Tesla Model 3 u kabini ima samo volan i ekran

poruka: 24
|
čitano: 3.870
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tesla Model 3 u kabini ima samo volan i ekran".
13 godina
neaktivan

E pa bas mi se i ne svida unutrasnjost.

6 0 hvala 0
15 godina
Re: Tesla Model 3 u kabini ima samo volan i ekran
To forsiranje minimalističkog izgleda je losa stvar prvenstveno jer vozač mora gledat u ekran dok podešava primjerice temperaturu hlađenja, kada su tipke fizičke nakon nekog vremena se naučiš napamet di je koja i ne moraš skidat pogled sa ceste… to nije slučaj samo kod Tesle, imaju i drugi proizvođači automobila takve sustave a nemaju primjerice autonomno kočenje
Pi*kice derem ko sličice!

10 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Svi mi imamo onog jednog prijatelja koji bez srama pusti mastan prdež kad nam uđe u auto - to se unutra nebi razluftalo nikad! Kako riješiti taj problem??? #AskingTheRealQuestionsHere
pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Koliko mi je kod auta bitan eksterijer, toliko je i interijer. Ovo mi je odvratno. Ne volim kič ali volim da auto i iznutra izgleda opremljeno. A baš ti neki detalji, različiti oblik poklopca ventilatora, razne tipke, izgled displaya daju dobar dojam, a ovdje nema ništa. Mislim da se doživljaj smanjuje i tokom vožnje ako voziš i pogledaš oko sebe i vidiš NIŠTA

15 godina
Genoxxx kaže...
To forsiranje minimalističkog izgleda je losa stvar prvenstveno jer vozač mora gledat u ekran dok podešava primjerice temperaturu hlađenja, kada su tipke fizičke nakon nekog vremena se naučiš napamet di je koja i ne moraš skidat pogled sa ceste… to nije slučaj samo kod Tesle, imaju i drugi proizvođači automobila takve sustave a nemaju primjerice autonomno kočenje

Vozač ne mora gledati u ekran da bi npr. podesio temperaturu jer sigurno ima upravljanje glasom za te stvari. Eh sad, koliko je to ugodnije za korištenje ne znam. Fizičke tipke su uvijek bolje i pouzdanije, ali i one moraju biti dobro pozicionirane. Meni je npr. problem što su u mom automobilu tipke za isključenje kompresora klime, za usmjeravanje, ventilaciju, odmagljivanje, grijanje stakala/retrovizora postavljene u nizu i uvijek moram spustit pogled da bih vidio gdje pritišćem.
Mislim da više ne postoji proizvođač nema sustav autonomnog kočenja.

17 godina
neaktivan

Ovo je interijer koji je prikazan još na predstavljanju, u 3. mjesecu.. Nije nikakav novi prototip, samo se malo bolje vidi zbog više svjetla.

Interijer nije finalan, istina minimalistički je i vj. će biti i u završnoj verziji, ali ne ovakav. Čeka se "part 3 reveal" na proljeće 2017.

Postoje tračevi da će tada predstaviti nekakav HUD, Musk je dao par hintova.
A što se tiče fizičkih kontrola, preko 100 000 vlasnika Modela S i X se ne bune, i nikome to ne smeta. A većinu stvari možeš kontrolirati preko volana.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Najbolje bi bilo da naprave auto koji postoji samo na papiru. Ti uplatiš 35-50 tisuća US$, a za uzvrat ti Musk da sliku Tesle 3 koju možeš okačiti o zid. :D Da "minimalizam".. tsk, tsk, tsk. To se zove "rezanje troškova" i zarađivanje na budalama sa previše novca i premalo pameti.

0 7 hvala 0
17 godina
Mayo kaže...

Najbolje bi bilo da naprave auto koji postoji samo na papiru. Ti uplatiš 35-50 tisuća US$, a za uzvrat ti Musk da sliku Tesle 3 koju možeš okačiti o zid. :D Da "minimalizam".. tsk, tsk, tsk. To se zove "rezanje troškova" i zarađivanje na budalama sa previše novca i premalo pameti.

Nije baš tako. Puno ljudi voli minimalizam i vjerovatno im je ovo san snova. Pogotovo što dolazi od Muska. Ja ga osobno nebih nikad kupio da ne znam koliko novca imam. A svaka roba ima svog kupca pa tako i kod automobila. Pogotovo ovakvog

17 godina
neaktivan

ja vidim i sjedišta. moguće da su pri podu i pedale. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
5 3 hvala 0
9 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Nije baš tako. Puno ljudi voli minimalizam i vjerovatno im je ovo san snova. Pogotovo što dolazi od Muska. Ja ga osobno nebih nikad kupio da ne znam koliko novca imam. A svaka roba ima svog kupca pa tako i kod automobila. Pogotovo ovakvog

Upravo to, minimalizam sam po sebi predstavlja jedini funkcionalni stil dizajna.

I ljudi to cijene, pogotovo ja.

Ali, ovaj kokpit sa slike izgleda katastrofalno jadno, i to isključivo zbog prevelike uniformiranosti, nedostatka detalja i lošeg izbora kombinacija boja.

Uz malo dizajnerskog truda mogao bi biti jako lijep kokpit.

