netko koga znamo iz prve ruke. To je ipak dosta zanimljiv aspekt, i novinarski profesionalno bilo bi to spomenuti.
Bez tog detalja, da je to samo "neki tamo tip" iz Amerike, slažem se da bi bilo tek marginalno zanimljivo.

Ja se slazem sa ludjakom. Po toj logici "guranja nosa" bi onda sve dnevne novine trebale izbaciti crnu kroniku. Ovo je jednostavno takva vijest koja je malo vise prokomentirana iz razloga koje je ludjak naveo.
17 godina
neaktivan
Eld kaže...
 Ja se slazem sa ludjakom. Po toj logici "guranja nosa" bi onda sve dnevne novine trebale izbaciti crnu kroniku. Ovo je jednostavno takva vijest koja je malo vise prokomentirana iz razloga koje je ludjak naveo.
1) bol nije dnevna novina nego u najmanju ruku magazin, ako ne i stručan magazin.
2) smatram da bi dnevne novine trebale daleko više paziti što sve stavljaju u svoj sadržaj, ponajviše u crnu kroniku, a posebno na koji način su stvari koje ulaze u nju napisane. dakle, da - dnevne novine bi trebale izbaciti crnu kroniku (ili ju barem raditi na neki donekle profesionalan način. dakle, pristojan, dostojanstven, OBJEKTIVAN načini, bez ovog retardiranog zadiranja u privatnost za koju boli k... samo ljude bez života, itd.  i smatram da bi obavezno trebale izbaciti one osmrtnice ili kako se to već zove (ili sam jedini čovjek na planeti koji smatra da smrt neke osobe sama po sebi nema što tražiti u medijima?).

ajd kad sam već počeo pisati, da malo argumentiram odakle mi ovakvi "ekskluzivni, ekstravagantni, egzotični i e-xyz-" stavovi...
novinarstvo u najljepšoj našoj (dragulju svijeta, naj-turbo-g64-zemlji-u-galaksiji-i-šire) je totalno počelo propadati pojavom komercijalnih tele... ajd da ne kenjam... - dolazak rtl-a i nova tv-a je po mom mišljenju označio smrt novinarskom profesionalizmu u RH i pokrenuo lavinu deprofesionalizacije novinarstva u RH (pod izlikom komercijalizacije i demokratizacije). vrlo brzo im se priklonio i hrt (ne znaš cijeniti što imaš dok to ne izgubiš), i danas na svim tv postajama imamo turbo-folk dnevnik. da, taj sam naziv smislio za informativne magazine koji bi htjeli biti cnn i bbc, ali su zapravo obične nedoj... seljačine koje koriste harmoniku, dopičnjake i glasno kreštanje kako bi napravili tečkhno. (ne brkati sa seljacima - pošteni ljudi koji ponosno žive od svog teškog rada).
potpuno ista stvar se u istom periodu desila i sa novinama. večernji i vjesnik su propali do nivoa jutarnjeg, jutarnji ostao blagožut kakav je i bio, a NCL-ove publikacije uopće ne želim spominjati (iako ni protiv njih nemam ništa).

tako da ono... novinarstvo nije ubio internet. ubila ga je želja za udovoljavanjem većini čitatelja. A ljudi su egoisti (me included), tako da imamo nekakvu iracionalnu nelagodu kada nam se čini da je netko u nečemu bolji od nas. tako ljudi ne vole ni da im osoba koja piše vijest/kolumu/članak djeluje pretjerano obrazovano, inteligentno, itd. i onda dolazimo do naše divne demokracije... udovoljavanje većini čitatelja uzrokuje udovoljavanju većini ljudi, a kako je većina uvijek prosjek (dakle, i intelektualni prosjek), tako i vijesti/kolumne/članci/emisije, itd. trebaju biti prosječne da bi bile ugodne većini ljudi i time ih zadovoljile. ili barem većina njih (contemplate that ;) ). a nekada (prije procvata balkanske demokracije?) to nije moralo biti tako. ili se meni samo čini da su knige, novine, tv, radio, itd. bili daleko bolji? ... pardon... ne bolji, nego kvalitetniji ;) da ne bi bilo zabune, ovdje ne mislim na nekakav period prije devedesete (oh, zar nam je to još uvijek prva stvar na pameti?), nego na period '98-2k3.

blah. idem radije gledati tv... od ovog razmišljanja i pisanja mi se smanjio nivo zadovoljštine... marx & huxley ftw :)

horza [ono ispred konpjuktora]
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2008 16:18 (horza).
17 godina

Citam vijest da je pas u Solinu izgrizao starca do smrti. Da li je i tu vijest trebalo presutiti jer je to zadiranje u neciju privatnost (psa mozda)? Ili trebamo i imamo pravo biti izvijesceni sto se dogadja oko nas? Ako je vrhunski informaticar ubio zenu, a to se ne dogadja svaki dan, to je, osim za crne kronike,  i vijest za informaticki casopis kakav je BUG.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice