Tele2: Flat internet stigao i na mobilne uređaje

poruka: 249
|
čitano: 54.879
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tele2: Flat internet stigao i na mobilne uređaje".
16 godina
neaktivan
Re: Tele2: Flat internet stigao i na mobilne uređa
matrix777 kaže...
ranko091 kaže...

evo došao mi frend da testiramo, udaljen sam nekih 50tak metara od repetitora.

http://www.speedtest.net/result/6249840476

Slabo je to, ispod 135/49 ne uzimam.

ma ide i do 139 i preko nego sam ga držao rukom u zraku pa je srednja vrijednost bila 126.  :D

9 godina
A kaj bi ti na mobu? Jel bi radije tak ili da ti nakon 100 giga smanje na 1mbit? Ak neces ni tak slati poruke, onda uzmi pokucni, isto mozes i mobitelu imat samo kaj ne mozes slat poruke no zvat
17 godina

Da li je ovaj router Huawei B315s-22 WiFi CAT4 koji se može uzeti uz pokućni interet zaključan na Tele2?

0 0 hvala 0
15 godina
Sasoon kaže...

Da li je ovaj router Huawei B315s-22 WiFi CAT4 koji se može uzeti uz pokućni interet zaključan na Tele2?

Nije zaključan. Provjereno rade simpa i vip kartice.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
16 godina
Nijedan uređaj od teleoperatera više nije zakljucan po eu standardima :)
battletag:MasnaKrvavic#2275
16 godina
x18x05x kaže...

Šta napraviti da bi se igre sa ubisofta mogle igrat? Imam net, origin i steam rade al na ubisoftu piše da nema internet konekcije.

Dal treba u ovon Huawei routeru nešto čačkat?

Odi u tamo gdje vidis sve konekcije. Oznaci taj huawei i local area network. Desni klik i možeš napraviti bridge. Onda nebi trebalo biti problema.

15 godina
Vkm996 kaže...
x18x05x kaže...

Šta napraviti da bi se igre sa ubisofta mogle igrat? Imam net, origin i steam rade al na ubisoftu piše da nema internet konekcije.

Dal treba u ovon Huawei routeru nešto čačkat?

Odi u tamo gdje vidis sve konekcije. Oznaci taj huawei i local area network. Desni klik i možeš napraviti bridge. Onda nebi trebalo biti problema.

Čekam sad da mi dostave sim karticu pa ću onda postavit tako.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
10 godina
neaktivan
Frk kaže...
Ne sviđa mi se ta Raspali tarifa.Prvo te vremenski ograniče i spuste ti brzinu (ok još bi to progutao).
Al, da ti svaki dan dobiš 5G te kad ih potrošiš moraš traži još.Daju ti još 2G (NE 5,10 il 100) pa spizdiš žicaš još,dadnu oni tebi još (😂😂) 2G juicea i tako u infinity and beyond. (Wtf?!)
I za to ti otmu 170kn mjesečno.....Nezz po meni to nije flat intetnet da ga jbs.

Kako nije flat molim te? Kaj si ti neki menadžer čija minuta košta 1000 eura? Ako nisi stvarno ne vidim problem u tome da se pošalje jedna poruka za koju je DOSLOVNO potrebno 15 sekundi.

Takvo ograničenje je zbog nekih HAKOM ovih regulacija, ne zbog Tele2. Slobodno ti plati Vipu ili HT-u 180kn za nekih 2,3 ili 4 GB mjesečno ako ti je problem poslat poruku.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
17 godina
neaktivan

Bravo

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Marko :D kaže...

Potvrdili su mi iz službe za korisnike, postoji proba pokućnog interneta na 5 dana.

Pretpostavljam da se uz ruter dobije sim sa flat-om pa kad se završi petodnevno testiranje ili potpišeš ugovor ili sve vraćaš na prodajno mjesto? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.4.2017 7:22 (evincar).
12 godina
blackeagle29 kaže...
A kaj bi ti na mobu? Jel bi radije tak ili da ti nakon 100 giga smanje na 1mbit? Ak neces ni tak slati poruke, onda uzmi pokucni, isto mozes i mobitelu imat samo kaj ne mozes slat poruke no zvat

mos poruke al zvat nemos

17 godina

To je užas. Ja sam za to da se brzine vrate na sporije i cijene na veće 

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!

11 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Frk kaže...
Ne sviđa mi se ta Raspali tarifa.Prvo te vremenski ograniče i spuste ti brzinu (ok još bi to progutao).
Al, da ti svaki dan dobiš 5G te kad ih potrošiš moraš traži još.Daju ti još 2G (NE 5,10 il 100) pa spizdiš žicaš još,dadnu oni tebi još (😂😂) 2G juicea i tako u infinity and beyond. (Wtf?!)
I za to ti otmu 170kn mjesečno.....Nezz po meni to nije flat intetnet da ga jbs.

Zbog takvih pijavica koji se ponašaju parazitski je i MS ukinuo neograničeni prostor na OneDrive-u za Office365 korisnike.

Iako su se oni brojili u par stotina efekt odgovora zbog načina ponašanja tih pojedinaca je ograničenje na 1TB za sve korisnike usluge.

U životu kao i ostalim stvarima se treba ponašati racionalno i razumno a ne po principu hrvatske privatizacije gdje je poslje ostajala pustoš i ruševina.

Ovdje ću stati no pametnom će biti dosta da shvati dubinu teme a ne površnost.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.4.2017 7:52 (CrniPero).
11 godina
evincar kaže...
Marko :D kaže...

Potvrdili su mi iz službe za korisnike, postoji proba pokućnog interneta na 5 dana.

Pretpostavljam da se uz ruter dobije sim sa flat-om pa kad se završi petodnevno testiranje ili potpišeš ugovor ili sve vraćaš na prodajno mjesto? 

Potpises ugovor, dobijes SIM karticu (flat) i router te imas pravo u roku 5 dana vratit sve kak si  dobio ako nisi zadovoljan.

Battlenet - TheProdigy#2234
16 godina

i moras platiti tih par dana sto si koristio po njihovom cjeniku

"Probni period imaš 5 dana te za povrat trebaš ići na isto prodajno mjestu na kojem je i obavljena kupnja, trebaš vratiti neoštećen modem i SIM karticu u originalnom pakiranju. Plaćaš mjesečnu naknadu proporcionalno danima korištenja i promet iznad paketa (ukoliko ga ima). "

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Battlenet - TheProdigy#2234

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo i ja da se pohvalim, za sada zadovoljan. Živim kao podstanr pored Rijeke, pa mi je ovo odlično

Ali ču nabaviti antenu pa ču možda dobiti i bolje brzine. sa mobitelom dobivam nekih 30/30.

Žica Žica
Wifi Wifi
S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...

Kako nije flat molim te? Kaj si ti neki menadžer čija minuta košta 1000 eura? Ako nisi stvarno ne vidim problem u tome da se pošalje jedna poruka za koju je DOSLOVNO potrebno 15 sekundi.

Takvo ograničenje je zbog nekih HAKOM ovih regulacija, ne zbog Tele2. Slobodno ti plati Vipu ili HT-u 180kn za nekih 2,3 ili 4 GB mjesečno ako ti je problem poslat poruku.

Ti si očito osoba koja ne cijeni komociju ni svoje vrijeme. kada bi mi stvarno trebalo 30 gb nešto skinuti (recimo jedan solidan film u 4k) trebao bih poslati 15 poruka i dežurati uz mobitel i kompjutor. Hvala, ali ne hvala. Inače, solidna ponuda, ali to nema veze s flatom.

Ja rekoh
10 godina
neaktivan

Pokućni internet ne zahtijeva slanje poruka. 4K na mobitelu nemam, a mislim ni da nema takvog mobitela, pa ne vidim smisao skidanja takvog filma na mobitel. Jedan normalan 1080p film koji ima 1-2GB možeš skinuti bez slanja ikakve poruke i na mobitel tako da ne vidim problem. 

Kako nije flat kad je neograničena količina sadržaja koji možeš skinuti? Svaka ponuda u kojoj te ne ograničavaju količinom podatakovong prometa kojeg možeš skinuti u mjesec dana je flat internet.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2017 1:12 (JozoBozo121).
9 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...

Pokućni internet ne zahtijeva slanje poruka. 4K na mobitelu nemam, a mislim ni da nema takvog mobitela, pa ne vidim smisao skidanja takvog filma na mobitel. Jedan normalan 1080p film koji ima 1-2GB možeš skinuti bez slanja ikakve poruke i na mobitel tako da ne vidim problem. 

Kako nije flat kad je neograničena količina sadržaja koji možeš skinuti? Svaka ponuda u kojoj te ne ograničavaju količinom podatakovong prometa kojeg možeš skinuti u mjesec dana je flat internet.

Flat je kad odem u t-com, ugovorim flat i cijeli mjesec pržim torrente na maksimalnoj ugovorenoj brzini bez ikakvih if ... then

Ja rekoh
16 godina

Inače imam VDSL preko Iskona sa max brzinom 14/2

Uzeo sam Tele2 pokućni za probu (samo sim)...ovo mi trenutno brzina u kući a mobitel glumi ruter(spojen usb kabelom sa kompom)

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Feudalac kaže...

Flat je kad odem u t-com, ugovorim flat i cijeli mjesec pržim torrente na maksimalnoj ugovorenoj brzini bez ikakvih if ... then

Evo, odeš u Tele2 i uzmeš pokućni internet i pržiš torrente cijeli mjesec koliko hoćeš. Nema nikakvog if, then. Imaš dostupnih 150 Mbps i od toga možeš povući koliko ide.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2017 8:30 (JozoBozo121).
10 godina
neaktivan
evincar kaže...

Uzeo sam Tele2 pokućni za probu (samo sim)...ovo mi trenutno brzina u kući a mobitel glumi ruter(spojen usb kabelom sa kompom)

I jel planiraš zadržati onda?

Onaj pravi router bi mogao malo bolja hvatati signal pa bi mogao imati još malo bolju brzinu nego sada.

9 godina
Onda uzmi tcom adsl sa 4mbit max flat, to je flat? Nemas promet ogranicen al imas brzinu, na pokucnom ti je 1000 giga po max 150mbit a nakon tog je u 18-23h 1mbit, ostatak vremena je i dalje full... Isto tak i bnet ogranicava zbog fair use neceg...

Ili uzmi tcom sa 4mbit max, i kad ti ne isporuce ni 2mbit onda ces vidjet jel bolje slat poruku svakih 5 minuta pri torrentu, a pri normalnom surfanju neces trebat, ili svaki dan kad skidas torrent ili normalno surfas na tcom internetu zvat sluzbu za korisnike da ti opet puca veza i da je spor net... Koje bi radije?

Jos jedna opcija ti je uzet tcom karticu i kupovat svaki dan opciju internet dan, sa neogranicenim prometom iduca 24h, to ce te kostat nekih 300kn..

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
1. Onda uzmi tcom adsl sa 4mbit max flat, to je flat? Nemas promet ogranicen al imas brzinu, na pokucnom ti je 1000 giga po max 150mbit a nakon tog je u 18-23h 1mbit, ostatak vremena je i dalje full... Isto tak i bnet ogranicava zbog fair use neceg...

2. Ili uzmi tcom sa 4mbit max, i kad ti ne isporuce ni 2mbit onda ces vidjet jel bolje slat poruku svakih 5 minuta pri torrentu, a pri normalnom surfanju neces trebat, ili svaki dan kad skidas torrent ili normalno surfas na tcom internetu zvat sluzbu za korisnike da ti opet puca veza i da je spor net... Koje bi radije?

3. Jos jedna opcija ti je uzet tcom karticu i kupovat svaki dan opciju internet dan, sa neogranicenim prometom iduca 24h, to ce te kostat nekih 300kn..

1. To i ja pokušavam reći

2. Na pokućnom nema poruka, samo na mobilnom internetu.

3. Ali ne može Internet Dan 4G jer bi trebao slati čak 30 poruka mjesečno, sto je kolegi neprocjenjivo.

9 godina
Znam da nema poruka na pokucnom, nek uzme dualsim mob, jedna kartica mu za pozive(iako mu i oni oduzimaju neprocjenjivo vrijeme) a druga za 4g i tu ubaci pokucni..
15 godina
neaktivan

Odi onda lijepo u HT i pitaj ih za mobilnu tarifu s flat internetom. Znaš što će ti ponuditi? Neku tamo tarifu s neograničenim pozivima i SMS-om prema HT-u, 400 minuta i SMS prema drugim mrežama i flat internet s 5 GB (možda i manje) po maksimalnoj brzini, a nakon toga 64 kb/s do kraja mjeseca, pa ti onda skidaj filmove i koristi internet po brzini od 64 kb/s.

Kod Tele2, s druge strane, imaš neograničene pozive i SMS prema svima i flat internet 5 GB svaki dan (nakon što to potrošiš, moraš poslati poruku za 2 GB i tako koliko puta želiš) bez ikakvog smanjivanja brzine.

Mogli su i oni staviti 5 GB po maksimalnoj brzini i onda neograničeno po 64 kb/s, ali nisu jer je njima stalo do korisnika. Da samo malo proučiš kako funkcionira mobilna mreža kao i mobilni internet, znao bi o čemu pričamo i zašto postoji to ograničenje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2017 9:32 (Marko :D).
10 godina
neaktivan

VIše ti nije 64kb/s do kraja mjeseca, sad ti je to samo 24 sata nakon što potrošiš promet u tarifi, a onda ti isključe net i mores platit neku promet opciju.

16 godina
JozoBozo121 kaže...
evincar kaže...

I jel planiraš zadržati onda?

Onaj pravi router bi mogao malo bolja hvatati signal pa bi mogao imati još malo bolju brzinu nego sada.

Čekam od Iskona izračun penala...ukoliko mi se isplati gasim odmah...

Ukoliko mi se ne isplati gasim Tele2 pokućni pa kad mi kod Iskona istekna ugovorna obveza palim ponovno Tele2 pokućni :)

10 godina
neaktivan

Ako nakon potrošenih 5GB se pošalje poruka za dodatna 2 (kako sustavno ide) i dobije se povratna poruka kako ce se ta 2GB aktiviratati kroz 24h i sl, pa nakon 9 sati cca bude aktivirano i tako svaki put, onda je to qurac.

Ne kažem da je tako ali sumnjam uveliko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice