E pa bas mi se i ne svida unutrasnjost.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Koliko mi je kod auta bitan eksterijer, toliko je i interijer. Ovo mi je odvratno. Ne volim kič ali volim da auto i iznutra izgleda opremljeno. A baš ti neki detalji, različiti oblik poklopca ventilatora, razne tipke, izgled displaya daju dobar dojam, a ovdje nema ništa. Mislim da se doživljaj smanjuje i tokom vožnje ako voziš i pogledaš oko sebe i vidiš NIŠTA
Vozač ne mora gledati u ekran da bi npr. podesio temperaturu jer sigurno ima upravljanje glasom za te stvari. Eh sad, koliko je to ugodnije za korištenje ne znam. Fizičke tipke su uvijek bolje i pouzdanije, ali i one moraju biti dobro pozicionirane. Meni je npr. problem što su u mom automobilu tipke za isključenje kompresora klime, za usmjeravanje, ventilaciju, odmagljivanje, grijanje stakala/retrovizora postavljene u nizu i uvijek moram spustit pogled da bih vidio gdje pritišćem.
Mislim da više ne postoji proizvođač nema sustav autonomnog kočenja.
Ovo je interijer koji je prikazan još na predstavljanju, u 3. mjesecu.. Nije nikakav novi prototip, samo se malo bolje vidi zbog više svjetla.
Interijer nije finalan, istina minimalistički je i vj. će biti i u završnoj verziji, ali ne ovakav. Čeka se "part 3 reveal" na proljeće 2017.
Postoje tračevi da će tada predstaviti nekakav HUD, Musk je dao par hintova.
A što se tiče fizičkih kontrola, preko 100 000 vlasnika Modela S i X se ne bune, i nikome to ne smeta. A većinu stvari možeš kontrolirati preko volana.
Najbolje bi bilo da naprave auto koji postoji samo na papiru. Ti uplatiš 35-50 tisuća US$, a za uzvrat ti Musk da sliku Tesle 3 koju možeš okačiti o zid. :D Da "minimalizam".. tsk, tsk, tsk. To se zove "rezanje troškova" i zarađivanje na budalama sa previše novca i premalo pameti.
Najbolje bi bilo da naprave auto koji postoji samo na papiru. Ti uplatiš 35-50 tisuća US$, a za uzvrat ti Musk da sliku Tesle 3 koju možeš okačiti o zid. :D Da "minimalizam".. tsk, tsk, tsk. To se zove "rezanje troškova" i zarađivanje na budalama sa previše novca i premalo pameti.
Nije baš tako. Puno ljudi voli minimalizam i vjerovatno im je ovo san snova. Pogotovo što dolazi od Muska. Ja ga osobno nebih nikad kupio da ne znam koliko novca imam. A svaka roba ima svog kupca pa tako i kod automobila. Pogotovo ovakvog
ja vidim i sjedišta. moguće da su pri podu i pedale.
Nije baš tako. Puno ljudi voli minimalizam i vjerovatno im je ovo san snova. Pogotovo što dolazi od Muska. Ja ga osobno nebih nikad kupio da ne znam koliko novca imam. A svaka roba ima svog kupca pa tako i kod automobila. Pogotovo ovakvog
Upravo to, minimalizam sam po sebi predstavlja jedini funkcionalni stil dizajna.
I ljudi to cijene, pogotovo ja.
Ali, ovaj kokpit sa slike izgleda katastrofalno jadno, i to isključivo zbog prevelike uniformiranosti, nedostatka detalja i lošeg izbora kombinacija boja.
Uz malo dizajnerskog truda mogao bi biti jako lijep kokpit.
E da, i display im ne prati linije interijera dovoljno dobro, središnji greben će morati kompletno ići u tamniju boju.
Spusti stakla.
Spusti stakla.
Ali zima je u ovo doba
Svakome sa imalo mozga je jasno da ovo ne mogu pustiti u prodaju. Ne mozes na cestu sa autom koji nema prikaz osnovnih podataka poput brzine i upozorenja ispred volana. Ako i ugrade HUD, zbog loseg kontrasta/vidljivosti u uvjetima jakog svjetla to nece proci kao jedini prikaz.
Svakome sa imalo mozga je jasno da ovo ne mogu pustiti u prodaju. Ne mozes na cestu sa autom koji nema prikaz osnovnih podataka poput brzine i upozorenja ispred volana. Ako i ugrade HUD, zbog loseg kontrasta/vidljivosti u uvjetima jakog svjetla to nece proci kao jedini prikaz.
Koliko sam ja do sada skužio Tesla zna šta radi.
Spusti stakla.
Ali zima je u ovo doba
Onda uživaj u prijateljskom prdežu.
Koliko sam ja do sada skužio Tesla zna šta radi.
Tesla zna sto radi, ali ne i novinari koje prenose ovakve gluposti od vijesti.
vrlo jednostavno, fino mu kažeš da izađe van, ostaviš ga gdjegod se našao u tom trenu
ili više neće prdnut u autu ili više neće ući u tvoj auto i problem prijateljskog prdeža riješen jednom zauvijek
U autoškoli su nas učili da ako skineš pogled sa ceste na 2 sekunde da promijeniš brzinu, dok vratiš pogled već si prešao 20-50m i potencijalno zgazio nekoga.
Zato se uči upravljanje kokpitom (mijenjač, komande, radio) bez gledanja.
Ovaj će vozač imat hebeni kill-count dok potapka po tom tabletu
U autoškoli su nas učili da ako skineš pogled sa ceste na 2 sekunde da promijeniš brzinu, dok vratiš pogled već si prešao 20-50m i potencijalno zgazio nekoga.
Ovaj će vozač imat hebeni kill-count dok potapka po tom tabletu
O čemu ti pričaš? Preko 100 000 Tesli je danas u svijetu, nitko od njih ne ubija ljude okolo.. -.-
Pa da. Opće je poznato da ugađanje frekvencije na autoradiju ili namještanje temperature grijanja/hlađenja ne može pričekati zaustavljanje automobila na kakvom semaforu.
Pa da. Opće je poznato da ugađanje frekvencije na autoradiju ili namještanje temperature grijanja/hlađenja ne može pričekati zaustavljanje automobila na kakvom semaforu.
Svi danasnji normalni auti imaju podesavanje autoradija kontrolama na volanu. Bolji automobili imaju i ostale komande napravljene da se podesavaju ili volanom ili tipkama/joystickom u koji ne trebas gledati. Feedback ako je potreban ide na kontrolnu plocu kod volana i ne zahtjeva zakretanje glave.
To je takozvani just-in-time princip. Sve vise bude takvih stvari i ljudi to moraju prihvatiti :)
To je takozvani just-in-time princip. Sve vise bude takvih stvari i ljudi to moraju prihvatiti :)
Malo si fulao.. Dobio je samo 1000 dolara za svaku narudžbu i to "refundable". I ne planiraju proizvesti samo toliko, nego grade pogon za puno više.
500 000 godišnje od 2018. godine. A trenutno je otprilike blizu 500 000 narudžbi. Nemaju tolike veze te početne narudžbe, poslije će normalno prodavati, isto kao Model S i X.
Naši građevinari koriste taj princip već godinama. Ponekad isti proizvod prodaju i nekoliko puta unaprijed.