E da, i display im ne prati linije interijera dovoljno dobro, središnji greben će morati kompletno ići u tamniju boju.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 17:35 (fer-de-lance).
17 godina
AA-d00d kaže...
Svi mi imamo onog jednog prijatelja koji bez srama pusti mastan prdež kad nam uđe u auto - to se unutra nebi razluftalo nikad! Kako riješiti taj problem??? #AskingTheRealQuestionsHere

Spusti stakla.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 17:50 (boxer).
17 godina
neaktivan
boxer kaže...
AA-d00d kaže...

Spusti stakla.

Ali zima je u ovo doba

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina

Svakome sa imalo mozga je jasno da ovo ne mogu pustiti u prodaju. Ne mozes na cestu sa autom koji nema prikaz osnovnih podataka poput brzine i upozorenja ispred volana. Ako i ugrade HUD, zbog loseg kontrasta/vidljivosti u uvjetima jakog svjetla to nece proci kao jedini prikaz.

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
SupremeCommander kaže...

Svakome sa imalo mozga je jasno da ovo ne mogu pustiti u prodaju. Ne mozes na cestu sa autom koji nema prikaz osnovnih podataka poput brzine i upozorenja ispred volana. Ako i ugrade HUD, zbog loseg kontrasta/vidljivosti u uvjetima jakog svjetla to nece proci kao jedini prikaz.

Koliko sam ja do sada skužio Tesla zna šta radi.

samo nešto struže..
17 godina
AA-d00d kaže...
boxer kaže...
AA-d00d kaže...

Spusti stakla.

Ali zima je u ovo doba

Onda uživaj u prijateljskom prdežu.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
baso533 kaže...
SupremeCommander kaže...

Koliko sam ja do sada skužio Tesla zna šta radi.

Tesla zna sto radi, ali ne i novinari koje prenose ovakve gluposti od vijesti.

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
12 godina
AA-d00d kaže...

vrlo jednostavno, fino mu kažeš da izađe van, ostaviš ga gdjegod se našao u tom trenu

ili više neće prdnut u autu ili više neće ući u tvoj auto i problem prijateljskog prdeža riješen jednom zauvijek

16 godina
neaktivan

U autoškoli su nas učili da ako skineš pogled sa ceste na 2 sekunde da promijeniš brzinu, dok vratiš pogled već si prešao 20-50m i potencijalno zgazio nekoga.

Zato se uči upravljanje kokpitom (mijenjač, komande, radio) bez gledanja.

Ovaj će vozač imat hebeni kill-count dok potapka po tom tabletu

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 23:51 (crazy_luđak).
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...

U autoškoli su nas učili da ako skineš pogled sa ceste na 2 sekunde da promijeniš brzinu, dok vratiš pogled već si prešao 20-50m i potencijalno zgazio nekoga.

Ovaj će vozač imat hebeni kill-count dok potapka po tom tabletu

O čemu ti pričaš? Preko 100 000 Tesli je danas u svijetu, nitko od njih ne ubija ljude okolo.. -.-

10 godina
odjavljen
crazy_luđak kaže...

Pa da. Opće je poznato da ugađanje frekvencije na autoradiju ili namještanje temperature grijanja/hlađenja ne može pričekati zaustavljanje automobila na kakvom semaforu.

vocap, bičz?
17 godina
Arendelle kaže...
crazy_luđak kaže...

Pa da. Opće je poznato da ugađanje frekvencije na autoradiju ili namještanje temperature grijanja/hlađenja ne može pričekati zaustavljanje automobila na kakvom semaforu.

Svi danasnji normalni auti imaju podesavanje autoradija kontrolama na volanu. Bolji automobili imaju i ostale komande napravljene da se podesavaju ili volanom ili tipkama/joystickom u koji ne trebas gledati. Feedback ako je potreban ide na kontrolnu plocu kod volana i ne zahtjeva zakretanje glave.

17 godina
Hmmm. Ajmo ovako razmisliti. Prikupio je lovu i tocno zna koliko auta mora napraviti. Ljudi su mu vec platili i ima za materijal. Kako zna kupce ne treba neko veliko skladiste i prodajne centre vec mora auto dostaviti direktno do kupca. Lik je zapravo brutalno optimizirao proizvodni proces. Mislim da je to moderno vodenje biznisa :)
To je takozvani just-in-time princip. Sve vise bude takvih stvari i ljudi to moraju prihvatiti :)
17 godina
neaktivan
nesto222 kaže...
Hmmm. Ajmo ovako razmisliti. Prikupio je lovu i tocno zna koliko auta mora napraviti. Ljudi su mu vec platili i ima za materijal. Kako zna kupce ne treba neko veliko skladiste i prodajne centre vec mora auto dostaviti direktno do kupca. Lik je zapravo brutalno optimizirao proizvodni proces. Mislim da je to moderno vodenje biznisa :)
To je takozvani just-in-time princip. Sve vise bude takvih stvari i ljudi to moraju prihvatiti :)

Malo si fulao.. Dobio je samo 1000 dolara za svaku narudžbu i to "refundable". I ne planiraju proizvesti samo toliko, nego grade pogon za puno više.

500 000 godišnje od 2018. godine. A trenutno je otprilike blizu 500 000 narudžbi. Nemaju tolike veze te početne narudžbe, poslije će normalno prodavati, isto kao Model S i X.

17 godina
nesto222 kaže...

Naši građevinari koriste taj princip već godinama. Ponekad isti proizvod prodaju i nekoliko puta unaprijed.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice